Blockchain i energisektoren?

Helt siden eksplosjonen av Bitcoin-prisen har samtalen om blockchain og energi vært sentrert på Proof of Work. Løvenes andel av Bitcoin-gruvedrift ligger i Kina på grunn av det sterkt subsidierte energisystemet og den utstrakte bruken av kalde kraftverk. Dette har lenge gitt et dårlig rykte for blockchainindustrien i møte med økende press fra miljøvernergrupper for et grønnere marked.

Likevel har det vært lang forståelse fra bransjeeksperter at blockchain faktisk kan gjøre energisektoren mer effektiv. Markedet er i sin natur segmentert i flere parter langs forsyningskjeden, som leteteam, ekstraktorer, distribusjoner, infrastruktur og mange flere. Dette har blitt identifisert som et potensielt felt for forstyrrelser for blockchain-selskaper som ønsker å forbedre logistikk og sporing av et komplisert leveringssystem. Det er mange lenker der dette kan skje fra handel med energivarer, sporing og transport til jevnaldrende marked.

Hva er tilstanden til energimarkedet?

energi

Energisektoren har i det vesentlige arbeidet på samme måte de siste førti årene. Det er tre deler, først oppstrømsleverandørene som behandler råvarene til energi, gass, olje, sol, vind osv. Så har vi leverandørene som tar energien og bringer dem nærmere forbrukerne. Til slutt har vi nedstrømsgeneratorene som trenger å distribuere energi til sluttbrukere. Fordelt på disse tre enkle delene, ser bransjen veldig enkel ut, men dette er langt fra sant.

Den endelige forbrukeren kjøper aldri fra produsenten av energien, i det meste av den vestlige verden selger primærprodusenten til selskapene som eier kraftnettet som deretter leverer energien til et lokalt distribusjonsselskap. Distribusjonsselskapet bruker deretter ytterligere datterselskaper som fragmenterer markedet i stater, byer, tettsteder og til og med nabolag. Resultatet er små økninger i prisen for hver part som tar et kutt og et enormt nivå av kompleksitet som fører til avfall og ineffektivitet. På toppen av alt dette er den primære produsenten av energi et ledd i forsyningskjeden for energi. Oljen, naturgassen, kullet osv. Blir brukt til energianlegget fra et annet sted med ekstra kostnader og komplikasjoner.

Mesteparten av energiråvarene for produksjon kommer fra utenfor store energiforbrukende land. Olje og gass reiser hundrevis av kilometer til sjøs for å nå havner i dusinvis av land. Svært få av disse er selvforsynende med energi og må stole på en stor bransje av rederier og handelsvare for å kjøpe råvarene.

Til slutt er det et komplekst nett av skatter, insentiver og statlige subsidier som bestemmer den endelige prisen. Den gjennomsnittlige strømregningen for en familie er priset annerledes enn for en industrisone eller et detaljhandelssenter. Blockchain kan ikke bare forbedre styring i dette aspektet, men på mange andre måter.

Dette artikkel inneholder fullstendig informasjon om hvordan blockchain positivt påvirker nasjonenes regjering.

Alle de ovennevnte leddene i energiforsyningskjeden er modne for forstyrrelser i blockchain. Det har vært en lang forståelse at forsyningskjeder er en av de mest lovende brukssakene for blockchain i verden. Den distribuerte hovedboken passer perfekt for flere parter som har behov for å spore varer over lange avstander, og smarte kontrakter har muligheten til å automatisere regningsinnsamling og implementere bedre datapolitikk for viktige næringer.

For en fullstendig forklaring på kryptodrift og kostnadene, les dette artikkel.

Hvordan har blockchain påvirket bransjen så langt?

Akkurat nå er det over hundre og førti prosjekter som direkte takler energiindustrien i blockchain-verdenen. De bygges begge i offentlige nettverk som Etehreum, eller i nær næringslokk av forskjellige bransjer.

Hovedfokuset for disse prosjektene er ting som fakturerings- og betalingssystemer, bruk av token for investeringer, handel med energiråvarer, karbonsertifikatmarked for forurensere, ledning av strømnettet, forsyningskjedesporing, grønn energisertifisering og mange flere som kommer.


Industrien har lagt merke til og disse prosjektene får både industriell og offentlig støtte, siden endringen de lover er netto positivt for alle involverte parter. Markedet står på et sentralt punkt da det ytre presset for klimaendringer tvinger oss til å endre vår praksis og bedre vår energiproduksjon.

Hva gjør blockchain nå?

Råvarehandel er et av de første områdene blockchain har innvirkning. Det eksisterer et stort marked med energivarer som monopoliseres av en håndfull store handelsfirmaer. Her kan blockchain gi ny gjennomsiktighet og likviditet i en sektor av økonomien, ofte skjult og vanskelig å forstå. Det er også muligheten for å handle karbonkreditt og grønne sertifikater som er validert gjennom blockchain.

Å effektivisere forsyningskjeder er nok en flott mulighet. En som blir utnyttet av ION-token, en ERC-20-standard ment for bruk i den katalanske regionen i Spania. Token vil stimulere den lokale energiproduksjonsindustrien og samtidig gi en mer effektiv forsynings- og distribusjonskjede for lokalbefolkningen.

Et peer to peer energimarked er et av de store løftene til blockchain. Energibruk er ikke like på tvers av sektorer i en befolkning. Sesongmessig opplever visse bransjer og forbrukere økning i energibehovet i nedgangstider. Normalt prøver et sentralt system å takle, men det er mye avfall involvert. Electrify Asia er et peer-to-peer-strømmarked hvor deltakerne er i stand til å selge sin overflødige energi og kjøpe den på et gjennomsiktig sekundærmarked. Det Singapore-baserte selskapet vakte mye oppmerksomhet under ICO i 2018 og har allerede en arbeidsplattform for APAC-regionen.

Energisektoren er forberedt på å bli forstyrret av blockchain-industrien. Dette er kanskje en av sektorene som vil bli transformert mest i denne økonomien og føre til utbredt bruk av krypto-økonomi. Det virker nesten passende siden gruvedrift alltid har vært et omstridt tema for kritikernes påstander om at det er et bortkastet system. Fordelene blockchain vil bringe til markedet vil løse det ut i offentlighetens øyne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map