FTX Review: Er FTX Safe & Legit i 2021

I motsetning til Binance eller Coinbase er FTX en kryptoderivatutveksling.

I stedet for å tilby en utvekslingstjeneste mellom krypto og krypto, gir de andre finansielle produkter som krypto-futures og kryptoindeksprodukter. Dette gjør FTX til en ideell børs for avanserte handelsmenn som ønsker å gjøre mer enn bare å kjøpe og holde.

I denne FTX-gjennomgangen vil vi dekke alle de forskjellige kryptoproduktene som tilbys av FTX, inkludert leverede tokens og "shitcoin" indeksere, og forklar hvordan de fungerer.

Ikke bare det, men vi vil se på FTXs opprinnelige token, FTT, og hvordan det kan brukes i FTX-økosystemet.

Vi vil også forklare hvordan FTXs unike sett med produkter skiller børsen fra andre kryptoderivatbørser. Men først litt informasjon om selve utvekslingen.

Alt om FTX

FTX ble lansert i mai 2019 og er for øyeblikket under ledelse av Sam Bankman-Fried, administrerende direktør. Bankman-Fried er utdannet MIT med en grad i fysikk og er godt kvalifisert til å lede utvekslingen.

Helt fra begynnelsen har FTX tatt opp en imponerende mengde volum, og innen seks måneder etter lanseringen handlet de i gjennomsnitt nesten en halv milliard dollar hver dag. Et veldig imponerende antall, spesielt siden andre børser som Bitstamp, som har eksistert siden de første dagene av krypto, tømmer mye mindre.

Enda mer imponerende enn volumet er imidlertid støttemannen. Binance tok stilling i FTX-børsen tidlig som er en veldig god indikator på FTXs omdømme. Når kryptohandlere spør om FTX-legit er svaret definitivt ja, ville Binance ikke ha blitt involvert med dem hvis de ikke var.

Til slutt, når det er diskutert utvekslingen, er det viktig å nevne hvem som ikke kan bruke den. For øyeblikket er FTX stengt for personlige kontoer fra innbyggere i USA, Cuba, Krim, Iran, Syria, Nord-Korea og Sudan. Det er en ganske standard policy for kryptobørs, og det er faktisk andre børser som er stengt for mange flere land enn FTX.

FTXs KYC-policy

Småhandlere vil finne det mulig å bruke FTX-utveksling uten å måtte gjennomgå en KYC-verifiseringsprosess. FTX tillater opptil $ 1000 i uttak (levetid) for ikke-KYC-kontoer. Det er en veldig liten uttaksgrense, men brukere som bare vil handle noen hundre dollar om gangen, kan finne det akseptabelt.

Det neste trinnet er å gi et fullt navn, bostedsland samt region i det landet. Etter at du har angitt denne informasjonen, blir en brukers konto oppgradert til $ 2000 daglig uttaksgrense. Antagelig vil det være en høy nok uttaksgrense for alle, men de mest seriøse handelsmennene.

Det siste KYC-trinnet krever at en bruker leverer kopier av dokumentene sine, samt et bilde av dem som holder dokumentene sine. Etter å ha gitt dette vil en bruker være i stand til å trekke ut en ubegrenset mengde krypto hver dag.

Mer informasjon om FTXs KYC-policy er tilgjengelig her. Det er verdt å merke seg at FTX bruker kjedeanalyse for å sjekke utgående transaksjoner. Dette gjøres for å sikre at brukerne ikke trekker tilbake krypto til svarteliste adresser.


FTX-avgifter

Som de fleste børser har FTX en nivåbasert handelsavgiftsstruktur. Jo mer du handler i en gitt måned, jo lavere blir gebyrene. Første nivå har en produsentavgift på 0,02% og en takeravgift på 0,07%. Avgiftene reduseres derfra og mer informasjon er tilgjengelig her.

I likhet med Binance med BNB-token, tilbyr FTX en rabatt til alle som har byttetoken: FTT. For eksempel kan noen som har FTT i verdi på 100 dollar, glede seg over en 3% reduksjon i handelsavgiftene, mens noen som holder 50 000 dollar vil få en 20% reduksjon i gebyrene.

Det er ingen innskudds- eller uttaksgebyrer på FTX, noe som gjør det til en av de beste tilbudene i kryptovalutahandelsøkosystemet.

Fiat innskudd

Vil du vite hvordan du kjøper på FTX? Selv om det er mulig å gjøre det, er FTX egentlig ikke designet for Fiat-kjøp. Det er bedre å kjøpe på en børs som Coinbase og deretter sende midlene til FTX.

Når det er sagt, godtar FTX bankoverføring. Det er imidlertid noen få bestemmelser. For det første må brukerne ha en KYC-verifisering på nivå 3 for å kunne bruke bankoverføring. Det kan også ta noen dager å overføre bankoverføringer, spesielt når den opprinnelige valutaen ikke er USD.

Det er også mulig å trekke seg via bankoverføring, men det er et gebyr på $ 75 for uttak mindre enn $ 10.000. Derfor er det en mye bedre avtale å bare sende krypto til FTX, spesielt siden de ikke har noen kryptoinnskudd eller uttaksgebyrer. Mer informasjon om bankoverføring er tilgjengelig her.

Partnerskap med Alameda Research

Alameda research er et profesjonelt kryptohandelsfirma som både forvalter penger og handler mye gjennom kryptovalutaøkosystemet. På deres nettsider hevder Alameda-forskning å handle alt fra $ 600 millioner til $ 1,5 milliarder dollar i kryptoprodukter hver dag.

All denne handelsaktiviteten og deres tilgang til alle de store børsene sørger for at Alameda-forskning alltid har tilgang til dyp likviditet. Det er virkelig nøkkelhemmeligheten bak FTXs tidlige suksess. Ved å utnytte Alameda-forskningshandelsmotoren var de i stand til å tilby et stort likviditetsbasseng helt fra starten, og de trengte ikke å vokse det sakte som andre børser.

Henvisningsprogrammet

FTX har et ganske sjenerøst henvisningsprogram. Alle som henviser til en venn kan få 30% av alle handelsavgiftene de betaler. Vennen vil også motta 5% rabatt på avgifter, det er en god avtale for alle!

Hvordan FTX er forskjellig fra andre børser

Det som virkelig gjør FTX til en unik utveksling av kryptovaluta-derivater, er antallet eksotiske handelspar de har. For eksempel har de produkter som en Dogecoin og en BNB-futureskontrakt.

De fleste andre børser, hvis de i det hele tatt har et futuresprodukt, har vanligvis bare Bitcoin eller Ethereum. Selv Bitmex, den mest populære av alle kryptoderivatbørser, har bare omtrent et halvt dusin mynter tilgjengelig for handel.

Foruten handelsparene har FTX også noen få andre unike handelsprodukter som få andre børser tilbyr.

Leveraged Tokens

Når det gjelder utnyttelse, har FTX en litt annen tilnærming enn det typiske handelsselskapet. I stedet for å la handelsmennene ta opp et pantelån for å kjøpe mer av en bestemt kryptovaluta, tilbyr FTX leveraged tokens.

Et leveraged token er et ERC20-token som har en iboende 3x eksponering for den underliggende eiendelen. For eksempel er ETHBULL et 3x langt token. For hver $ 1 som ETH øker i verdi, øker ETHBULL i verdi $ 3. Selvfølgelig er det omvendte også sant, og for hver $ 1 som ETH går ned, går de levererte tokens ETHBULL ned $ 3.

Leveraged tokens fungerer også for å ta en kort posisjon. ETHBEAR fungerer på samme måte som ETHBULL, bortsett fra at verdien øker når Ethereum-prisen går ned.

Fordelene ved å bruke leveraged tokens

En av de viktigste fordelene ved å bruke leveraged tokens som BULL eller BEAR, i motsetning til å ta ut en leveraged posisjon, er at leveraged tokens kan miste mye av verdien uten å avvikle en posisjon. For eksempel gir FTX eksemplet med en nedgang på 33% i markedet. Skulle du bli utnyttet lenge, vil en reduksjon i prisen sannsynligvis avvikle din posisjon. Ved å bruke leveraged tokens vil det fortsatt være noe verdi igjen selv etter en stor markedsnedgang.

Siden leveraged tokens er ERC20-tokens, kan de trekkes tilbake og handles eller lagres på en maskinvarebok. Det er også mulig å konvertere leveraged tokens til kontanter når som helst på FTX. Dette er mekanismen som hjelper til med å sikre at leveraged tokens holder verdien. Hvis et token blir for høyt eller lavt i verdi, kan forskjellen skilles fra.

Det er et daglig administrasjonsgebyr på 0,03% for leveraged tokens og også et innløsningsgebyr på 0,10%. Mer informasjon er tilgjengelig her.

Handel med kryptovalutaindeks

En annen av FTXs unike tilbud er deres shitcoin-indeks. Dette er en altcoin-indeks som sporer prisen på forskjellige shitcoins. Noen av de mer bemerkelsesverdige myntene i indeksen inkluderer GAS, NANO og DENT. En full liste over myntene som er inkludert i indeksen er tilgjengelig på FTXs nettsider.

Denne altcoin-indeksen er faktisk en veldig smart ide, da det gjør det enkelt å få eksponering for et stort antall mynter uten å måtte lage lommebøker og betale avgifter på dusinvis av handler. Å ha et produkt som dette på ordrebøkene skiller virkelig FTX-børsen fra konkurrentene.

Selvfølgelig er det viktig å nevne i denne anmeldelsen risikoen som ligger i en shitcoin-indeks. Å investere i kryptovalutamarkedet er allerede spekulativt, og en shitcoin-indeks er enda mer spekulativ og ustabil enn det vanlige kryptomarkedet.

Futures Trading

FTXs primære tilbud er deres futures-produkt. Mens andre børser som Binance og til og med CBOE tilbyr Bitcoin-futures, er det som skiller FTX fra hverandre antallet uklare futures-produkter de har..

For eksempel har FTX evigvarende bytte futures for Bitcoin kontanter, Algorand, Matic, Cardano og til og med LEO. Dette er produkter som svært få andre børser tilbyr. Fangsten er imidlertid at noen av de mindre populære tilbudene har svært lite likviditet. Dogecoin evige futures har for eksempel mindre enn $ 10.000 i daglig handelsvolum.

I tillegg til individuelle mynter tilbyr FTX også indeksfutures. For eksempel, midcap evigvarende futures og et exchange token evigvarende futuresprodukt. For en fullstendig liste over alle futuresprodukter vennligst sjekk her.

Stablecoins som sikkerhet

Det er flere former for sikkerhet som kan brukes til futures på FTX. Mens FTT er ett alternativ, er et bedre alternativ sannsynligvis å bruke en stablecoin. Fordelen med å bruke en stablecoin er at verdien forblir konstant. På den måten trenger du aldri å bekymre deg for et marginanrop fordi verdien av sikkerheten din svinger (som den vil hvis du bruker FTT).

FTX avgjør også PNL i stablecoins, noe som er praktisk ettersom prisene er oppgitt i dollar, akkurat som de er i de fleste andre markeder. Mer informasjon om bruk av stablecoins for futures trading er tilgjengelig på FTXs hjelpeside.

Opsjonshandel

Nylig FTX kunngjort at de ville begynne å tilby handel med opsjoner. Dette er en stor avtale, da det er svært få pålitelige krypto-børser som har opsjonsprodukter, og markedet er desperat etter en god løsning.

Dessverre ennå den eneste handelen som er tilgjengelig er Bitcoin. Den gode nyheten er at FTX med mer enn $ 5 millioner i daglig volum ser ut til å finne suksess med deres opsjoner. Forhåpentligvis vil de i fremtiden begynne å tilby andre valg som et Ethereum eller Bitcoin cash futures-produkt.

FTT-token

FTX refererer til FTT-token som ryggraden i plattformen deres. Den har flere forskjellige bruksområder som vi skal dekke om et øyeblikk, men først er det viktig å snakke om myntenes mekanikk.

I likhet med Binance bruker FTX handelsavgifter for å brenne FTT. Tanken er at når den sirkulerende forsyningen av mynten går ned, vil prisen øke. Det er bra for FTX og bra for handelsmenn som holder token.

FTTs mest åpenbare brukstilfelle er som et reduksjonsverktøy for handelsavgift, som beskrevet ovenfor. I tillegg til at den også kan brukes som sikkerhet for futureshandler, selv om det alltid er fare for høy volatilitetsbevegelse, slik at det er nødvendig å overvåke marginbalansen nøye..

Det er også verdt å merke seg at i tilfelle FTX-forsikringsfondet går tom, er en del av børsens FTT-beholdning kan selges for å fylle på fondet. Mer informasjon om FTT, inkludert detaljene for hvordan en myntforbrenning utføres, kan bli funnet på FTXs nettsider.

OTC-pulten

Selv om det ikke gjelder for de fleste som leser denne anmeldelsen, har FTX trading Ltd. et OTC-skrivebord som kan håndtere store handler. OTC-pulten er åpen døgnet rundt, noe som gjør det praktisk for handelsmenn over hele verden.

Å handle med OTC er fornuftig for investorer som sender inn ordrer på flere millioner dollar som ikke vil flytte markedet. FTXs handelsdisk er støttet av Alameda Research og kan tilby handler på mer enn 20 mynter til enhver tid.

En kommende børs

I denne gjennomgangen av FTX-børsen har vi dekket mange forskjellige emner, inkludert futures trading, bruk av leveraged tokens og selvfølgelig FTXs mest unike tilbud: shitcoin-indeksen. Til sammen gjør disse tilbudene FTX til en spesiell utveksling i kryptovalutaøkosystemet og en som er vel verdt å registrere seg for.

Hvis det er en ting som holder folk tilbake selv om det er det dvelende spørsmålet: er FTX trygt? Riktignok er det en ny børs, og det kan fraråde noen handelsmenn å bruke den. Det faktum at FTX jobber med Alameda-forskning og også Binances investering vitner om at de er en pålitelig utveksling som kan stole på.

En siste merknad, hvis noe skulle gå galt, har FTX et flott kundesupportsenter. Kundesupportagenter kan kontaktes enten via e-post eller Telegram, noe som gjør det enkelt å få et raskt svar.

Hvis du er klar til å begynne å handle kryptoderivater, er det bare å gå til FTX-utveksling i dag og opprette en konto!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector