Ministerstwo stanu Indii omawia swój wielki ruch kryptograficzny z założycielami India Crypto Bulls

Ekosystem kryptowalut w Indiach po cichu zyskuje na popularności wkrótce po historycznej decyzji honorowego sądu najwyższego Indii.

W rzeczywistości nie ma wątpliwości, że decyzja o uchyleniu zakazu bankowości kryptograficznej staje się dla międzynarodowych inwestorów i renomowanych inwestorów w kraju drogą do inwestowania w indyjskie startupy kryptowalutowe i blockchain. Oprócz tego decyzja utorowała również drogę krajowym zwolennikom kryptowalut w systemie regulacyjnym, aby zrobić krok naprzód w swoim innowacyjnym ruchu kryptograficznym w Indiach..

Podczas gdy okólnik o zakazie bankowości kryptograficznej wydany przez Reserve Bank of India (RBI) w 2018 roku prawie zabił kilka firm kryptograficznych i nadzieje inwestorów, usunięcie zakazu bankowości kryptograficznej przez sąd Apex i niedawny „raport regulacyjny dotyczący kryptowalut”Udostępniony przez Bloomberg Quint przywrócił nadzieję na innowacje kryptograficzne w tym kraju.

Biorąc to pod uwagę, India Crypto Bulls jest katalizatorem wprowadzenia miliarda indyjskich użytkowników do powstającego ekosystemu kryptowalut i blockchain. Zainicjowany przez firmę Cashaa z siedzibą w Londynie i O1Ex z siedzibą w Dubaju, India Crypto Bulls to ogólnokrajowy roadshow, który odbędzie się w ponad 14 głównych miastach Indii. Inicjatywą kierują Kumar Gaurav i Gaurav Dubey z wizją wspierania innowacji kryptograficznych i masowej adopcji kryptowalut w drugim co do wielkości zaludnionym kraju.

Zgodnie z początkowym planem India Crypto Bulls zaplanowano na 15 dni od 3 kwietnia do 24 kwietnia w ponad 14 miastach – jednak zgodnie z dyrektywami ministerstwa zdrowia z powodu obecnej pandemii Corona, India Crypto Bulls zdecydowało się przełożyć zaplanowane wydarzenie . Podczas gdy nowe daty są nadal brane pod uwagę, zespół stojący za India Crypto Bulls nieustannie pracuje nad przyjęciem kryptowalut wśród indyjskich mas.

India Crypto Bulls spotyka się z ministrem Radżastanu

Założycielski zespół India Crypto Bulls miał zaszczyt się spotkać Amin Pathan, Przewodniczący Komitetu Dargah, Dargah Khwaja Saheb, Ajmer (Ministerstwo ds. Mniejszości) i wiceprezes Rajasthan Cricket Association omówili swoje poglądy na temat rozwoju kryptowalut, inwestycji i innowacji w kraju. Na spotkaniu zauważono, że stan chce zorganizować konferencję z uczestnikami, w tym z indyjskimi urzędnikami administracyjnymi, którzy są zaniepokojeni i mają związek z kluczowymi sprawami związanymi z usługami finansowymi związanymi z bitcoinem i innymi aktywami cyfrowymi..

Co więcej, zbliżająca się konferencja w stanie Ministra Radżastanu obejmie również sesje szkoleniowe na temat zgodności, tego, jak można dojrzewać inwestycje w kryptowaluty, środków ostrożności, które inwestor musi przestrzegać, zanim zacznie handlować lub planuje zainwestować w kryptowalutę oraz kilka innych czynników. To powiedziawszy, wierzyli, że pokaz objazdowy byków kryptowalut w Indiach jest ściśle zgodny z ich wizją organizacji nadchodzących konferencji.

Amin Ji, sportowiec, który został ministrem i przewodniczącym pobożnego „Ajmer Sharif Dargah”, jest liderem, na którego należy liczyć za jego myślenie przyszłościowe i zamiłowanie do technologii. Jesteśmy pewni, że India Crypto Bulls będzie w stanie rozpowszechniać odpowiednią wiedzę na temat kryptowalut w Radżastanie z ogromnym zasięgiem, pod jego mądrym kierownictwem, powiedział Gaurav Dubey, dyrektor generalny. & Partner Zarządzający, O1ex.

Powtarzając w podobnym tonie, Kumar Gaurav, założyciel i dyrektor generalny Cashaa, stwierdza, że;

Znalazłem Shri. Amin Pathan Ji inspiracją dla młodzieży w Indiach i na pokładzie, która straciła nadzieję od indyjskich polityków. Po spotkaniu z Aminjim jestem przekonany, że pod jego kierownictwem i przy wsparciu BJP, pojawiające się technologie, takie jak Blockchain, otrzymają silne wsparcie indyjskiego rządu, opracował Kumar Gaurav, dodając, że był również bardzo miły, że dołączył do moich urodzin i podzielił się swoimi wizja wolnego od korupcji i młodzieży wzmocniła Indie dzięki zespołowi ICB. Ja i cały zespół ICB jesteśmy podekscytowani, że mamy go na pokładzie podczas pokazu byków kryptograficznych w Indiach.

W związku z tym spotkanie zakończyło się futurystyczną rozmową na temat adopcji i rozwoju kryptowalut w Indiach. Oprócz tego ministerstwo zaprosiło India Crypto Bulls do Radżastanu, aby podkreślić dyskusję o krypto.

– Miło było spotkać szanownego pana Amina Pathana i odbyć krótką dyskusję na temat Trade Dog – powiedział Ateeq Farooqui, współzałożyciel TradeDog. Był pod wrażeniem sposobu, w jaki TradeDog prowadzi projekt i otrzymał od niego bardzo jasne sugestie, które w najbliższych dniach TradeDog zamierza wdrożyć w swoim systemie, aby przekazać odpowiednią wiedzę swoim użytkownikom, i na koniec bardzo chciałbym dziękuję mu za cenny czas.

Warto zauważyć, że ostatnie spotkanie z panem Aminem odbyło się następnego dnia podczas spotkania strategicznego w ramach roadshow India Crypto Bulls, które odbyło się 15 marca z liderami kryptowalut. Warto zauważyć, że indyjscy liderzy kryptowalut, wpływowi, właściciele projektów i założyciele giełd aktywnie dzielili się swoimi spostrzeżeniami i opiniami na temat kroków, które mogą być kolejną dużą zmianą dla całego indyjskiego ekosystemu kryptowalut.

Krótko mówiąc, India Crypto Bulls ze swoją bliską interakcją z tymi liderami i organami regulacyjnymi jest gotowa przynieść nową falę ruchu kryptograficznego w Indiach.

Bądź na bieżąco, aby poznać zmienione daty pokazu kryptowalut.

Śledź nas w mediach społecznościowych pod adresem – Stronie internetowej  Świergot | Facebook | Instagram | Linkedin | Telegram