WTI oljeprisvarsel for 2021: Vil opptrenden ende på $ 50?

Den store doji-lysestaken indikerte den bullish reverseringen i april

Råolje hadde en ekstraordinær kjøretur i 2020 og ble bearish i 1. kvartal på grunn av coronavirus, med US WTI Oil krasjet til $ -40 innen april, av flere grunner som vi vil forklare i denne artikkelen. OPEC + -produksjonen kuttet med 7,7 millioner fat i desember 2019, hjalp ikke situasjonen for oljekjøpere. I vår forrige analyse i september la vi olje i konsolidering på rundt $ 40, etter en imponerende reversering fra april til september. Den hausseutviklingen i råolje gjenopptok i november, til tross for de nye koronavirusrestriksjonene i Europa og Nord-Amerika. Oljen er fortsatt ganske bullish fra slutten av desember 2020. Dette kommer på et tidspunkt da økonomiene i Europa og andre land, som Canada og Australia, er på vei ned igjen, noe som peker på ytterligere gevinster fremover i 2021, hvis coronavirus-situasjonen normaliserer seg og Vest blir tilbake til det normale.   

Strøm WTI Pris: $

Nylige endringer i WTI råoljepris

Periode Endre ($) Endring %
6 måneder +3.47 +7,7%
1 år 10.27 27,1%
3 år -13.46 -21,8%
5 år +10.56 +27,8%
Siden 200 +20.95 +74,8%

 

OPEC leverte en av de største kuttene i slutten av 2019 som gledet Saudi-Arabias energiminister, prins Abdulaziz bin Salman Al Saud, som om de forutsa hva som skulle komme i 2020. Fjoråret var ganske fryktelig for grunnleggende forhold over hele kloden, spesielt i de to første kvartalene på grunn av koronaviruset, men oljen kom seg etter krasj. Etterspørselen økte ettersom den globale økonomien kom ut av lavkonjunkturen om sommeren. Mens vest går gjennom en annen periode med økte COVID-19-tiltak, utvides fortsatt den kinesiske økonomien i stor fart, noe som holder etterspørselen etter olje høy.

Den økende etterspørselen har økt presset på OPEC + for å starte reverseringen av produksjonskutt som ble kunngjort i fjor, som løftes sakte. Dette er imidlertid fortsatt en kamp mellom virkningen av coronavirus og viljen til å komme tilbake til det normale, slik det er tilfelle med de fleste varer. Men å dømme etter det ubarmhjertige bullish momentum siden april, favoriserer vi oppsiden en stund til, spesielt ettersom verden etterlater coronavirus neste år.

Olje – Prognose Sammendrag

US OIL Prognose: H1 2021 US OIL Prognose: 1 år US OIL Prognose: 3 år
Pris: $ 55 – $ 60

Prisdrivere: 

Slutten av COVID-19 ?, Kinas økonomiske utvidelse, mindre døvende sentralbanker

Pris: $ 60 – $ 65

Prisdrivere: 

Post COVID-19 utvinning, høyere inflasjon, amerikansk politikk, amerikanske dollar

Pris: $ 40 – $ 50


Prisdrivere:

Internasjonal politikk, global økonomi, adopsjon av ren energi

   

WTI Råolje Live-diagram

 

 

Prediksjon for WTI råolje for de neste 5 årene

Coronavirus var et viktig element i prisaksjonen på olje i 2020, spesielt i de to første kvartalene. Den globale økonomien og markedssentimentet, som ble drevet av COVID-19-pandemien, spesielt i 2. kvartal, sendte WTI Crude Futures Contracts ned under $ 0 for første gang i historien, den 20. april. Coronavirus er fortsatt rundt, men følelsen har forbedret seg for olje. Den amerikanske dollaren var en annen bidragsyter til økningen i olje i løpet av 2020, selv om nedgangen i USD kan ha gått sin gang, og vi kan se en reversering i 2021. Men etterspørselen etter olje er høy i Kina, noe som har snudd prognosen for råolje positiv for 2021. Men med de alternative biodrivstoffene og skiftet mot elektriske biler og ren energi, virker den langsiktige grunnleggende analysen ikke så lys for olje.

Kommer OPEC til å bli overtalt til å øke produksjonen ytterligere, av ikke-OPEC-produsenter?

På grunn av nedgangen i råoljeprisene i 2019 leverte OPEC + -kartellet fra 23 oljeproduserende nasjoner, ledet av Saudi-Arabia på OPEC-siden og Russland for ikke-OPEC-land, et kutt på 9,6 millioner fat / dag i oljeproduksjonen. Men siden oljeinntektene er hovedinntektskilden for de fleste av disse landene, og fordi råoljen snur høyere etter krasjen i april 2020, bestemte de seg for å redusere produksjonskutt til 7,7 millioner fat fra begynnelsen av august, noe som tilførte nesten 2 millioner fat til de daglige produksjonskvotene. Det hadde ikke særlig innvirkning på råoljeprisene, noe som var et positivt tegn, siden oljeprisen forventes å falle når produksjonen øker.

Siden markedet tok den økningen i produksjonen ganske bra, og prisene fortsetter å øke over augusthøyde, klør OPEC + -medlemmene etter mer avslapning i kvotene som er pålagt i avtalen. I desember 2020 unngikk OPEC + snevert svikt i møtene, som pågår i flere dager, siden det var mange uenigheter om hvordan russisk-ledede ikke-OPEC-partnere og OPEC ville handle neste år, med tanke på at coronavirus fortsatt deprimerer etterspørselen etter bensin drivstoff nesten overalt i verden, bortsett fra Kina. Flere medlemmer av ikke-OPEC-alliansen, inkludert Russland, ønsket at oljeproduksjonskvotene skulle økes igjen fra januar, men Saudi-Arabia hadde til hensikt å beholde status quo. 

Etter hvert bestemte de seg for å øke produksjonskvotene med 500 millioner totalt, slik Mohammad Sanusi Barkindo kunngjorde, noe som er langt unna de 2 millioner fat per dag som Russland hadde til hensikt å nå. Det ville kuttet ned til 7,7 millioner fat / dag. Imidlertid er det ikke over ennå, da Russland forventes å kreve en ny produksjonsøkning med 500 millioner. Så kvotene vil fortsette å bli avslappet når verdensøkonomien kommer seg i 2020, men foreløpig ignorerer oljekjøperne det, med prisene som øker mot $ 50.

Global økonomi i veikrysset på grunn av COVID-19 

Den kinesiske økonomien gikk gjennom en lavkonjunktur i første kvartal i år, etter at koronaviruset brøt ut på et tidspunkt sent på 2019, men de største effektene i økonomien kom tidlig i 2020. Viruset spredte seg i Europa et par måneder senere, og global økonomi gikk gjennom en dypere lavkonjunktur i 2. kvartal. Spesielt tjenester tok et enormt dykk og falt i den dypeste lavkonjunkturen noensinne, siden de alle ble tvunget til å stenge, bortsett fra de viktige virksomhetene. Reise ble også stort sett suspendert, både innenlands og internasjonalt, noe som er en stor faktor for oljeprisen.

Oljekonflikten mellom Saudi-Arabia og Russland, angående produksjonskvoter, sendte US WTI råolje stupte til $ -40 innen april, men da vendte oljen seg tilbake, og drevet av den økonomiske spretten om sommeren, har den vært bullish siden. Men den europeiske, kanadiske og australske økonomien avtok igjen på våren, og avkjølingen økte tempoet på slutten av 2020, da koronavirusbegrensningene økte, noe som så at noen sektorer, som tjenester, falt i sammentrekning igjen. Internasjonale reiser er fremdeles veldig minimale også, så etterspørselen etter olje er ikke akkurat økende.

På den annen side kan vi være på vei mot begynnelsen av slutten med coronavirus, noe som vil forbedre følelsen i finansmarkedene, til fordel for risikovarer som olje og gass. Den globale økonomien vil også begynne å bli normal, noe som vil bidra til å øke etterspørselen. Kina er allerede på rett spor, med den økonomiske ekspansjonen som tar fart. Den økende etterspørselen fra Kina har også vært en sterk faktor i det bullish løp i råolje. Så vi står ved et veikryss angående den globale økonomien; for øyeblikket bremser det opp, men det kan snu veldig raskt hvis koronavirusbegrensningene letter. Råolje er også i en viktig sone, rundt $ 50, da den prøver å bestemme hvilken retning den skal ta.

 

Olje / USD-korrelasjon Bearish USD har hjulpet råolje

På et tidspunkt i april virket det som US WTI Oil var over, ettersom det falt til $ -40, men den bullish løpetiden siden har vært imponerende, og i tillegg til årsakene til det bullish momentumet, som vi forklarte ovenfor, var nedgangen i den amerikanske dollaren har hjulpet oljeprisene til å bevege seg høyere, som de fleste andre eiendeler som handler i USD. Etter det opprinnelige hoppet i slutten av februar ble USD bearish og har gått ned siden da, noe som ikke er så rimelig, gitt at den amerikanske økonomien har hatt det bedre enn alle andre store økonomier bortsett fra Kina. Men jeg antar at de politiske og sosiale endringene der veier tyngden.    

For USD stoppet nedgangen i september og oktober, noe som også gjenspeiles i oljeprisen, som konsoliderte seg i et område mellom $ 43,50 og $ 36 i løpet av de to månedene. Det varte til den amerikanske presidentdagen i begynnelsen av november, da tilbakegangen gjenopptok igjen, med olje som ble sterk, og økte tempoet da nedgangen i USD eskalerte.  

FED kuttet renten tre ganger i mars 2020, og den løsnet også pengepolitikken, mens den amerikanske regjeringen, som de fleste land, innførte en hjelpepakke for koronavirus. Så det har vært mange amerikanske dollar som går gjennom markedene, og den amerikanske kongressen kunngjorde en annen stimulansepakke til en verdi av 2,3 milliarder dollar. Selv om denne typen stimuleringspakke på slike tider har hatt en positiv innvirkning på valutaen, med målet om å få økonomien tilbake på sporet.  

Teknisk analyse – En avgjørende tid for WTI råolje på $ 50?

Ser vi på det månedlige råoljediagrammet øverst i denne artikkelen, kan vi se at den langsiktige trenden har vært baisse siden den store reverseringen under den globale finanskrisen i 2008. De 200 SMA (lilla) holdt nedgangen i begynnelsen. av 2019, på rundt $ 32,50, og vi så en tilbakesporing høyere til 2014, med 100 SMA (grønn) som støtte. 100 SMA ble til slutt ødelagt, og prisen krasjet til $ 26,50, selv om prisen klarte å stenge over 2009-lavpunktet på $ 32,50, som representerte gyldig støtte, etter at prisen snudde igjen i slutten av oktober. I 1. kvartal 2020 kom koronavirus-krasjet, men etter en enorm hammerlysestake i mars begynte prisen å klatre igjen.

Nå står olje overfor 100 SMA (grønn) og 200 SMA (lilla)

På ukekartet ser hammerstaken enda større ut. Det er en klar indikasjon på en bullish reversering etter det store krasj som tok prisen til $ -40. Vendingen kom rett etter den lysestaken, og amerikansk olje har vært bullish siden den gang. 50 SMA fungerte som motstand i noen tid, men den ble brutt etter at prisen spratt av støttesonen rundt $ 33, og nå er olje på vei mot motstanden over $ 50, der de 100 og 200 SMAene venter.

50 SMA skyver olje mot 50 SMA

Olje Live Rate

På det daglige diagrammet ga 20 SMA motstand i løpet av de første månedene av 2020, da prisen gikk ned, men så kom den bullish reverseringen, og de glidende gjennomsnittene ble til støtte. De 100 og 200 SMA-ene holdt som støtte under tilbaketrekningen i september og oktober, da USD fikk noe styrke, men da gjenopptok den amerikanske dollaren den baisse trenden igjen, og oljen gjenopptok sin bullish trend. Prisen steg over glidende gjennomsnitt, og de siste ukene i 2020 ga 20 SMA støtte, noe som viser at kjøpepresset er sterkt. Det amerikanske stimulanseprogrammet som ble vedtatt av kongressen i slutten av desember, burde være positivt for alle risikovirksomheter, og derfor også for råolje. Men det kan også gjøre USD bullish, spesielt hvis den amerikanske økonomien forbedres etter ekstra kontanter som snart kommer til å sirkulere.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector