Løsning av “Rug Pull” -likviditetsproblemet ved uniswap DEX etter SUSHI-debacle

annonse Phemex

Kryptovalutaindustrien endrer gradvis det tradisjonelle finansielle systemet slik at brukerne kan sende transaksjoner og foreta monetære innbetalinger over hele verden sømløst – utenom geografiske og statlige begrensninger. Dette har sett at kryptoøkosystemet utvikler seg for å skape helt desentraliserte løsninger innen økonomi – desentraliserte finansprogrammer (DeFi) -apps – som gir et fullstendig økonomisk system inkludert utlån, lån, sparing osv. Uten friksjoner.

Imidlertid har disse DeFi-prosjektene, spesielt hvis de er små, funnet det vanskelig å få tokens oppført på sentraliserte børser som Binance og Coinbase. Videre, for å liste disse opprørsprosjektene, ber noen av disse sentraliserte børsene om ublu gebyrer – upraktisk for disse små prosjektene..

Forstå DEXer – Uniswap

Dette ga opphav til desentraliserte børser, for eksempel Uniswap, som gir en gratis liste over ERC-20-tokens. DEXes skiller seg også fra sentraliserte børser ved at brukere gir likviditet på børsen i en metode som kalles pooling. Her setter likviditetsleverandører inn kryptovalutaer i likviditetsbassenget og tjener en andel av gebyrene som betales ut i handel.

Uniswap DEX bruker Automated Market Maker til å gjøre opp handler mellom kolleger og likviditetsbassenget. Hele DeFi-økosystemet er sterkt avhengig av likviditet, og mangel på det kan gi problemer for jevn handel på plattformen.

Uten likviditet vil innehavere av kryptovalutaen ikke ha et insentiv til å beholde symbolet, da de ikke vil kunne selge det på markedet. På Uniswap foretrekker tokens å lage bassenger med 50% ETH og 50% av deres valgte token for å sikre at likviditeten opprettholdes.

Problemer med likviditet

I løpet av 2020 har en rekke kryptoprosjekter kommet opp med den stigende DeFi-bølgen, men som det var tilfellet i 2017, har kryptosvindel også økt. På DeFi forblir likviditet nøkkelmanipulatoren for protokollen, og for mye sentralisering av denne likviditeten (eller for lite likviditet) kan være dårlig for protokollene.

SUSHI svindelutgang

Nylig har kryptovalutaverdenen vært oversvømmet med historier om en av de styggeste ‘exit scam’ innen desentralisert økonomi (DeFi) nylig, noe som gir tvil om hele økosystemet. SushiSwap (SUSHI), en konkurrent til topp desentralisert børs – Uniswap, falt over 80% på en uke da skaperen av prosjektet solgte hele fortjenesten for en utbetaling på 16 millioner dollar i Ethereum.

Denne typen svindel, kjent som teppetrekk, ser at hackeren setter opp likviditet i bassenget bare for å trekke den ut etter en stund og etterlater intetanende holdere med store tap..

Ettersom slike problemer blir utbredt i hele DeFi-systemet, har prosjekter som Unicrypt, LID Protocol og Vesta Protocol til hensikt å løse disse likviditetsproblemene på Uniswap og lignende DEXer i fremtiden..


En løsning på likviditet?

Som forklart før, oppstår et teppetrekk-svindel hovedsakelig noen minutter, dager eller et par uker etter likviditetsinjeksjonen fra hackeren. Et slikt stort salg av tokens fører til en kaskad sammenbrudd av prosjekter, hvor den lille handlingen med å trekke ut likviditet med fortjeneste fører til en eventuell kollaps av systemet.

Så hvordan løser du dette SUSHI-relaterte problemet? Likviditetsprotokoller som styrer likviditet i bassenget er en av de raskt stigende løsningene på teppet og svindel knyttet til Uniswap-likviditet. Et av de robustbygde prosjektene, LID-protokoll, eller likviditetsutbytteprotokollen, tilbyr et “bevis på likviditet” -token som løser denne typen problemer.

Bevis for likviditet

Bevis for likviditet gjør det umulig for svindlere å ta ut likviditeten, ettersom de er opptjent i en periode for å forbedre utvikling og innovasjon på plattformen. Dette sikres ved å låse likviditeten til tokens som er pre-lansert på plattformen. Dette betyr at prosjekteiere ikke kan trekke likviditeten fra prosjektet sitt på en måte som forhindrer investorer ut av pengene eller poletter.

Innsatsen fortsetter

Plattformen forhindrer også likviditetsproblemer på Uniswap DEX ved å gi innsatsrelaterte insentiver for styring av den lanserte protokollen. Her insentiveres likviditetsleverandører til å stake og stemme på beslutninger om protokollen. Prosjekter som LID Protocol og TrustSwap gir insentiver som tokenbetalinger og skatteincitamenter til brukere som deltar i protokollvekst.

Dette stimulerer tokenholdere til å delta i handlinger som er gunstige for samfunnet generelt.

Avskjedsskudd

Den nylige SUSHI exit scam debacle åpner for samtaler om hvordan du effektivt løser og forhindrer teppetrekk-svindel på Uniswap, Justswap og andre DEXer. Veksten av leverandører av likviditetsløsninger vil bidra til å utvide det desentraliserte økonomisystemet, og gi brukerne en svært pålitelig og sikker plattform for å utføre “friksjonsløse finansielle transaksjoner”.

For å holde rede på DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector