Blockchain – Hva du trenger å vite

Opprinnelig designet som en offentlig hovedbok for Bitcoin, har Blockchain utviklet seg til noe mye mer komplekst – og mye mer revolusjonerende. Dette er fremvoksende teknologi på sitt mest interessante, dynamiske – og potensielt verdensendrende. Nylige estimater setter verdien av Bitcoin på rundt $ 9 milliarder, (selv om formuen har svingt litt nylig). Bitcoin-pris økte med svimlende 1327% i 2017, noe som gjorde den til den største kryptovalutaen i omløp.

Hver Bitcoin-transaksjon må registreres på et eller annet sted, et eller annet sted. Og det er her Blockchain kommer inn.

Hva er blockchain?

En blockchain er en digitalisert, åpen hovedbok som beskriver alle kryptovaluta-transaksjoner. En ‘blokk’ er den siste registrerte transaksjonen, så en blokkjede er en serie transaksjoner som kartlegger løpet av en kryptokurrency-transaksjon fra start til slutt. Det er en uutslettelig og helt sikker rekord – og der ligger dens kraft.

Blokkjeder bruker et nettverk av noder i stedet for et sentralt journalføringspunkt, og hver gang en transaksjon skjer blir hvert punkt i nettverket oppdatert. Dette er kjent som ‘distribuert hovedboksteknologi’ (DLT), og brukes primært til å verifisere transaksjoner. Det er imidlertid mulig å inkludere nesten hvilken som helst mengde informasjon i en blokk, noe som gjør det til en interessant og veldig annen måte å behandle og distribuere data, enten det er økonomisk eller ikke.

Bitcoin er ikke sentralt regulert, så det er grunn til at hovedboken også skal være ikke-sentralisert. Hva en blockchain gjør er å bevise en nettvalutatransaksjon (primært Bitcoin). Fordi hver blokk er kryptert, er den effektivt tryggere og mer robust enn andre metoder for dataoverføring, slik at den kan flyttes, men ikke kopieres.

Det er imidlertid en ulempe, og det er da en blockchain øker til et punkt der den kan begynne å skape et lagrings- og synkroniseringsproblem. Så kortere blokkeringer er lettere å administrere, kan distribueres raskt og tar ikke for mye lagringsplass.

Blockchain – en ny teknologi med fremtidige applikasjoner

Informasjonsdeling er det grunnleggende grunnlaget for Internett, men motorveier kan lett tettes med overflødige data. De fleste ruter blir også patruljert av hackere, som enkelt kan plukke seg inn i en datastrøm og høste konfidensiell informasjon etter eget ønske. Hvor blockchain er forskjellig, er at data sendes i mindre pakker, uten at noen sentral myndighet regulerer overføringen mellom noder. Det eliminerer behovet for lagring eller behandling av tredjeparter, og det er derfor det er perfekt egnet for nettvalutatransaksjoner.

Hvordan kunne da denne teknologien brukes på andre områder? Svaret er relativt enkelt. Informasjon, enten det er detaljene i en Bitcoin-transaksjon med konfidensielle interne notater i en bedrift, er rett og slett en strøm av kode. Et blockchain-system gjør at alle noder i et nettverk kan motta en kopi av blockchain, og alle dataene som er inneholdt der. Tenk deg da en mappe fylt med alle kontoutskriftene dine, i rekkefølge, og umiddelbart tilgjengelig for alle som har tilgang til nettverket. Det er effektivt hva en blockchain er, men uten muligheten for at noen utenfor nettverket får tilgang til informasjonen din.

Trygt og sikkert

Det er mye tryggere enn det høres ut. Så trygt, faktisk, at det er mange bransjer som er interessert i bestefar blockchain-metoden for dataoverføring til deres eksisterende nettverk. En åpen elektronisk hovedbok trenger ikke bare å liste opp økonomiske transaksjoner. Det kan brukes godt i forskjellige innstillinger, fra et nettverk av Internet of Things-enheter, forsikringsforsyning og salg av diamanter. Det fleksible elektroniske hovedbokssystemet kan til og med brukes på stemmesystemer, selv om det kan ta litt lengre tid å implementere.

DLT-teknologi forenkler forretningsdriften, spesielt hvis virksomheten din krysser internasjonale grenser. Det har allerede begynt å erstatte de knirkende, antikke interne regnskaps- og lønnssystemene som brukes i finanssektoren, ikke bare fordi det er det siste, men fordi det også kan representere en betydelig økonomisk besparelse for bedrifter. Det er blitt antydet at Blockchain kan spare aksjemarkedsoperatører i USA opptil 6 milliarder dollar i regnskapskostnader hvert år, ganske enkelt ved å effektivisere og optimalisere systemene som brukes til å flytte penger – fra megletransaksjoner til lønn.

Blockchains – en solid investering


Bitcoins har hatt litt dårlig presse nylig, men sannheten er at nettvaluta kan være fremtidens økonomi. Med en grunn godt borte fra tradisjonelle innkjøpsmetoder (seriøst, når var det sist du betalte kontant for noe?) Og mot elektroniske transaksjoner, tilbyr nettvaluta et levedyktig alternativ til tradisjonelle bankbaserte overføringer. Det er ingen mellommann som tar et kutt, men transaksjonene (takket være blockchains) er fullstendig ansvarlige og sporbare.

Nye teknologiselskaper investerer tungt i blokkjeder, fra Bitcoin-lån til skylagring basert på et blockchain-drevet nettverk. DLT kan brukes til å lagre og distribuere kryptert informasjon, noe som gjør den ideell for overføring av kontrakter. Selv de store navnene som Microsoft ser potensialet i blokkeringer, og tilbyr et skybasert, enkelt inngangsmiljø for utviklere og klienter..

Det er noen hindringer før blockchain blir et system for åpen overføring av dataoverføring. Det er fortsatt mye backend-programmering for å koble blokkeringer til eksisterende forretningsnettverk, og for å være ærlig, må det fortsatt gjøres noe å overtale for å overbevise noen bedrifter om at det er veien videre..

Internett 3.0

Når blockchain er etablert, kan investering i det være en god måte å komme foran det som blir neste nivå av online forretningsprogramvare. Dette er Internet 3.0, og det er forretningsdrevet fra begynnelsen.

I følge en rapport publisert av det amerikanske programvareselskapet NASDAQ Private Market, blir mengden av risikokapital som blir trukket inn i både Bitcoin og, enda viktigere, blockchain, anslått til rundt 1 milliard dollar og stiger. Bedrifter som driver sine egne private blockchains kan være en buy-low-sell-high tech investering, med mye mindre sjanse for at boblen sprekker før det fulle potensialet til den opprinnelige investeringen er nådd.

Bitcoin / blockchain-bommen – er du klar til å investere?

Det er tydeligvis ikke noe som heter en sikker innsats, men blockchain-oppstart er absolutt et verdifullt tillegg til enhver nye teknologifokusert portefølje. Evnen til å skape en virksomhet som er fleksibel og sikker (så lenge krypteringen er feilfri), gjør investering i Bitcoin / Blockchain-bommen til et spennende forslag. En mengde små bedrifter vender nå oppmerksomheten bort fra appbygging (så i fjor) og mot blockchain. Dette er imidlertid ikke en forbigående kjepphest, men solid og velprøvd teknologi som kan forandre måten vi alle driver forretninger på internett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector