PR: Jak korzystać z DYP, aby uzyskać duże zwroty z inwestycji w DeFi

Jeśli chodzi o zapewnienie zdrowych zwrotów z inwestycji na rynku DeFi, wszystko zależy od wybranej platformy i jej cech. Ostatnio nastąpił gwałtowny wzrost aktywności DeFi. DeFi, czyli zdecentralizowane finanse, to termin ukuty w celu opisania czynności przekształcania tradycyjnych scentralizowanych usług finansowych w blockchain. Ekscytujące w DeFi jest to, że zapewnia użytkownikom wiele nowych możliwości.

Inwestorzy zabrali głos i wszyscy myślą o Rewolucja DeFi. Użytkownicy cieszą się możliwością zarabiania odsetek i innych zwrotów bez konieczności handlu swoimi aktywami. Obecnie usługi DeFi obejmują szeroki zakres funkcjonalności. Ponadto nie każda platforma DeFi jest sobie równa. Rynek już widział swój udział oszustów.

Aby chronić swoją ciężko zarobioną kryptowalutę, musisz trzymać się projektów, które cieszą się renomą w branży. Nigdy nie loguj się na platformę DeFi, obiecując ci śmieszne wypłaty. Platformy te to zazwyczaj oszuści, którzy próbują wykorzystać FOMO nowych inwestorów (strach przed przegapieniem). Obawy te rosną wraz ze wzrostem ceny kryptowalut.

Na szczęście na rynku istnieją również platformy, które zasługują na pochwałę za bezpieczeństwo, stabilność i unikalne podejście do niektórych problemów, z którymi boryka się obecnie sektor DeFi.. Protokół DeFi Yield (DYP) to doskonały przykład jednej z takich firm. DYP stara się zapewnić inwestorom więcej możliwości i bezpieczeństwa niż wczesne platformy. Oto jak działa DYP.

Jak działa DYP.Finance?

DYP jest zbudowany na największym na świecie blockchainie Dapp, Ethereum. Jako platforma oparta na Ethereum, użytkownicy DYP cieszą się maksymalną interoperacyjnością na rynku. Możesz przechowywać swoje tokeny DYP w dowolnym portfelu kompatybilnym z ERC-20. Możesz również wykorzystać swoje tokeny na innych platformach DeFi, które obsługują te unikalne instrumenty finansowe. Co więcej, DYP został zbudowany przy użyciu języków programowania HTML5, CSS3, Bootstrap i Solidity.

DYP.Finance przynosi użytkownikom realne korzyści

DYP wprowadza kilka fajnych funkcji, które pomogą zwiększyć Twoje zyski. Ten deflacyjny ekosystem DeFi nowej generacji zapewnia łatwy w obsłudze interfejs. Stąd nowi użytkownicy mogą łatwo znaleźć najbardziej przydatne funkcje na platformie. Warto zauważyć, że DYP zapewnia społeczeństwu protokoły obstawiania, wydobywania i hodowli plonów.

Basen wydobywczy DYP

Pula wydobywcza DYP jest jedną z najpopularniejszych funkcji sieci. Pule wydobywcze pozwalają grupom górników współpracować w celu dodawania bloków do łańcucha bloków. Sieci te zapewniają wielu generującym klientom możliwość uczestniczenia w generowaniu bloku. Nagrody są następnie rozdzielane między wszystkich wnoszących wkład członków puli na podstawie ich udziału obliczeniowego.

Solo kontra baseny

Co ważne, pule wydobywcze stanowią największe szanse na wydobycie bloku. Dla porównania, wydobycie solo może zająć ponad rok, zanim znajdziesz jeden blok. To opóźnienie czasowe może być jeszcze dłuższe, w zależności od używanej platformy górniczej. Pule zapewniają stały i przewidywalny zwrot z inwestycji za swój wysiłek.

Członkowie puli wydobywczej DYP również cieszą się dodatkowymi korzyściami. W szczególności ci użytkownicy są nagradzani co miesiąc 10% premią od miesięcznego dochodu puli ETH. W ten sposób użytkownicy DYP maksymalizują swoje wysiłki wydobywcze i widzą wyższe nagrody za udział w puli niż wcześniejsze struktury puli wydobywczej.

Zalety basenów górniczych

Dołączenie do basenu górniczego przynosi wiele korzyści. Po pierwsze, koszty początkowe związane z wydobyciem z puli są znacznie niższe. Nie musisz wychodzić i kupować drogiej platformy górniczej. Jeśli kupisz platformę o dużej mocy, możesz jej użyć, aby dołączyć do puli wydobywczej.

Obecnym standardem rynkowym są platformy wydobywcze ASIC (zintegrowany układ scalony specyficzny dla aplikacji). Te urządzenia mogą kosztować kilka tysięcy dolarów i są niezwykle energochłonne. Z tego powodu większość górników szuka lokalizacji z odnawialnymi lub mocno zdyskontowanymi kosztami energii elektrycznej.

Uprawa plonów

Uprawa plonów to kolejna ekscytująca funkcja, do której użytkownicy uzyskują dostęp po zarejestrowaniu się w DYP. Uprawa plonów DYP jest obsługiwany przez automatyczne umowy dotyczące upraw w ekosystemie DYP. Platforma obsługuje obecnie hodowlę plonów z następujących aktywów:

• DYP / ETH
  • DYP / USDC
  • DYP / USDT
  • DYP / WBTC

Protokoły hodowli plonów ułatwiają nowym użytkownikom zabezpieczenie zwrotów. W przeciwieństwie do handlu, uprawa plonów jest lepszą opcją dla przeciętnego użytkownika. Jest znacznie mniej zmienności i niespodzianek. Ponadto Twoje nagrody są wypłacane automatycznie za pośrednictwem inteligentnych kontraktów. W ten sposób nie jest wymagana żadna interwencja człowieka, która mogłaby opóźnić Twoje zarobki.

Zarządzanie

Cała sieć DYP wykorzystuje unikalną strukturę zarządzania zaprojektowaną w celu zapewnienia użytkownikom większej kontroli w kierunku sieci. Podobnie jak w przypadku większości platform DeFi, możesz posiadać token zarządzania siecią, w tym przypadku DYP, aby uzyskać więcej głosu w procesie głosowania. W ekosystemie DYP mechanizm zarządzania idzie o krok do przodu. Pozwala użytkownikom zdecydować, co zrobić z dodatkowymi tokenami DYP pozostałymi po sieciowym protokole przeciwdziałającym manipulacjom.

Anti Manipulation

Twórca DYP dołożył wszelkich starań, aby stworzyć platformę wolną od ingerencji wielorybów. Aby wykonać to zadanie, sieć codziennie automatycznie konwertuje określoną liczbę DYP na ETH. Ta konwersja zmniejsza krążącą podaż DYP na rynku i pomaga utrzymać wzrost wartości tokena. Ponadto wszystkie nagrody za obstawianie DeFi są wypłacane bezpośrednio w ETH zamiast tokena zarządzania siecią, tak jak w przypadku konkurencji.

DYP – podnieś swoje inwestycje

Zrozumienie, jak wykorzystać sieć DYP, aby zmaksymalizować zwrot z inwestycji, to doskonały sposób na osiągnięcie większego sukcesu w strategii inwestycyjnej. W społeczności DeFi rośnie liczba protokołów deflacyjnych. Jednak żadna z tych platform nie oferuje niczego tak wszechstronnego i zaawansowanego, jak opcje, które DYP wnosi do stołu. Z tego powodu, DYP użytkownicy z pewnością będą cieszyć się korzystnym doświadczeniem, gdy wykorzystają ten wyjątkowy protokół do realizacji swojej strategii inwestycyjnej.