A Beginner’s Guide to Mining NEM (XEM)

gruvedrift nem

Om NEM (XEM)

Ny økonomi bevegelse (NEM) er en blockchain som har lignende funksjoner som Ethereum, designet for bruk av bedrifter.

XEM er symbolet som driver NEM-plattformen. XEM har en total forsyning på 8.999.999.999, med alle tokens som er utstedt i genese-blokken. Mynten rangerer for tiden 22. i henhold til en markedsverdi på $ 437.702.335 USD. XEM har en nåværende handelspris på $ 0,048634 USD.

Bevis for viktighet (PoI)

NEM blockchain-plattformen bruker en proprietær protokoll kalt Proof of Importance for å styre hvordan nodene konkurrerer og verifisere neste blokk. Denne ordren er avhengig av “viktigheten” av hver node som bestemmes av en poengsum, som består av faktorer, som antall mynter som holdes, antall transaksjoner den siste måneden og andre detaljer.

Bilderesultat for bevis for viktighet

NEMs PoI-algoritme er en modifisert algoritme for Eigentrust ++, som er et system for å måle omdømme i peer-to-peer-nettverk. Det fungerer ved å gjøre det mulig for noder å overvåke andre noder på nettverket og skape et rykte for dem å stole på tidligere handlinger.

Bildekilde: Planet Blockchain

Innhøsting og opptjening

PoI bestemmer hva brukerne er i stand til å “høste” NEM-blokker. Høsting av blokker innebærer å registrere blokker i kjeden og tjene XEM-belønninger. Det er to typer høsting: lokal høstingsmodus og delegert høsting.

I begge tilfeller er det fortsatt nødvendig å bruke gruvedriften NEM (XEM) for høsting som ikke er relatert til deres viktighetspoeng. Ulempen er at du ikke bare kan kjøpe ekstra XEM på en børs og begynne å høste med en gang.

Når du setter inn nye mynter i NEM-lommeboken, går de inn i kategorien “ikke-investerte”. 10% av de innskuddsmidlene overføres daglig til kategorien “opptjent”. Etter at du har over 10 000 opparbeidet XEM i lommeboken, begynner høstingsprosessen. Hvis du for eksempel har 20.000 XEM, kan opptjeningsprosessen ta en uke eller så.

Lokal høsting innebærer å bruke standardinnstillingene på sin egen server i stedet for NIS (NEM Infrastructure Server). Det er tre regler som kreves for lokal høsting:


  • Brukerne må klikke på “start lokal høsting” -knappen
  • Brukerne må være online
  • De kan ikke bruke NIS mens de høster

En annen type er delegert høsting. Det lar NEM-holdere bruke en ekstern server for å gjøre sitt arbeid ved å overføre viktighetspoengene til en proxy. En annen viktig forskjell er at de kan samle NEM, mens en datamaskin er slått av på grunn av at programmet overfører viktigheten til den andre noden.

Bilderesultat for nem png

De tre reglene som gjelder for denne typen høsting er:

  • Innsamling av mynter fungerer kontinuerlig
  • Det er lavere strømforbruk når NIS er i funksjon
  • Kontoaktivering kan ta noen timer (rundt seks) og en pris på 6 XEM.

Som du kanskje har lagt merke til nå, er NEM ikke gruvedrift som andre kryptoer, i den forstand at du bruker datakraften din til å produsere blokker som med Proof of Work-protokollmynter.

Men for de av dere som fremdeles er opptatt av å utvinne NEM med grafikkort eller ASIC, er det muligheten til å bryte andre altcoins og deretter konvertere dem automatisk til XEM til valutakursene før de sendes til lommeboken..

Hvordan kan du bruke gruvedrift til å produsere NEM?

Lag XEM lommebok

Du må først opprette en lommebokonto som støtter XEM-lagring og høsting. Her sender du XEM. Det er noen få tilgjengelige alternativer: NEM NanoWallet, NEM Mobile Wallet og NCC (NEM Community Client).

Velg en gruvearbeider

Det er forskjellige gruveprogramvareplattformer som utvider en rekke altcoins, enten for solo mining, pool mining eller cloud mining. Noen eksempler er MinerGate, BFGMiner, EasyMiner, CGMiner osv. Se etter de som er kompatible med datamaskinens operativsystem, og last ned og installer dem.

Velg type gruvedrift

Det er flere alternativer som man kan utvide kryptovaluta for. Noen er mer lønnsomme enn andre, men du må velge den som passer best for deg og din situasjon.

CPU gruvedrift

I løpet av de første dagene av kryptovaluta kunne mange bruke CPU til gruvedrift. Du kan laste ned klienten og slå på smart mining-funksjonen som automatisk vil bryte mynten som har mest lønnsomhet for øyeblikket.

JavaScript Mining

Hvis du ikke vil rote på diskplass med nedlastinger, kan du velge JavaScript-gruvedrift. Du må bare få tilgang til “Web Mining” -fanen i MinerGate og slå på Monero mining. Monero har vist seg å være den mest lønnsomme mynten via JavaScript-gruvedrift. For å fortsette gruvedrift, må du holde siden åpen. Dette gruvedrift-NEM-alternativet bruker fortsatt CPU-en din til beregninger.

GPU-gruvedrift

GPU-gruvedrift betraktes som det mest lønnsomme alternativet, ettersom de er betydelig kraftigere til å løse beregningsproblemer enn en CPU. Hvis du allerede har en gruverigg for gruvedrift av Ethereum (det mest utvinnede altcoinet), kan du bare peke gruvearbeiderne mine til Minergate. Det fungerer på følgende måte:

Ethminer: ethminer -C -F http://eth.pool.minergate.com:55751/YOUR_EMAIL –disable-submit-hashrate (GetWork)

Genoil OpenCL: ethminer -G -S eth.pool.minergate.com:45791 -O DIN_EMAIL (Stratum)

Genoil CUDA: ethminer -U -S eth.pool.minergate.com:45791 -O YOUR_EMAIL (Stratum)

Trekk deg tilbake til XEM

Etter at du har gruvet noen mynter, kan du konvertere dem på bassengets børs, eller du kan flytte dem til en for å konvertere dem, og deretter sende XEM til NEM-lommeboken.

Sammendrag

NEM har et veldig unikt blokkgenererende system som ikke er kompatibelt med den vanlige POW-gruvedriften, vi er vant til å se, men det er en måte å bruke gruvedrift NEM og få litt XEM. En enklere måte å få XEM er ved å kjøpe eller handle dem direkte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector