Regulatorisk forvirring etterlater kryptoindustrien med en uklar fremtid i Israel

annonse Phemex

Da Israels parlament – Knesset – bestemte seg for å utsette loven som regulerer utveksling av kryptovaluta med fire måneder 31. mai, har det vært et opprør i landet. Den opprinnelige loven som regulerte utveksling av kryptovaluta, skulle tre i kraft 1. juni, og beslutningen betydde at leverandører av finansielle tjenester og israelske selskaper ikke hadde noen regulering for disse børsene.

Regulatorer skaper et forvirrende miljø

Etter utsettelsen av reguleringen sendte Moshe Pearl, styreleder for Association of Banks in Israel, et brev til dr Hedva Bar, tilsynsmyndigheten for bankene. Pearl skriver at “den banktilknyttede posisjonen” til banktilsynet har “ennå ikke blitt uttrykt tydelig” og “banksystemet er eksponert på flere fronter, og dette er ikke en situasjon som kan og bør aksepteres”.

I den siste uken i mai, Moshe Kahlon, hadde Israels finansminister publisert et utkast til forbudet mot hvitvasking som ville gjelde for leverandører av finansielle tjenester som opererer i digitale valutaer. Denne loven ble av mange ansett som en daggry for regulering av digital valuta og ble antatt som et inngangspunkt for institusjonelle banker å gå inn i kryptovaluta. Men nå har forsinkelsen i kryptovaluta-reguleringen, som skulle tre i kraft fra 1. juni, latt industrien henge i mellom.

I en ikke-relatert utvikling kunngjorde Tel Aviv Stock Exchange (TASE), Accenture og innovasjonssenteret The Floor i begynnelsen av mai at de planla å avdekke en ny plattform for sikkerhetsutlån drevet av Intel.

Dette viser tydelig et gap mellom regulatorene da hver, Finansdepartementet, Bankforeningen og Tel Aviv Stock Exchange, beveger seg i sin egen retning.

Les også: Sør-Korea skal slå en 10% skatt på Bitcoin-inntekt

Bransjen er rasende over forsinkelsen

Israel har nylig sett en betydelig økning i aktiviteten i kryptoindustrien. Alt dette har vært uten at det er fastsatt en reguleringsordning av Bank of Israel, og uten en presis instruksjon til banksystemet om hvordan den skal håndtere kryptokurrency-kunder. Siden det ikke er klare regler for den slags handlinger, har hver bank satt sin egen policy, vanligvis en streng policy som gjør det vanskelig for enhver aktivitet innen dette feltet..

Disse selskapene som driver virksomhet knyttet til kryptokurrency, er bekymret fordi usikkerhetsmeldingen fra denne utsettelsen av reguleringen kan føre til svakhet i den eksisterende israelske fintech-industrien og forhindre lanseringen av nye oppstartsselskaper som introduserer avanserte økonomiske løsninger. De fleste av disse startups er eller har planlagt å skaffe penger fra investorer. Hvis dette fortsetter, kan investorene trekke ut penger som vil dempe investorstemningen med denne forsinkelsen.

For å sitere et par bransjestemmer, sa Jacob Enoch, sjef for M&A på M. Firon & Co og medformann i Israel Bar Association’s komité for blockchain og cryptocurrency, ble sitert og sa:

”Siste øyeblikkets beslutning om å utsette ikrafttredelsen av den nye lovgivningen er intet mindre enn dramatisk. Det er ingen tvil om at denne avgjørelsen spiller inn i hendene på de store finansinstitusjonene, som forståelig nok frykter konkurransen som helt sikkert vil bli generert av inngangen til sektoren av regulerte fintech-selskaper.

Jeremy Dahan, administrerende direktør i Hello Diamonds Blockchain, legger til:

“Vi føler at det er dyp forakt for industrien og dens folk. Nærmere 50 israelske nyetablerere har allerede begynt forberedelsene, og noen har samlet inn store summer for å gjøre det. Etter vårt syn er utsettelse et tegn på manglende vilje til å ta en beslutning. Israel er en nasjon med innovasjon, og fantastiske økonomiske løsninger som er under utvikling kan bli sittende fast. Ballen er i hendene på Capital Market Authority, som trenger å installere en passende ordre om hvitvasking av penger, som kan forkorte forsinkelsen. ”

Med så mye forvirring er bransjeaktørene rasende og med rette. Det er ganske sikkert at regjeringen, bankene, industrien og børsene i løpet av de kommende dagene må komme på en felles plattform og få fjernet denne forvirringen. Hvis dette ikke skjer, vil virkningen av denne forvirringen ha en ødeleggende effekt på fremtiden for blockchain og kryptokurrencyvirksomhet i landet

Er israelske regulatorer forvirret om deres holdning til kryptovalutaer? Vil dette hindre oppstart fra å operere rundt blockchain? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det samme

For å holde oversikt over DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me