OPPDATERING: BitMEX User Claims Exchange refunderte ikke 30 BTC, svarer Exchange

(Artikkelen er oppdatert inkludert uttalelser fra BitMEX exchange talsperson som forklarer refusjonsprosessen)

Det er 17 dager siden BitMEX opplevde en “nedetid” på deres servere som avviklet millioner av handler på plattformen ettersom prisen på Bitcoin (BTC) futures falt til $ 3 800-regionen. Handlere over hele linjen har klaget over at deres handler ble avviklet unormalt og ingen refusjon har blitt tilbudt ennå.

En næringsdrivende hevder å ha mistet 30 BTC i en kort handel med børsen som bare refunderte en brøkdel av handelen (margin), til sammen 0,9242 BTC.

Trader taper over $ 150.000 i BitMEX fiasko den 12. mars

I en eksklusiv e-post sendt til vårt Coingape-team hevder en handelsmann at BitMEX-“nedetid”, som tidligere ble rapportert som et DDoS-angrep, avviklet feilaktig nær 30 BTC (ca. $ 150 000 på tidspunktet for avviklingen). Mens BitMEX ga en lang, men litt fylt forklaring til det som skjedde på plattformen deres 12. mars &13, er det fortsatt en bitter smak for handelsmenn som denne som mistet investeringen og mottok ingen refusjon.

E-posten lyder,

“Jeg gikk inn i min korte posisjon på 4900 med likvidasjonsprisen satt til $ 5100. Før nedetiden for [BitMEX] lå prisen rundt $ 3605, ”skrev den koreanske handelsmannen. “Rundt 11.55 da nedetiden skjedde ble kontoen min sparket ut.”

BitMEX-nedetid opplevd mellom 12. mars (Bilde: BitMEX)

Når systemet ble operativt på mindre enn en time, fant den næringsdrivende at hele posisjonen var avviklet, med bare marginposisjonen igjen – 0,9242 BTC (~ $ 4,700). Dette er en stor forskjell fra de 10 BTC (i det minste) som burde ha blitt værende på kontoen hans hvis stopptapet trådte i kraft.

Bildet viser avviklingsprisen på handelen til $ 4 488 USD

Til tross for å ha satt et stopptap på $ 4,488 (som vist på bildet ovenfor), ble handelsmannsposisjonen avviklet til $ 5100, noe som reiste spørsmål om hvorfor BitMEX ikke stoppet handelen eller i det minste tilbakebetalte handelsmannen for sin egen feil.

“Jeg fant rekord og diagrammer, posisjonen min ble avviklet etter merkepris ($ 5100). På den tiden nådde indeksprisen bare $ 4100.”

Bilde som viser den falske likvidasjonsprisen for kort handel på 5.112 dollar

Og etter å ha sendt massevis av billetter og klager til sentralen i et forsøk på at de skulle undersøke handelen, ble det sendt et kort og nedslående svar 21. mars:

“Vi vet at noen brukere ikke kan kontrollere nedetid, men ingen refusjon”

Handleren fortsatte å plage utvekslingen for en forklaring og refusjon, men ingen ble tilbudt med det eneste svaret fra BitMEX-teamet som ble sendt ut 30. mars og leste:

“Vi undersøkte alle dine [krav], men beklager, ingen grunn til refusjon.”

BitMEX: “Vi vurderer alle brukere som ble avviklet”

Børsen har svart på påstandene fra BitMEX om at børsen i tråd med resten av markedet møtte en “volumtreff” 12. mars. & 13 fører til de uheldige hendelsene, men følger nøye med handelsmenn – inkludert denne spesifikke brukeren.

En uttalelse fra BitMEX lyder,

“Vi har direkte kontakt med alle BitMEX-brukere som fant seg likviderte i nedetiden 13. mars, inkludert å gi tilbakebetaling i rette tid der det var aktuelt. Vi gjennomgår også alle våre interaksjoner med denne spesifikke brukeren. Markeder generelt – både tradisjonelle og kryptokurrency – har sett volumer rammet når handelsmenn finner seg gjennom ukjente farvann de siste ukene. Åpen interesse for BitMEX XBTUSD-markedet, som fortsatt er den mest likvide globalt, har blitt påvirket i tråd med det vi har sett i markedet. ”

Er brukernes tillit til BitMEX fallende?

Dette var ikke den eneste klagen som BitMEX mottok på deres avvikling. En rekke handelsmenn har holdt på å klage som den nedenfor.

Situasjonen med #Bitmex nærmer seg slutten. Jeg kommer ikke til å skrive lenger. Jeg er utmattet med deres mentale gymnastikk. Dette vil være min siste tweet på denne kontoen. Finn meg på @SimpelAlpha. https://t.co/D2KFa02oIq

– Sim (@_simpelyfe) 26. mars 2020

For å være rettferdig, gjorde BitMEX faktisk refundere noen av handelsmennene men tilliten til plattformen har truffet som den en gang nummer én BTC Futures-plattformen, som for tiden ligger bak Binance, Huobi og OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me