Bitcoin som er igjen bak gull som den beste ytelsen, her er hvorfor Bitcoin ikke er en boble?

I løpet av de siste par årene må du ha lagt merke til at noen mennesker har en tendens til å forutsi at Bitcoin er en boble i ferd med å sprekke. En ‘boble’ blir referert til som en eiendel drevet av uberettiget og sprudlende markedsadferd, noe som resulterer i et sammenbrudd. Så, hva er den virkelige avtalen med Bitcoin, og hvorfor folk over internett omtaler det som en boble? Helt siden de første dagene av kryptovalutaen har noen mennesker alltid vært skeptiske til den første kryptoen, noe som har resultert i en løgn eller ‘falsk sannhet’ om Bitcoin. 

I dette innlegget, vi på ChangeNOW, den ledende øyeblikkelig kryptoutveksling tjenesten, kommer til å gjøre ting klart for deg. 

Hvorfor Bitcoin ble kalt en “boble” i første omgang ?

Bitcoin er en digital valuta som dukket opp etter finanskrisen i 2008. Den er ikke regulert av en sentralbank, slik at brukerne kan omgå banker og tradisjonelle betalingsalternativer for varer og tjenester. Bitcoin-prisen har vokst jevnlig siden den gang. Men den primære grunnen til at folk flest er pessimistiske om Bitcoin i dag, er at Bitcoins pris i 2017 var på en heltidshøyde, og vokste med 900% på mindre enn ett år, med en verdiøkning ikke engang forutsigbar. Dette har ført til at folk har stilt spørsmål ved Bitcoin og hva det vil gjøre for investorene hvis de blindt stoler på kryptovalutaen. 

btc all time highbtc all time high

Det første store argumentet de foreslår er at Bitcoin ikke er håndgripelig, men desentralisert, noe som betyr at den ikke har noen regjering som støtter sine forretninger og virksomheter. Tvert imot inneholder fiat-valutaer stabilitet siden de støttes av regjeringer og store banker. I tillegg til dette er fiat-valutaer sanksjonert og stimulert – man kan bruke fiat-valutaer for offisielle forhold som å betale skatt. Dette er ikke tilfelle med Bitcoin. Ulike myndigheter og reguleringsorganer har en tendens til å sanksjonere kryptovalutaene på forskjellige måter, siden de ikke har en konkret eier – ikke en eneste organisasjon eller en person kontrollerer Bitcoin.

Noen hevder at fordi Bitcoin var det første fenomenet i sitt slag, ble det ganske enkelt oppblåst og overhypet langt utenfor mål.

Det var bare noen få investorer som kjøpte den for å faktisk bruke den. Andre var rett og slett interessert i å vende den opp – kjøp lavt og selg høyt. Så argumentet er at siden Bitcoin ikke har noen sterk støtte fra støttespillere som bryr seg om velvære, blir prisen kontinuerlig oppblåst av de som bare vil tjene ‘fortjeneste’ fra Bitcoin.  

Så, hva som får Bitcoin til å se ut som en boble?

Skeptikere mener at Bitcoin-bobler har en tendens til å utvide seg etter at en ny bølge av nye investorer blir med på kryptomarkedet. Det ble opplevd i 2011, etterfulgt av samme situasjon i 2013. Det som fikk folk til å tro at Bitcoin faktisk er en boble er når Bitcoin-pris nådde en heltidshøyde på $ 20 000 i 2017. En enkelt BTC ble verdsatt til $ 20 000. Dette er fortsatt rekordprisen i historien om kryptovaluta. Imidlertid ble det fulgt av et stup, og den digitale valutaen kom ned til bunnen på omtrent $ 7300 på mindre enn 2 måneder og $ 3200 på et år.

I dag er Bitcoin-prisen mindre enn 50% av den høyeste tiden. Så noen tror at det vil være en annen plutselig boom som vil resultere i en stigning i Bitcoin-prisen – og etter en tid vil den falle igjen, noe som gjør Bitcoin ekstremt uforutsigbar og antyder at det er en boble.

Prisen på Bitcoin er alltid sårbar for teknologiske feil. Hvis noe dårlig skulle skje med Bitcoin-protokollen, kan prisen bli påvirket. Siden teknologiske feil alltid skjer i bransjen, mister noen mennesker troen på Bitcoin og kaller det en boble.

Dette var argumentene for at den første kryptovalutaen skulle være en boble. Dette er imidlertid bare en side av historien – i neste avsnitt vil vi bevise at dette ikke er Bitcoinens natur. 

Hvorfor er Bitcoin “IKKE” en boble?

Som du kan se, er internett fylt med folk som snakker mot Bitcoin og andre kryptovalutaer og kaller dem bobler. De gjør ingenting annet enn å spre frykt blant kryptoentusiastene og publikum og håper investorer som virkelig vil bruke Bitcoin i stedet for å snu den for fortjeneste. Fra det ovennevnte emnet er det ett faktum som er klart – folk frykter at Bitcoins høye prissvingninger vil bringe undergang til investorenes sinn og av de som er involvert i bransjen. 

I virkeligheten er sannheten at de som kritiserer Bitcoin ikke er kjent med kryptomarkedet og er forvirret om Bitcoin.

Boble teorier er bare nøyaktige når de er nyttige, og vi er glade for å si at de ikke er det. Folk som hevdet at Bitcoin var en boble på $ 20, ga deg helt råd om ikke å investere, det samme som de som hevdet at det var en boble på $ 200. Nå kan du tydelig se at dette rådet dramatisk ikke var nyttig. Hvis du fulgte rådene fra bobelfortalerne, gikk du virkelig glipp av muligheten til å tjene mye fortjeneste ved å investere i Bitcoin og andre kryptovalutaer. 

Du husker kanskje at Apple-aksjene i 2012 var $ 100 per aksje, og selskapet ble merket som en boble, med ‘bobleforslagere’ som forventet at den skulle komme. 7 år har gått, og ingen utbrudd har funnet sted ennå. Tenk deg de som hadde investert i Apple på den tiden. De tjente definitivt noen store penger. 

Så, moralen i historien er at å ta råd fra bobelteoretikere kanskje ikke er den beste investeringsbeslutningen. De ser bare på de verste mulige scenariene og hopper over de fruktbare fordelene helt.

Hvorfor Bitcoin er spesielt enn andre bobleutbrudd?

Bitcoin er ikke et selskap som er utsatt for lønnsomhetstap, og det er heller ikke en spekulasjon som kan falle fra hverandre på grunn av en bank eller et regjeringsindusert lureri. Her er hva kryptopessimister ikke vet om Bitcoin:

  • Verdien av Bitcoin øker ettersom det er en revolusjonerende økonomisk oppfinnelse, og ikke på grunn av løgner på markedet. 
  • Verdien av Bitcoin øker fordi flere og flere mennesker adopterer den. 
  • Verdien av Bitcoin øker fordi ‘nettverkseffekten’ er i full gang. 

Generelle investorer er glade for å komme om bord med Bitcoin, og det er dette som får Bitcoin-prisen til å stige. Men ikke forveksle det med den kunstig oppblåste boblen, som stammer fra en ‘falsk sannhet.’ Prisen på Bitcoin vil mest sannsynlig klatre høyere med flere som fortsetter å involvere seg i kryptovalutaen.. 

Som et resultat ser bobleteorier ut til å være absurde og uten nytte. Hvis du tror på et produkt, så fortsett og invester i det. Hvor vanskelig er det? Slutt å søke råd fra folk som er redd for endring fordi Bitcoin, blant andre kryptovalutaer, virkelig er fremtiden. Ja, det er dårlige og gode investeringer, men det betyr ikke at de alle er bobler. Kryptovalutamarkedet er vesentlig forskjellig fra det vanlige aksje- og aksjemarkedet. Det krever riktig kunnskap om bransjen før du kan gå inn i den. Så tro ikke bobleteoriene. Gjør din egen undersøkelse, og markedet vil avsløre for deg hvordan det virkelig fungerer.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikkelen gjenspeiler bare forfatterens mening og er ikke økonomisk rådgivning. Vi tar ikke noe ansvar for resultatene av noen næringsdrivendes beslutning eller handling.

Artikkel hentet fra https://changenow.io/blog/bitcoin-bubble

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me