Altcoins forklart: 4-setningsbeskrivelser av 30 mest populære mynter

altcoins

Det eksisterer for tiden totalt over 7000 kryptovalutaer. Disse har forskjellige funksjoner og er bygget for å utføre spesifikke roller for å bringe bruken av blockchain-teknologi inn i virkelige applikasjoner når brukerne samhandler med kryptovalutaer..

Alle kryptovalutaer er klassifisert som tokens eller mynter. Mens mynter som Bitcoin har egne blokkeringer og primært brukes til betaling, er tokens bygget på andre blokkeringer og brukes til flere formål. I denne artikkelen vil vi gi korte beskrivelser av 30 utvalgte altcoins. Disse er:

1. Ethereum (ETH)

ethereum-logo

Ethereum (ETH) er den nest største kryptovalutaen etter markedsverdi, opprettet av en rekke kryptopersonligheter, inkludert Vitalik Buterin, Gavin Wood og Cardano Founder – Charles Hoskinson. ETH brukes på Ethereum blockchain for å samhandle med smarte kontrakter og DApps bygget på nettverket. Ethereum-nettverket støtter flere andre kryptoer kjent som ERC20-kryptovalutaer. Så langt er ETH en av de beste ytelsene.

2. Tether (USDT)

Tether (USDT) er den tredje største kryptovalutaen etter at den fordrev XRP. Det tilhører en klasse av altcoins kjent som stablecoins. Tether har vært toppen i klassen i flere år til nylig, da det har begynt å miste sin dominans. Den utstedes primært på Bitcoin blockchain’s Omni Layer og er knyttet til USAs dollar, noe som gjør prisen relativt stabil, derav navnet.

3. Ripple (XRP)

Ripple-ikon

XRP er den opprinnelige kryptovalutaen som brukes i Ripple-betalingsnettverket, kjent som RippleNet. Ripple-nettverket er en distribuert hovedbok og er et av de beste nettverkene som muliggjør overføring av grenser. XRP er nå den 4. største kryptovalutaen etter Tether. Siden krasjen fra den høye prisen i 2017, har den slitt med å komme seg, men den er fortsatt en av de som har hatt det dårligst.

4. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin kontanter logo

Bitcoin Cash (BCH) er en kryptovaluta som kom ut av Bitcoin under hardfork 2017. Den ble opprettet for å tjene som peer-to-peer elektroniske kontanter, som talsmennene mener var den opprinnelige ideen bak Bitcoin. BCH har mindre transaksjonsgebyrer og behandler transaksjoner raskere enn Bitcoin, men Bitcoin fortsetter å være den mest populære av alle kryptovalutaer. I likhet med Bitcoin har den en begrenset forsyning på 21 millioner mynter.

5. Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) ble lansert gjennom et Initial Coin Offering (ICO) i 2017. Selv om det opprinnelig ble lansert som en ERC20-kryptokurrency, ble den senere byttet ut med BEP2 BNB og kjører nå på Binance Chain. Det er 200 millioner BNB, og de utvinnes ikke fordi Blockchain bruker den bysantinske feiltoleransen (BFT) konsensusmekanismen. BNB er for tiden en av de beste myntene i 2020.

6. Chainlink (LINK)

chainlink

Chainlink (LINK) er en av altcoins som nådde topp 10 kryptovalutaer i 2020. Det er den opprinnelige token for det desentraliserte Chainlink Oracle-nettverket. LINK er designet for å bygge bro over gapet mellom smarte kontrakter og virkelige data. Det er en av altcoins som analytikere anser å ha et stort potensial som en investering, selv om den nylig har falt.


7. Crypto.com Coin (CRO)

CRO er et av de nye medlemmene av de ti beste kryptovalutaene. Den ble lansert i 2016 av kryptokursutvekslingen – Crypto.com for å akselerere den globale overgangen til kryptokurrency. Det er en av de beste ytelsene i Q3 2020 og året generelt etter å ha steget raskt for å bli med på topp ti. Børsen Crypto.com har hovedkontor i Hong Kong og driver Crypto.com-kjeden.

8. Litecoin (LTC)

Litecoin er en av de tidligste altcoins som er opprettet etter Bitcoin. Det har ofte blitt beskrevet som sølvet til Bitcoins gull på grunn av så mange likheter de deler. Opprettet av Charlie Lee, var Litecoin ment å korrigere noen av Bitcoins svakheter, for eksempel langsomme transaksjoner og høye avgifter. Det er også ganske populært blant selgere fordi mange av dem godtar det som betaling.

9. Cardano (ADA)

cardano-logo

Cardano er den 10. største kryptovalutaen etter markedsverdi. Cardano-prosjektet ble grunnlagt i 2017 av Ethereum-medstifter Charles Hoskinson og tar sikte på å bringe sikkerhet, åpenhet og rettferdighet. ADA er blockchain sitt opprinnelige token og har fått en viss popularitet selv hos selgere. Hoskinsons visjon er å gjøre ADA til den første kryptoen i fremtiden ved å få til masseadopsjon gjennom virkelige brukssaker for kryptovalutaen.

10. USD-mynt (USDC)

USDC er en stablecoin som ble lansert i september 2018 som “digitale penger for den digitale tidsalderen.” Akkurat som Tether (USDT), er den festet til den amerikanske dollaren, og hver mynt er støttet av en dollar som holdes i et statskasse. USDC ble opprettet som digitale kontanter for et kontantfritt samfunn, som verden gradvis blir til. Konsortiet bak USDC sier at det er ideelt for selgernes betaling som digitale kontanter.

11. EOS (EOS)

EOS er det opprinnelige token for EOS Blockchain, som ble lansert i juni 2018. Den er for øyeblikket priset til cirka 2,66 dollar og har en markedsverdi på 2 489 353 150 dollar. EOS ’hovedmål er å bringe skalerbarhet til andre blokkjeder ved å øke antall transaksjoner per sekund. Grunnleggerne har selv satt et mål på 1 million transaksjoner per sekund for blockchain.

12. Tron (TRX)

tron logo png

Tron er det opprinnelige tokenet som brukes på Tron blockchain, som er sentrert om bygging og distribusjon av smarte kontrakter. Tron ble grunnlagt av Justin Sun, som er den nåværende konsernsjefen, og ble opprinnelig lansert på Ethereum blockchain før han migrerte til sin egen blockchain i 2018. TRX er for tiden den 16. største kryptovalutaen etter markedsverdi. Det er 100 milliarder TRX med over 70 milliarder i omløp.

13. Monero (XMR)

Monero (XMR)

Monero tilhører en klasse med kryptovalutaer som kalles personvernmynter. Dette er først og fremst fordi de kan brukes til å utføre helt anonyme transaksjoner i motsetning til Bitcoin. Monero-teamet opprettet det med personvern og brukerbeskyttelse som det primære målet for å beskytte brukere mot å bli sporet. XMR er for tiden rangert som den 15. største kryptovalutaen med nesten 18 millioner mynter i omløp.

14. Tezos (XTZ)

Tezos mynt png

Tezos er et annet blockchain-nettverk som spesialiserer seg på smarte kontrakter. Selv om det høres ut som Ethereum, er det visse funksjoner i Tezos ’design som skiller den fra hverandre. Styringsstrukturen i nettverket er slik at medlemmer av samfunnet stemmer for å gjennomføre oppgraderinger, noe som gjør hardfork usannsynlig. Det er verdt å nevne at Tezos bruker et slags Proof of Stake kjent som “baking” som er forskjellig fra noe annet.

15. Neo (NEO)

NEO mynt png

Neo blockchain ble opprettet med en ting i tankene – å legge et grunnlag for det fremtidige internett. Mynten NEO er det opprinnelige tokenet som brukes på blockchain og brukes i NEO-økosystemet. NEO oppfordrer også utviklere til å bygge smarte kontrakter og DApps på blockchain. Et unikt trekk ved blockchain er økosystemet i stadig utvikling som gjør dets relevans tidløs.

16. Stellar Lumens (XLM)

stjerne lumen logo png

Stellar er et åpent nettverk som muliggjør overføring og lagring av verdier. Akkurat som Ripple som medstifter Jed McCaleb forlot, gjør det grenseoverskridende betalinger sømløse og billige. Det sentrale målet for Stellar er å bruke sitt opprinnelige token, Lumens, for å bygge bro over krypto- og fiatvalutaer for å gjøre bevegelse av verdi mellom de to lettere. Det interessante med Stellar er hastigheten og lave kostnadene ved transaksjonene.

17. NEM (XEM)

NEM-logo

NEM (New Economic Movement) er en to-lags blockchain som ble lansert i 2015. I motsetning til konvensjonelt utvunne kryptovalutaer, blir den opprinnelige valutaen – XEM “høstet” gjennom et system kjent som bevis på viktighet (POI). XEM-holdere som deltar bestemmes av antall mynter de har, noe som gir dem “betydning”. NEM støtter flere hovedbøker og behandler API-anrop gjennom NEM Smart Asset-systemet.

18. VeChain (VET)

vechain myntlogo

VeChain er en forsyningskjede drevet av blockchain-teknologi. Nettverket ble lansert i 2016 og har som mål å løse forsyningskjedeproblemer ved hjelp av distribuert styring og Internet of Things (IoT) -teknologi. VeChain bruker to tokens, VET og VTHO for å øke effektiviteten, sporbarheten og gjennomsiktigheten i forsyningskjeder. Økosystemet kutter også kostnadene knyttet til disse prosessene og gir mer kontroll til individuelle brukere.

19. IOTA (MIOTA)

IOTA-ikon

IOTA er en distribuert hovedbok akkurat som Ripple, men enda bedre fordi den faktisk er en blockchain. Samtidig er det ikke en konvensjonell blockchain som kommer med begrensninger som avgifter. IOTAs teknologi kjent som Tangle er et nodesystem som bekrefter transaksjoner på en måte som øker hastigheten og forhindrer overbelastning. Nettverkets mål er å legge til rette for transaksjoner mellom IoT-enheter i fremtiden.

20. Dash (DASH)

Dash-logo png

Dash er et betalingssentrert blockchain-nettverk grunnlagt i 2014 da det ble forked fra Litecoin. Nettverket har to-lags incentiviserte noder og desentralisert prosjektstyring (Masternodes). Den opprinnelige valutaen DASH brukes til å forenkle øyeblikkelig avregning av betalinger gjennom sin InstantSend-tjeneste med PrivateSend som tilbyr et alternativ for private transaksjoner. DASH har blitt veldig populært i land som Venezuela hvor hyperinflasjon har påvirket valutaene.

21. Ethereum Classic (ETC)

Ethereum-Classic-ikonet

Ethereum classic er en gaffel av den opprinnelige Ethereum blockchain som kom som et resultat av hardfork i 2016. I likhet med Ethereum lar den utviklere bygge dapps for å kjøre på blockchain-teknologi, men som Boitcoin, eies ikke av noen. Hovedmålet med å lage det var å gjøre bygging av dapps så enkelt og fleksibelt som mulig. Den opprinnelige valutaen ETC er nå nummer 33 etter markedsverdi.

22. Zcash (ZEC)

Zcash

Zcash er en desentralisert personvernfokusert kryptokurrency lansert i 2016 av Zooko Wilcox-O’Hearn og basert på Zerocoin-protokollen. Nettverket gir brukerne muligheten til å bruke skjermede eller gjennomsiktige transaksjoner. I stedet for å publisere detaljer om Zcash-transaksjoner, brukes et bevissthetsnivå som kalles zk-SNARKs for å sikre at alle transaksjoner er legitime. Kryptovalutaen ZEC er for tiden den 27. største av CoinMarketCap rangering.

23. Ontologi (ONT)

Ontology er et blockchain-nettverk som både er en distribuert hovedbok og et smart kontraktssystem. Dens offentlige blokkeringer kan tilpasses for å passe til forskjellige virkelige applikasjoner, da nettverket er kjent som leverandør av høytytende offentlige blokkeringer. I likhet med Dash bruker nettverket doble tokens, ONT og ONG. ONT-mynt kan brukes til innsetting i konsensus, mens ONG er et verktøytegn som brukes til on-chain-tjenester

24. Binance USD (BUSD)

binance-usd-busd-logo

Binance USD er en USD-støttet stablecoin lansert 5. september 2019 for å forene dollarens stabilitet med blockchain-teknologi. Den er godkjent og fullt regulert av New York State Department of Financial Services (NYDFS). På grunn av sin relative stabilitet kan den brukes til å betale online for varer og tjenester. BUSD er rangert som 31 etter markedsverdi på CoinMarketCap.

25. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin_Logo

Dogecoin er en Litecoin-gaffel som ble opprettet i 2013 som en morsom kryptokurrency med mindre strengt vitenskapelig fokus som ses i Bitcoin. Mynten ble laget av Billy Markus og Jackson Palmer basert på det populære “doge” Internett-meme. Et morsomt faktum om Doge er at den amerikanske milliardæren Elon Musk gjentatte ganger har twitret om at det er hans favorittkryptovaluta. Han var også en gang konsernsjef i noen timer.

26. Basic Attention Token (BAT)

Grunnleggende oppmerksomhetstoken

Basic Attention Token (BAT) er en åpen kildekode, desentralisert annonseutveksling bygget på Ethereum-plattformen. Hovedmålet er å legge tilbake kontrollen med reklame i hendene på internettbrukere. BAT brukes til å belønne brukere av den personvernfokuserte nettleseren Brave. Brukere kan velge å bruke belønningene sine til å tipse innholdsskapere for innholdet på internett.

27. BitTorrent (BTT)

BitTorrent

BitTorrent Token er den største desentraliserte protokollen i verden med over 1 milliard brukere. Selskapet ble kjøpt opp av Blockchain-selskapet Tron i 2019 og har nå Justin Sun som konsernsjef. BitTorrent-protokollen bruker sin TRC-20 token BTT for å tokenisere den desentraliserte fildelingsprotokollen. Tron og BitTorrent jobber sammen for å få til et desentralisert internett uten barriere for deling av innhold.

28. 0x (ZRX)

0x-zrx-logo

0x er en protokoll som gir likviditet for peer-to-peer-utveksling av tokens i Ethereum-nettverket. Det tilbyr også infrastruktur for bygging av smarte kontrakter som Ethereum er kjent for. ZRX-tokenet tillater 0x-brukere å delta i viktige oppgraderingsbeslutninger for nettverket gjennom stemmegivning. Innehavere kan også satse sine ZRX market maker staking bassenger for å tjene belønninger i ETH.

29. Zilliqa (ZIL)

Ziliqa ble designet for å skape skalerbarhet i kryptovaluta-nettverk. Dette oppnås gjennom en prosess kalt sharding der transaksjoner blir brutt i mindre biter for gruvearbeidere å behandle enkelt. Dette øker antall transaksjoner som kan behandles om gangen. Zilliqa-teamet prosjekterer at transaksjonshastigheten kan skaleres til opptil 1000 ganger den for Ethereum gjennom denne metoden.

30. Augur (REP)

augur-rep-logo

Augur brukes i prediksjonsmarkeder på en protokoll som eies og drives av innehavere av det Ethereum-baserte omdømme-tokenet. Innehavere av REP-token kan bruke det til å satse på resultatene av forskjellige ting ved å kjøpe aksjer som støtter eller avviser visse utfall. Belønninger gis basert på utfallet av innsatsen ved hjelp av en rettferdig, gjennomsiktig og desentralisert programvare. REP er for tiden den 69. største kryptovalutaen.

Konklusjon

Hvis du er en nykommer i kryptovalutaverdenen og ikke er kjent med disse altcoins, vet du nå bedre. Også, kanskje du har eksistert en stund, men ikke har utforsket for mye, denne artikkelen har nok informasjon til å komme i gang, og hvis du har sett noen som interesserer deg, mer forskning kan gjøres for å bli kjent med dem.

Utvalgt bilde: forex.academy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector