Orion Protocols Hybrid Aggregator Broer gapet mellom CEX og DEX

annonse Phemex

Betydelig kapitalinnstrømning har kommet inn i kryptorommet de siste årene, selv om intens konkurranse om likviditet har etterlatt markedet fragmentert, med full tilgang til utvalget av tilgjengelige digitale eiendeler et vedvarende problem.. 

Som et resultat har brukere blitt tvunget til å stole på store dominerende børser med sine midler for å få tilgang til ønsket likviditets- og handelspar, slik at de er sårbare for hack og motpartsrisiko. På den annen side har defi dukket opp, og tilbyr alternative desentraliserte børsløsninger for å få tilgang til kryptomarkeder mens du beholder forvaring, men mangler likviditet, handelspar og brukeropplevelse fra deres sentraliserte rivaler.

Forsøk på å samle denne fragmenterte likviditeten er gjort på både sentraliserte (CEX) og desentraliserte (DEX) fronter. CEX-aggregatorer som Tagomi gir større bekvemmelighet og tilgjengelighet i flere kjeder ved å samle sentralisert børslikviditet uten å kreve flere kontoer. Imidlertid mangler de interoperabilitetspotensialet til defi og lar brukerne fortsatt være sårbare for samme risiko for hacking og motparter. DEX-aggregatorer som 1inch har også vokst i popularitet, og hjelper til med å lindre noen av likviditetsproblemene til fordel for defi-interoperabilitet. Imidlertid gir de ikke tilgang til flere kjeder, hovedsakelig ERC20-basert, og sliter med å konkurrere på handelsvolum og glidning. Bytte av protokoller er et annet populært alternativ, men ofte ikke stort nok til å skalere med etterspørsel, noe som åpner dem for manipulasjon.

Bygget på den mest avanserte likviditetsaggregat som noensinne er utviklet, Orion-protokollenSin hybridløsning løser noen av de største problemene innen defi ved å samle likviditeten i hele kryptomarkedet til en desentralisert plattform. Det har gjort det mulig å utvikle Orion Terminal og andre defi-produkter for både forbrukere og bedrifter i rommet.

En desentralisert forbrukerport til CEX og DEX likviditet

Orions flaggskip forbrukerprodukt, Orion Terminal, er den første desentraliserte porten til Orion Protocols hybridaggregat for utveksling av kryptokurrency, som ble lansert i desember. Orion Terminal søker å fullføre i stedet for å konkurrere med eksisterende tjenester, og levere et gjensidig fordelaktig tilgangspunkt som kan samle likviditet, ordrebøker og handelspar for alle større CEX, DEX og byttebassenger til en desentralisert handelsterminal. Det tilbyr mer enn bare ERC20-tokens, med fleksibilitet for å muliggjøre handel over flere kjeder i fremtiden.

Order Matching Engine, kjent grensesnitt og avansert sett med handelsverktøy kobles til hundrevis av topp CEX- og DEX-plattformer med over 10 000 tokenpar, slik at brukerne kan koble til og handle direkte fra lommeboken uten å gi opp privatnøkkelkontroll, data eller forvaring av eiendeler. Orion Terminal garanterer effektiv og skalerbar ordreoppfyllelse og arbitragemuligheter ved å samle ordrebøkene uten å måtte navigere i KYC-prosesser eller administrere flere vekslingskontoer. 

Det fungerer ved å kombinere Orions Liquidity Aggregator Protocol med et desentralisert nettverk av meglere for å levere ikke-depotordreutførelse og oppgjør, samtidig som du får større likviditet fra større børser for å gi de beste prisene, laveste spread og minimal glidning. Denne unike desentraliserte meglingen er mulig via en “Delegert meglerbevis”(DPoB) styringsmekanisme, ved hjelp av Orion Protocol native token, ORN.

Nettverket av meglere bruker sine egne bekreftede børskontoer mens de kjører Orion Broker Software for automatisk å utføre handler fra Liquidity Aggregator styrt av Orion Protocol smarte kontrakter og ORN Staking. Meglere må stake ORN for å delta og tjene ORN-belønninger fra handelsavgift for å utføre disse ordrene. Ikke-megler Stakers kan stemme for å delegere til meglere basert på de delte fordelene som tilbys, motta rabatter på Orion Terminal-handelsavgifter og få tilgang til avanserte funksjoner. Denne ikke-inflasjonære innsatsen gjør DPoB utrolig effektiv og skalerbar, og er i tillegg til Orions pågående Likviditetsgruvedrift muligheter og pre-staking-initiativ som gikk før lanseringen av mainnet.

Dette er bare den første fasen for Orion Terminal, med tilleggsfunksjoner, inkludert utlån, marginhandel, gearede ETF-er, derivater, NFT-er og staking av andre aktivatyper som er planlagt i veikartet. Deretter vil Orion Lending samle utlån fra sentrale og desentraliserte leverandører for å sikre at låntakere og långivere får tilgang til de beste prisene. Orion Margin vil da muliggjøre oppretting av tidligere hindrede marginmuligheter på DEX-plattformer, ved å samle likviditeten og dybden til sentraliserte børser gjennom desentraliserte utførelser.

Desentraliserte og bærekraftige bedriftsøkosystemer

Orion Enterprise gir også etterlengtede løsninger for bedrifter i rommet. Orion har lagt opp planer for flere bedriftsprodukter, inkludert orakler, et DEX-lanseringssett, et plugin for likviditetsforsterkning for børser og en widget for bedriftshandel for kryptoprosjekter med ikke-kryptoklienter. Disse vil hjelpe bedrifter med å bygge desentraliserte og bærekraftige økosystemer, og gir likviditet, tilgjengelighet og vekst de trenger for å lykkes.


De Orion Price Oracle vil gi en manipulasjonsresistent orakeløsning på grunn av prisavledning fra hver ordrebok på markedet, viktig for eksterne defi-produkter for å unngå utnyttelse gjennom ineffektivitet i prisorakler.

De Orion DEX-sett vil tillate blockchains å bygge sin egen kostnadseffektive DEX, spesifikk for kjeden i løpet av noen timer, med en Plugin for likviditetsøkning å koble til en hvilken som helst sentralisert eller desentralisert markedskilde for å forbedre ordreboksdybden og likviditeten.

De Orion Enterprise Trade Widget vil også gi en effektiv måte å betjene ikke-kryptoklienter og eliminere barrieren mellom tokens og klienten. Det automatiserer direkte token-kjøp gjennom rutebestillinger for å umiddelbart betale eller gi kreditt for tjenester, uten at klienter trenger å håndtere tokenet selv.

I tillegg til å generere nettverksgebyrer for Stakers og Brokers, deles lisensavgifter fra disse bedriftens produkter også tilbake med de respektive meglerne i ORN-tokens, noe som bidrar til å stimulere deltakerne ytterligere og sikre økosystemets bærekraft.. 

Løsning av likviditet, tilgjengelighet, forvaring og skalerbarhet

Hver løsning bygget på Orion-protokollen adresserer spørsmål om likviditet, forvaring, tilgjengelighet og skalerbarhet via en plattform.

Å få tilgang til kryptomarkedet bør ikke være vanskelig, og fragmentering bør ikke motvirke adopsjon. Desentralisert økonomi vil ikke lykkes ved å skille seg helt fra sentraliserte plattformer, men ved å finne en måte å samarbeide med dem for å levere hybrid desentraliserte ikke-depotløsninger som drar nytte av likviditeten og skalerbarheten de tilbyr.

Orion Protocol er det ledende prosjektet som gjør akkurat det, og effektivt delegerer interaksjon med sentraliserte plattformer til meglervirksomheter. Meglere som gjerne bytter ut de tilhørende risikoene mot de innebygde insentivmekanismene og gir brukerne desentralisert tilgang til fordelene med både cefi- og defi-verdener som et resultat.

For å holde oversikt over DeFi-oppdateringer i sanntid, sjekk ut DeFi-nyhetsfeeden vår Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector