USD / RUB-prisvarsel Q4 2020: Er rubble heading for Record Highs?

Russland er et av de 5 fremvoksende markedene i BRICK-gruppen, som har hatt et stort positivt handelsunderskudd i lang tid. Likevel har den russiske rubelen handlet på en langsiktig bearish trend. USD / RUB handlet rundt 6 på slutten av 1990-tallet, men krisen i Russland i løpet av den tiden økte til 30. Den globale finanskrisen i 2008 sendte rubelen lenger ned, mens den store krasjen kom i perioden 2014-16 , da råolje gikk inn i en bearish trend, og sendte USD / RUB over 85.

Etter en konsolidering i to år gjenopptok nedgangen igjen i begynnelsen av dette året, ettersom oljeprisen krasjet lavere på grunn av koronavirusutbruddet i Kina, og senket etterspørselen. USD / RUB økte 20 cent høyere og trakk seg lavere, men vi er nå tilbake der vi var i mars, til tross for den ekstreme svakheten i USD i løpet av denne tiden, som sendte alle valutaer opp mot USD. Dette er et sterkt baissignal for rubelen, så både den tekniske analysen og det grunnleggende peker på ytterligere svakhet i rubelen, med USD / RUB bundet til å bryte alle høyder på et tidspunkt, ettersom den bullish trenden fortsetter.

 

Strøm USD / RUB Pris: $

Nylige endringer i USD / RUB-prisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager -$ 1,09 -1,4%
6 måneder +$ 2,40 +3,2%
1 år +$ 12,64 +18,9%
5 år +$ 13,05 +20,6%
Siden 2000 +$ 49,55 +182,7%

 

USD / RUB Live-diagram

USD / RUB

 

Faktorer som påvirker USD / RUB 

Det er en rekke faktorer som påvirker den russiske rubelen, og enda mer USD / RUB. Oljeprisen er en hovedfaktor for rubelen, siden Russland er en stor eksportør av olje og gass, og offentlige inntekter er sterkt avhengige av eksport. Råvarene er også en faktor, ettersom Russland også eksporterer store mengder råvarer og mineraler, som heller ikke tegner et positivt bilde. Central Bank of Russia (CBR) har senket renten til 4%, som er ganske høy, men den laveste de noen gang har vært i Russland. Valget i USA er en annen viktig begivenhet som påvirker den andre siden av mynten, i likhet med coronavirus-situasjonen.

GBP / USD Prognose 4. kvartal 2020: 73 GBP / USD Prognose 1 år: 1.25-26 GBP / USD Prognose 3 år: 0,55-0,60
Pris drivere: Amerikanske valg, Risikosentiment, Oljepris, Teknisk analyse                     Pris drivere: Russisk geopolitikk, Politikk i USA, begge økonomier, global økonomisk følelse Pris drivere: Grunnleggende i begge land, teknisk informasjon, råvarepriser                     

USD / RUB-prisforutsigelse for de neste 5 årene

Nyere utvikling for USD / RUB


Russland er et massivt land, med mange råvarer og råvarereserver. En stor del av landets inntekter kommer fra eksport av slike materialer. Men råvarer og råvarer har stort sett vært baisse i mer enn et tiår. Spesielt råolje og naturlig flytende gass har hatt en langsiktig baisse trend, og har redusert inntektene for Russland, særlig tidligere i år da råolje falt lavere og USD / RUB økte 20 cent høyere.

Råolje har økt siden april, og USD har vært ganske bearish siden den gang, og tvunget USD / RUB til å trekke seg lavere fra april til juni, men prisen spratt tilbake igjen, noe som tyder på at følelsen er enda mer baisse for rubel enn for USD. Dette er en viktig ting, noe som antyder at USD / RUB vil bli enda mer bullish når oljen slutter å klatre og USD-nedgangen slutter.

Coronavirus-situasjonen har heller ikke hjulpet. Råolje har vært bullish siden april, men den globale økonomien har vært skadelidende i år, og Europa og andre steder trekker seg sammen igjen, da koronavirusbegrensningene øker. Dette betyr en lavere etterspørsel etter råvarer og råvarer, og dermed lavere valutainntekter for Russland, noe som ikke vil hjelpe rubelen. De geopolitiske faktorene som påvirker Russland, som situasjonen i Ukraina, konflikten Armenia-Aserbajdsjan og protestene i Hviterussland, har også noen negativ innvirkning på rubelen, men de er ikke grunnleggende. Så samlet sett peker de fleste grunnleggende faktorene nedover for rubelen, og høyere for USD / RUB de neste månedene.

USD / RUB teknisk analyse – Uptrend fortsetter, ettersom prisen spretter av MA-er

USD / RUB handlet på rundt 2 tidlig på 90-tallet. Deretter klatret den høyere og nådde 6 innen 1998, med 20 SMA (grå) som støtte. Prisen steg til 25 det året på grunn av krisen i Russland. Fra det året og frem til 2014 konsoliderte USD / RUB seg med en liten bullish bias, bortsett fra hoppet i 2008 under finanskrisen. Men i 2014 begynte råoljeprisen å synke, og trakk også rubelen, mens USD / RUB økte høyere, til 80. Prisen trakk seg tilbake i 2. kvartal 2015, men etter å ha dannet en hammerlysestake i mai det året, som er et bullish reverseringssignal etter retrace, fortsatte den bullish trenden igjen, og kjøpere presset til 86. 

Prisen spratt av 20 SMA tidlig i år

 

Bølgen endte imidlertid tidlig i 2016, og etter en opp ned doji lysestake, som er et bearish reverseringssignal, trakk USD / RUB seg tilbake. Men 50 SMA (gul) var i ferd med å ta igjen prisen, og tilbakesporingsnivået endte over det glidende gjennomsnittet. 50 SMA ga støtte igjen i januar i år, ettersom oljen krasjet lavere, og dette forexparet spratt av det glidende gjennomsnittet, og steg fra 60 til 83 til midten av mars. Men nedgangen i olje stoppet i april og ble ganske bullish frem til september, mens USD svingte massivt og sendte USD / RUB lavere. Men tilbakegangen endte på 20 SMA (grå) på månedskartet, etter å ha dannet en hammerlysestake over det, som er et bullish reverseringssignal. 

De 20 SMA-ene vil trolig bli støtte til USD / RUB

 

Opptrenden er også synlig i det ukentlige diagrammet, med stigende trendlinje som dannes nederst på de tre største tilbaketrekningene lavere. Dette viser at kjøperne kommer inn tidligere hver gang USD / RUB trekker ned. 200 SMA (lilla) har også hjulpet. Det som er mer interessant er oppadrettede bias siden juni, mens oljen klatret og USD var ekstremt bearish. Dette antyder at rubelen har vært enda mer bearish enn USD, og ​​dette paret vil øke høyere når USD kommer tilbake, sannsynligvis etter det amerikanske valget. Så vi forutser at de forrige toppene vil bli brutt i dette paret, og det bullish momentum vil fortsette når denne siste retrace slutter, sannsynligvis på 20 SMA på ukentabellen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector