Covesting staje się jedną z pierwszych firm na świecie, które otrzymały licencję DLT

Platforma handlowa kryptowalutami Covesting stała się jedną z pierwszych firm na świecie, które otrzymały licencję DLT (Distributed Ledger Technology License) od organów regulacyjnych na Gibraltarze. Platforma przygotowuje się do pierwszego etapu swojego oficjalnego uruchomienia, a otrzymanie tej licencji potwierdza, że ​​platforma spełniła wszystkie wysokie standardy określone przez regulatorów. Covesting będzie oferował użytkownikom nowy rodzaj platformy handlu kryptowalutami, wypełnioną zestawem funkcji, które ostatecznie podniosą poprzeczkę dla całej branży kryptowalut.

Licencja DLT jest oferowana przez Gibraltar Financial Services Commission (GFSC) i jest ich sposobem na zapewnienie, że firmy związane z korzystaniem z technologii DLT lub usług transmisji finansowej spełniają ścisłe ramy regulacyjne, które mają na celu ochronę klientów i ograniczenie nielegalnej działalności finansowej.

Minister Handlu Gibraltaru, Szanowny Albert Isola, mówił o zaangażowaniu Covesting w rozwój branży kryptowalut, powiedzenie:

„Zespół Covesting wykazał głębokie uznanie dla potrzeby stworzenia zrównoważonego ekosystemu blockchain, opartego na zasadach przejrzystości i wydajności. Byłem pod wrażeniem dążenia i ambicji zespołu, aby sprostać tak wysokim standardom w bezpiecznym handlu. Dzisiejsze ogłoszenie jest potwierdzeniem ich niestrudzonych wysiłków do tej pory i nie mogę się doczekać, aby platforma ruszyła naprzód w nadchodzących miesiącach i latach ”.

Współpraca z firmą, która otrzymała licencję DLT, daje klientom szereg gwarancji dotyczących bezpieczeństwa ich środków i wiarygodności usług, z którymi współpracują. Aby otrzymać licencję DLT, Covesting musiało udowodnić organom regulacyjnym, że przestrzegają szeregu surowych zasad regulacyjnych dotyczących ładu korporacyjnego, wymogów kapitałowych, bezpieczeństwa i wielu innych zasad, które zapewniają, że klienci nie napotkają żadnych problemów podczas pracy z usługą.

Oprócz zapewniania klientom szeregu zapewnień, posiadanie licencji DLT umożliwia platformie posiadanie zestawu funkcji przynoszących klientom korzyści. Jedną z godnych uwagi cech giełdy Covesting jest to, że ostatecznie umożliwi ona użytkownikom wpłatę i wypłatę waluty fiducjarnej bezpośrednio do iz giełdy. Ta funkcja jest dostępna tylko dla użytkowników, ponieważ Covesting może angażować się w relacje bankowe dzięki otrzymaniu ich licencji DLT.

W związku z częstymi wiadomościami o błędnych praktykach wymiany kryptowalut, ważniejsze niż kiedykolwiek jest znalezienie zespołu giełdowego i zarządzającego, który będzie przestrzegał wysokich standardów przez organy regulacyjne. Posiadając licencję DLT, regulator wymaga od Covesting zatrudnienia niezależnego audytora i przeprowadzania corocznych audytów, które potwierdzą, że wszystkie ich praktyki biznesowe i polityki spełniają wysokie standardy, a wszyscy pracownicy posiadają niezbędne kwalifikacje.

Otrzymując licencję DLT, regulatorzy stwierdzili również, że zespół zarządzający jest godny zaufania i że wprowadzili szereg wewnętrznych praktyk, które zapewnią, że nikt z zespołu nie może ukraść żadnych funduszy. Klienci mogą czuć się bezpiecznie, wiedząc, że rzadziej padają ofiarą włamań na platformę lub wewnętrznych oszustw związanych z wyjściem, które są częste w branży kryptowalut.

Wielu analityków uważa, że ​​kolejna hossa na rynkach kryptowalut nastąpi po wejściu na rynki instytucji, ale branża pilnie potrzebuje renomowanej i zgodnej usługi, która oferuje rozwiązania inwestycyjne dla instytucji. Pełne przestrzeganie przepisów organów regulacyjnych zapewni większe gwarancje dla funduszy, banków, brokerów i korporacji, że ich fundusze i inwestycje są bezpieczne.

Mówiąc o otrzymaniu licencji DLT, dyrektor generalny i założyciel Covesting, Dmitrij Pruglo, powiedział:

Uzyskanie licencji DLT Providers to ogromny kamień milowy dla nas jako firmy i społeczności. Ustanowienie nowego standardu dla giełd kryptograficznych, praca w regulowanym środowisku, stosowanie najlepszych praktyk i wyznaczanie nowego wzorca branżowego to cele, które wyznaczyliśmy sobie na samym początku naszej podróży. Cieszymy się, że jesteśmy zarejestrowani i uzyskaliśmy licencję na Gibraltarze, jurysdykcji, w której przemysł jest wspierany przez rząd i usługodawców. To nowy rozdział dla nas jako firmy i cieszymy się, że możemy nadal podnosić poprzeczkę w branży i ostatecznie stać się jedną z wiodących i najbardziej niezawodnych platform kryptowalutowych na świecie.

Covesting posuwa się naprzód w szybkim tempie, osiągając wszystkie cele z mapy drogowej i stale imponując całej branży kryptowalut. Niedawno projekt ogłosił że ich mobilna aplikacja handlowa jest dostępna w Apple App Store, umożliwiając użytkownikom korzystanie ze wszystkich korzyści, jakie oferuje platforma, a wszystko to w wygodzie ich urządzeń mobilnych.

Giełda zakończyła również pierwszą w historii konkurencję handlową 23 października, a sukces konkurenta, pomimo rynku bocznego, udowodnił, jak zyskowny może być handel na platformie Covesting.

Covesting jest obecnie jednym z najbardziej ekscytujących projektów w społeczności kryptowalut, a otrzymanie licencji DLT pomoże wznieść projekt na nowe wyżyny.