2020 slutter med at banker kommer inn i DeFi, DeFi Startups etterligner banker

annonse Phemex

Forestillingen om at Bitcoin en dag ville fjerne kontrollen fra banksektoren og gi finansiell suverenitet til den enkelte, percolerer rundt cypherpunk internettfora like etter protokollen som ble lansert i 2009. Deretter ga sommeren 2020 fødselen til desentralisert finansiering ( defi), og ideen om autonom økonomisk kontroll tok et hopp, hopp og et hopp nærmere frukt. 

Likevel er det langsomt å krype kryptovaluta-sektoren – og spesielt defi – en tradisjonell finansnæring som nekter å gå ned uten kamp. I stedet for å bli forferdet av økningen og økningen av kryptos nyeste produkter, har tradisjonell økonomi (tradfi) tatt i bruk mange av triksene som defi ga opphav til. Selv da defi-markedet opplevde en boom i 2020, der transformative nye produkter ble lansert, økte brukerberegningene og total verdi låst i (TVL) slo $ 12,4B, tradfi var i samme tempo.

Crypto avgrenser finans

På samme tid som fintech-firmaer adopterte produktene som ble født i kryptoriket, har også kryptokursfirmaer raffinert noen av kjerneelementene i den eksisterende finansnæringen.. 

For eksempel institusjonell utveksling AAX nylig rullet ut en spareprodukt der brukere kan tjene renter på innsatte midler uten en forhåndsdefinert låseperiode, mens de påløper renter på deres innsats for hvert minutt som går. Ved å flytte slike defisentriske innsatsfunksjoner tilbake til sentraliserte plattformer, prøver også børser som AAX å finjustere noen av ideene til defi, akkurat som fintech-industrien.

I stedet for å handle i det svært ustabile #cryptocurrency markedet med høy risiko, #AAX besparelser gjør at du kan utvide porteføljen din i et mindre risikabelt miljø.

Voks din #crypto beholdninger som en langsiktig investering med liten innsats, lær hvordan du her: https://t.co/QBt4Dgn3fh pic.twitter.com/dh31CMFqMM

– AAX (@AAXExchange) 25. oktober 2020

I mellomtiden kryptoplattformer som Wirex og Revolut har konvergert med nybanker, og tilbyr en mobil-første opplevelse som speiler sistnevnte. Mens digitale banktjenester som Monzo ikke håndterer krypto, er brukeropplevelsen nå nesten ikke å skille. Da PayPal har lagt til muligheten for brukere å kjøpe og selge kryptovaluta i appen sin, er det vanskelig å fortelle hvor tradfi slutter og krypto begynner. Ytterligere uskarphet linjene mellom de to sektorene er Monolitt, hvis defi-kort tillater brukere å ta vare på eiendeler før de konverteres til fiat ved å trykke på en knapp, for å bli brukt hvor som helst Visa aksepteres.

Crypto: Pioneren med en pil i ryggen?

Det siste tiåret med utvikling i kryptovalutaområdet har effektivt fungert som en testplass for den større finansnæringen. I løpet av bare fem år etter Bitcoins lansering ble alle de viktigste mobilbetalingsappene som dominerer det vestlige markedet (Apple Pay, CashApp, Samsung Pay) kunngjort og utgitt for offentligheten. Fremveksten av mobile blockchain-baserte kryptostøtte lån i 2017, og de tre årene med utvikling siden, har gitt enda flere ideer til en spirende fintech-industri som nekter å akseptere aksiomet om at det må bruke blockchain hvis det vil høste sitt frukt.

Dette har vært vitne til i oppveksten av utfordrerbanker, som den Danmark-baserte Lunar, som nylig samlet inn 104 millioner dollar i frøfinansiering til sin mobilbank-app. Mot slutten av 2020 har den plutselige spredningen av utfordrerbanker, med mobilbaserte bankapper som ikke er knyttet til noen spesifikk bank, blitt et vanlig syn å se.  


Selv om utfordrerbanker ikke nødvendigvis representerer den tradisjonelle finanssektoren (de konkurrerer tross alt med den), fungerer de på lignende vilkår. Banklisenser kreves av disse appene i en hvilken som helst jurisdiksjon, og en eller flere pålitelige parter overvåker fortsatt kontroll og styring av dem..

Det er imidlertid ikke bare en utfordrerbank. Ta for eksempel Singapores største, mest anerkjente bank, DBS, lansere en kryptobørs med et løfte om å levere en kryptohandelopplevelse, forvaringstjenester samt tilbud om sikkerhetstoken.

Det som er unektelig er det faktum at fintech-sektoren gjennomgår sin egen revolusjon i fravær av blockchain, selv om noen av ideene ble inspirert av den. Europeisk selskap Klarna nylig klatret til en verdivurdering på $ 10,65B, gjør det til det største fintech-firmaet på kontinentet. Og som mange av konkurrentene, implementerer den allerede ideer som vil gjøre mye av defi-bransjen stolt. Typisk blant disse er konseptet Buy-Now-Pay-Later (BNPL), der applikasjoner lar brukerne gjøre kjøp i renter uten null fra store nettforhandlere, mens de får cash-back for punktlig tilbakebetaling.

En gang var defi forventet å krasje den tradisjonelle finansnæringen. Nå, bare noen måneder etter at den kom på det globale scenen, blir det vanskeligere og vanskeligere å skille blockchain-baserte applikasjoner fra deres ikke-blockchain-kolleger. Autonom økonomisk kontroll er fortsatt en pipedream for cypherpunks og crypto-anarkister. I mellomtiden er den tradisjonelle finansnæringen ganske glad for å ta fra krypto og omvendt.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector