Changelly Review: Er Changelly Safe & Legit i 2021

Hvis det er en ting som kryptovalutaøkosystemet ikke lider av, mangler det utveksling.

Et raskt blikk gjennom markedspar seksjonen om CoinMarketCap er nok til å bekrefte det svimlende antallet valg tilgjengelig for kryptovalutahandlere.

De fleste av disse børsene krever imidlertid en slags registrering, og avhengig av KYC-kravene kan det gå flere dager mellom den første registreringen og tidspunktet da en bruker kan foreta sin første handel.

Changelly er annerledes. Det er en uten registrering utveksling designet for å la brukerne umiddelbart bytte mellom forskjellige kryptovalutaer.

Vi vil dekke Changellys tjeneste i denne artikkelen. Imidlertid vil det først være nyttig å se på noen av fordelene og ulempene ved å bruke denne sentralen.

Fordeler

  1. Død enkel grensesnitt. Changelly er designet for å være så enkelt som mulig, selv for handelsmenn som ikke har brukt krypto. Glem rotete oppsett og komplekse handelsutsikter, Changelly er enkel og vakker.
  2. Lav handelsavgift. Changelly belaster bare 0,25% på børsene sine med flytende rente. Det er lavere enn mange andre populære børser. Coinbase Pro, for eksempel, belaster 0,5% på transaksjonene sine.
  3. Changelly har mer enn 100 handelspar. De støtter nesten alle de mest populære kryptovalutaene.
  4. Changelly lar brukerne kjøpe krypto med kredittkort.

Ulemper

  1. Changelly-prisene kan være forskjellige enn hva du opprinnelig ble sitert. Med deres flytende valutakurs vet du ikke hvilken pris handelen din vil gå til. Dette kan være spesielt dårlig i krypto der kortsiktig volatilitet kan være massiv.
  2. Det kan være mulig å få en bedre pris ved å gå direkte til en kryptovaluta-utveksling. Binance, for eksempel, har en handelsavgift på bare 0,10%, som er ganske mye lavere enn Changellys 0,25% -sats.

Hva er Changelly?

Changelly-historien starter med grunnleggelsen i 2015 av Konstantin Gladych. I tre år fungerte Konstantin som administrerende direktør for Changelly. Så, i 2018, gikk han av og ble erstattet av Ilya Bere.

Opprinnelig hadde Changelly hovedkontor i Praha i Tsjekkia. Imidlertid flyttet utvekslingen senere til Malta på grunn av landets kryptovennlige regler og tilstedeværelsen av andre blockchain-firmaer. Bere referert til Malta som, "navet i kryptovalutaverdenen."

I følge Crunchbase, Changelly har mellom 51 og 100 ansatte.

Handel på Changelly

Changelly fungerer som mellommann mellom kryptovalutahandlere og store børser, dvs. Binance, Coinbase Pro, Kraken, osv. Slik fungerer det: en bruker besøker Changelly og velger handelen de er interessert i. For eksempel kan du handle to Ethereum for en tilsvarende mengde Bitcoin.

Changelly tar den informasjonen og spør etter alle de store børsene og ser etter den beste mulige valutakursen for denne handelen. Når Changelly-protokollen finner den beste avtalen, returnerer den prisen til den næringsdrivende.

Hvis brukeren finner denne prisen gunstig, kan de fortsette handelen. Changelly vil oppgi en innskuddsadresse som den næringsdrivende må sende kryptoen sin til. Den næringsdrivende må også oppgi en innskuddsadresse der de ønsker at den utvekslede kryptoen skal sendes til. Etter at brukeren har sendt krypten, vil Changelly automatisk fullføre handelen og sende den utvekslede kryptoen til den traders konto.


Det er virkelig så enkelt. Den største fordelen for brukerne er at de kan få den beste prisen fra et hvilket som helst antall større børser uten å måtte registrere seg på dem.

Changelly-avgifter

Changelly tilbyr to forskjellige typer handelstjenester. Den første er en vekslingskurs. For denne typen bytte bytter Changelly en traders kryptovaluta til uansett pris på det tidspunktet transaksjonen blir avsluttet.

For eksempel kan en kryptohandler bli sitert en pris av Changelly, men hvis han sender Bitcoin, kan det ta tjue eller tretti minutter å bekrefte, og innen den tiden vil valutakursen være annerledes.

Ulempen med denne flytende valutakursen er at det er umulig å si hva den endelige handelen vil ende opp med å bli. Ulempen er at handelsavgiftene er lave. Changelly tar bare en 0,25% provisjon for flytende valutakurs.

Den andre typen bytte som Changelly tilbyr er en fast rentehandel. I dette tilfellet gir Changelly en bruker en valutakurs og garanterer at midlene deres handles til akkurat den prisen. Fordelen er at alt er kjent på forhånd, det vil ikke være noen volatilitetsoverraskelser. Ulempen er at avgiftene er høyere enn en vekslingskurs.

Gitt disse faktorene, gir sannsynligvis vekslingskursen mening i tider med lav volatilitet. Fastkursen kan være bedre når kryptomarkedet er spesielt ustabilt.

Er Changelly anonym?

Ja! Changelly er en av de få anonyme børsene som er igjen i kryptovalutaøkosystemet. Tilsynsmyndigheter presser stadig mer på børser for å gjøre KYC obligatorisk, og mange velger å overholde loven.

Når vi for eksempel så på Changelly vs Shapeshift, ga Shapeshift etter for press og begynte å kreve KYC fra alle sine handelsmenn. Dette ble sett på som et svik av kryptosamfunnet, spesielt gitt det Erik Voorhees, Shapeshifts administrerende direktør, er en kryptopioner og et respektert medlem av samfunnet.

Å forsvare sin beslutning om å implementere KYC Voorhees hevdet at det ville være obligatorisk før eller senere, og de ville bare være foran regulatorene.

Changelly har imidlertid ikke gitt etter for presset. Foreløpig er alt de trenger fra handelsmennene sine en e-postadresse. Siden det er mulig å opprette anonyme e-postadresser, er det mulig å handle anonymt på Changelly. Mens det alltid er bekymring for at Changelly kan lagre IP-adresser, kan bruk av en VPN løse det problemet.

Krever Changelly ID-bekreftelse?

Changelly krever ikke ID-bekreftelse for krypto-til-krypto-handler. Som nevnt er den eneste informasjonen som kreves en e-postadresse.

Imidlertid krever Changelly en gyldig ID for kredittkort- og fiat-valutahandel. Dette gjøres for det meste for å sikre at noen ikke kan bruke et stjålet kredittkort for å kjøpe kryptovaluta.

Kjøpe med kredittkort

For å bruke Changelly-børsen til å kjøpe med et kreditt- eller debetkort, er det første en næringsdrivende må opprette en konto. Dette krever en gyldig e-postadresse.

Etter at en næringsdrivende har opprettet en konto, bør de velge hvilken fiat-valuta de vil bruke. For øyeblikket aksepterer Changelly USD, GBP og EUR. Dessverre godtar de foreløpig ikke PayPal.

Det neste trinnet er å starte kjøpsprosessen for debetkort. For dette krever Changelly en skanning av enten førerkort eller pass. De kan også be om en selfie, selv om de nødvendige dokumentene kan være forskjellige, avhengig av hvor kryptovalutahandleren bor.

Det er verdt å merke seg at alle kreditt- og debetkjøp faktisk blir klarert av en tredjepart, ikke Changelly. Changelly-børsen kobler bare kryptoverhandleren med en pålitelig betalingsprosessor. For en fullstendig guide om kjøp med kredittkort, vennligst sjekk Changellys nettsted.

betalingsmetoder

Et stort flertall av handlerne på Changelly er krypto til krypto. Når man for eksempel ser på Changelly vs Coinbase, er den største forskjellen at Coinbase, med deres bankkontointegrasjon og evne til å motta bankoverføringer, er designet for fiat-transaksjoner mens Changelly ikke er.

Når det er sagt, kan Changelly godta flere fiat betalingsmåter. Foruten et kredittkort er det også mulig å selge Bitcoin via en SEPA bankoverføring.

Er Changelly sikker?

Mange kryptovalutahandlere vil vite: er Changelly legit? Svaret er ja, Changelly er ikke bare legitimt, det er også ekstremt sikkert.

Changelly har ikke lommebok, og det tar ikke vare på midler. På grunn av dette oppsettet er det lite som hackere kan stjele. De kan muligens viderekoble penger, men Changelly ville raskt stenge innskudd og alt hackerne tok, ville være ubetydelig sammenlignet med hva de kan stjele fra en forvaringsbørs..

Siden grunnleggelsen i 2015 har Changelly aldri blitt hacket. Noen ganger er det imidlertid andre problemer. For eksempel har noen handelsmenn ved et uhell sendt feil mynt til en adresse, dvs. Ethereum til en Ethereum Classic-adresse.

Når dette skjer kan midlene sette seg fast og transaksjonen går ikke gjennom. Heldigvis har Changelly god kundesupport, og deres kundesupport-spesialister er vanligvis i stand til å ordne opp i problemet. Noen ganger vil en næringsdrivende imidlertid ikke motta full refusjon. Siden feilen var handelsmannens feil, er det vanskelig å klandre kryptovaluta-utvekslingen.

Mens de fleste foretrekker å bruke Changelly anonymt med bare en e-postadresse, kan noen brukere nyte den økte sikkerheten og sjelefredet som følger med å bruke Changelly via mobilappen. Ved å bruke appen er det enkelt å spore transaksjoner og holde en handelshistorikk.

Hvor ligger Changelly?

Som nevnt er Changelly basert på Malta hvor kryptoreguleringer er veldig vennlige. Til tross for disse vennlige regelverket, forbyr Changelly fortsatt brukere fra visse land.

I henhold til hjemmesiden deres, Changelly kan ikke brukes av handelsmenn fra følgende land: Cuba, Iran, Nord-Korea, Krim, Sudan, Syria, Amerikas forente stater (inkludert alle USA-territorier som Puerto Rico, Amerikansk Samoa, Guam, Nord-Mariana og USAs jomfru Øyene (St. Croix, St. John og St. Thomas), Bangladesh og Bolivia.

Selvfølgelig kan innovative brukere finne det mulig å få tilgang til Changelly med en VPN selv fra et begrenset land. Imidlertid, hvis Changelly finner ut at transaksjoner stammer fra et forbudt land, kan de fryse midlene.

Har Changelly lommebok?

Nei, Changelly har ikke lommebok. Hele ideen bak børsen er at de ikke er forvarende og at de ikke lagrer brukerfond.

Når du sammenligner Changelly med en annen kryptovalutautveksling, er dette virkelig funksjonen som skiller dem ut. Ved ikke å lagre midler trenger Changelly ikke bekymre seg for å bli hacket. Det er bra for dem som kryptotyverier har nettet milliarder av dollar verdt av mynter de siste årene.

Changelly er imidlertid integrert med flere kryptovaluta-lommebøker, og det er et par fordeler som kommer fra denne integrasjonen. For det første gjør det handel lettere. Brukere trenger ikke å sende pengene sine til Changelly, de kan starte handelen direkte fra lommeboken. For det andre er det sikrere. Siden handelen skjer i lommeboken, er det ingen sjanse for at en bruker skriver feilaktig en lommebokadresse og ved et uhell mister penger.

Ardor lommebok og Exodus lommebok begge er integrert med Changelly, som er omtrent et dusin andre populære lommebøker. En full liste over lommebøker som støtter Changelly er tilgjengelig her.

Handel på Changelly

I denne Changelly-gjennomgangen dekket vi mange emner, fra måten Changelly bestemmer gebyrer til deres policy for anonyme handler. For de fleste kontoer er Changellys største salgsargument dens brukervennlighet. De gjør det enkelt å handle kryptovaluta uten å måtte registrere seg på en børs. Dette kan være spesielt nyttig slik Changelly har gjort mer enn 100 handelspar.

Changelly er også kjent for sin kompetente kundesupport. I tilfelle handelsmenn har et problem på plattformen, kan de kontakte kundestøtte og få problemet løst raskt.

Changelly-appen gjør det også enkelt å handle kryptovaluta og holde oversikt over transaksjoner. Dette kan være nyttig for skatterapportering, spesielt for land med strenge kryptokurrencyavgifter som Storbritannia.

Samlet er Changelly en av de bedre utvekslingene i kryptovaluta-økosystemet. I motsetning til noen andre sentraliserte børser har det aldri blitt hacket, og med sin unike ikke-forvaringsmodell er det lite sannsynlig at det noen gang vil være. Gitt at Changelly er enkel å bruke og gjør det mulig å kjøpe kryptovaluta med bankkort, er det sannsynlig at deres handelsvolum bare vil øke i fremtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector