Dominujące platformy transakcyjne obciążają handlowców nawet 13 razy więcej niż CPH Crypto

Ostatnie obliczenia wyraźnie dokumentują, że dominujące platformy handlu kryptowalutami są do 13 razy droższe dla aktywnych handlowców kryptowalut niż nowe Skandynawska giełda CPH Crypto.

16 grudnia 2020 r., Kopenhaga, Dania – Każdy swing trader, day trader i scalper na rynku kryptowalut wie, jak ważne są opłaty transakcyjne i jak często te opłaty sprawiają, że niezwykle trudno jest realizować strategie handlowe oparte na handlu o wysokiej częstotliwości. Wśród traderów powszechnie wiadomo, że koszt po prostu zabija zysk.

Brak konkurencji i przejrzystości uniemożliwia handlowcom osiągnięcie zysku. Problem jest prosty: do tej pory konkurencja w zakresie opłat na rynku handlu kryptowalutami była praktycznie nieobecna, a dominujące platformy transakcyjne były w stanie pobierać wygórowane opłaty transakcyjne i uciec z nieprzejrzystymi strukturami cenowymi, co czyni to niezwykle trudnym aby klienci mogli dowiedzieć się, ile w rzeczywistości płacą łącznie za usługi, z których korzystają.

Przyczyną problemu jest niedojrzałość na rynku kryptowalut. Cofając się dwadzieścia lat wstecz, tradycyjny rynek akcji, obligacji i walutowy był na tym samym etapie rozwoju, co rynek kryptowalut obecnie, i podobnie jak rynek kryptowalut, rynek tradycyjny był zdominowany przez kilku bardzo dużych graczy, którzy byli w stanie pobierać bardzo duże opłaty. wysokie ceny z powodu braku konkurencji i przejrzystości.

Natychmiastowe zakłócenie struktur opłat

„W końcu nowi gracze weszli na rynek i zaczęli zakłócać modele cenowe dominujących graczy i obniżać ceny. A dziś opłaty handlowe na tradycyjnych

produkty to tylko ułamki poziomu, jaki widzimy na obecnym rynku kryptowalut ”,

mówi CEO Jan Andersen, CPH Crypto, i kontynuuje:

„Nasz zespół wie o tym, ponieważ mamy korzenie w starym świecie tradingu. Naszą zadeklarowaną misją jest zakłócanie działania dominujących graczy kryptowalut poprzez oferowanie naszym klientom opłat, które są znacznie niższe niż opłaty tych graczy. Historia ewidentnie się powtarza, tyle że tym razem traderzy nie powinni czekać dwudziestu lat, zanim opłaty spadną do rozsądnego poziomu. CPH Crypto zdecydował się natychmiast obniżyć opłaty. ”

Uważaj na ukryte opłaty

Aby uzyskać pełny obraz opłat transakcyjnych danego brokera lub giełdy, należy wziąć pod uwagę zarówno prowizje, jak i spread. Handlowcy mają tendencję do zapominania o wpływie spreadu na całkowite koszty, mimo że spread jest często tam, gdzie ukryta jest największa część całkowitych opłat, szczególnie podczas handlu na tak zwanych brokerach bez prowizji lub giełdach.

Zazwyczaj ci brokerzy / giełdy mają tendencję do kompensowania braku prowizji przez znaczne zwiększenie spreadu – różnicy między ceną kupna a ceną sprzedaży – co pozwala im zamiast tego zarabiać na marży na spreadzie. Ponadto handlowcy nie powinni zapominać, że wysokie opłaty za zarządzanie pieniędzmi – takie jak wpłaty i wypłaty – są również dodawane do całkowitych kosztów.

Ekstremalne różnice cen do 1249%

Aby udowodnić skrajne różnice w opłatach między domenami CPH Crypto i cztery dominujące na świecie platformy handlowe, CPH Crypto przeprowadziło linię porównawczą cen w oparciu o konkretne przykłady. Cztery główne platformy to Binance, Kraken, Coinbase Pro i eToro, a przykłady opierają się na miesięcznym wolumenie obrotu kryptowalutami wynoszącym odpowiednio 1000 USD, 10 000 USD, 200 000 USD i 500 000 USD. Podsumowując, wyniki porównań to:

O 1000 USD miesięcznie

• Najtańsza platforma: CPH Crypto z łącznymi opłatami: 0,6 USD
  • Najdroższa platforma: Coinbase Pro z łącznymi opłatami: 5,0 USD
  • Różnica 4,4 USD / 733%

O 10.000 USD miesięcznie

• Najtańsza platforma: CPH Crypto z łącznymi opłatami: 6 USD
  • Najdroższa platforma: eToro z łącznymi opłatami: 37,5 USD
  • Różnica: 31,5 USD / 525%

O 200 000 USD miesięcznie

• Najtańsza platforma: CPH Crypto z łącznymi opłatami: 79 USD
  • Najdroższa platforma: eToro z łącznymi opłatami: 750 USD
  • Różnica: 671 USD / 849%

O 500 000 USD miesięcznie

• Najtańsza platforma: CPH Crypto z łącznymi opłatami: 139 USD
  • Najdroższa platforma: eToro z łącznymi opłatami: 1875 USD
  • Różnica 1736 USD / 1,249%

(Liczby zebrane w drugim kwartale 2020 r. Zobacz ta strona po więcej informacji)

Opłata stała „wszystko w jednym”. Nieograniczony handel za 39 USD / miesiąc

Zgodnie z filozofią CPH Crypto, handlowcy powinni skupiać się tylko na swojej strategii, a nie na kosztach podczas handlu. Dlatego CPH Crypto sprzeciwia się trendowi wysokich opłat transakcyjnych na rynku kryptowalut i oferuje stałą opłatę „wszystko w jednym” z dużym dyskontem w wysokości zaledwie 39 USD / miesiąc za nieograniczony handel lub prowizję w wysokości zaledwie 0,04 proc. za transakcję dla pojedynczego obrotu.

Aby dowiedzieć się więcej, odwiedź witrynę CPH Crypto: https://cphcrypto.com/

Dane kontaktowe dla mediów

Nazwa Kontaktu: Jan Andersen

Numer kontaktowy: +45 4060 3239

Kontaktowy adres e-mail: [e-mail chroniony]

Źródłem tych treści jest CPH Crypto. Niniejsza informacja prasowa służy wyłącznie do celów informacyjnych. Informacje nie stanowią porady inwestycyjnej ani oferty inwestycyjnej. Wirtualna waluta nie jest prawnym środkiem płatniczym, nie jest wspierana przez rząd, a konta i salda wartości nie podlegają ochronie konsumentów. Kryptowaluty i tokeny są niezwykle zmienne. Nie ma gwarancji stabilnej wartości ani żadnej wartości.

Like this post? Please share to your friends: