WTI råoljeprisvarsel for 2020: Hva du kan forvente av råolje i 4. kvartal

[[WTI]] Oljeprisene endres litt, ettersom de fortsetter å handle innenfor et bredt handelsområde, på nivåene 40,50 til 4,50. Den økende etterspørselen oppmuntret OPEC + til å begynne å reversere produksjonskuttene som ble kunngjort tidligere i år. Kartellet med 23 oljeproduserende nasjoner, ledet av Saudi-Arabia og Russland, bekreftet at de ville redusere størrelsen på deres produksjonskutt til 7,7 millioner fat om dagen, fra begynnelsen av august, noe som ville tilført nesten 2 millioner fat til den daglige produksjonen. nivåer. I tillegg til BNP-tall for EU, USA og Hong Kong. WTI Crude var jevn på 41,25 mens Brent holdt på 43,26.

Les den siste oppdateringen på WTI råoljepris 2021 Prognose

 

WTI Pris for råolje nå: $

Nylige endringer i WTI råoljepris

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +2,51 +6,48%
6 måneder -10 -20,10%
1 år -20 -32,35%

Den svarte sprekken er på baksiden av bullish korreksjon / retracement, siden den har stengt to positive måneder rygg mot rygg, og gir en gevinst på mer enn 170% i priser. La oss ta en titt på WTI råoljeprisvarsel.

USOIL-prognose: 4. kvartal 2020 USOIL-værmelding: 1 år USOIL-værmelding: 3 år
Pris: $ 44,76

Prisdrivere: Kina avslutter lockdown og gjenopptar etterspørselen, 61,8% Fibonacci retracement fullfører til $ 44,76, Feds dovish pengepolitikk kan øke produksjonssektoren.

Pris: $ 60-62

Prisdrivere: COVID19-utvinning, Lockdowns forventes løftet over hele kloden, OPEC + produksjonskutt, synkende trendlinjemotstand på $ 62 på M1-tidsramme.

Pris: $ 29-30

Prisdrivere: Etter COVID19-resesjon, tøff korreksjon under $ 60, kan handelskrig mellom USA og Kina skade etterspørselen etter olje

 

WTI Råolje Live-diagram

WTI

 

Vanlige faktorer som påvirker råoljeprisene

WTI-råoljeprisene falt betydelig i 2020, på baksiden av COVID-19-pandemien og oljepriskrigen mellom Russland og Saudi-Arabia i 2020. 20. april falt WTI Crude Futures Contracts under $ 0 for første gang i historien.

1: COVID-19 – Coronavirus-pandemi:


WTI råoljeprisene falt betydelig i 2020 på grunn av Covid-19-pandemien, og forårsaket et massivt aksjemarkedsfall. I henhold til IHS Market-rapporten representerte “Covid-19 demand shock” en større sammentrekning enn den som møtte under den store lavkonjunkturen på slutten av 2000-tallet og begynnelsen av 2010-tallet. Som et resultat falt oljebehovet til 4,5 millioner fat per dag under prognosene, ettersom spenningen økte mellom OPEC-medlemmene. Under OPEC-møtet i Wien (6. mars) klarte ikke store oljeprodusenter å bli enige om redusert oljeproduksjon, som svar på den globale COVID-19-pandemien. Følgelig falt spotprisen på WTI Benchmark Crude Oil på NYM 6. mars 2020 til USD 42,10 per fat.

Deretter begynte oljepriskrigen 8. mars, og oljeprisen, som falt med 30%, representerte det viktigste engangsfallet siden Gulfkrigen i 1991. En ting som vi trenger å forstå er at svært få energiselskaper klarte å produsere olje da oljeprisen var på rundt $ 30 fatet. Saudi-Arabia, Iran og Irak hadde de laveste produksjonskostnadene i 2016, mens Storbritannia, Brasil, Nigeria, Venezuela og Canada hadde de høyeste.

Etter dette ble Saudi-Arabia og Russland enige om kutt i oljeproduksjonen 9. april. I følge Reuters rapporterer at “Hvis Saudi-Arabia ikke klarte å tøye produksjonen, ville amerikanske senatorer be Det hvite hus om å innføre sanksjoner mot Riyadh, trekke amerikanske tropper ut av ørkenriket og innføre importtoll på saudiarabisk olje. ” 20. april hadde prisen for fremtidig levering av amerikansk råolje i mai blitt negativ, hovedsakelig på grunn av overdreven etterspørsel etter lagring av de store volumene av overskuddsproduksjon. Dette er første gang dette skjer siden New York Mercantile Exchange begynte å handle i 1983.

2: Oljepriskrigen mellom Russland og Saudi-Arabia:

De kollapsende oljeprisene kan også knyttes til oljepriskrigen Russland – Saudi-Arabia i 2020. Dette var en økonomisk krig som startet i mars 2020, da Saudi-Arabia svarte på Russlands nektelse om å bli enige om å redusere oljeproduksjonen, for å beholde oljepriser på et moderat nivå. Som et resultat av denne konflikten falt oljeprisene våren 2020.

I samme måned startet Saudi-Arabia en priskrig med Russland, og muliggjorde et 65% kvartalsfall i oljeprisen. I løpet av den første uken i mars falt råoljen med 26%, og Brent-oljen falt med 24%. Hovedårsaken bak priskrigen kan tilskrives bruddet i dialogen mellom Organisasjonen for petroleumseksportland (OPEC) og Russland på grunn av foreslåtte kutt i oljeproduksjonen under COVID-19-nedgangen. Russland trakk seg tilbake fra avtalen og forårsaket sammenbruddet av OPEC + -avtalen. Priskrigen er imidlertid en av de viktigste årsakene og effektene av den pågående globale aksjekrasj som for øyeblikket forårsaker hodepine for noen investorer..

3: Serien av hendelser 

Bortsett fra alle kvantitative katalysatorer erklærte Saudi-Arabia 8. mars uventede priskutt på $ 6 til $ 8 per fat til kunder i Europa, Asia og USA, og dette utøvde et betydelig nedsettende press på oljeprisen. West Texas Intermediate, en form for råolje brukt som referanseindeks i oljeprising, falt med 20%. Etter en dag rapporterte aksjemarkedene over hele verden store tap, som en anerkjennelse av en kombinasjon av priskrig og frykt for koronaviruspandemien. Effekten av denne kunngjøringen ble imidlertid følt utenfor oljeprisen og aksjemarkedene. Som et resultat falt den russiske rubelen med 7%, til et 4-årig lavt nivå mot den amerikanske dollaren.

På den annen side ble oljeprisfallet også styrket av USAs president Donald Trumps advarsler om at han ville trekke USAs militære støtte, hvis OPEC og dets allierte ikke kuttet oljeproduksjonen, etter betydelig internt press, kalt saudiarabisk kronprins og de facto hersker Mohammed bin Salman.

4: Surge in the US Dollar – Correlation Plays 

Fra starten av COVID-19-pandemien har den amerikanske dollaren blitt behandlet som et fristed. Investorer følte seg trygge med å investere i amerikanske dollar, ettersom Kina rapporterte om et stort antall COVID-19 tilfeller, sammen med flere andre land rundt om i verden. Som et resultat har den amerikanske dollaren vært stabil hele pandemien, og dette har også holdt oljeprisene lavere, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Den økende dollarkursen gjorde den råoljen i dollar dyr for utenlandske land, og de ble tvunget til å kutte sine unødvendige krav.

Oljeprisvarsel for kommende år

WTI råolje kan være svært flyktig og svinge drastisk, spesielt over en periode på fem år. For eksempel skiftet Brent Crude fra så høyt som 125 dollar fatet i 2012 til så lavt som 30 dollar per fat i januar 2016. Derfor, til tross for at markedene var turbulente gjennom 2019 og inn i 2020, kan det fortsatt være et veldig uvanlig utfall i prisen innen 2025.

Likevel vil likevel de samme avgjørende faktorene spille sin rolle når det gjelder å bestemme råoljeprisene. De grunnleggende faktorene som definerer etterspørselen og tilbudet av råolje vil trolig forbli uendret de neste fem årene, men effektene vil variere betydelig. Følgende faktorer bør alltid tas i betraktning når vi forutsier råoljepriser:

  1. OPEC (politikk, avtaler & Produksjonsbeslutninger)
  2. Ikke-OPEC oljeproduserende land
  3. Global økonomisk ytelse
  4. Alternative energikilder
  5. Styrken til den amerikanske dollaren
  6. Markeds spekulasjoner

I henhold til EIA-prognosen vil gjennomsnittsprisen på et fat Brent råolje innen 2025 stige til $ 79 / b. Innen 2030 vil verdens etterspørsel presse råoljeprisene til $ 98 / b. Innen 2040 vil prisene være på $ 146 / b. Årsakene til dette kan være knyttet til MKB-forventningene om at etterspørselen etter petroleum vil flate ut ettersom verktøy mer er avhengige av naturgass og fornybar energi. Dette forutsettes også at økonomien i gjennomsnitt vokser rundt 2% årlig, mens energiforbruket øker med 0,4% i året. Imidlertid, etter min mening, i løpet av de neste årene, vil verden lide av resesjonen etter coronavirus. Handelskrigen mellom Kina og USA kan ha en langsiktig innvirkning på Kinas råoljeforbruk, midt i et fall i eksporten til den amerikanske sektoren. Et fall i eksporten kan føre til et fall i produksjonen, og til slutt mindre forbruk og en lavere etterspørsel etter råolje, fra verdens største oljeforbruker. La oss sjekke ut den tekniske siden av markedet, spesielt for WTI råoljeprisene.

Teknisk analyse – Kan vi forvente en bullish korreksjon i WTI råolje?

WTI råolje handler med en bullish bias, til $ 41,15. Tatt i betraktning den tekniske siden, antyder råoljeprisvarsel at WTI råoljepris er på vei nordover for å fullføre en 61,8% Fibonacci retracement, til $ 44,89 nivå. De to foregående månedlige lysene var solide og det er stor sannsynlighet for at neste lys for juli måned også vil være hausse. Hvis dette skjer, blir det “Three White Soldiers”, som bekrefter sterke odds for en bullish trend i olje, noe som vil bidra til å støtte oljeprisen til $ 44,89 nivå. En bullish breakout på dette nivået kan også utvide oljeprisen mot et psykologisk nivå på $ 50, med motstanden utvidet med 50 perioder EMA.

WTI råolje - potensielle tre hvite soldater foreslår å kjøpe

WTI råolje – potensielle tre hvite soldater foreslår å kjøpe

Når det gjelder den årlige prognosen, antyder Three White Soldiers-mønsteret en sterk bullish partiskhet blant handelsmenn, og samtidig kan fallet i Fed-renten også understøtte oljeprisen, og føre dem mot $ 53,20 og $ 60.

WTI råolje - månedlig diagram

WTI råolje – månedlig diagram

WTI råoljeprognose for 2023 – Vi kan forvente at råoljeprisene vil synke under motstandsnivået på $ 60, for å fullføre en Fibonacci retracement på 38,2% til $ 40,72. Under dette vil markedet sannsynligvis gå etter et 61,8% Fibonacci retracement nivå på 29.40. I alle fall, hvis det grunnleggende fortsetter å støtte en bullish trend, kan den bullish utbruddet på $ 60-nivået åpne for ytterligere rom for kjøp, til $ 74,5 og $ 107. La oss spenne for andre halvdel av året og holde oss nærmere øye med den grunnleggende siden av markedet.

Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector