Pierwsza na świecie sieć reklam kryptograficznych z technologią Blockchain zostaje uruchomiona po piętach zakazu Google

Premiera jest doskonale zsynchronizowana z zakazem reklam kryptograficznych Google, który wchodzi w życie 1 czerwca.

DO NATYCHMIASTOWEGO WYDANIA: piątek, 1 czerwca 2018 r.

Collingwood, Ontario, KANADA – Kanadyjski Adbank Inc. z dumą ogłasza uruchomienie Intergalactic Ads, dedykowanej sieci reklamowej dla reklamodawców i wydawców wykorzystujących kryptowaluty i blockchain.

Reklamy międzygalaktyczne są oparte na podstawowej technologii Adbank; platforma do kupowania i sprzedaży reklam zbudowana w sieci Ethereum.

Jest to pierwsza kryptograficzna sieć reklamowa, która faktycznie uruchamia reklamy blockchain w łańcuchu bloków.

„Sieci reklamowe kryptowalut już istnieją, ale żadna z nich nie jest oparta na technologii, którą sprzedają. Nie tylko używamy technologii blockchain do zasilania tej sieci, ale w rzeczywistości osiągnęliśmy to, co większość naszych reklamodawców chce osiągnąć: osiągnąć maksymalny pułap i sfinansować swoje projekty. Potrzebują pomocy przy swoim ICO, już to zrobiliśmy, a teraz pomagamy innym robić to samo ”

mówi Angelo Dodaro, współzałożyciel & CMO Adbank.

Podczas gdy Adbank tworzy narzędzia dla wszystkich branż cyfrowych banerów reklamowych; ta sieć została stworzona, aby sprostać szybko rosnącemu zapotrzebowaniu branży, która w dużym stopniu opiera się na reklamach.

Współzałożyciel & CSO Kelsey Cole komentuje, dlaczego premiera i czas są kluczowe:

„Aby nawiązać partnerstwa z przemysłem masowym, musimy stworzyć solidny zestaw sprawdzonych i prawdziwych studiów przypadków. Zaczęliśmy wcześnie wdrażać od nietypowych branż, które są zmuszone do innowacji, takich jak kryptowaluty. Facebook & Google pochłania około 80% wydatków na reklamy cyfrowe i oba zakazały reklamy kryptograficznej. To pozostawia ogromny kawałek ciasta do wzięcia, a głodujący przemysł chce być obsługiwany, więc uruchomienie sieci reklam kryptograficznych miało dla nas duży sens. Zdecydowaliśmy się rozpocząć 1 czerwca, dzień zagłady reklam kryptograficznych w Google ”.

Zespół Adbank ma doświadczenie w dostarczaniu na czas lub przed terminem każdego kamienia milowego po ICO, w tym udanej premierze wersji beta w marcu. Prowadzony przez założyciela & Dyrektor generalny Jon Gillham, zespół ceni swoją społeczność ponad wszystko.

„Zawsze robimy to, co mówimy, że będziemy robić. Obiecaliśmy społeczności szybkie, wymierne wyniki, które zwiększą użyteczność i przyjęcie naszego tokena, i właśnie to robimy ”,

mówi Gillham.

„Oprócz naszego przejęcia w pierwszym kwartale, mamy teraz reklamy międzygalaktyczne żyjące pod dachem Adbanku i zwiększające świadomość naszej platformy & token w społeczności kryptowalut. ”

Rozwój technologii jest kierowany przez dr Fodé Touré, który dołączył do zespołu współzałożycielskiego Adbank jako partner i dyrektor wykonawczy w pierwszym kwartale. Dr Touré posiada doktorat z informatyki z rozprawą doktorską poświęconą uczeniu maszynowemu i ma wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu zróżnicowanymi zespołami deweloperów z agresywnymi ramami czasowymi, takimi jak te wymagane w kryptowalutach.

„Nasza wersja beta została uruchomiona w marcu i została natychmiast wdrożona przez pierwszych partnerów i klientów prowadzących kampanie pilotażowe. Zaczęliśmy korzystać z tej społeczności dla R.&D i pilnie współpracujemy z naszymi ekspertami ds. Reklamy w zakresie ulepszania produktów. Korzystanie z naszej istniejącej bazy klientów w celu uzyskania opinii tworzy otwarty dialog, który pomaga nam budować najlepsze technologie w szybkim tempie poprzez wdrażanie ich zmian w trakcie tworzenia. ”

– Dr Fodé Touré, szef działu technicznego.

Adbank wywołał zamieszanie w grudniu & Styczeń z ich odważnymi inicjatywami marketingowymi, które skupiały się wokół dziwacznego filmu wyjaśniającego z centaurem. Dyrektor marketingu Angelo Dodaro wyjaśnia teraz plan gry:

„Było dla nas naprawdę ważne, aby pokazać naszym umiejętnościom technicznym jako firma po zakończeniu ICO, aby zasygnalizować społeczności, że cenimy rzeczywisty postęp ponad szum. Jesteśmy jednym z niewielu projektów w dziedzinie kryptografii, który obecnie ma prawdziwą użyteczność. Ci, którzy rozumieją problemy, z jakimi boryka się branża reklamowa, wiedzą, że jest to jeden z najpotężniejszych zastosowań blockchain poza finansami i jesteśmy dumni, że jesteśmy liderami w posuwaniu go naprzód ”.

Adbank nie polega tylko na technologii, aby osiągnąć sukces. Kluczowym elementem ich strategii jest oferowanie spoza tego świata obsługi klienta zarówno reklamodawcom, jak i wydawcom, co wyjaśnia CSO Kelsey Cole, nie jest powszechną praktyką w kryptowalutach..

„Nie wiem, w czym problem, ale obsługa kryptowalut jest notorycznie zła. Może jest za dużo pieniędzy, może to nienasycony popyt, ale to nie wystarczy. Chcemy to zmienić ”.

Podczas gdy zespół Adbank bezpośrednio zarządza intergalaktycznymi kampaniami klientów, klienci mogą logować się na platformę w celu uzyskania informacji z zaplecza i wglądu do swoich wskaźników, co daje im pełną przejrzystość tego, w jaki sposób wydawany jest ich budżet reklamowy. Poprzeczka jakości jest wysoko postawiona zarówno dla wydawców, jak i reklamodawców, aby mieć pewność, że dotrą do nich tylko wysokiej jakości kampanie, a do sieci nie trafią wątpliwe treści.

O Adbank

Siedziba w Collingwood, Ontario, Kanada – Adbank to cyfrowa platforma reklamowa zbudowana w oparciu o blockchain i obsługiwana przez Ethereum. Adbank tworzy nowy ekosystem, aby oczyścić przepływ cyfrowych reklam i płatności online za pomocą połączenia sztucznej inteligencji i technologii blockchain. Celem Adbank jest zakłócenie obecnego ekosystemu reklamy cyfrowej – mrocznego, nękanego oszustwami i podziurawionego pośrednikami, którzy nakładają ogromne marże, zapewniając jednocześnie wątpliwą wartość.

„Adbank. Przyszłość reklamy cyfrowej ”.

Kontakt z mediami:  Kelsey Cole, współzałożyciel: [e-mail chroniony]