Hva Venezuelas maktkamp kan bety for Petro og Cryptocurrency

annonse Phemex

Etter nyheter om president Nicolas Maduro tilsynelatende fjerning fra makten etter tre turbulente år med ansvar for Venezuela, er det indikasjoner på at oppstigningen av hans USA-støttede opposisjonsutfordrer Juan Guaidó kan stave slutten for et av verdens mest nysgjerrige kryptovalutaeksperimenter.

Petro har vært kilden til betydelig kontrovers, med Maduro en gang som kunngjør at det er fremtiden for Venezuela, og kritikere peker ut at det aldri så ut til å faktisk bli operativt når som helst. Mens president Maduro konsekvent har hevdet at den økonomiske fremtiden til landet var uløselig knyttet til det regjeringsstøttede kryptoprosjektet, mente noen at den mye omtalte Petro ICO var lite mer enn et middel til å skaffe hard valuta av et kontant sultet regime i belastning av et land med verdens høyeste grad av hyperinflasjon.

I går tok USAs president Donald Trump det enestående skritt av kunngjør offisiell amerikansk anerkjennelse for Guaidó – en holdning som raskt ble vedtatt av store regionale makter, inkludert Brasil Colombia og Canada. Med kunngjøringen om amerikansk støtte for Guaidó kommer noen interessante scenarier for bruk av Petro og kryptovaluta i Venezuela som helhet.

USA – Støttet regjering ville stave slutten for Petro

Hvis Guaidó lykkes i sitt forsøk på å avgjøre Maduro på en endelig måte, er Petro nesten helt sikkert dømt til foreldelse fordi den fra begynnelsen har blitt motarbeidet av amerikanske myndigheter. Under ICO kunngjorde den amerikanske regjeringen at det var ulovlig for amerikanske borgere å investere i det, og faktisk har det aldri vært noen bevis for at Petro var oppført av noen hederlig børs.

Hele årsaken til ideen bak Petro var at amerikanske sanksjoner ikke bare hadde svekket Venezuelas økonomi betydelig, men de forlot landet også desperat mangel på sårt tiltrengt hard valuta, som til dels var ansvarlig for de verdensledende hyperinflasjonstallene. Petro skulle gi en ny kilde til utenlandske investeringer for Venezuela som ville omgå det globale finansielle systemet som faller under jurisdiksjonen til amerikanske myndigheter på grunn av dollarens de-faktor-status som global handel og reservevaluta..

En tilbaketrekking av sanksjoner og normalisering av økonomiske bånd ville gjøre Petro overflødig, og amerikanske myndigheter ville også være ivrige etter å kvitte seg med et prosjekt som gjorde en kort om et mislykket forsøk på å utfordre Amerikas globale økonomiske hegemoni..

Mulig innvirkning på kryptoverføring i Venezuela

Mens Petros prognose ikke ser bra ut i tilfelle Maduro er usitte, kan det samme ikke nødvendigvis sies for adopsjon av kryptovaluta generelt. Venezuelanere er allerede blant verdens mest produktive kryptokurrencyhandlere, og til og med normalisering av økonomiske bånd med USA ville ikke være nok til å overbevise dem om å slippe krypto for fiat.

For det første er det lite sannsynlig at det kommer en tilstrømning av investeringer på noe som er nær skalaen som er nødvendig for en fullskala økonomisk oppgradering. I fravær av slike investeringer vil Venezuelas oljeavhengige økonomi forbli stort sett uendret for flertallet av folket, noe som betyr at metodene for transaksjon og verdioverføring som de har plukket opp de siste par årene vil forbli på plass ganske litt tid framover.

Coingape rapporterte nylig at Dash har gjort betydelige inngrep i Venezuelas forbrukermarkeder, bundet avtaler med forhandlere og Kripto Mobile, en søramerikansk mobiltelefonprodusent som selger telefoner forhåndsutstyrt med Dash-økosystemet. Det er usannsynlig at slik innovasjon vil stoppe med mindre Venezuela bokstavelig talt delugeres i en flom av amerikanske fiatpenger – som ikke ser ut til å være på kortene.

Uansett om Petro overlever eller dør, vil det ingen tvil forbli et interessant referansepunkt i utviklingen av kryptovalutaer, og det kan faktisk allerede ha skapt etterfølgere i sanksjonshendte land som Iran.


Coingape vil gi flere oppdateringer om den venezuelanske situasjonen når den utvikler seg.

For å holde orden på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map