Nøkkelspillere som ønsker å dra nytte av den japanske kryptomarkedsnedgangen

annonse Phemex

Nylig stengte totalt fem japanske krypto-børser sin virksomhet som et resultat av at Japan strammet løkken på børsene. Det hele startet med Coincheck-hack i begynnelsen av året som førte til at Financial Services Agency (FSA) i Japan kom fram og trappet opp tilsynet med kryptokursutvekslinger..

Dette har bedt om en shakeout i det japanske kryptomarkedet, noe som resulterte i at store navn som Line, Monex Group og Yahoo Japan kom inn i denne lukrative bransjen. Med den totale markedsstørrelsen på kryptovaluta et sted rundt $ 250 milliarder dollar, er det ingen sjokkerende at alle ser på kryptomarkedet.

Hundrevis av selskaper som er interessert i å drive japanske kryptobørs

Etter Coinchecks debakel introduserte FSA en lov som krever at krypto-børser skal registrere seg med virkning fra april 2017. I lys av denne loven gjennomførte FSA inspeksjoner på stedet og fant mange av disse børsene manglet i eierstyring og intern kontroll..

Byrået ba operatøren om å gjøre de nødvendige endringene og ga dem sjansen til frivillig å stenge virksomheten før FSA bestilte det samme. De strengere regelverket førte til at fem børser trakk sine registreringssøknader og stengte virksomheten.

Imidlertid er det mange nye aktører i markedet som er klare til å erstatte dem. Etter sigende har over 100 selskaper uttrykt sin interesse for å drive kryptobørsene.

Hvis man skal tro på kilder, er også den populære chat-appen Line og CyberAgent, et internett-serviceselskap, i løpet.

Monex-gruppen ser på den urolige Coincheck

Siden Coincheck-hacket har kryptomarkedet krympet, men det har resultert i en god ting. Markedet eliminerer nå de dårlige skuespillerne, dvs. de kryptobørser som ikke var forsiktige med kundens eiendeler. Med inngangen til store aktører, ville kryptomarkedet snart se en annen boom.

Når det gjelder å drive en kryptobørs, kan selskaper tjene store fortjenester på transaksjonsgebyrene og utvide kundebasen.

Monex Group, et finansselskap etablert i 1999, forhandler for tiden om oppkjøpsavtalen som er i sluttfasen. Avtalen som forventes å innebære flere milliarder yen mest sannsynlig å bli kunngjort denne uken.  

Etter hacket har FSA ennå ikke bestemt seg for Coincheck-registreringen, da den finansielle vakthunden har bedt børsen om å forbedre forretningspraksis. Men hvis Monex blir involvert, vil byrået være mye mer tilbøyelig til å godkjenne registreringssøknaden.


Les også: Store foreninger for å bekjempe Googles Crypto Ad Ban i mai

Yahoo Japan er også i kryptomiks

Med måten kryptomarkedet går fremover, er det sannsynlig at store teknologi- og finansielle selskaper vil forme kryptoindustrien. Et annet stort navn er Yahoo Japan, som angivelig planlegger å kjøpe omtrent 40 prosent av BitARG Exchange Tokyo innen neste måned for lanseringen i 2019.

BitARG er ikke en aktiv kryptobørs eller er bare begrenset til bitcoinhandel, selv om den er registrert hos FSA. Oppføringen av Yahoo vil hjelpe til med å drive den nåværende flytende kryptobørs sektoren fremover.

Jobber mot å skape et troverdig kryptoøkosystem

I den for tiden turbulente kryptoindustrien får oppkjøp fart. Krypto-børser som ikke oppfyller FSA-standardene, blir enten presset inn i et samarbeid med et stort firma eller bare slå av.

FSA kommer ikke til å stoppe her, den vil utvide inspeksjonene sine til og med de registrerte børsene, og vil om nødvendig ta de korrigerende tiltakene. Som avklart av en tjenestemann fra FSA:

“Foreløpig vil vi styrke regelverket og fjerne råtten. Det vil føre til et sunnere forretningsmiljø i fremtiden. ”

Det kan se ut som et negativt trekk fra byrået ved første øyekast, men gjennom dette oppfordrer myndighetene tillit og troverdighet for potensielle investorer i kryptomarkedet. Det ville ytterligere hjelpe til med å luke ut de selskapene og enkeltpersoner som bare lette etter fortjeneste.  

Imidlertid må regjeringen finne en god balanse mellom å regulere markedet og gi det rom for vekst.

Hva er ditt syn på at FSA er strengt mot japanske kryptobørser? Tror du inntreden av store aktører vil til slutt være bra for kryptoindustrien? Del tankene dine med oss!

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector