Hvordan regulering former kryptovaluta-adopsjon i Afrika

Merk: originalversjon av artikkelen ble utgitt av Cloudbet og er en del er en del av Cloudbet Bloggs serie om blockchain-historier med store bilder. For mer grundige diskusjoner om alle ting krypto, still inn på In The Cloudsection og Følg oss på Twitter.

Hjemmet til over 1,2 milliarder mennesker, ser det afrikanske kontinentet rask vekst på kryptovalutabruk. I denne artikkelen undersøker vår gjesteforfatter hvordan lokale forskrifter er med på å forme denne adopsjonen.

  • Adopsjon av Bitcoin i Afrika
  • Regulering og beskatning
  • Casestudier: Sør-Afrika og Nigeria
  • Vil regulering ta av?

Frekvensen av adopsjon av kryptovaluta i Afrika vil overraske deg. Mens Afrika kanskje ikke er det første stedet du kommer til å tenke på når det gjelder krypto, viser det seg å være grobunn for fremdriften i blockchain-revolusjonen..

I Øst-Afrika, Kenya lager nyhetsbølger med rykter om et Bitcoin Exchange Traded Fund. I Vest-Afrika, Nigeria opplever millioner av dollar i handelsvolum i uken mens de var i Sør Afrika, kryptostarter starter opp hver uke. Tidligere i 2018 rapporterte afrikansk BTC-børs Paxful 40 millioner dollar i månedlig handelsvolum. Dette er bare noen av de mange eksemplene som viser hvordan blockchain-revolusjonen har dukket opp på det som kan synes for noen som de mest usannsynlige stedene..

Kryptovaluta har flere bruksområder i Afrika som tilbyr praktiske løsninger på blant annet utfordringer som ligger i internasjonale transaksjoner med handelspartnere, betaling av skolepenger i utlandet, og som en sikring mot inflasjon og et ødelagt banksystem..

I Zimbabwe, der inflasjonen steg i været, handlet BTC så høyt som $ 14 000 da det fungerte som en løsning på de etsende effektene av økonomiske utfordringer i nasjonen. Uformelt bruker mange forretningsmenn og handelsmenn kryptovalutaer for å bistå i grensekryssende transaksjoner med sine partnere i geografiske regioner som Asia og Europa..

To giganter, en revolusjon

Når en blomst vokser i et mørkt rom, påvirker også kryptokurver i Afrika. Hvis bitcoin er den sovende giganten, kan verden virkelig være på randen til en æra der to sovende giganter, Afrika og bitcoin, fremmer en allianse som endrer livet til 1,2 milliarder afrikanere..

Ikke bare vil afrikanere dra nytte av et blockchain-bemyndiget Afrika, men også verden vil dra nytte av et blockchain-bemyndiget Afrika der større økonomisk inkludering, demokrati, gjennomsiktighet og tillit oppnås.

For å oppnå store høyder av blockchain-aktivert menneskelig utvikling, krever Afrika grunnleggende støtte fra forskrifter. Med passende forskrifter har afrikanske stater muligheten til å oppmuntre til å innta kryptovalutaer, samt støtte opprettelsen av innovative teknologier i rommet.

Forskrift og skatt

Forskrifter, ofte sett på som et tveegget sverd for utviklingen av mange næringer, vil være nøkkelen til adopsjon i Afrika. Forskrifter i de afrikanske statene er imidlertid en kompleks virksomhet og er veldig avhengige av agendaene til de respektive regjeringene.

EN rapport fra African Bank EcoBank viser at de fleste regjeringer i Afrika tar en “vent og se” -tilnærming til regulering av kryptovalutaer. Mer enn halvparten hadde ennå ikke tatt en offentlig holdning til dem, til tross for den samme rapporten som skisserte en “betydelig tilstedeværelse” av krypto i minst 36 land.

Det langsomme tempoet mot regulering skyldes delvis manglende forståelse av kryptovalutas egenart. Uten tilstrekkelig kunnskap om deres potensielle fordeler, er det mange regjeringer som ennå ikke vil gjøre noe for å regulere dem.

For å være rettferdig, i det minste ennå, har flertallet av Afrikas befolkning ennå ikke hørt om – eller brukt – kryptokurver. Etter hvert som flere afrikanere fortsetter å bruke dem, er det sannsynlig at en mer proaktiv statlig tilnærming vil følge når fordeler som skatteinntekter blir stadig tydeligere..

Eksisterende regler i hver nasjon i Afrika skiller seg ut fra arten av landets eksisterende lover, tro og politiske systemer. La oss ta en titt på noen av kontinentets kraftverk: Sør-Afrika og Nigeria.

Sør-Afrika Ledende

I følge rapporten fra EcoBank leder Sør-Afrika regelverket og hadde den mest kryptovennlige tilnærmingen på kontinentet. Allerede i 2014 slapp den sørafrikanske reservebanken en posisjonspapir på virtuelle valutaer som virket lovende.

I posisjonsoppgaven konkluderer SARB at:

VC (virtuelle valutaer) utgjør ingen vesentlig risiko for finansiell stabilitet, prisstabilitet eller det nasjonale betalingssystemet. Sluttbrukere, uansett om enkeltpersoner eller bedrifter som godtar VC og virksomheter som er involvert i VC, blir imidlertid advart om at aktiviteter som utføres eller utføres med VC er på deres eneste og uavhengige risiko.

Spol fremover i fem år, og Sør-Afrika har introdusert utkast til skattelovgivning og et konsultasjonspapir om kryptovalutaer. Sør-Afrikas politikk indikerer forsiktig optimisme fra regjeringen. På den ene siden står regjeringen for å øke skatteinntektene. På den annen side vurderer den en “nedbryting” på de mer anonyme krypto-eiendelene.

Konsultasjonsoppgaven krever at krypto-aktiva-leverandører overholder KYC (know-your-customer) og AML (anti-hvitvasking) regler, som inkluderer å identifisere kunder og vite adressene deres.

Tjenesteleverandører må overvåke og rapportere mistenkelige transaksjoner som kan kreve mer personell forpliktet til slike roller og potensielt påvirke brukernes personvern. Ved å gjøre det lettere å identifisere brukere av krypto-eiendeler gjennom slike forskrifter, har myndighetene til hensikt å bedre vurdere skatt som eiere av krypto-eiendeler skal betale.

Publisert i samarbeid med National Treasury, SA Revenue Services (Sars), Financial Sector Conduct Authority (FSCA) og Financial Intelligence Center (FIC), gir konsultasjonspapiret et sett med regler som krever krypto-startups å registrere seg med regjeringen å drive virksomhet.

Disse reglene tar sikte på å oppnå større ansvarlighet i sektoren, ettersom registrerte kryptovirksomheter, klar over tilsyn, kan utføre bedre interne samsvarsprosesser som bedre beskytter forbrukerne. I tillegg kan brukere av selskaper som kryptobørs holdes under strengere tilsyn – noe som kan føre til at flere skatterapporter på krypto fylles ut.

Reguleringer av kryptokurver i Sør-Afrika kan øke masseadopsjonen, ettersom flere oppfatter dem som legitimitet på grunn av regjeringens tilnærming. På baksiden vil dette sannsynligvis øke regulatoriske kostnader for leverandører av kryptoaktiva i Afrika, som kan overføres til sluttbrukere av regulerte tjenester..

Det er andre utfordringer knyttet til regulering av kryptovalutaer i Sør-Afrika. Faktum er fortsatt at en skyggeøkonomi eksisterer i kryosfæren som ikke lett kan måles eller reguleres av myndighetene. Over-the-counter handel og eksterne børser som velger å ikke rapportere skatt er bare noen av elementene i det. Selv om det er nyttig for skatteinntekter og forbrukerbeskyttelse, kan regelverket være veldig vanskelig å gjennomføre. Hvis de er for strenge, kan de føre til at innovasjonen kveles med selskaper som velger å ta virksomheten deres andre steder til regioner som Mauritius, der lovene er mer forretningsvennlige for kryptostarter..

På den annen side er sørafrikanere mer enn åpne for uformelle former for finansiering. Kryptovaluta vil ikke være annerledes.

Nigerias voksende kjærlighet til Crypto Overshadows Regulations

Vest i Afrika er nigerianere ikke fremmede for kryptovalutaer. Selv under bjørnemarkedet ble det rapportert i 2018 at over $ 4 millioner dollar i kryptokurver ble handlet ukentlig i regionen. Hvis også OTC-handler ble tatt i betraktning, ville tallet absolutt være mye større.

Nigerias tilnærming til regulering av kryptokurver har vært blandet, men veldig basert på den samme “vent og se” -holdningen. Regjeringen har tidligere gitt advarsler om kryptovalutas ustabile natur, men har ikke utstedt et forbud. Det ga imidlertid ut et utkast til et lisensregime som kunne øke minimumsaksjonærmidlene for fintech-selskaper til as høyt som $ 15 millioner.

Dette er et tiltak som, hvis det håndheves, kan forhindre at mange lokale selskaper kommer inn på kryptomarkeder. Manglende konkurranse om levering av varer og tjenester i kryptovalutaområdet i Nigeria kan være dårlige nyheter for prisene. Følgelig kan kryptokurrencybrukere i Afrika lide av høyere kostnader og / eller ineffektivitet av tjenester.

Ettersom det er et globalt fenomen, bruker brukere sannsynligvis plattformer basert i utlandet som er under mindre usikkerhet i myndighetene. For eksempel er utenlandske børser som BRD og Binance fritt tilgjengelig i Nigeria, mens de forblir utenfor direkte tilsyn med nigerianske regulatorer.

Igjen kan skyggeøkonomien vise seg å være for stor for at forskrifter kan begrense eventuell masseadopsjon av kryptovalutaer. I Nigeria eksisterer det en skyggeøkonomi i matvaremarkeder, klesmarkeder og andre næringer der målestokken for økonomisk aktivitet ikke kan fastslås formelt. Dette gjør det selvfølgelig utrolig vanskelig for lovgivere og utøvende å implementere sine egne restriksjoner og regler for bruk av kryptovaluta. I byen Benin, for eksempel, dukker det opp mange uformelle kryptokursboder som, delvis på grunn av manglende bevissthet fra politiet i regionen, fungerer fritt.

Takeaway

Den desentraliserte naturen til blockchain og kryptovaluta er slik at det er nesten umulig for en regulator å ha full oversikt. Selv uformelle økonomier har regulering av det finansielle systemet begrenset suksess. For å oppnå dette er det klart at forsikringen mot svindel og manglende åpenhet er selve blockchain. Dette er grunnen til at så mange flere fortsetter å adoptere kryptovalutaer i Afrika.

Blockchain ga verden en håndholdt bank. Fra en telefon kan en transaksjon enkelt gjøres uten bekymring. Sikkerheten til blockchain-nettverk som kryptovalutaer kjøres på, vil være drivkraften for adopsjon i et kontinent der folk ikke stoler på sentraliserte banker på grunn av en historie med utilstrekkelig kundeservice og feilbehandling.

Etter hvert som bevisstheten om fordelene med kryptokurver vokser, vil adopsjon av kryptokurver vokse i Afrika. Ønsket om å bruke en livsendrende teknologi som presenterer en endring i finansdynamikken i milliarder av liv, vil sannsynligvis overgå alle reguleringer som presenteres. Regulering kan forsøkes, men om nødvendig kan regulering også vokse ut.

Forfatter: Calvin Ebun-Amu

De originalversjon av artikkelen ble utgitt av Cloudbet og er en del er en del av Cloudbet Bloggs serie om blockchain-historier med store bilder. For mer grundige diskusjoner om alle ting krypto, still inn på In Cloud-delen og Følg oss på Twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me