Begynnelsen på Crypto End? Zebpay blir det første offeret for RBI Ban når det stenger virksomheten

Det har gått nesten 6 måneder siden RBI innførte et forbud mot kryptovalutabedrifter som bruker fiat- og bankkanaler. Siden børser og virksomheter har modifisert forretningsmodellene for det meste til peer-to-peer-modell og har oppholdt seg i et ikke-støttende reguleringsmiljø. Overlevelse som dette så tøff ut, og nå har vi det første offeret som er blitt byttedyr på dette forbudet. Zebpay, en av Indias største kryptovaluta-børser, har kunngjort lukkingen av alle byttetjenester på fredag.

Zebpay – en sterk spiller som “dør” den regulatoriske døden

Da kryptokurver ble et moteord over hele verden, ble indianere også interessert, og innbyggerne begynte å lete etter steder å kjøpe kryptokurver. Ved å utnytte denne voksende nysgjerrigheten, tenkte Zebpay å gjøre det første trekket. Zebpay ble lansert i 2015 og begynte å handle med en app-eneste tjeneste som raskt ble en av Indias mest nedlastede bitcoin-lommebøker og utvekslingsapper. Med en kjent kunde (KYC) -modell, slo Zebpay ned en halv million nedlastinger på Android – landets mest populære smarttelefonplattform – i midten av 2017 og doblet seg raskt for å treffe en million nedlastinger av apper under bjørneløpet i 2017. Selskapet spådde opptil en halv million nye brukere som ble med på plattformen hver måned, opp fra 200.000 nye brukere som allerede ble med på plattformen.

Mens alle så utmerket til utvekslingen, utstedte Reserve Bank of India, 6. april, RBI Circular DBR.No.BP.BC.104 /08.13.102/2017-18, og forbød alle banker og finansinstitusjoner under dens kontroll fra å tilby tjenester til kryptovaluta selskaper. Dette rundskrivet ga en tre måneders frist for kryptovirksomhet og banker å overholde. Da forfallsdatoen nærmet seg, advarte Zebpay i juli i år sine kunder om at deres “rupiuttak kunne stoppe”, med henvisning til RBIs ordre. Børsen skrev:

“Hvis Zebpay-bankkontoer blir forstyrret, vil innskudd og uttak av rupier bli umulige … [Imidlertid] Kryptoinnskudd og uttak fortsetter som vanlig. RBI-rundskrivet snakker bare med banker og andre regulerte enheter om å stenge kontoer. Dette påvirker ikke BTC og andre kryptoer. “

Etter å ha lansert en crypto-to-crypto handelstjeneste i april, kunngjorde Zebpay fortsatt at de ville “fortsette å tilby krypto-til-krypto-handel.”

Børsen avklart også,

“Vår nåværende intensjon er å tillate krypto-INR-par å handle selv etter at bankkontoer har stengt [.” Likevel advarte den: “Vi klarer ikke å forstå alle konsekvensene av at bankkontoen stenges [og kan derfor ikke garantere at vi vil fortsette krypto-INR-handelsparene for alltid.”

Som alt ventet på avgjørelsen, ser det ut til at ting har kommet av Zebpays hånd, og det må bukke under for politisk lammelse for kryptovalutaen. I nedleggelseskunngjøringen sa Zebpay,

«Forbedringene på bankkontoer har lammet vår og kundens evne til å gjøre forretninger meningsfylt. På dette tidspunktet klarer vi ikke å finne en rimelig måte å drive kryptokursutveksling på. “

Vi stopper utvekslingen vår. Klokka 16 i dag vil vi kansellere ikke utførte bestillinger & krediter myntene dine til Zebpay-lommeboken. Ingen nye bestillinger aksepteres. Zebpay-lommeboken vil fungere selv etter byttestopp.

: https://t.co/W8ygzPIYz1 pic.twitter.com/tPWCnyu7Yu

– zebpay (@zebpay) 28. september 2018


Les også: Breaking: Indian Supreme Court Pushes the “RBI Crypto Ban” Petition Hearing to 11. september

RBI-kryptotussel-tidslinjene – Den lange kampen venter på avgjørelsen

Saken om dette kryptoforbudet har vært i Apex-domstolen i India og venter fortsatt på diskusjon. Kampen har vært en år lang, men den venter fortsatt på en avgjørelse. Følgende har vært tidslinjen og hendelsene i kampen mellom landets regulator og kryptovirksomhet (som tilgjengelig på det indiske vanlige mediemunnstykket Financial Express)

Her er hva som har skjedd så langt:

 • Etter oktober i fjor, Bitcoin, den mest populære kryptovalutaen begynte å få verdi. Mellom oktober og desember steg Bitcoin fra $ 5000 til ca $ 20.000. Dette førte til mye sus, til og med å få oppmerksomhet fra myndighetene.
 • I november 2017, en advokat ved navn Dwaipayan Bhowmick arkiverte en Public Interest Litigation (PIL) som ønsket regulering av kryptovalutaer.
 • Mellom desember og februar, regjeringen gjentok flere ganger at kryptokurver ikke var lovlig betalingsmiddel. I budsjettet 2018 sa finansminister Arun Jaitley igjen at regjeringen ikke anså kryptovalutaer som lovlig betalingsmiddel og ville gjøre alt for å eliminere opprettelsen av kryptoaktiva..
 • 5. april, RBI ba enheter som er regulert av den, avslutte forretningsforholdet til firmaer og enkeltpersoner som handler i kryptovaluta. “Det er besluttet at enheter som er regulert av RBI med umiddelbar virkning ikke skal håndtere eller levere tjenester til noen enkeltpersoner eller forretningsenheter som har å gjøre med eller avvikler VC. Regulerte enheter som allerede leverer slike tjenester, skal avslutte forholdet innen en bestemt tid, ”sa RBI. RBI satte den siste datoen for opphør av alle slike forhold 5. juli.
 • I April, Ahmedabad-baserte Kali Digital Eco-Systems, som driver kryptobørs CoinRecoil, flyttet High Court i Delhi og utfordret RBIs virtuelle forbud.

Senere ble det inngitt en rekke begjæringer mot RBI-avgjørelsen, Høyesterett trådte inn og sa at den vil høre en klage av begjæringer sammen.

 • 11. mai, apex-domstolen sendte en melding til RBI og sentralregjeringen om å svare på begjæringene.
 • 3. juli, Høyesterett nektet å gi midlertidig lettelse til kryptovaluta-spillere.
 • Fra 6. juli, RBI-forbudet sparket inn.
 • 20. juli, RBI sto ved sin beslutning om virtuelt forbud. Det fortalte Høyesterett at kryptokurver er immun mot statlig regulering, ikke kan reguleres og vil føre til ulovlige transaksjoner.

RBI og sentralregjeringen ba om tre ukers tid for å sende inn svar på begjæringer. Neste dato for høringen ble satt til 11. september.

 • 11. september, saken ble utsatt til 12. september for høring på grunn av mangel på tid før SC-benken.
 • 12. september, RBI gjentok igjen at kryptokurver ikke kan betraktes som gyldig valuta eller penger i henhold til det eksisterende rettssystemet. Høringen ble utsatt ettersom mange av respondentene, bortsett fra RBI, ikke var i stand til å sende inn svarene sine.

Når Zebpay stenger, ser det ut til å gå fra dårlig til verst for kryptovirksomhet i landet. Apex-domstolen må vurdere denne ulykken og handle raskt, ellers vil ting bare ende på en trist note for kryptovaluta i landet.

Vil apex rettssak til fordel for kryptovalutaer, eller vil dette være døden for kryptovalutaer i det nest mest folkerike landet i verden? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector