Hva bruker Blockchain i reklame?

Helt siden begynnelsen av Ethereum-revolusjonen har et lovende felt for Blockchain vært i reklameverdenen. Sprøytenarkomanen rundt de mulige anvendelsene av teknologien i markedsføringsbransjen startet tidlig i 2018. Likevel, tre år senere, og det ser ut til at ingenting av den første pressen har gitt vei til konkrete initiativer og Dapps.

Åpenhet var alltid fokus og primær bruk av en desentralisert hovedbok i markedsføringsverdenen. Det er her de tidlige prosjektene bestemte seg for å fokusere energi og ressurser. Grensene for hva som er mulig ser ut til å skifte, og Blockchain er den viktigste driveren for innovasjon.

Hvis vi følger Gartners 2019 Hype-syklus for Decentralized Ledger Technologies, kan vi lese at annonsering ikke blir påvirket av Blockchain før midten av 2020-tallet. Så kan det være at det fremdeles er tidlig for teknologien å slå inn i annonseverdenen?

Vel, det er neppe tilfelle. Akkurat nå er det over hundre prosjekter i Blockchain-verdenen som har et spesifikt fokus på Blockchain. Disse utviklingsteamene skaper nye muligheter for markedet og skaper spennende nye plattformer.

Det er på grunn av Blockchain sanne evner at tidslinjen mot adopsjon av ny teknologi stadig blir kortere, og tidligere spådommer fortsetter å savne merket. Faktisk kan 2020 være året for tippepunktet for adopsjonen av Blockchain i bransjen. Det er ingen hemmelighet at reklamebransjen er en av de minst pålitelige av forbrukerne, og Blockchain kan være løsningen på den negative oppfatningen.

For å illustrere potensialet og mulighetene vil vi trekke frem noen av de mest spennende prosjektene i bransjen. Den kraftige sammenslåingen av Blockchain og markedsføring er bare i begynnelsen, og fremtiden ser lys ut for begge.

Flere næringer endrer seg på grunn av Blockchain. Den ene er musikkmarkedet lær om det i dette artikkel.

Blockchain4Media

Blockchain4Media tar en fullstendig topp-til-bunn-tilnærming til annonsekampanjer og deres rørledninger. Alle annonsene deres plasseres gjennom plattformen og registreres i Blockchain for å sikre full åpenhet. De har merket denne metoden Kostnad per tusen mennesker, som tar sikte på å forsikre reklamefirmaer og kampanjer om at produktene deres bare blir sett av mennesker. De driver også rådgivning for annonsekampanjer og kvalitetssikring.

De investerer også tungt i distribusjonen av nevrale nettverk, kombinert med Blockchain for å effektivisere og målrette annonsekampanjekjøp for deres kunder. De tilbyr kampanjeovervåking i sanntid, slik at kampanjeledere kan tilpasse strategiene for å tilpasse seg markedet..

Blockchain4Media fikk sitt første gjennombrudd i markedet med en av verdens største CPG-merker og elektronikkprodusenter. Nevrale nettverk deres var i stand til å finne en sytti prosent falske aktiviteter under kampanjen. Akkurat nå investerer selskapet tungt i å utvide til USA, EU og det asiatiske stillehavsmarkedet. Som fullverdige medlemmer av IAB Tech Lab-gruppen har de flere forsknings- og utviklingsanlegg for å holde deres teknologiske fordel foran konkurrentene.

Blockgraph

Dette er et prosjekt regissert av Comcast’s FreeWheel, som tar sikte på å la demografiske data og tendenser fra TV deles sikkert på tvers av alle interesserte parter. Blockgraph-plattformen er vert for data fra forskning i deres Blockchain-virksomhetsklasse, og gir tilgang til resultatene for annonsører, annonsebyråer, konsulenter og bransjedeltakere. Informasjonen fra tredjeparter er beskyttet siden bare de samlede resultatene er tilgjengelige på plattformen.


I tillegg beholder hvert medlem av Blockgraph-plattformen muligheten til å dele eller blokkere andre deltakere på nettverket. Deres endelige mål ved å bringe Blockchain inn på TV-plassen er å levere sikker, skalerbar, dataaktivert TV-reklame.

Selskapet har allerede vært operativt i to år i bransjen i USA og det europeiske markedet.

Kiip

Prosjektet startet som en belønnings- og lojalitetspoengtjeneste for mobilkampanjer. Nå har de flyttet til det de kaller en “øyeblikksbasert” annonsemodell som gjør at merker kan plassere annonser når en bruker har stoppet en app på pause..

Kiip tilbyr et programvareutviklingssett som tillater annonseintegrering til sine partnere for datatransparens og analyseformål. De bruker denne informasjonen og registrerer på Ethereum blockchain, slik at hvert eneste annonsekjøp er synlig og offentlig. Single Ledger er navnet på systemet og har også en token-komponent for kjøp av annonsetid også distribuert på Ethereum.

Lær mer om utvikling av Ethereum her.

Ternio

Ternio er en skalerbar blockchain-protokoll opprettet på Hyperledger Fabric & Fantastisk. Prosjektet har som mål å løse skaleringsbegrensningene til Hyperledger-protokollen. De har utviklet et utvalg spesialtilpassede teknologier for å oppnå dette. Deres primære marked er annonsører og merkevarer som ønsker å logge uavhengig av hver unike annonseinntrykk de kjøper i en kjede. Nå er hver transaksjon trygt logget i en gjennomsiktig hovedbok, og ytelsen kan analyseres for fremtidige justeringer.

Protokollen tillater også forskjellige mynter for annonsekjøp og kampanjeutvikling. Behandler kryptobetalinger i sanntid, Ternio sørger for at det ikke er noen flaskehalser i den økonomiske aktiviteten til reklamefirmaene. De lange ventetidene som er særegne for det tradisjonelle banksystemet for å plassere store annonsekampanjer, reduseres til et minimum ved hjelp av Ternios Blockchain.

Til slutt har Ternio utviklet et betalingskort som bruker Blockchain til å gjøre opp betalinger. Kortet kan holde flere mynter og poletter sikkert for rask betaling. Kortet kan tilpasses etter kundens behov.

Som vi kan se, er annonseverdenen moden for endring. De få prosjektene vi har fremhevet her er bare et lite utvalg av den totale plassen. Blockchains evne til å levere gjennomsiktighet, sikkerhet, bredere rekkevidde og reduserte kostnader har ikke blitt lagt merke til av bransjen.

Ettersom innovasjonene fortsetter å presse markedet og industrien fremover, kan vi forvente mer åpenhet og ærlighet fra en verden mistrodd av allmennheten. Den neste bølgen av store reklamefirmaer vil være Blockchain-baserte, og dette kan være året vi ser det begynne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector