6 beste maskinvare lommebøker med flere kryptovalutaer vurdert

Lommebøker er en viktig del av kryptoøkosystemet, ettersom de er de som har alle nøklene, enten det er privat eller offentlig eid av investorene. På grunn av hvilket de ofte er mål for hackere og angripere. Derfor er investorsamfunnet alltid på utkikk etter alternativer som er sikre og holder poletter og mynter trygge. Å være et så viktig aspekt, er det nødvendig for en å forstå hva som er tilgjengelige alternativer og hvilke som er best egnet for dem.

Hva er Cryptocurrency Wallets?

Etter formell definisjon, en kryptovaluta-lommebok er et program som holder private og offentlige nøkler og kobles til andre blokkeringer for å hjelpe brukere å sende og motta digital valuta og kontrollere saldoen. Hvis en bruker ønsker å motta eller sende Bitcoin eller annen kryptovaluta, må han ha en digital lommebok for å utføre denne transaksjonen.

Det er mer enn en million mennesker som bruker kryptovaluta lommebøker til daglig, men det er fortsatt et stort kunnskapshull som skaper flere misforståelser om hvordan disse lommebøkene fungerer. I motsetning til “lommebok” i gammel stil lagrer ikke digitale lommebøker valuta. Faktisk lagres ikke valutaer hvor som helst på et enkelt sted eller eksisterer hvor som helst i noen fysisk form. Alt som eksisterer er registreringer av transaksjoner lagret på blockchain.

Hvordan lommebøker overfører kryptovalutaen

Når en person sender bitcoins eller annen form for digital valuta til en annen person, flytter han i hovedsak sitt eierskap av myntene til den andres lommebokadresse. For at mottakerbrukeren skal kunne motta disse myntene og låse opp pengene, må den private nøkkelen som er lagret i brukerens lommebok, stemme overens med den offentlige adressen som valutaen er tildelt. Hvis offentlige og private nøkler stemmer overens, øker saldoen i mottakerens digitale lommebok, og avtar fra avsenderens lommebok tilsvarende. I motsetning til i dagens tradisjonelle verden er det ingen faktisk utveksling av ekte mynter. Transaksjonen er kun signifisert av en transaksjonsregistrering i blockchain og en endring i balanse i avsendere og mottakere kryptovaluta lommebok.

Typer Cryptocurrency Wallets

Det finnes flere typer lommebøker som gir forskjellige måter å lagre og få tilgang til den digitale valutaen din. Generelt sett kan kryptovaluta-lommebøker deles inn i tre forskjellige kategorier – programvare, maskinvare og papir. Programvare lommebøker er videre delt inn på skrivebordet, mobilen eller online.

Desktop Wallets:

Dette er lommebøker som lastes ned og installeres av brukerne på en PC eller laptop. Disse lommebøkene er bare tilgjengelige fra den eneste datamaskinen de lastes ned og installeres i. Å ha tilgang til enkeltpunkt, anses lommebøker for å tilby et av de høyeste nivåene av sikkerhet men hvis datamaskinen lommebøkene ligger i, er hacket eller blir angrepet av et virus, er det muligheten for at brukeren kan miste alle pengene dine.

Det positive med Desktop-lommebøker er at de private nøklene ikke lagres på noen tredjepartsserver, og det fungerer sømløst med TOR-programvare som gir et lag med privatliv. Det eneste negative som man kan trekke fra desktop lommebøker er at disse lommebøkene kan trenge oppdatering av operativsystemet i tide, da det trenger det nyeste operativsystemet for å fungere.

Online lommebøker:

Online lommebøker kjøres vanligvis på skyen og gir tilgang til brukeren fra hvilken som helst databehandlingsenhet og hvor som helst. Mens de er mer praktiske å få tilgang til, lagrer online lommebøker dine private nøkler på nettet og blir kontrollert av en tredjepart, noe som gjør dem mer sårbare for hackingangrep og tyveri. Den tydelige positive med den elektroniske lommeboken er at den er ideell for å ha små mengder kryptovaluta, da den gir enklere tilgang med rask transaksjonstid, mens på baksiden er disse lommebøkene de mest utsatt for hacking og tyveri med høy risiko for skadelig programvare.

Mobil lommebøker:

Disse lommebøkene er i utgangspunktet apper som kjører på brukerens telefon. Disse lommebøkene gir den nødvendige smidigheten til brukerne fordi de kan bæres hvor som helst og hvor som helst, slik at brukerne kan gå til den når som helst på salgsstedet, inkludert butikker. Mobile lommebøker er vanligvis mye mindre og har enklere funksjoner enn lommebøker på grunn av den begrensede plassen som er tilgjengelig på mobilen. Det beste med disse mobile lommebøkene er at det er det beste for daglige transaksjoner fordi de er lettere å bruke på farten. Mange av disse appene leveres også med QR-kodeskanning som gjør betalingen i kryptovaluta raskere.

Papir lommebøker:

Disse lommebøkene er enkle å bruke og gir et veldig høyt sikkerhetsnivå. I utgangspunktet betraktet som en bro mellom tradisjonelle papirføtter og digital krypto. Mens begrepet papirlommebok ganske enkelt kan referere til en fysisk kopi eller utskrift av dine offentlige og private nøkler, kan det også referere til et programvare som brukes til å sikkert generere et par nøkler som deretter skrives ut. Å bruke en papirlommebok er relativt grei. Overføring av Bitcoin eller annen valuta til en papirlommebok oppnås ved overføring av midler fra programvareboksen til den offentlige adressen som vises på papir lommebok.

Alternativt, hvis man ønsker å ta ut eller bruke valuta, er alt de trenger å gjøre å overføre penger fra papirlommeboken til programvarelommeboken. Denne prosessen kalles ‘feiende’, og utføres ved å enten legge inn private nøkler manuelt eller ved å skanne QR-koden på papirlommeboken. Fordelene med en papirlommebok er nivåkontrollen den gir brukeren, siden den ikke er lagret på noen enhet. Det blir også nesten umulig å digitalisere seg med dem. Selv om sikkerheten er ytterst, mener noen investorer at det er ganske tungvint å flytte digitale valutaer med papirlommebok på baksiden..

Maskinvare lommebøker:

Maskinvarelommebøker lagrer brukerens private nøkler på en maskinvareenhet som en USB. Selv om maskinvarelommebøker gjør transaksjoner på nettet akkurat som programvarelommebøkene, lagres de frakoblet, noe som gir den mye nødvendige økte sikkerheten. Maskinvarelommebøker er vanligvis kompatible med flere nettgrensesnitt og støtter også et annet utvalg av mynter og valutaer; det kommer bare an på hvilken bruker brukeren bestemmer seg for å bruke. Dessuten er det enkelt å gjøre en transaksjon. Brukere kobler ganske enkelt enheten til en hvilken som helst internett-aktivert datamaskin eller enhet, skriver inn en PIN-kode, sender valuta og bekrefter. Hardware-lommebøker gjør det mulig å enkelt gjøre transaksjoner og samtidig holde pengene dine offline og borte fra faren for hackere og digitale tyver. Det positive for hardware-lommeboken gir mer sikkerhet enn alle andre typer lommebøker. Bortsett fra sikkerhet, er disse lommebøkene bærbare enheter som lett kan brettes og bæres. De fleste hardware lommebøker støtter en rekke mynter. Den eneste ulempen med disse lommebøkene er at brukeren kan trenge litt teknisk kunnskap for å bruke den enkelt.

Siden maskinvarepunger gir den mest omfattende løsningen for brukere, må man se alternativene som er tilgjengelige i markedet.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

De Ledger Nano S støtter over 25 kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Ethereum, Ripple og Altcoins, slik at brukeren kan administrere flere eiendeler med samme maskinvarebok. Den private nøkkelen i Ledger Nano S blir aldri avslørt. Den er beskyttet i en sikker brikke låst av en PIN-kode, den samme brikken som den som brukes til pass og kredittkort.

Enheten er enkel og styres av bare to knapper, og alle handlinger kan bekreftes på skjermen. Og ledsagerappene til Ledger gjør det mulig for brukere å enkelt administrere kryptotransaksjoner.

Ledger Nano S er basert på en dual chip-arkitektur (ST31 CC EAL5 +, STM32), og firmwareintegriteten er sikret ved kryptografisk attest. Den sikre brikken kontrollerer enhetens integritet hver gang den slås på, og gjør den til et klistremerke for å beskytte enheten.

Akkurat som andre reservertapeter drives Ledger Nano S også av BOLOS, et unikt, proprietært operativsystem utviklet av Ledger. Dette systemet lager et individuelt skjold rundt hver app på Ledger-lommeboken for å beskytte dem mot applikasjonsangripere.

Du vil kanskje også like: Sumsung investerer i en populær produsent av Bitcoin Hardware Wallet, Ledger

Ledger Blue

Ledger Blue

Ledger Blue er en premium hardware lommebok med en avansert brukeropplevelse takket være et stort berøringsskjermgrensesnitt. Den er bygget rundt et sikkert element og inkluderer alle sikkerhetsfunksjonene en bruker forventer fra en Ledger-enhet.

Ledger Blue støtter over 30 kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Ethereum, XRP og Altcoins, slik at du kan administrere opptil 11 eiendeler samtidig med samme maskinvarebok. Denne hardware-lommeboken har en fargeskjerm og en stor kapasitiv berøringsskjerm med antiripeglass, innkapslet i et robust deksel.

Akkurat som Nano S, er Ledger Blue to designet rundt en robust sikker chip, bygget for å motstå sofistikerte angrep: dine private nøkler er trygt isolert inne i enheten.

Trezor One

Trazor One

Trezor en er pressetestet maskinvarepungebok som støtter et bredt utvalg av kryptovalutaer til en overkommelig pris. Selskapet bak TREZOR One (Satoshi Labs) regnes som en pioner i Bitcoin-industrien, og det kommer virkelig ut i produktet. Ytterligere sikkerhetstiltak som PIN-koder og passfraser gjør denne maskinvareboksen så nær “hack-proof” som du kan få.

I motsetning til Ledger støtter TREZOR-lommebøker generelt 700 mynter og ERC-20-tokens. De viktigste støttede myntene er Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Zcash (ZCH), Stellar (XLM). Lommeboken støtter for øyeblikket ikke Ripple (XRP), Monero (XMR) og Cardano (ADA)

Trezor T

Trazor T

De Trezors modell T leveres med en stilig svart overflate med en fin størrelse på 240 x 240 LCD. Gjennom LCD-skjermen kan brukeren manipulere og konfigurere lommeboken etter behov. Den elegante utformingen av Model T gjør den mer tiltalende enn sin motstykke, da den gir en ferdig og raffinert stemning. I tillegg skaper berøringsskjermen som er tilgjengelig med Model T et nytt sikkerhetslag.

I slekt: TREZOR Wallet Now Support Lisk [LSK], Decred [DCR] & Bitcoin Private [BTCP]

Akkurat som Trezor One, kan Trezor T også håndtere over 500 kryptovalutaer, som inkluderer Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Zcash og mange andre.

Keepkey

Hold nøkkelen

KeepKey ble grunnlagt av Darin Stanchfield i 2015 og har hovedkontor i USA. KeepKey kjøpte Bitcoin-lommeboken Multibit i 2016 og ble senere kjøpt opp av Shapeshift i august 2017. Selskapet ledes av Darin som administrerende direktør og Ken Hodler (ja, Hodler er hans faktiske navn) som CTO.

Mens lommeboken hevder å være den mest sofistikerte når det gjelder sikkerhet, faller den ikke under konkurrentene når det gjelder valutastøtte. KeepKey støtter bare 40 forskjellige digitale eiendeler.

De viktigste støttede myntene er Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum, Litecoin. De andre funksjonene som gjør Keepkey spesiell, er at den gir brukeren PIN-beskyttelse mot uautorisert bruk, tilleggsbeskyttelse for passord, tilpassbare transaksjonshastigheter og ubegrensede lommebokadresser på en enhet. Også støttet Shapeshift, har maskinvare lommeboken litt ekstra troverdighet.

Archos Safe T mini maskinvare lommebok

Archos Safe T mini maskinvare lommebokArchos Safe T mini maskinvare lommebok

Archos er et fransk selskap som hittil har hatt hovedfokus på produksjon av nettbrett, telefoner, Android-enheter og bærbare datalagringsenheter. Med den økende etterspørselen etter kryptoer, kom selskapet inn i kryptorommet med maskinvarepungegaven merket Archos SafeT. Det fungerer som en typisk lommebok for maskinvare som lar brukerne lagre kryptovalutaen sin på en sikker, offline måte.

Som navnet antyder, er produktet en mindre versjon av Archos ’flaggskip hardware-lommebok kalt Archos Safe-T Touch. Lommeboken bruker en STM32 STMicroelectronics ARM Cortex-M3 120 Mhz-brikke, støttet av kryptert brikkesettminne med fire 256-biters AES-nøkler. Archos Safe-T Mini har en lesbar, men enkel 128x64p OLED-skjerm med en diagonal på 0,96 tommer. Den bruker en sikret funksjon kalt EEPROM (elektrisk slettbart programmerbart skrivebeskyttet minne).

Innholdet i dette skrivebeskyttede minnet kan bare slettes og omprogrammeres ved hjelp av en pulsspenning. Archos Safe-T Mini støtter en anstendig mengde kryptokurver på markedet. Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Litecoin (LTC), Dash (DSH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) og et bredt utvalg av ERC-20 tokens kan for øyeblikket lagres på lommeboken. Mens det er flere store kryptovalutaer som lommeboken ikke støtter, har prosjektet hevdet at de ser på å utvide lagringstilbudet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me