Bli kjent med skatt og krypto

I følge HMRCs gamle slagord trenger ikke skatt å være skatt, og så lenge du er klar over reglene kan den også gjelde for kryptoinvesteringer.

Å se bitcoin, litecoin og andre eiendeler skyte opp og ned i verdi gjør kryptoinvestering til et spennende og potensielt lønnsomt tidsfordriv. Men som med de fleste ting i livet, hvis du tjener penger, er du ansvarlig for å betale noe av det til skattemannen.

For å hjelpe deg med å forstå om du kan skylde skatt, prøv eToros skatteregner – Bare legg til kryptotransaksjoner, pluss gevinster fra andre eiendeler, og kalkulatoren vil ordne seg hvis du kan skylde skatt. Du kan også laste ned filen for å vises til en skatterådgiver eller skattepersonell.

kryptokalkulator

Alternativt kan du lytte til eToro UK, HMRC, Deloitte og ICAEW’s webinar om kryptoskatt, det nåværende kryptolandskapet og fremtiden for krypto. Eller sjekk ut våre lettfattelige kryptoskatt infografisk

Her vil vi gå gjennom noen av de viktigste måtene du kan ende opp med en skatteregning – men også hvordan du også kan kompensere for noe av det. Dette er ikke en uttømmende liste, men den har til hensikt å markere noen av de viktigste punktene du må vurdere.

Inntektsskatt

Vi er alle vant til følelsen av å jobbe hardt hele uken bare for å se skattemannen ta en del av lønnen vår. Med kryptoinvestering kan det hende du må lide det samme.

Mens det å trykke på en “kjøp” eller “selg” -knapp ikke er det samme som å trekke et 12-timers skift, kan HMRC i noen tilfeller klassifisere handlingene dine som å tjene inntekt.

Hvis skattemannen mistenker at kjøps- og salgsaktiviteten din utgjør “handel”, kan han slå deg med en regning på inntektene du tjener.

Handling, i det minste når det gjelder finansmarkedene, er imidlertid en heltidskarriere, så du må foreta et betydelig antall transaksjoner for å vekke skattemannens interesse.

Så langt er det ingen publiserte grenser for hva “handel” kan innebære, men det lønner seg å være klar.

Gruvedrift kan tiltrekke seg inntektsskatt ettersom det kan oppfattes som arbeid. Til tross for at det er datamaskinen som legger ned timene for å utføre de komplekse beregningene for å plassere overganger på blockchain, er det du som skattemannen ser på som å ta gevinsten.

Så langt har HMRC ikke publisert den øvre grensen for skattefri gruvedrift, men hvis du har en kjeller full av hvirvlende harddisker som bryter dag og natt, kan det være noe å vurdere å banke på døren fra skattemannen.

Gevinstskatt

CGT er en av fakta i voksenlivet som kan virke litt urettferdig.

Du kjøper en plate på et bilstartsalg som viser seg å være Elvis siste innspilling noensinne – HMRC vil ha en del av overskuddet. Noen gir deg en to små kakestykker som viser seg å være en viktig relikvie fra den russiske revolusjonen – skattemannen vil ha sin del av det du selger den til i Moskva.

Og slik er det med krypto. Hvis du selger en eiendel til en høyere pris enn du betalte for den, kan du være ansvarlig for CGT. Til tross for at det er poenget med å investere i noe aktivum, vil HMRC ha en del av handlingen.

gevinstskatt

CGT-regelen gjelder enten du kjøpte tokens for mange år siden da du overhørte noen nevne bitcoin på bussen, glemte, så solgte på toppen i 2017 eller til og med bare å kjøpe på mandag og selge på fredag.

Det gjelder også hvis noen gir deg poletter i gave eller i bytte mot noe annet.

Men husk, det er ikke prosessen med å motta dem som gjør deg ansvarlig, det er salg av et overskudd HMRC bryr seg om.

Motregning

Det er imidlertid noen gode nyheter.

Som med alle skatter, er det måter å motregne regningen på. Med inntektsskatt, som med din daglige lønn, kan utgifter du betaler for å gjøre deg i stand til å utjevne ansvaret.

Du trenger kanskje ikke arbeidsstøvler, hard hatt eller MBA for å kjøpe poletter, men det er visse ting du legitimt kan trenge for å handle krypto og tjene inntekt på det.

CGT tilbyr også noen praktiske kompensasjonsmuligheter som er verdt å utforske. For eksempel kan du hvert år tjene £ 12 000 i disse opplevde uønskene før CGT sparker inn. Beløpet justeres (vanligvis opp) årlig, så hold deg oppdatert om det.

I tillegg kan du kreve tilbake utgifter mot skatteplikten for alt du trenger for å forbedre, vedlikeholde eller til og med kjøpe og selge eiendelen som har gitt deg fortjeneste.

Mens det er i fysiske eiendelers verden, kan dette omfatte lagring av en klassisk bil eller renovering av et hus, i kryptoland kan dette bety for å betale for sikre lommebøker eller annonsere for kjøpere / selgere av tokens..

Det er verdt å gjøre undersøkelser her, da det kan være en måte å unngå å utslette fortjenesten din, og du kan motregne CGT opptil fire år.

Det er opp til deg

Det er en viktig ting å huske med alt dette – ansvaret for alt dette er på deg.

Du må oppgi HMRC eventuelle gevinster, inntekter og motregninger – og du må gjøre det i tide. Akkurat som du trenger å fylle ut en selvangivelse hvert år – eller be arbeidsgiveren om å gjøre det for deg – slik er det med krypto.

Hvis skattemannen ringer (eller mer sannsynlig sender deg et brev), er uvitenhet ikke noe forsvar. Det er opp til deg å bli informert.

Og ikke tro HMRC ikke vet hva du gjør heller. Alle meglere som er regulert av Storbritannias Financial Conduct Authority, rapporterer alle handler på deres plattform til HMRC på årsbasis.

Husk også at skattemannen har vidtrekkende krefter til å gå inn på bankkontoer og se på hva vi alle har gjort … og han foretrekker å bli holdt i løkken fremfor å måtte finne ut av seg selv.

Endelig trenger HMRC at du rapporterer hva du skylder i Storbritannias offisielle valuta, i stedet for USD, som krypto vanligvis verdsettes i. Det er mange online kalkulatorer som kan hjelpe deg med å gjøre dette, med data som går tilbake i år, slik at du kan se nøyaktig hva du har laget (eller mistet).

Det kan høres tungt ut, men det er livet noen ganger. Det er bedre å holde seg på høyre side av skattemannen – han kan til og med bli en venn.

Kryptoassetter er ustabile instrumenter som kan svinge mye i løpet av en veldig kort tidsramme, og er derfor ikke passende for alle investorer. Annet enn via CFD er handel med krypto eiendeler uregulert og overvåkes derfor ikke av EUs regelverk. Kapitalen din er i fare.

eToro representerer ingen myndighetsenheter. Du bør sjekke med en skatterådgiver eller HMRC om du betaler riktig skatt.

Gjelder kun britiske skattebetalere.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me