Lysestake – Forex trading strategier

Lysestakekart er de vanligste karttypene som brukes av detaljhandlere og investorer. Det er mange andre typer diagrammer som linjediagrammer, stolpediagrammer osv., Men de forteller ikke historien om tidligere prishandlinger som lysestakeindikatormønstre gjør. Når aktiv handel bare er basert på teknisk analyse, er projeksjon av fremtidig prishandling forankret i hvordan prisen har oppført seg tidligere.

Lysestake-analyse er en veldig nyttig form for teknisk analyse. Det fungerer nesten perfekt i ustabile tider, men fungerer også tilstrekkelig i mindre ustabile tider. Alt i alt fungerer lysestaker, samt handel med lysestaker, ganske bra isolert, eller når det kombineres med en eller to andre indikatorer.

Lysestaker representerer svingninger i prisen i en viss periode. Varigheten kan være så lite som ett minutt eller så stor som en uke eller måned. Lysestaken er prisforskjellen mellom åpningstiden og stengetid. De to vertikale linjene på hver side, som kalles skygger eller veker, viser det høyeste og laveste punktet for prisen for den perioden.

Den grønne lysestaken på bildet nedenfor er en bullish lysestake der lukkepunktet er høyere enn åpningen. Den røde lysestaken er en bearish lysestake, noe som indikerer at prisen ved lukking var lavere enn ved åpningen. Kroppens farger er irrelevante, du kan stille dem til din personlige preferanse.

farget lysestake.png

I lysestakehandel er et grønt lys bullish og et rødt lys er bearish. 

Nå som vi har forklart hva en lysestake er, la oss se de forskjellige fasongene som en lysestake kan ta.

Lysestakehandel: Populære kartmønstre

Handelsmenn utfører teknisk analyse for å bygge ideer og strategier for gjennomføring av fremtidige handler. Lysestakeformasjoner er et veldig nyttig verktøy for å indikere muligheter for oppføringer og utganger. Formene deres viser deg veldig tydelig hva som skjer med prisen. La oss ta en titt på noen av de mest populære og lett gjenkjennelige mønstrene i lysestakehandel.

Dojis: I en doji åpnes og lukkes prisen nesten på samme nivå etter å ha blitt handlet på begge sider. Kjøpere og selgere har begge en mulighet til å presse prisen høyere og lavere, men til slutt havner prisen på startpunktet. Dette betyr at kreftene er de samme fra begge retninger. Etter en opptrend der kjøpere hadde overtaket, indikerer en doji at selgerne er tilbake i virksomhet. Dette betyr at en reversering, eller i det minste en tilbaketrekning, er i ferd med å finne sted. Det motsatte gjelder en nedadgående trend.

doji.png

Venstre – en typisk doji-lysestake

Høyre – reversering indikert med doji lysestake.

Pins / omvendte pins: I en lysestake handler prisen under åpningsnivået og ender på samme nivå når tiden nærmer seg. Dette betyr at kjøperne stemmer overens med selgernes overbevisning. I en nedadgående retning betyr dette at bjørnene mister damp, derfor kan en reversering finne sted. I en oppadgående trend indikerer en nål at selgerne hadde en mulighet til å presse prisen ned, men ble overskredet av kjøperne. Dette er en bekreftelse på trend fortsettelse og lengter har mye bedre odds enn shorts.

pin reversal.png

I en nedadgående retning indikerer en lysestake vanligvis en reversering.

pins.png

I en uptrend indikerer pin lysestaker vanligvis fortsettelsen av trenden.

Omvendte pinner er de samme som pinner, men virker i motsatt retning. Stearinlyset åpnes, okser får prøve, og så tar bjørnene inn for å ta prisen tilbake til åpningsnivået. I en uptrend betyr dette at en downtrend er i ferd med å begynne – i en downtrend indikerer en reversering pin en trend fortsettelse.

inv pin reversal.png

I en oppadgående retning indikerer lysestaker med omvendt stift vanligvis begynnelsen på en bearish trend.

Hammere / omvendte hamre: Ved handel med lysestaker er hamre i utgangspunktet det samme som pins og revers pins, men med sterkere momentum. I en nedadgående hammer åpner og handler prisen nedenfor før den lukkes over åpningsnivået. Dette betyr at kjøperne mer enn matchet selgerne.

Størrelsen på skyggen kan variere. Noen hevder at det burde være minst dobbelt så stort som kroppen, men en ting er sikkert; jo større skyggen / veken, jo større og sterkere blir reverseringen. Dette gjelder også pinner. I en uptrend er en hammer et tegn på en trend fortsettelse. Omvendte hammere er det motsatte, det samme som omvendte pinner. De indikerer trendendring i en uptrend og trend fortsetter i en downtrend.

hammer.png

Hammere indikerer at trend reversering er på plass.

rev hammer.png

Invertert hammer i en oppadgående trend indikerer en reversering av trenden.

Morgen / Kveldsstjerne: Morgenstjerner og kveldsstjerner kan bare bety en ting i lysestakehandel – reversering. En formiddag med morgenstjerne inkluderer tre lys, et bearish lys, et nøytralt lys og et bullish lys. Formasjonen betyr at prisen vil stige, derav navnet ‘morning star’. Kveldsstjerner består av et bullish lys, et ubesluttsomt og et bearish lys. De indikerer at prisfall er på vei. Mellom de tre lysene skal det være hull, som bare kan skje på daglige eller ukentlige diagrammer, men det er ikke alltid tilfelle.

morgenkveldstjerne.png

Kvelds- og morgenstjerner indikerer alltid en reversering.

Bearish / Bullish Engulfing: En bearish oppslukende er et mye større bjørnelys enn forrige tyrelys. Det nye lyset innhyller kroppen til det forrige lyset. I denne formasjonen spiller ikke trenden noen rolle da den indikerer et fall uavhengig av trend. Omvendt for det bullish oppslukende lyset.

oppslukende bearish.png

Bearish engulfing reversering – fall følger hvert bearish oppslukende lys.

okse egulf.png

Bullish engulfing reversering and continuation – bullish engulfing formation blir etterfulgt av prisstigninger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me