Eterna i Borderless Capital uruchamiają Venture Studio, aby przyspieszyć rozwój Dapp w sieci Algorand

Londyn, Wielka Brytania (16 kwietnia 2020 r.) – Eterna Borderless Venture Studio zostało dziś uruchomione w celu wspierania projektów, które chcą tworzyć aplikacje na platformie Algorand. Ten program jest połączoną inicjatywą prowadzoną przez Eterna Capital, Kapitał bez granic, i Algorand i zyskał wsparcie ponad pół tuzina projektów blockchain.

Pierwsze studio venture dla deweloperów i przedsiębiorców budujące na Algorand zapewni szereg narzędzi i zasobów do tworzenia zdecentralizowanych aplikacji. Eterna Borderless Venture Studio będzie również wspierać istniejące projekty, aby pomóc im przejść na platformę Algorand i czerpać korzyści z jej ekosystemu. Venture Studio poszukuje teraz aplikacji od kwalifikujących się start-upów. Wybrani otrzymają do 100 000 USD kapitału od firm VC Borderless Capital i Eterna Capital. Oprócz tego flagowy fundusz VC Borderless Capital może dokonywać dalszych inwestycji o wartości do 2 mln USD dla tych firm, które stają się wiodącymi w swojej kategorii przedsiębiorstwami..

Studio venture utworzyło ekosystem partnerów, który obejmuje elitarne grupy studentów z najbardziej prestiżowych uniwersytetów na świecie, takich jak University of Oxford, University of Cambridge i Imperial College of London. Wiodąca firma zajmująca się marketingiem blockchain i PR MarketAcross a także F6S, jeden z największych ekosystemów startupów w Europie, nawiązał współpracę z Eterna Borderless Venture Studio. Ponadto siedem projektów blockchain zobowiązało się dołączyć do Venture Studio od momentu uruchomienia:

• MAX Markets: Międzynarodowa grupa handlowa uruchamiająca własną giełdę aktywów cyfrowych.
  • Moner: Platforma umożliwiająca firmom tworzenie cyfrowych usług finansowych i regulowanych pieniądza elektronicznego na zdecentralizowanej infrastrukturze przy użyciu wybranej przez nich waluty fiducjarnej.
  • Protokół Oriona: Platforma DeFi tworząca prawdziwie zdecentralizowany agregator płynności i zdecentralizowaną wtyczkę wymiany dla firm i konsumentów.
  • PlanetWatch: Globalna sieć czujników jakości powietrza i świadomych ekologicznie ludzi, którzy używają zdecentralizowanej platformy do zachęcania do monitorowania środowiska i do grywalizacji.
  • SingularityNET: Zdecentralizowana sieć AI na świecie, w której każdy może tworzyć, udostępniać i zarabiać na usługach AI na dużą skalę.
  • Zastój: Platforma tokenizacyjna ze stablecoinem zabezpieczonym w euro, umożliwiająca inwestorom tokenizację aktywów w świecie rzeczywistym.
  • Ukamienuj: Platforma sekurytyzacyjna mająca na celu przyciągnięcie inwestorów poprzez digitalizację prywatnych papierów wartościowych bez kłopotów regulacyjnych.

Utworzenie Eterna Borderless Venture Studio przyczyni się do długoterminowego przyjęcia i rozwoju ekosystemu Algorand, jednocześnie przyspieszając trajektorię start-upów, tworząc cenne rozwiązania obejmujące finanse, wymianę, opiekę i nie tylko. Eterna Borderless Venture Studio będzie wspierać wyjątkowe projekty, tworząc zdecentralizowane aplikacje, które będą napędzać kolejną falę adopcji. Studio Eterna Borderless Venture skupi się głównie na regionie europejskim. Inicjatywa ta jest pierwszym krokiem w kierunku stworzenia globalnej sieci studiów typu venture, której celem jest wspieranie bezgranicznej gospodarki Algorandu.

Cytaty i schematy:

Andrea Bonaceto, partner w Eterna Capital: „Z niecierpliwością czekamy na wsparcie utalentowanych zespołów z innowacyjnymi pomysłami. Tworzymy ekosystem partnerów branżowych, aby pomóc naszym spółkom portfelowym osiągnąć sukces, jednocześnie przyspieszając wdrażanie technologii blockchain ”.

„Ważnym elementem dzisiejszej społeczności Algorand jest szerokie poparcie dla przyspieszającego rozwoju organizacji, przedsiębiorstw i rządów DeFi korzystających z tej technologii nowej generacji” – powiedział Silvio Micali, założyciel Algorand. „Jestem podekscytowany, widząc, jak dwie wiodące organizacje łączą się i tworzą rygorystyczny program, który będzie wspierał innowacje i bezproblemową wymianę w Algorandzie”.

Ben Goertzel, CEO w SingularityNET: „W SingularityNET badamy wykorzystanie Algorand do przyspieszenia transakcji między naszymi agentami AI w różnych zastosowaniach w branży fintech, technologii medycznych i IoT, w tym punktacji kredytowej, zarządzania ryzykiem, ruchu samochodowego i pieszego analizy i osobiste analizy medyczne ukierunkowane na zdrową długowieczność i minimalizację ryzyka COVID-19 ”.

O firmie Algorand Inc: Firma Algorand Inc. stworzyła pierwszy na świecie protokół blockchain typu open source, niewymagający pozwolenia, oparty na czystym protokole blockchain typu „proof of rate” dla nowej generacji produktów finansowych. Ten łańcuch bloków, protokół Algorand, jest pomysłem zdobywcy nagrody Turinga kryptografa Silvio Micali. Algorand Inc., firma technologiczna zajmująca się usuwaniem tarcia w wymianie finansowej, napędza ewolucję finansową, umożliwiając tworzenie i wymianę wartości, tworzenie nowych narzędzi i usług finansowych, zapewniając jednocześnie odpowiedzialne funkcje prywatności. Po więcej informacji odwiedź www.algorand.com

O Borderless Capital: Borderless Capital to nowoczesna instytucja finansowa inwestująca kapitał i tworząca produkty finansowe, które przyspieszają dostęp, adopcję bootstrap i tworzą wartość globalną za pośrednictwem Algorand Borderless Economy. Po więcej informacji odwiedź www.borderlesscapital.io

O Eterna Capital: Eterna Capital to londyńska firma inwestycyjna skupiona na technologii blockchain. Firma została uruchomiona w 2018 roku i stała się wiodącym graczem w sektorze blockchain w Europie. Po więcej informacji odwiedź www.eternacapital.com