11 Cryptocurrency Exchange Tokens Rangert av TVEV-forhold

Tidligere har vi analysert kryptovervekslingstokener med TVEV-forhold – tokenverdi / byttevolum. TVEV-forholdet sammenligner prisen på et byttetoken med det omsatte volumet på den underliggende børsen. Konseptuelt er det ikke så langt unna P / E-forholdet som ofte brukes ved verdsettelse av aksjer.

Etter vårt siste innlegg rakk mange av dere ut og ba oss om å analysere et bredere utvalg av byttetokener, utover bare Binance Coin, Huobi Token og KuCoin Shares. Så i dette innlegget vil vi se nærmere på sentraliserte byttetokener.

Hvis du venter på analysen vår av desentraliserte tokens (for eksempel 0x, Bancor og Kyber), fortvil ikke – vi deler den snart også.

11 Cryptocurrency Exchange Tokens Rangert av TVEV Ratio

Vi tok et utvalg data fra 8. juni 2018 for å få en oversikt over TVEV-forholdet. Som i forrige innlegg bruker vi den totale forsyningen (ikke sirkulerende forsyningen) som grunnlag for å beregne markedsverdi. Her er resultatet:

imageLikeEmbed

Igjen blir disse tallene bare prøvd i 1 dag, så størrelsen er viktigere enn det nøyaktige tallet. Heldigvis er TVEV-forholdet per byttetoken ganske stabilt over tid, som vi så i vårt forrige innlegg.

Eksempel på hvordan markedet verdsetter egenkapital: Lykke (LKK)

Det mest ekstreme tilfellet på listen vår er Lykke, som er en liten børs hvis tegn (LKK) representerer faktisk egenkapital i selskapet som driver børsen. nærmere bestemt, 100 LKK-tokens representerer en andel av Lykke Corporation, som er et sveitsisk selskap. Derfor er LKK virkelig i en annen kategori enn resten av listen, og TVEV-forholdet gjenspeiler det, sittende ved >300.

High TVEV Ratio Tokens: Fremskrivninger med høy nytteverdi, bullish vekst eller bare optimistiske investorer?

De to neste på listen har et høyt TVEV-forhold, men nytten av disse tokens er ikke knyttet til egenkapital.

Ethfinex (NEC)

Den første av disse er Ethfinex og deres Nectar (NEC) -tegn med et TVEV-forhold på rundt 60. Dens viktigste verktøy kommer fra det faktum at Ethfinex hver 30. dag sender 50% av alle handelsavgiftene til en Ethereum-smartkontrakt, eid av Nectar-innehavere, og at handelsmenn får et beløp NEC korrelert til deres månedlige handelsaktivitet. Dette skaper et incitament til å først og fremst ha NEC-tokens, og andre å handle aktivt på Ethfinex. I tillegg kan NEC-token bruke til stemme på nye børsnoteringer.

Cobinhood (COB)


cobinhood

Bildekreditt: Cobinhood

Cobinhood er den tredje på listen med et TVEV-forhold på rundt 55. Cobinhood er en liten sentralbørs uten nullgebyr som har uttrykt en stor visjon om å bli desentralisert (muligens forklare noe av det høye TVEV-forholdet). Det er faktisk ikke klart hvordan nytten av COB token er knyttet til transaksjonsvolum på Cobinhood, siden de ikke har noen rabatter, tilbakekjøp, stemmegivning eller gebyrandel etter vår kunnskap..

Mid-Range TVEV Ratio Tokens: Søt sted for lovende vekslingstokener?

De neste byttetokenene på listen har et TVEV-forhold i området 10 til 20.

COSS

Den første er COSS, som var nevnt av ganske mange av våre lesere på Reddit. Den har et TVEV-forhold på rundt 17. På samme måte som Ethfinex og NEC, COSS deler 50% av fortjenesten via en smart kontrakt – selv om dette skjer ukentlig i stedet for månedlig. Det er interessant å merke seg at COSS for tiden har et så lavt TVEV-forhold sammenlignet med NEC, til tross for at de har veldig like bruksmodeller.

For et omfattende forsøk på å verdsette COSS, sjekk ut dette Medium innlegget av Dan Zuller.

KuCoin (KCS)

KuCoin og KCS token ligger for tiden på rundt 15 på TVEV-forhold. Siden vi allerede dekket KuCoin inn vårt siste innlegg, vi vil ikke gå inn på for mye detaljer her, men denne kalkulatoren er ganske nyttig for å beregne avkastningen du får for å ha KCS. I skrivende stund gir KCS et underforstått utbytte på 4,8%.

LATOKEN (LAT)

latoken

Bildekreditt: LaToken

De bruksmodell at LATOKEN (LATT) følger ser ut ved første øyekast å være lik den standard rabattmodellen som f.eks. Binance følger, men det er faktisk ganske annerledes. I stedet for å gi brukerne 50% rabatt for å betale transaksjonsgebyrer med token, får du 50% rabatt når du handler selve tokenet. For eksempel hvis du kjøper ETH til BTC betaler du 0,1% avgift, men hvis du kjøper ETH for LAT, betaler du 0,05%. Naturligvis er det stor forskjell mellom denne og Binance-modellen. Interessant nok har LATOKEN et mye høyere TVEV-forhold enn Binance – det får BNB til å se billig ut …!

Quoine (QASH)

Historien med QASH er litt mer komplisert enn resten, fordi det har tilknytning til to eksisterende børser (Quoine og Qryptos), men det er fundamentalt knyttet til den kommende Quoine Liquid-plattformen. Vi har målt TVEV-forholdet ved bruk av bare Quoine, og gir det et TVEV-forhold på rundt 10. Hvis vi legger til Qryptos-volumet, reduserer det TVEV-forholdet litt til omtrent 8 – 9. Merk at vi kanskje har samplet Quoine på et lavt volum dag, som vi har sett QASH ved lavere TVEV-områder på andre dager (så lave som 5).

Lav TVEV-forholdstegn: Lavt verktøy eller bare undervurdert?

Det neste nivået med tokens vi flytter inn i har et relativt lavt TVEV-forhold, som for tiden varierer fra 1 til rundt 3.

Huobi (HT)

Huobi (HT) har et TVEV-forhold like nord for 3. Vi dekket også dette inn vårt forrige innlegg, så vi vil bare merke at hovedverktøyet er knyttet til stemmegivning og rabatter (om enn på en litt mer innviklet måte enn Binance, der berettigelse til rabatter krever at du fortsetter å kjøpe HT hver måned).

Bibox (BIX)

BIX er interessant fordi Bibox-børsen har ~ 4 ganger volumet av KuCoin, men en 20% lavere markedsverdi. Resultatet er et TVEV-forhold under 3 for BIX. Interessant nok er bruksmodellen deres mer eller mindre en kombinasjon av Binance og KuCoins modell.

Rabattstrukturen blir mindre attraktiv på årsbasis (ligner på Binance), men den har en mer aggressiv forbrenningsmodell enn både Binance og KuCoin, med 25% av nettoresultatet (EDIT: endret til 45% av handelsavgiftene, eller 67,5% hvis du er blant de 100 beste på handelsvolum) blir brent kvartalsvis til 60% av poletter er brent. I tillegg betales 30% av nettofortjenesten til BIX-innehavere gjennom airdrops. KuCoin gjør 50% av inntektene.

Det er verdt å merke seg at forskjellen mellom å gjøre airdrops basert på netto fortjeneste i stedet for inntekter er betydelig. For det første vil inntektene åpenbart (per definisjon) alltid være større enn fortjeneste. For det andre er det mye vanskeligere å oppblåse det omsatte volumet for en børs som har luftdråper basert på inntekter.

Årsaken er at vi kan estimere inntektene til disse børsene basert på handlet volum: bare multipliser omsatt volum med% transaksjonsgebyrer. Så en airdrop-modell basert på inntekter (som KuCoin’s) gjør det vanskelig å blåse opp det omsatte volumet uten å måtte betale dyrt for det gjennom airdrops. Nettoresultatet tar derimot hensyn til børsens utgifter, som vi ikke har direkte tilgang til.

Av disse to grunnene bør det være åpenbart at en airdrop-modell basert på inntekter er overlegen for tokenholdere, alt annet er like, og kanskje forklarer dette noe av avviket mellom Bibox ’og KuCoins TVEV-forhold.

Binance (BNB)

binance

Bildekreditt: Binance

Vi dekket allerede Binance (BNB) i vårt siste innlegg, men det er verdt å merke seg at det har det nest laveste TVEV-forholdet på listen, og ligger rundt 2. Du kan komme med et sterkt argument for at det sannsynligvis er underpriset, men det er også verdt å merke seg at dets viktigste verktøy (transaksjon gebyrrabatter) vil gradvis reduseres og slå 0 i år 2022.

Hvis Binance er interessert i å holde prisen på BNB oppe, er det ikke usannsynlig at de vil legge til ekstra verktøy for BNB i årene som kommer. Vi har faktisk et nylig eksempel på at dette skjedde, da de for noen uker siden kunngjorde det kontoer med mer enn 500 BNB vil motta dobbelt så høye henvisningsgebyr.

Hvis du vil lese mer om Binance / BNB, bør du definitivt sjekke ut denne analysen der leder for Crypto Research, Jonney Liu, verdsetter BNB ved hjelp av implisitte kontantstrømmer. Hans konklusjon er at Binance kan øke BNB-tokenprisen massivt ved å gjøre en endring i token-modellen.

Cryptopia (CEFS)

Den New Zealand-baserte børsen Cryptopia har et token som er noe uvanlig med sin lave totale tilgang på bare 6300 CEFS-tokens. Antall poletter er selvfølgelig noe vilkårlig, men det gir den en høy tokenpris (>$ 1000 per CEFS). Du kan spekulere i at investorer kan konkludere med at det er for dyrt på grunn av dette. Denne logikken er selvfølgelig feil.

På samme måte som KCS kan vi beregne det implisitte divideringsutbyttet ved hjelp av denne siden. For tiden ligger avkastningen på 8%, som er ganske mye høyere enn KCS.

Mest sannsynlig er hoveddriveren for CEFSs lave TVEV-forhold på en (sammenlignet med f.eks. KCSs TVEV-forhold på 15) at det bare utbetaler 4,5% av månedlige inntekter (sammenlignet med KuCoins aggressive 50% av daglige inntekter). Dette ville bare forklare en ~ 11X forskjell i TVEV-forholdet skjønt, så enten CEFS er underpriset (sammenlignet med KCS) eller det er andre faktorer som forklarer forskjellen (f.eks. Ingen transaksjonsgebyrrabatter).

Sammendrag

Vi har oppsummert tokenmodellene i denne tabellen for din referanse, der tokens er sortert etter TVEV (høy til lav).

Exchange Token UtilityExchange Token-modeller (oppdatert Bibox 2. august 2018)

* TVEV-forhold (Token Value / Exchange Volume) er per 8. juni 2018.

Vær oppmerksom på at sentraler noen ganger gjør mindre endringer i bruksmodellene sine, så hvis du ser på et spesifikt sentralnummer, må du gjøre din egen undersøkelse for å sikre at du har den nyeste versjonen.

Hvis du fant denne artikkelen nyttig, kan du gi oss beskjed og dele den med dine andre kryptohandlere.

Neste gang ser vi på desentraliserte byttetokener. Følg med!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector