W jaki sposób możemy sprawić, by reklama internetowa była lepsza dla użytkowników?

Według niektóre szacunki, przeciętny użytkownik surfujący po sieci jest narażony na ogromne 5000 reklam dziennie. To skłoniło prawie jedna czwarta internautów, aby skorzystać z blokerów reklam, dodatków opartych na przeglądarkach, które zapobiegają wyświetlaniu reklam, aby zapewnić bardziej przejrzyste przeglądanie.

Nawet ci, którzy nie są wystarczająco obeznani z technologią, aby korzystać z narzędzia do blokowania reklam, zawsze mogą po prostu zamknąć stronę internetową, jeśli uważają, że jest ona przeładowana reklamami, oraz ci użytkownicy, którym uniemożliwia się korzystanie z witryn, chyba że wyłączą blokady reklam, ponad 70% po prostu opuszcza witrynę.

Jednak w branży reklamowej programy blokujące reklamy i niechęć ludzi do reklam to niepokojący trend. Szacuje się, że do końca tego roku 35 miliardów dolarów przychodów z reklam zostanie utraconych na rzecz blokerów reklam. Reklamy nie tylko pomagają promować świadomość marki w firmach fizycznych, ale mają również kluczowe znaczenie dla sukcesu wielu firm internetowych.

Ale na szczęście jest rozwiązanie. Wielu użytkowników nie jest w ogóle zmęczonych reklamami, są po prostu zmęczeni wyświetlaniem nietrafnych lub uciążliwych reklam. Dlatego firmy takie jak Kind Ads używają technologii blockchain, aby wyświetlanie reklam było bardziej przyjazne dla użytkownika. Przyjrzyjmy się temu szczegółowo.

Używanie łańcucha bloków do ulepszania reklam

Tradycyjne platformy reklamowe, takie jak Google Adwords, zazwyczaj śledzą użytkowników Internetu podczas ich podróży w sieci i wyświetlają im reklamy na podstawie ich historii przeglądania. Jednak te reklamy mogą nie być związane z witryną, w której się aktualnie znajdują, przez co często wyglądają na natrętne i nie na miejscu.

Zamiast tego Kind Ads to aplikacja typu blockchain, która zakłóca sposób działania tradycyjnych platform reklamowych, ułatwiając wydawcom i reklamodawcom współpracę i współpracę. Kind Ads token, ‘UPRZEJMY’, jest w centrum nowej platformy, tworząc motywacyjny model przychodów zarówno dla wydawców, jak i użytkowników.

Jedną z kluczowych funkcji platformy Kind Ads jest portal Kind Ads, w którym wydawcy mogą zamieścić szczegółowe informacje na temat swojej witryny, jej niszy, poziomów ruchu i docelowych odbiorców. Dzięki temu reklamodawcy mogą łatwiej niż kiedykolwiek wybierać odpowiednich wydawców do umieszczania reklam, co nie tylko zwiększa liczbę konwersji, ale także zmniejsza prawdopodobieństwo, że użytkownicy będą bombardowani nieistotnymi treściami..

Podczas gdy tradycyjne platformy reklamowe pobierają od reklamodawców wysokie prowizje, Kind Ads obsługuje strukturę poczucia opartą na token KIND. W rezultacie budżety marketingowe reklamodawców trwają znacznie dłużej niż średnia, co pozwala zespołom marketingowym na bardziej selektywne umieszczanie reklam.

Kind Ads przekazuje również 75% swoich przychodów z powrotem do wydawcy, co nie tylko zwiększa prawdopodobieństwo, że wydawcy będą korzystać z platformy, ale także promuje uczciwe i uczciwe praktyki wydawnicze. Wydawcy otrzymują wynagrodzenie co miesiąc po osiągnięciu progu wypłaty.

Aby ułatwić reklamodawcom znalezienie wartościowych wydawców, którzy będą dostarczać reklamy odpowiednim odbiorcom, wydawcy są klasyfikowani na platformie Kind Ads za pomocą systemu punktacji. Ten system, oparty na protokole blockchain, jest niezmienny i zdecentralizowany, co uniemożliwia manipulowanie ocenami wydawców.

Dodatkowo, korzystając z zewnętrznych źródeł danych, Kind Ads może wyświetlać reklamodawcom istotne informacje o wydawcach, takie jak dane Google Analytics, autorytet domeny, wyświetlenia stron i inne.

Wszystkie te funkcje zapewniają, że reklamodawcy nie tylko uzyskują najlepszy stosunek jakości do ceny dzięki Kind Ads, ale także umieszczają reklamy przed klientami, którzy są najbardziej skłonni do zaangażowania się i konwersji..

Korzyści dla reklamodawców i wydawców są oczywiste, ale co z tego oznacza dla użytkownika końcowego – osoby, której się reklamuje?

Jakie korzyści przynosi Kind Ads dla przeciętnego użytkownika sieci?

Zamiast środowiska reklamowego, w którym użytkownik jest bombardowany nieistotnymi reklamami, ekosystem Kind Ads w rzeczywistości obejmuje użytkownika końcowego i generuje dla niego wartość.

W dowolnym momencie użytkownicy platformy Kind Ads mogą włączyć reklamy lub dostosować wyświetlane reklamy, aby zdobywać tokeny KIND za każdą wyświetloną reklamę. Jeśli użytkownik zdecyduje się zobaczyć wszystkie dostępne reklamy, zdobędzie najwięcej tokenów, a ich kwota będzie się zmniejszać, ponieważ użytkownik ograniczy widoczność reklam.

Jest to ogromna zmiana w sposobie wyświetlania reklam internautom, którzy wcześniej albo byli zniewoleni przez nieistotne treści, albo zostali zmuszeni do stosowania blokerów reklam, aby ograniczyć ich ekspozycję na reklamy. Zamiast tego Kind Ads zapewnia platformę, na której użytkownicy mogą zarabiać na swojej uwadze.

Kind Ads to nie tylko reklamy na stronie. Platforma planuje skupić się na innych wiodących kanałach, takich jak powiadomienia push i kampanie e-mailowe – z istniejącymi integracjami z wiodącymi platformami, takimi jak MailChimp.

Jako przeglądarki internetowe nasza uwaga nigdy nie była cenniejsza dla reklamodawców, ale też nigdy nie była trudniejsza do zdobycia. Teraz, dzięki rozwiązaniom takim jak platforma Kind Ads, zarabianie na przeglądaniu stron internetowych i otrzymywanie zachęt do oglądania reklam może zdefiniować krajobraz reklamowy w przyszłości.