Roubinis “The Great Crypto Heist”, midt i CFTC-sonde, BitMex bløder $ 524 millioner i utløp

annonse Phemex

Nouriel Roubini, aka Dr. Dooms, alvorlige sensur av kryptoderivatplattformen, BitMEX, har angivelig landet selskapet i alvorlige problemer. BitMEX, blant rykter om en fullverdig CFTC-sonde, opplevde $ 524 millioner i utstrømninger i juli mens resten av kryptosamfunnet likte et oksemarked. 

Gjorde Arthur en feil ved å blande seg med Permabear Roubini?

Hendelseskjeden som førte til at BitMEX mistet over en halv milliard dollar startet med en debatt mellom Nouriel Roubini, økonom og kryptoskeptiker og Arthur Hayes, administrerende direktør i BitMEX. 

På Asia Blockchain Summit i 2019 i Taipei ble Roubini invitert til å diskutere med Hayes om kryptovalutaer – enten de er svindel eller fremtiden. Bare noen få dager før debatten hadde Roubini twitret på en oppdatering fra BitMEXResearch om at BitMEX hadde oppnådd mer enn 9 milliarder dollar i handelsvolum og 1 milliard dollar i åpen interesse på Bitcoin evigvarende byttekontrakt. Roubinis kommentar antydet at disse tallene ikke var pålitelige, da 95% av alle bitcoin-transaksjoner på en typisk børs var falske.

Kilde: Twitter

I debatten opprettholdt Roubini sin typiske fiendtlige holdning til kryptokurver.

Han hevdet at kryptovalutaindustrien var preget av “skitne oppførsel” med svindlere og kriminelle, og at Bitcoin ikke var “ikke sikker, ikke desentralisert og ikke engang skalerbar”. 

Han delte også sitt syn på andre nye teknologier, inkludert kunstig intelligens (AI), Big Data, Internet of Things (IOT) og sa at revolusjonen i fintech-rommet allerede skjedde med disse teknologiene, og at det ikke trengte kryptovalutaer. “Vi trenger ikke det avløpsbassenget med stinkende shi * mynter,” uttalte Roubini. 

Hayes argumenterte for verdiproposisjoner som tilbys av kryptovalutaer, spesielt digitalisering av penger og desentralisering. «Om 50 år, hvis Alibaba, Facebook og Google kontrollerer alt, vil folk like den tingen som ikke kontrolleres av de store selskapene. Bitcoin vil ikke være et nisjemarked, ”understreket Hayes.

Debatten så også diskusjoner rundt falske volumer på kryptobørs, usikkerhet i regulatorene og Facebooks kommende Libra-kryptovaluta.

Roubinis “The Great Crypto Heist”

Nesten to uker etter debatten angrep Roubini kryptovaluta igjen med sin artikkel “The Great Crypto Heist”. Artikkelen begynte med inflammatoriske bemerkninger om kryptovalutaer og regulatorers holdning til dem –


“Kryptovalutaer har gitt opphav til en helt ny kriminell industri, som består av uregulerte offshore-børser, betalte propagandister og en hær av svindlere som ønsker å fleece detaljinvestorer. Til tross for de overveldende bevisene for voldsomt svindel og misbruk, forblir finansielle regulatorer og rettshåndhevelsesorganer sovende ved rattet. ”

Artikkelen fortsatte med å beskrive problemene med BitMEX, nemlig dens uregulerte natur, og at det er forretningsmodell som involverte “å smelte til” degenererte spillere “(som betyr uklare detaljister) kryptoderivater med 100-til-en-innflytelse”. Roubini forklarte videre at “med 100-til-en-giring kan til og med en endring på 1% i prisen på de underliggende eiendelene utløse et marginkall og utslette hele investeringen”.

Videre beskyldte Roubini plattformen for å kreve høye avgifter og trekke investorenes besparelser i et “avviklingsfond” som var uforholdsmessig stort for å unngå motpartsrisiko. Kryptoseptikeren delte også at BitMEX-innsidere hadde avslørt for ham at utvekslingen ikke gjorde noe for å stoppe terrorister og andre kriminelle fra Russland og Iran som brukte byttet for hvitvasking i massiv skala.. 

Plattformens fordømmelse fortsatte med at Dr. Doom sa at den ikke fulgte adekvate AML / KYC-forskrifter, og at amerikanske og britiske investorer, som ikke fikk bruke plattformen på grunn av regelverk, brukte den uansett ved å maskere IP-adressene sine med standard VPN applikasjoner.

De alvorlige konsekvensene for BitMEX

Ryktene antyder at artikkelen og Taipei-virvaret utløste CFTCs sonde i BitMEXs operasjoner. Sonden, angivelig rettet mot å investere amerikanske investorers kontoer på BitMEX, ble kunngjort 19. juli, og innen utgangen av juli hadde plattformen opplevd over en halv milliard dollar i utstrømninger. 

BitMEXs nettsted har også falt i popularitet. Fra rang nr. 11 851 19. juli har den falt til # 12,763 på Alexa.com. BitMEXs Twitter-konto ble sist oppdatert 15. juli, mens Arthur Hayes også ble stille på Twitter 12. juli og oppdaterte kontoen sin med en kryptisk tweet 31. juli. 

Hayes ‘tweet er blitt trollet av Twitter-brukere, og de har anklaget ham for å være feig og gå gjennom når selskapet hans går gjennom en sonde. 

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector