6 ting du trenger å vite om kryptovaluta

Vi har alle hørt begrepet kryptovaluta, men hvor mange av oss som faktisk forstår hvordan det fungerer? Enda bedre, hvordan fungerer vanlig valuta? Vi, de gjennomsnittlige menneskene er veldig vant til begrepet penger, uten å undersøke dypt hvordan det fungerer. Og ordet “kryptokurrency” kan gjøre oss nøtter bare fordi det er forvirrende og vi ikke virkelig forstår konseptet. Så la oss snu alt dette og se hva vi har å gjøre med her. Er det fremtidens valuta, eller hva? Her er noen viktige punkter du bør vite. 

1. Hva er det og hvordan kan vi bruke det?

kryptovaluta

Kilde: TheNational

En kryptovaluta er en betalingsmåte som alle andre, men den har ikke noe fysisk grunnlag for den, eksisterer utelukkende virtuelt og er ikke sentralisert og kontrollert av en enkelt person eller organisasjon. Verdien avhenger helt av etterspørselssituasjonen, og det eksisterer noen få tusen forskjellige kryptokurver for tiden, den mest berømte av dem er Bitcoin og Ethereum. Du kan ikke bruke den uten internett. Nå er det en sjokkerer, ikke sant? Først og fremst er dette en valuta som bare kan brukes online. Så hvis du vurderer noen form for transaksjoner, få forbindelsen din i orden. Dessverre har vi forstyrrelser eller sviktende mottakelse hjemme eller på jobben. Men det er det siste du vil skal skje når du har å gjøre med pengetransaksjoner. Hvis dette problemet holder deg tilbake, vil du kanskje vurdere å få en telefon signal booster og deretter konsentrere deg om hovedoppgaven din. Du kan få en celle signal booster for hjemmet, eller for arbeidsplassen. Uansett hva du trenger. 

Så la oss gå tilbake til knappene våre. Det er litt vanskelig å laste ut kryptovaluta. Det betyr at du kan kjøpe det enkelt, men når du først vil bruke det, kan det utgjøre en utfordring. Til tross for at du kan handle med kryptovaluta og kjøpe forskjellige tjenester, er det fortsatt mange begrensninger fra en rekke selskaper. Men du kan alltid bytte den mot andre valutaer uten krypto ved hjelp av spesielle apper og elektroniske verktøy. 

2. Hva er en Blockchain og hvordan blir de opprettet?

blockchain

Kilde: Saga-NewFrontierGroup

Blockchain er en slags “service” som garanterer at ingen tokens blir brukt to ganger. Hver blokk representerer en transaksjon og bærer all informasjonen om den. Før denne blockchain opprettes, må hver person som er villig til å foreta en transaksjon sende en forespørsel. Etter at “jevnaldrende” har evaluert forespørselen og bekreftet den, opprettes en blokk med “hash”, som er en individuell kode med unik informasjon om hver enkelt transaksjon. Dette løser problemet med dobbeltbruk og sikrer at transaksjonsregistreringen ikke kan slettes eller endres.

3. Hvordan skaffe kryptovaluta?

Som vi nevnte tidligere, kan du kjøpe kryptovaluta, eller du kan “gruve” den selv. Betydning at du kan løse et kryptografisk puslespill for å lage et kryptovaluta-token (for eksempel en Bitcoin), og da det krever ganske mye datakraft, er antall tokens du kan opprette i en bestemt tidsramme veldig begrenset. Gruvedrift er en utmattende prosess som krever tid og penger, og sist, men ikke minst, teknisk tilbøyelighet. For mange mennesker er denne prosessen langt utenfor deres evner og kunnskap. Men for andre kan dette bli en besettelse, ikke ulikt Gold Rush.  

4. Bør du investere i kryptovaluta?

Dette er et spørsmål ingen kan gi et idiotsikkert svar også. Det er mange forskjellige meninger angående dette punktet, så la oss være ærlige. Ulempen er at kryptokurver ikke genererer kontantstrøm, så mange investorer vil ikke anse det som et godt mål for en stor investering. I tillegg har de ingen stabilitet per i dag. Og valutakursen hopper opp og ned noen få år. Er de verdt bryet på sikt? Det er det du skal bestemme. 

5. Farene ved kryptovaluta.

Som vi nevnte tidligere, er kryptokurver ikke vanligvis sentraliserte. Dette var et gjennomtenkt grep for å forhindre at en person eller et selskap misbruker systemet til deres fordel. Men svindlere finner fremdeles måter å omgå loven og bruke kryptovaluta til egen fordel. Vi har snakket om gruvedrift tidligere, og det er et stadium i prosessen som er utsatt for ‘highjacking’. Svindlere kan i utgangspunktet bruke telefonen eller datamaskinkraften til å bryte tokens for seg selv, og omgå deg helt. Så du vet ikke en gang at enheten din blir brukt til gruvedrift. Det kan være like enkelt som å besøke et mistenkelig nettsted. Så hvis enheten fungerer tregere enn vanlig, eller hvis batterilevetiden har krympet betraktelig uten tilsynelatende grunner, må du rense enheten og vurdere en kraftig antivirusprogramvare.. 


6. Hvordan unngå kule?

Hvis du går inn i en verden av kryptovaluta, vil du naturligvis trenge verktøy for å beskytte deg selv. Først og fremst, hvis du vurderer å kjøpe kryptovaluta fra selskaper på ICO-baser (Initial Coin Offerings), les alt nøye. Dette kan være mye mer lønnsomt for dem enn for deg. ICO er en måte for selskaper å utvide og vokse ved å selge kryptovaluta. Noe som offentlig finansiering. Du kjøper tokens – de bruker pengene dine til å utvide. Så igjen, les grundig og gjør undersøkelser. Er det noen store investorer involvert? Er informasjonen du har fått detaljert nok?

ICO

Kilde: Medium

I alle fall husk at du bare bør investere i systemer du fullt ut forstår og forstår. Så gjør din forskning nøye og sørg for at du har alle ender dekket før du tar en endelig beslutning. 

Cryptocurrency er fortsatt veldig ung og har fortsatt mye stabilitet å oppnå. Men likevel er det et genisystem som kan tilby verden en alternativ tilnærming til penger, investering, bank og kjøp generelt. Så det er en god ide å dyppe i emnet, selv om du ikke ønsker å investere eller kjøpe. Å holde tritt med ny teknologi er en god tommelfingerregel. På denne måten vil du alltid være i kontakt med “nå” og være i stand til å forutsi “i morgen”! 

Utvalgt bilde: The Telegraph

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector