De sikreste Bitcoin-børsene som skal brukes i 2020

Bitcoin blir ofte spioneringen som en av de sikreste måtene å drive virksomhet på nettet. Det gjelder for det meste siden kryptovalutaen er bygget på et desentralisert nettverk med offentlig tilgang til transaksjonsposter. 

Men det samme kan ikke sies for alle stedene du kjøper og selger Bitcoin. Faktisk har ganske mange kryptokursutvekslinger falt byttedyr for hackere i løpet av årene. 

Du husker kanskje den japanske Bitcoin-børsen Mt. Gox. Den ble lansert i 2010 og ble verdens største børs året etter i 2011. Det var også året hackere gjort unna med 2609 BTC til skade for brukerne. Hackere har hatt forskjellige Bitcoin-børser hvert år siden den gang. 

Så hvor er det trygt å kjøpe og selge Bitcoin? Les videre for å finne ut. 

Hva som gjør en kryptovalutautveksling sårbar for hacking? 

Før vi går inn i spesifikke Bitcoin-børser, er det nyttig å se på hvorfor noen børser er trygge og andre ikke. Her er fem av de vanligste årsakene til at hackere lykkes. 

 1. Datalekkasjer 

Innloggingsinformasjon er nøkkelen til tilgang til all Bitcoin på utveksling. Hvis en ansatt lagrer denne informasjonen på en personlig datamaskin, er det stor sjanse for at hackere kan få tak i den. 

 1. Insiderjobber 

Hackere kan også gå sammen med noen som jobber på en sentral for å få tilgang. På den måten vil de ganske enkelt gi hackerne påloggingsinformasjon i bytte for en andel av den stjålne Bitcoin. 

 1. Skadevare 

Skadelig programvare er skadelig programvare forkledd som noe godartet. Hvis en ansatt ved et uhell installerer det på en børs, kan hackere enkelt få tilgang til Bitcoin. 

 1. Phishing 

Du gjenkjenner sannsynligvis phishing fra din egen e-postinnboks. Hackere trenger ikke å bryte noe hvis de kan bare overbevise en ansatt å overlevere Bitcoin med en e-post. 

 1. Lommebilsikkerhet 

De fleste børser har “hete lommebøker” der handelsmenn beholder sin Bitcoin. Hvis disse lommebøkene ikke er riktig beskyttet, kan hackere gjøre det bruke forskjellige metoder å stjele Bitcoin lagret i dem. 

Her er de tryggeste kryptovalutautvekslingene i 2020 

Nå som du vet hvorfor noen Bitcoin-børser blir hacket mens andre ikke gjør det, er det på tide å se på de beste spillene dine. Vi har håndplukket de tryggeste børsene du kan bruke her – sjekk dem ut. 

 1. Coinbase 

Coinbase er basert i USA og er en av verdens mest kjente Bitcoin-børser. De har aldri blitt hacket den dag i dag, selv om det absolutt er gjort hackingsforsøk. 


Hvorfor det er trygt å bruke: Coinbase er veldig forsiktig med hackere, inkludert phishing. Les blogginnlegget deres fra 2019 hvor de forklarer hvordan sikkerhetsprotokollen deres ble oppdaget og blokkert et angrep. 

 1. Kraken 

Kraken er en annen populær amerikansk Bitcoin-børs som ikke har blitt hacket. Fra og med 2011 brukte de to år med grundig betatesting før de til og med åpnet dørene for handel. 

Hvorfor det er trygt å bruke: Kraken tar det sakte og legger ikke til ny kryptovaluta til handelsporteføljen til de er sikre på at det er trygt. Det betyr at de noen ganger henger etter – men de holder seg trygge. 

 1. NordikCoin 

NordikCoin er en ny europeisk Bitcoin-børs startet av et team av advokater, revisorer og teknologer. Teamets store erfaring betyr at børsen bruker de siste sikkerhetstiltakene. Flertallet av midlene er lagret i lommebøker med flere signaturer, og unngår et enkelt feilpunkt og gjør det vesentlig vanskeligere for børsen å bli kompromittert. I tillegg benytter NordikCoin et stort utvalg av hvitvaskings- og Know-Your-Customer (KYC) prosedyrer for å sikre rask og sikker ombordstigning. 

Et eksempel på dette er NordikCoins innovative bruk av offisielle elektroniske ID-løsninger som BankID, NemID og MobileID for pålogging og registrering. Dette gjør det mulig for NordikCoin å utføre obligatoriske KYC-kontroller av nye kunder, og redusere registrering og verifiseringstid ned til minutter, om ikke sekunder. 

Hvorfor det er trygt å bruke: NordikCoin er en av verdens første kryptovaluta-børser som tilbys avansert ID-bekreftelse og beskytter brukernes Bitcoin med kuldelagring med flere signaturer. 

 1. Nash 

Nash er en annen ny kryptokursutveksling som benytter nye sikkerhetstiltak for å beskytte brukerne. Selv om de hovedsakelig har fokusert på Ethereum, har de nylig adoptert Bitcoin. 

Hvorfor det er trygt å bruke: Nash eliminerer behovet for tredjepart Oppbevaring av din Bitcoin. Det er et system som ligner på Smart Contract-teknologien du kanskje kjenner igjen fra Ethereum. 

 1. Tvillingene 

Tvillingene ble startet av Winklevoss-tvillingene som er kjent for å vinne en søksmål på $ 65 millioner over Mark Zuckerberg. De gjorde også en investering på 11 millioner dollar i Bitcoin til fortjeneste verdt 1 milliard dollar. 

Hvorfor det er trygt å bruke: Tvillingene har heller aldri blitt hacket og hylles som en av de sikreste kryptovaluta-børsene – det er derfor de sikret det første oppgjøret av Bitcoin-futures

Tips for å holde deg trygg når du bruker Bitcoin-børser 

Du vet hvordan Bitcoin-børser ikke har blitt hacket, og hvorfor det er lite sannsynlig at de aldri vil gjøre det. Når det er sagt, er det fortsatt en god ide å være trygg – så her er noen tips du kan bruke. 

 1. Vokt deg for phishing 

Bitcoin-børser er ikke de eneste ofrene for phishing-forsøk. Sørg for at du slår opp avsenderen av mistenkelige e-poster som høres for bra ut til å være sanne. 

 1. Beskytt enheten 

Enten du bruker en stasjonær datamaskin, smarttelefon eller nettbrett, må du sørge for at du har installert riktig anti-malware og virusbeskyttelse. På den måten kan du redusere risikoen for hackingangrep. 

 1. Spre dine Bitcoin-innskudd 

Du får en Bitcoin-lommebok når du oppretter en konto på en børs. Men ikke hold alle midlene dine på ett sted. Spre dem slik at du ikke mister alt i tilfelle et angrep. 

 1. Bruk tofaktorautentisering 

Siden påloggingsinformasjonen kan lekke eller bli stjålet, er det viktig at du autentiserer påloggingsinformasjonen din med et ekstra trinn. Bruk tekstmeldinger eller e-post to-faktor autentisering for å være trygg. 

 1. Bruk vanskelige passord 

Ikke bruk fødselsdatoen, morens pikenavn eller noe annet som en hacker lett kan finne ut av. Husk at de har programmer som kan gjette en million sannsynlige passord på få sekunder. 

Finn en trygg kryptovalutautveksling i dag 

Forhåpentligvis vet du nå hva du skal se etter, slik at du kan velge de tryggeste Bitcoin-børsene du vil bruke i 2020. 

La oss raskt oppsummere det vi har dekket. 

Husk at utveksling er sårbar hvis de ikke tar skritt for å unngå datalekkasjer, innsidejobber, skadelig programvare, nettfisking og lommebok. 

Du kan være trygg ved å bruke Bitcoin-børser som Coinbase, Kraken, NordikCoin, Nash og Gemini. 

Men du bør også beskytte deg selv ved å være forsiktig med e-post, beskytte enheten din, oppbevare din Bitcoin flere steder og bruke tofaktorautentisering og vanskelige passord.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector