En sydende kamp mellom Hacken og Exmarkets avdekker en sjokkerende “bedragersk” oppdagelse

Kampen mellom Hacken, et cybersikkerhets- og konsultasjonsfirma og ExMarkets-kryptobørs, raser en måned etter Coinmarketcaps ansvarsfraskrivelse på sistnevntes side. Kryptobørsen har endelig delt sin versjon av historien – avdekket “uredelig oppførsel” i Hacken’s forretningsdrift og rapportering av eiendeler.

I denne artikkelen ser vi objektivt på hvordan historien utviklet seg det siste året eller så – partnerskap, ansvarsfraskrivelse fra CMC, sendte tweets og ExMarkets siste avsløring på Hacken virksomhet. Begge lagene har ennå ikke svart på spørsmålene våre, derfor er dette vår fulle rapport om hva som skjedde mellom cybersecurityfirmaet og kryptobørs.

Hacken.io sprenger ExMarkets ’påstander

EN kvitring sendt av Hacken Club, et av de mange datterselskapene under Hacken.io, 14. august rapporterte ExMarkets-utveksling om å forfalske dem som deres revisjonspartnere på Coinmarketcap. Hash-tweeten som ble sendt ut, ga videre en ansvarsfraskrivelse som advarte handelsmenn om å “tenke seg om når de bruker utveksling som utøver offentlig offentlig svindel.

Hacken har aldri jobbet med @ex_markets @CoinMarketCap Vennligst vurder dette innlegget som en bedragersk aktivitet fra utvekslingsrepresentanter.

Alle bør tenke seg om når de bruker utveksling som praktiserer offentlig innlevering av falske data pic.twitter.com/KRrSBe4RTi

– Hacken Club (@hackenclub) 14. august 2020

Konsulentteamet ba videre Coinmarketcap om å betrakte handlingen som “bedragersk aktivitet” fra ExMarkets side. Dataaggregeringsplattformen har siden plassert en ansvarsfraskrivelse på ExMarkets ‘side og hevdet at utvekslingen gjorde en “offentlig feil fremstilling” på deres revisjonsteam..

Ansvarsfraskrivelse fra Coinmarketcap på ExMarkets ‘”offentlige feilinformasjon” av Hacken som deres revisjonspartner (Bilde: CMC)

Imidlertid har den litauiske børsen slått tilbake på påstandene om at det var en ærlig feil fra deres side. I tillegg avdekket børsen sin søken etter å fullstendig grave opp sannheten om hvor det gikk galt, spor av uredelig oppførsel hos den ‘anerkjente cybersecurity-tjenesteleverandøren’.

En ærlig feil?

I følge uttalelsen publisert av ExMarkets møtte teamet først Hacken sin administrerende direktør og administrerende partner, Dyma Budorin, i Ukraina, Kiev for å ansette cybersecurity-teamet som revisjonspartner. Møtet ble holdt på Hackens registrerte kontorer på Parus Business Center i Kiev i juli 2019. ImMarkets-teamet hevder imidlertid at Hacken-kontorene hadde svært få ansatte da – til tross for at det var før-COVID-tiden..

Mangelen på ansatte og tomme Hacken-kontorer vekket tvil om nettforsikringsfirmaet, men ExMarkets-lederne red med. Første feil.


Skriv inn Coinmarketcap

Omtrent samtidig sier ExMarkets-teamet at de presset på for notering på Coinmarketcap. Etter det fishy møtet med Hacken bestemte ExMarkets seg for å kalle cybersecurity-firmaet som revisjonspartner i søknadene til CMC til tross for at de ikke offisielt hadde et partnerskap. Feil nummer to.

De ringte preemptively Hacken for å informere dem om beslutningen om å oppgi som revisjonspartnere, men mottok ikke noe svar da.

Et par uker gikk før teamet til Hacken endelig kom i kontakt med ExMarkets-teamet. Kryptobørsens uttalelse hevder at Hacken kom tilbake og ba om en økning på 400% i deres revisjonstjenesteavgifter – en faktor som gjorde at avtalen falt gjennom da den var “rett og slett urimelig”.

”I ettertid var vi for utålmodige, for ivrige – og kanskje for naive til å inkludere Hacken i søknadsskjemaet, og trodde at alt skulle ordne seg bra. Uten hensikt å lure har vi likevel gjort et forferdelig tilsyn, ”heter det i ExMarkets uttalelse.

Etter noteringen i oktober 2019 hevder børsen at de fortsatte å prøve å nå CMC for å avklare sin posisjon, men til ingen nytte. Spørsmål sendt til CMC angående problemet er ennå ikke besvart.

Så dukket 14. august-tweeten fra Hacken opp.

Oppdagelse av uredelig oppførsel?

Etter Hackens tweet 14. august oppgir ExMarket-teamet at de prøvde å nå Hacken via e-post, sosiale sider og samtaler for å løse misforståelsen. Imidlertid ble det ikke mottatt noe svar fra cybersecurity-firmaet – derav ExMarkets ‘motiv til å fysisk besøke selskapets kontorer.

I følge Hacken.io er hovedkontoret registrert i Estland på Kai tn 1-5M, Tallinn 10111 mens forsknings- og utviklingskontoret ligger i Creative States, Moskovska vul 8, Kiev 01029, Ukraina.

Hacken.io kontorlokaler

Et produkt under Hacken, Hackenproof, gir forskjellige lokasjoner for kontorene sine – Hovedkontor på Parda 4, Kesklinn, Tallinn, 10151 Harju Maakond, Eesti, Kesklinna, Estland og R&D-teamet ligger i Mechnikova 2a, forretningssenteret “Parus” Kiev, Ukraina, 02000.

Hackens produkt, HackenProofs kontorlokaler

Flittig besøkte ExMarkets-teamet begge sidene bare for å finne nyere ansikter eller ingen spor av selskapet. Bortsett fra Parus Business Center i Kiev, hvor selskapet hadde leid ut en liten plass til februar 2020.

Til tross for cybersikkerhetsfirmaet kunne rapportere flere eiendeler, lokasjoner og ansatte enn de har for øyeblikket, uttalte ExMarkets-rapporten.

Avskjed

Mens oppdagelsene ennå ikke er fullstendig verifisert og spørsmål sendt til begge lagene som ennå ikke skal besvares, ser historien ut til å trekke videre i nær fremtid. Forfalskning av informasjon i kryptoøkosystemet er en taktikk som brukes av svindelprosjekter for å kjøpe kjøpere og gjøre inntrykk på prosjektets velvære.

Når dramaet mellom ExMarkets, Hacken og Coinmarketcap utspiller seg, vil kryptoøkosystemet ha størst nytte av hvordan man kan forhindre slike tilfeller i fremtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector