Lær smarte kontrakter Blockchain fra det grunnleggende

Forstå smarte kontrakter Blockchain som grunnleggende 

En dataprotokoll som er designet eller har blitt anslått til å digitalisere, autentisere eller implementere forlik eller presentasjon av en avtale digitalt. I smarte kontrakter trengs ingen tredjeparter for å utføre oppgaven med pålitelige transaksjoner som er sporbare, men irreversible.

Først introdusert av Nick Szabo i år 1994, sier tilhengere av smarte kontrakter at mens en smart kontrakt kan være helt selvutførende og selvhåndhevende, kan den samme også gjøres delvis. Sikkerhet som gis mens du bruker det samme, er også mye bedre sammenlignet med tradisjonell kontraktsrett.

Og ikke å glemme smarte kontrakter med forkortede driftskostnader.

Les også … Busting 5 Most Common Bitcoin Myths

Smarte kontrakter i blockchain 

De blockchain er utvilsomt et av de best desentraliserte systemene som finnes i dag. Siden det samme tillater alle partene å spare tid og kamper, det også uten å betale mellomleddene. Selv om denne teknologien til blockchain har sine problemer, vil det fortsatt ikke være galt å si at det samme er raskere, billig og sikkert enn de fleste gamle måter å drive virksomhet på..

Som vi allerede vet, hjelper smarte kontrakter en med å bytte penger, eiendom og alt som er av verdi på en gjennomsiktig og konfliktfri måte. Pluss at det ikke er behov for en mellommann for å oppnå det samme. Derfra vil det ikke være galt å si at smarte kontrakter er som salgsautomater. Det samme kan imidlertid lett støtte i gjennomføring av mangesidige problemer.

Faktisk var det etter å ha analysert bruken av smarte kontrakter som Nick Szabo følte seg desentralisert system kjent som blockchain og smarte kontrakter ville fungere riktig med hverandre.  

Imidlertid, i denne foreningen, vil ordninger bli endret til PC-kode, lagt bort og duplisert på rammen og administrert av PC-systemet som kjører blockchain. Dette vil også føre til rekordinnspill, for eksempel bytte av kontanter og godta varen eller administrasjonen.

Med ekspertens ord 

Vitalik Buterin, 22 år gammel programmerer for Ethereum, forklarte smart kontrakt,

“Når en eiendel eller valuta overføres til et program”, og programmet kjører denne koden, og på et tidspunkt validerer den automatisk en tilstand, og den bestemmer automatisk om eiendelen skal gå til en person eller tilbake til den andre personen, eller om den skal umiddelbart tilbakebetales til personen som har sendt det eller en kombinasjon av det. I mellomtiden lagrer og replikerer den desentraliserte hovedboken også dokumentet som gir den viss sikkerhet og uforanderlighet. “.

La oss forstå det bedre – La oss si, hypotetisk har du leid en leilighet, som raskt kan gjøres ved å bruke blockchain og digital valuta som betalingsmodus. Du mottar en virtuell kontrakt, og den andre parten får en datastyrt passeringsnøkkel som kommer innen en forhåndsbestemt dato.

Nå i tilfelle nøkkelen ikke går foran tid, gir blockchain en rabatt. Mens i tilfelle nøkkelen blir sendt før leieperioden, er kapasiteten den utladet både avgiften og kritisk for deg og for den andre parten som er involvert i kontrakten når datoen ankommer.

I utgangspunktet tar rammeverket et skudd mot ‘Hvis-da-forordet’ og blir sett av flere individer slik at du kan forvente en perfekt formidling. Det betyr at det er sikkert du vil bli betalt for å overlevere nøkkelen. Og den andre parten vil bli siktet når de får nøkkelen. Arkivet blir derfor droppet etter tiden, og koden kan ikke blandes av oss begge uten at den andre vet det siden alle medlemmene er samtidig urolige.

Med enkle ord – Den smarte kontrakten kan brukes effektivt under alle slags forhold som spenner fra pengerelaterte datterselskaper til beskyttelsespremier, bruddkontrakter, eiendomsrett, kredittgodkjenning, monetære administrasjoner, etablerte prosedyrer og påstand om crowdfunding.

Ulike metoder for å bruke smart kontrakt 

Pengeinnsamling – De virkelige brukssakene til smarte kontrakter kan være i applikasjonene der det er behov for åpenhet i pengeoverføring. Organisasjonene som kan gjøre en søknad basert på disse kontraktene er ideelle organisasjoner (NPOs), non-government organisations (NGOs), fundraising platforms for startups, etc.

Myndighetene – Det er ingen tvil om at rammeverk for avstemningssystem ikke kan løses. Vi må imidlertid være enige om at den samme (smarte kontrakten) vil avlaste alle bekymringer ved å gi et grenseløst sikrere rammeverk. Tross alt vil en desentralisert hovedbokbeskyttet stemme trenge å registrere energi for å få den dekodet.

Ledelse – Mens ensomme poster kan bli oppført som en av de viktigste årsakene til å bruke smart kontrakt og blockchain i ledelsen. Eliminering av mulige hån i kommunikasjon og arbeidsflyt på grunn av dets funksjoner som gjennomsiktighet, automatisert system og nøyaktighet må ikke gå glipp av også.

Bil – Med alt robotiserte, smarte briller og strålende biler, kan vi raskt angi i listen over fakta at vi går frem fra forsomme før-menneskelige virveldyr til superkyndige roboter. Vel, det er situasjonen der smarte kontrakter ville hjelpe oss bedre.

For eksempel ved bruk av smarte kontrakter, kan organisasjoner i ulykkesbeskyttelse ta avgifter på forskjellige måter i lys av hvor og under hvilke forhold klienter jobber med kjøretøyene sine..

Helsevesen – Individuelle velværeopptegnelser kan kodes og legges på blockchain med en privat nøkkel som gir tilgang til altfor bestemte mennesker. Mottak av operasjoner kan plasseres andre steder på en blockchain og følgelig sendes til beskyttelsesleverandører som bevis på formidling. Også posten kan også brukes til generell menneskelig tjenesteadministrasjon, for eksempel administrering av narkotika, retningskonsistens, testing skjer og tilsyn med sosiale forsikringsforsyninger.

Fordeler med smarte kontrakter 

Autonomi – Å eliminere behovet for mellommann er en av de beste posisjonene smarte kontrakter tjener med, som med samme risiko for manipulasjoner av en tredjepart kan reduseres eller noe helt ignoreres.

Tillit – Verken dokumentet kan gå tapt eller villede, ettersom de er kryptert på en delt reskontro.

Sikkerhetskopiering – På blockchain, med hver eneste av dine følgesvenner som har ryggen din, vil det ikke være en sjanse for å miste investeringskontoen din. Faktisk blir rapportene dine kopiert mange omstendigheter.

Sikkerhet – Med kryptering av nettsteder og beskyttede rapporter er det nær ingen mulighet for hacking. Det tar en merkelig ivrig programmerer å finne ut koden og trenge inn.

Hastighet – Med smarte kontrakter vil alt du trenger være programmeringskoder, noe som betyr at du sparer timer utenfor forretningsskjemaet.

Investeringsfond – Smarte kontrakter sparer deg for kontanter siden de slår ut nærheten til en mellomperson. Du vil for eksempel trenge å betale en revisor for å være vitne til utvekslingen din.

Nøyaktighet –Smarte kontrakter er raskere, men billigere, og opprettholder en strategisk avstand fra feilene som stammer fra fysisk avrunding av hauger med strukturer.

Ulemper ved smarte kontrakter 

Ingenting i denne teknologiverden er perfekt, og det samme er tilfellet med den smarte kontrakten. Hva vil du for eksempel gjøre hvis en feil kommer inn i koden din? Mens disse smarte kontrakter blockchain er fullpakket med en liste over fordeler, er det definitivt få mangler som ennå ikke skal fjernes.

Få eksempler på blockchain, som for tiden jobber med smarte kontrakter

Bitcoin – Med begrenset evne til å behandle dokumenter, gjør Bitcoin underverker i behandlingen av Bitcoin-transaksjoner.

Sidekjeder – Mens du kjører ved siden av Bitcoin, har det samme større muligheter for behandling av kontrakter.

NXT – Offentlig blockchain jobber med begrensede maler for smart kontrakt.

Ethereum – En av de mest avanserte offentlige blockchain når det gjelder behandling av smarte kontrakter. Alt du trenger å gjøre er å betale i eth, og du kan håndtere alt du vil forvandle.

Hva er tankene dine om Smart Contracts Blockchain? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me