Beste Bitcoin- og Cryptocurrency-lommebøker

Denne guiden er designet for å lære deg alt du trenger å vite om Bitcoin-lommebøker. Fordi det er mange forskjellige grunner til å bruke og eie kryptovaluta, er noen lommebøker bra for noen oppgaver (som å handle), mens andre er bedre til andre oppgaver (som å spare), og hver lommebok tilbyr avveininger. Med denne guiden kan du finne ut hvilken lommebok som er best for deg.

Contents

Beste lommebøker i hver kategori

Den sikreste lommeboken

Skjermbilde av coldcardwallet.com MK3-funksjoner Coldcard nettsted

Coinkite Coldcard Mk 3

Coldcard har lenge vært ansett som den absolutt sikreste hardware-lommeboken på markedet. Med støtte bare for Bitcoin og noen virkelig avanserte sikkerhetsfunksjoner, slår det virkelig alle andre når det gjelder sikkerhet.

Når det er sagt, hvis du planlegger å holde andre mynter i tillegg til Bitcoin, er dette ikke lommeboken for deg. Du kan velge en Ledger Nano S eller Nano X i stedet.

ColdCard Mk3

ColdCard Mk3 Utgitt 2019 Pris $ 119 SkjermJa LagringSD-kort KJØP NÅ!

Beste lommebok på farten

Skjermbilde av shop.ledger.com Nano X Ledger-nettsted

Ledger’s Nano X

De Ledger Nano X er Ledgers nyeste tilskudd til nanofamilien. I motsetning til forgjengeren støtter den Bluetooth, noe som gjør den flott for å gjøre raske og sikre transaksjoner på farten.

Det store internminnet er også fantastisk for handelsmenn som vil ha mange forskjellige mynter.

Ledger Nano X

Ledger Nano X Utgitt2019 Pris $ 119 SkjermJa Lagring2MB KJØP NÅ!

Beste iOS (hot) lommebok:

Hodl Wallet: En enkel åpen kildekode Bitcoin Wallet

Skjermbilde av hodlwallet.co hjemmeside Hodlwallet nettsted

Hodl Lommebok er tilgjengelig for iOS og android og gjør det enkelt å sende og motta Bitcoin uten frills eller ekstra funksjoner for å distrahere deg.

Beste Android (hot) lommebok:

Samourai – beskytter privatlivet på mobilen

Skjermbilde av samouraiwallet.com hjemmeside Samourai nettsted

Beste stasjonære lommebok:

Wasabi – latterlig privat stasjonær lommebok

Skjermbilde av wasabiwallet.io hjemmeside Wasabiwallet nettsted


Wasabi lommebok er designet for å gjøre det enkelt å forbedre mynt til personvern (se hvordan i guiden vår). Dette er en avansert lommebok som nybegynnere bør prøve senere når de er mer erfarne.

Hva er en Bitcoin og crypto lommebok?

Bitcoin teknologikonsept

Før du kan gjøre noe på bitcoin-nettverket, trenger du en lommebok.

Selv om dette ikke er en perfekt analogi, tenk foreløpig på en lommebok som ligner en bankkonto ved at den har pengene dine, og du kan bruke den til å sende og motta midler.

Hva er en privat nøkkel?

Bitcoin privat nøkkel

Kort sagt, den private nøkkelen er som passordet til bankkontoen din. Hvis noen andre har det, kan de logge på kontoen din og overføre pengene dine. Du må holde den private nøkkelen enda tryggere enn passordet til bankkontoen.

Hva er en offentlig nøkkel?

Offentlig nøkkel for Bitcoin

Den offentlige nøkkelen er litt mer forvirrende fordi det ikke er noen direkte virkelighetsanalogi, men for å fortsette illustrasjonen, er den liksom brukernavnet til bankkontoen din. Du vil egentlig ikke at andre skal vite det, men hvis de gjorde det, har de fortsatt ikke passordet ditt, slik at de ikke kan ta pengene dine.

Imidlertid, hvis den offentlige nøkkelen din er kjent, vil det påvirke personvernet ditt fremover, noe som bringer oss til adresser.

Hva er en Bitcoin-adresse?

Bitcoin-adresse

Tenk deg at noen vil sende penger til bankkontoen din. I så fall vil du gi dem bankkontonummeret ditt, og de kan be banken om å overføre pengene til deg.

EN bitcoin-adresse er som et bankkontonummer. Hvis noen vil sende deg Bitcoin, sender du dem en adresse.

Kart med bitcoin-markører

Imidlertid, i motsetning til en bankkonto, lommeboken din har millioner av adresser. Ikke bekymre deg, du trenger ikke tenke på det for mye.

Det er bare å si at de fleste lommebøker bruker den offentlige nøkkelen din (pluss noe kryptografisk magi) for å generere en ny adresse for hver transaksjon. Dette er for å beskytte personvernet ditt ved å gjøre det vanskeligere for noen å knytte tidligere transaksjoner til den nåværende via en praksis kjent som ‘chainalysis’.

I de fleste tilfeller er alt du trenger å gjøre å åpne lommeboken din og velge ‘motta Bitcoin’ og gi vennen din adressen som vises på lommeboken din. Alle de harde tingene skjer i bakgrunnen.

Et eksempel på å lagre mynter i en lommebok du ikke kontrollerer, er når du legger myntene dine i en børs myntbase eller binance. Derfor anbefaler vi at du flytter alle myntene dine fra børsene så snart du kan.

Hvorfor trenger jeg lommebok??

Hånd som holder en telefon med en Bitcoin lommebok

Bortsett fra årsakene ovenfor, trenger du en bitcoin-lommebok fordi det er den eneste måten å gjøre transaksjoner på Bitcoin-nettverket uten å bruke en tredjepart til å gjøre det for deg. Dette er viktig fordi hele poenget med Bitcoin er å kontrollere dine egne penger.

Hvorfor?

Fordi det nåværende økonomiske systemet er designet for å fortelle deg hvordan du kan og ikke kan bruke pengene dine.

Kvinne som handler på mobil

Bitcoin er det vi kaller ‘sensurbestandig’, som er en fin måte å si at banken din eller regjeringen ikke kan hindre deg i å bruke pengene dine slik du vil.

I Bitcoin vil ingen kunne forhindre deg i å kjøpe hva du vil fra hvem du vil.

Det er … med mindre du lagrer myntene dine på en regulert børs.

Ulike typer lommebøker

Man lurer

Du lurer kanskje på: “Hva er den beste lommeboken?” Det er ikke noe “best” i seg selv. Imidlertid, som nevnt tidligere, er noen bedre egnet til visse mål enn andre. La oss løpe gjennom de forskjellige typene lommebøker.

Maskinvare lommebøker

Sette inn Bitcoin i sparegris

Maskinvarelommebøker brukes primært til langvarig lagring av kryptovaluta. De kalles ‘hardware wallets’ fordi de faktisk er en fysisk enhet som du lagrer i den virkelige verden.

De to mest populære maskinvarepungemerkene er Ledger Nano X og Trezor T.

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLÅTANN:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2016
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2018
 • PRIS: $ 159
 • TOUCH-SKJERM:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2013
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Alle disse produktene kan høres rart ut siden Bitcoin er en digital valuta.

“Hvorfor trenger jeg en egen enhet for å lagre en digital vare som Bitcoin?”

Skjermbilde av Trezor-blogginnlegg med tittel: Why You Need a Hardware Wallet Kilde – Trezor-blogg

Fordelen med en maskinvarelommebok er at den er designet med ett mål i tankene: å holde Bitcoin sikker.

Telefonen eller PC-en din er designet for å gjøre mange mange andre ting, og i disse dager krever mange (om ikke de fleste) en internettforbindelse.

Hardware-lommebøker er spesielt designet for å forhindre at din private nøkkel blir utsatt for internett. Faktisk, i de fleste tilfeller er hardware-lommeboken ment å være slått av helt til du trenger å sende eller motta Bitcoins.

Maskinvare lommebok koblet til bærbar PC

En maskinvare lommebok er faktisk en liten datamaskin med luftgap. Den eneste informasjonen som noen gang berører den private nøkkelen, bør være forespørsler om å logge av på transaksjoner, og selv da må du fysisk godkjenne transaksjonen ved å trykke på en fysisk knapp. Dette betyr at selv om du kobler maskinvarelommeboken til en datamaskin infisert med skadelig programvare, bør den private nøkkelen forbli trygg.

Mer om dette i FAQ om viktigheten av å velge en hardware-lommebok med skjerm.

Maskinvare lommebok med Bitcoins og en sikker lås

I tillegg, siden maskinvarelommeboken bare er utformet for å gjøre en ting (lagre mynter), kjører det ingen andre applikasjoner som gir en angriper flere muligheter til å stjele myntene dine. Ideelt sett bør all programvare og maskinvare som går inn i en maskinvarebokliste være kjent og forstått av selskapet som lager det.

Behandle maskinvaren lommeboken din som bankkontoen din. Dette er hvor du lagrer livssparingen din (eller hvor du ‘Hodl’). Du kommer ikke til å lagre de daglige utgiftspengene dine her.

Fordeler med Hardware Wallets

 • Beste måten å lagre myntene dine på lang sikt
 • Enkel å sette opp
 • Enkel å sikkerhetskopiere (mer om dette nedenfor)
 • Rimelig forsikring
 • Mange sentraler som støtter hardware lommebøker

Ulemper med Hardware Wallets

 • Vanskeligere å bruke enn varme lommebøker
 • Koster penger

Hot Wallets

Hot lommebøker er vanligvis lommebøker som kommer i form av en app på telefonen din.

Bitcoin-betalinger fra mobilillustrasjon

Vi kaller dem “hot lommebøker” fordi de er koblet til internett og vanligvis brukes til å lagre hverdagsutgifter – “det er varmt og klart til bruk”, for å si det sånn. Dette betyr også at den er mye mindre sikker enn en maskinvarepungebok.

Fordi de kjører på mobilenheten din, kjører varme lommebøker vanligvis sammen med mange andre applikasjoner, som GPS, nettlesere og andre tjenester. På grunn av dette kjører mobilenheten din kode utviklet av hundrevis (om ikke tusenvis) av forskjellige mennesker fra forskjellige land og av forskjellige standarder for sikkerhet.

Nøkkel- og mobiltelefondata

I lys av dette er det mange flere angrepsflater. Tross alt lagres din private nøkkel et sted i det lokale minnet på telefonen din, og det lokale minnet deles med alle disse andre appene. I de fleste tilfeller, hvis du holder din private nøkkel trygg, vil også appen din, men du bør alltid anta at den varme lommeboken din er kompromittert og aldri ha for mye Bitcoin i den på en gang.

Fordeler med Hot Wallets

 • Gratis
 • Lett å sende og motta mynter
 • Har tilgang til midler fra flere enheter

Ulemper med Hot Wallets

 • Alltid koblet til internett
 • Kjør parallelt med annen programvare
 • Ikke like sikker som maskinvare lommebøker
 • Sikkerhetskopier noen ganger relativt svake

Desktop Wallets

Desktop-lommebøker er en annen form for programvare (hot) lommebok. Imidlertid, i stedet for å kjøre på en app på en telefon, er de et program du kjører på din stasjonære datamaskin.

Illustrasjon av stasjonær pc med Bitcoin lommebok

Mens du kan kjøre disse lommebøkene på en luftgappet datamaskin, krever dette mye kunnskap for å trekke seg trygt, så generelt sett er det best å tenke på lommebøker på samme måte som varme lommebøker ovenfor, bare på en annen type enhet og støtter vanligvis noen få mer avanserte funksjoner.

Fordeler med Desktop Wallets

 • Desktop-grensesnitt betyr et bedre brukergrensesnitt
 • Økte funksjoner over en mobil lommebok

Ulemper med Desktop Wallets

 • Enkelt å laste ned en falsk versjon av programvaren og tapte midler
 • Vanskeligere å bruke enn alle andre typer lommebøker på denne listen.
 • Ikke like sikker som maskinvare lommebøker
 • Sikkerhetskopier noen ganger relativt svake

Papir lommebøker

Eksempel på Bitcoin papirlommebok

Formålet med en papir lommebok er å plassere de private nøklene dine et sted som ikke er elektronisk i det hele tatt.

Selv med en hardware-lommebok er den private nøkkelen på en elektronisk enhet som ikke snakker med internett.

Når det er sagt, er det riktig å sette opp en papirlommebok full av fallgruver som for de fleste brukere er mer sannsynlig enn en maskinvarelommebok som forråder dem (spesielt når det finnes andre metoder for å redusere risikoen).

På toppen av dette er disse lommebøkene det absolutt minst sikre hvis noen finner papiret.

Fordeler med papirlommebøker

 • Når den er satt opp riktig, helt sikker mot online tyveri

Ulemper med papirlommebøker

 • Minst sikker lommebok hvis noen finner papiret
 • Veldig vanskelig å sette opp riktig
 • Tonnevis av brukerfeil mulig
 • Du vet aldri med sikkerhet at du konfigurerer det riktig før det er for sent

Hva er den beste Bitcoin lommeboken for meg?

Alt avhenger av hva du planlegger å gjøre med kryptoen din.

Sikker innskudd med bitcoin

Skal du investere i bitcoin på lang sikt? Da er en maskinvare lommebok den rette for deg.

Ledger maskinvare lommebok

Kommer du til å handle mye? Da vil vi anbefale a Ledger Nano X. På grunn av sin Bluetooth-funksjonalitet, kan du få fleksibiliteten til en varm lommebok med sikkerheten til maskinvaren lommebok.

Mobiltelefon med bitcoins

Skal du bruke dag til dag? Da vil vi anbefale en varm lommebok – bare ikke legg for mye Bitcoin på den på en gang.

Som demonstrert ovenfor har alle lommeboktyper sine egne fordeler og ulemper, og det er opp til deg å bestemme hvilken som er best for dine ønskede aktiviteter.

Mest populære maskinvare lommebøker

SAMMENLIGNING

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2019
 • PRIS: $ 119
 • BLÅTANN:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2016
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor Model T

Trezor Model T

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2018
 • PRIS: $ 159
 • TOUCH-SKJERM:

KJØP NÅ LES ANMELDELSE Trezor One

Trezor One

 • SKJERM:
 • UTGITT: 2013
 • PRIS: $ 59

KJØP NÅ LES ANMELDELSE

Tilleggsinformasjon

Ledger Nano X

Pris: $ 119

Kort beskrivelse: Ledger Nano X er den siste iterasjonen av nano-serien med hardware lommebøker fra Ledger. Den har Bluetooth-tilkobling for tilkobling til smarttelefoner og en større OLED-skjerm med høyere oppløsning enn nano s. Dette er den perfekte lommeboken for Bitcoinere på farten.

 • Topp moderne sikkerhet
 • Bluetooth® aktivert
 • Omfattende kapasitet (støtter tusenvis av valutaer)

Les vår fulle Ledger Nano X anmeldelse og sjekk ut produktside.

Ledger Nano S

Pris: $ 59

Kort beskrivelse: Ledger Nano S er en klassisk hardware lommebok, som er en favoritt på markedet med over 1,3 millioner enheter solgt til dags dato. Du kobler enheten til datamaskinen via USB og har en liten OLED-skjerm. Enheten har også et rustfritt stålhylse, noe som gjør lommeboken nesten umulig å skille fra en standard tommelstasjon – flott for diskret å ha den med deg.

 • Sertifisert sikkerhet av ANSSI
 • Støtte for flere valutaer
 • Sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Les vår fulle Ledger Nano S anmeldelse og sjekk ut produktside.

Trezor T

Pris: $ 159

Kort beskrivelse: Lansert i 2018, Trezor’s modell T er det nyeste tilskuddet til Satoshi Labs ‘merkevare for hardware-lommebøker. Trezor T har en LCD-berøringsskjerm i fullfarge, dobbel bekreftelse for transaksjoner og muligheten til å fungere som en to-faktor-maskinvare..

 • 240 x 240 piksler LCD-fargeskjerm
 • Fungerer som maskinvarefaktor og passordbehandling
 • USB-C-tilkobling
 • Økt harddisk

Les vår fulle Trezor T anmeldelse og sjekk ut produktside.

Trezor One

Pris: $ 59

Kort beskrivelse: Trezor er en av de første og mest respekterte maskinvarelommebøkene på markedet. Trezor One gir flere lag med sikkerhet for mynter og tokens. Den har en skjerm med PIN-beskyttelse, 24-ords backup-funksjonalitet og to fysiske navigasjonsknapper for å bekrefte transaksjoner.

 • 128×64 piksler monokrom OLED-skjerm
 • Fysiske knapper
 • 24 ords sikkerhetskopier
 • Micro USB-tilkobling

Les vår fulle Trezor One anmeldelse og sjekk ut produktside.

Keepkey

Pris: $ 49

Kort beskrivelse: Keepkey ble lansert i 2015 og har den største OLED-skjermen til noen av de store 3 lommebokprodusentene, samtidig som den er den billigste. Den har også et aluminiums chassis, og er kompatibel med shapeshift Exchange. På grunn av dette kan du handle mynter uten å ta vare på mynter til shapeshift, selv om KYC fortsatt er påkrevd.

 • Største OLED-skjerm
 • Billigste pris
 • Støtte for flere valutaer
 • ShapeShift direkte integrasjon

Les vår fulle Keepkey gjennomgang og sjekk ut produktside.

Coldcard Mark III

Pris: $ 120

Kort beskrivelse: Coinkites Coldcard MarK 3 regnes av mange for å være den sikreste maskinvarelommeboken på markedet. Det mangler altcoin-støtte mislikes av noen, men for Bitcoiners blir dette sett på som en funksjon snarere enn en feil. Coldcard ser ut som en liten kalkulator som gjør den diskret og privat. Enheten har en 128 x 64 pix OLED-skjerm og en numpad med taktile knapper. Kompatibel med Electrum desktop app.

 • Stor 128×64 OLED-skjerm
 • Numerisk tastatur i full størrelse
 • MicroUSB-tilkobling og et MicroSD-kortspor
 • Bare Bitcoin

Ta en titt på Coldcard’s produktside.

Bitbox 02

Pris: $ 110 Kort beskrivelse: De BitBox02 er en maskinvare lommebok designet av Shift Cryptosecurity, et sveitsisk selskap. De BitBox02 har en dual-chip-tilnærming: en fungerer som et sikkert element for å forhindre fysisk manipulering og en annen fungerer som en generell mikrokontroller for å holde programvaren åpen kildekode og verifiserbar.

 • OLED-skjerm og usynlige berøringssensorer
 • USB-C & En kompatibel kabel inkludert
 • Enkel sikkerhetskopiering og gjenoppretting på microSD

Sjekk ut produktside.

Programvare lommebøker (hot lommebøker)

iOS og iPhone Bitcoin Lommebøker: Blockstream Green Breadwallet Dropbit Mycelium
Android Bitcoin Lommebøker: Blockstream Green Breadwallet Dropbit Mycelium Samourai Wallet
Desktop Bitcoin Wallets: Electrum Wasabi

Mer om de beste mobile bitcoin lommebøkene her.

Børs VS lommebøker

Børs mot lommebøker

Mange børser har apper som ser ut som lommebøker, men de er ikke det samme. Å forstå forskjellene mellom en ekte lommebok og en utvekslingsapp, som coinbase, er avgjørende for holde myntene dine trygge.

Forskjellene kommer egentlig alle sammen til det vi kaller ”forvaring”. Enkelt sagt betyr dette: holder du nøklene til myntene dine eller har noen andre det? Husk “Ikke nøklene dine. Ikke din Bitcoin ”?

Skjermbilde av wallet.coinbase.com Kilde – Coinbase lommebok hjemmeside

Når du bruker Coinbases app for å lagre myntene dine, holder du faktisk ikke på disse myntene selv. I stedet stoler du på Coinbase for å holde dem for deg. Er det sannsynlig at Coinbase vil stjele myntene dine fra deg? Sannsynligvis ikke.

Imidlertid er Coinbase det vi kaller i kryptosirkler en “honeypot”, noe som betyr at det er et veldig attraktivt sted for hackere å prøve å bryte seg inn i. Det er kanskje milliarder dollar verdt med krypto deponert i Coinbases lommebøker.

Bruker med kryptovaluta vist på en frossen mobiltelefon

I tillegg kan Coinbase bli pålagt av føderale eller statlige myndigheter å fryse kontoene dine, spesielt hvis du ikke er amerikansk statsborger.

Og til slutt er Coinbase kjent for å ha sakte til ubestemt uttakstid når markedene blir sprø. Noen ganger er dette fordi serverne er overbelastet med pigger i trafikken. Noen tror til og med at de gjør dette med vilje for å bruke midlene dine på kort sikt til å satse med pengene dine.

Kvinne som holder bitcoins i hendene

Alle disse problemene kan løses ved å holde myntene dine selv. Og Coinbase er bare ett eksempel. På mange måter er Coinbase en av de sikreste børsene du kan holde myntene dine på, så alle de ovennevnte scenariene er mulig enda mer sannsynlige på andre børser.

Lommebok-sikkerhetskopier

En funksjon i nesten alle lommebøker på markedet er at du kan lage en sikkerhetskopi i tilfelle noe skjer med det.

I disse dager bruker vi det som kalles en ‘gjenopprettingsfrase’ (eller ‘gjenopprettingsfrø’). Slik fungerer det: når du oppretter en ny lommebok, blir du bedt om å skrive ned en serie på 12-24 ord. De vil virke helt tilfeldige, men de kommer faktisk fra en liste kjent som BIP39.

Krypto lommebok backup infografisk

Hvis du noen gang mister lommeboken din fordi den er stjålet eller ødelagt, eller hvis du glemmer PIN-nummeret ditt (vanligvis 4 sifre), kan du åpne en ny lommebok hvor som helst i verden og på en hvilken som helst app eller maskinvare-lommebokenhet og legge inn disse ordene. På det tidspunktet vil midlene dine bli gjenopprettet.

Dette oppnås fordi ordene tilsvarer din private nøkkel. Lommeboken kjører ordene du skriver inn gjennom en algoritme, og sender deretter ut din private nøkkel (bevis på at du eier Bitcoin, i det vesentlige).

Slik lagrer du gjenopprettingsfrasen

De fleste skriver bare frasen på et papir, men dette kan være farlig.

Brannmann og et hus i brann

Tenk deg at huset ditt tar fyr eller er oversvømmet. Hvis telefonen din eller maskinvarelommeboken er ødelagt, må du stole på gjenopprettingsfrasen for å få tilbake myntene dine. Papir er imidlertid neppe motstandsdyktig mot brann eller vannskader.

Dette er grunnen til at mange mennesker som har Bitcoin, velger å bruke en Billfodl.

Billfodl

De Billfodl er en enhet i rustfritt stål uten elektronikk av noe slag. Det er rett og slett et metallchassis med spor i, og det leveres med et brett av rustfritt stålfliser med bokstaver på. Du skyver flisene inn i metallrammen for å stave ut alle dine 12 til 24 ord og skjuler deretter Billfodl et sted ingen vil finne den.

Nå er sikkerhetskopien din brannsikker og vanntett.

Multisig

Hvis du føler deg veldig avansert, og vil beskytte myntene dine til maksimalt nivå, kan du sette opp det som kalles en ‘multisig lommebok’.

Tre hardware lommebøker: Ledger, Trezor og ColdCard

En multisig lommebok er faktisk tre lommebøker i en. For å sende mynter fra en multisig, må du bekrefte transaksjonen fra minst to (eller i noen tilfeller tre) lommebøker..

I mange tilfeller er alle disse tre lommebøkene hardware-lommebøker, men du kan velge en blanding av hardware- og software-lommebøker for å oppnå dette.

Tre nøkler med Bitcoin på seg

Du kan også gjøre hver lommebok i multisig til et annet merke. For eksempel en Trezor, en Ledger og et Coldcard. Tanken her er at hvis det finnes en sårbarhet i en av lommebøkene (for eksempel en Trezor), og angriperen din vet om dette sårbarheten, må han fortsatt finne en annen sårbarhet i enten Ledger eller Coldcard (eller begge, hvis du har satt opp en tre-av-tre multisig.

Hvis dette er noe du vil prøve, har vi skrevet en guide for deg her. Du trenger bare å kjøpe 1 Hovedbok, 1 Trezor, og 1 Coldcard.

Forhindre tyveri

Kort i kjettinger med lås

La oss oppsummere hvordan vi holder myntene våre trygge:

Ikon med nummer én

Først må du generere din egen private nøkkel. La aldri noen andre gjøre dette for deg. Det høres kanskje komplisert ut, men lommebøkene gjør det ganske enkelt å gjøre i disse dager. Og hvis du har spørsmål, kan du alltid henvise til guidene våre her på Privacy Pros.

Ikon med nummer to

For det andre må du holde din private nøkkel helt hemmelig. Alle som kjenner din private nøkkel, har like mye krav på Bitcoins som du gjør så langt som blockchain er bekymret.

Husk: “Ikke nøklene dine. Ikke din Bitcoin ”. Hvis noen andre genererer nøklene dine for deg eller finner nøklene eller gjenopprettingsfrasen din, kjenner de nøklene dine og kan ta Bitcoin.

Ikon med nummer tre

For det tredje må du sikkerhetskopiere den private nøkkelen. Dette gjøres ved å generere en gjenopprettingsfrase når du setter opp lommeboken (se kapittel om sikkerhetskopier ovenfor).

FAQ

Kan jeg ikke bare lagre myntene mine på børsen??

Du kan, men det anbefales ikke. Å lagre myntene dine på en børs kan føre til tap av myntene dine. Bare se hva som skjedde med Mt. Gox. Det er bedre å ha myntene dine på en lommebok du eier (det vil si at du bare har den private nøkkelen til) og deretter sikkerhetskopiere den med en Billfodl.

Kan jeg kryptere den private nøkkelen min?

Ja! Dette kalles passordfrasbeskyttelse. Det fungerer litt annerledes for alle enheter, så kontakt lommebokfirmaet ditt for dokumentasjon. Når det er sagt, vær veldig forsiktig med å bruke denne funksjonen.

Hvordan får jeg tilbake Bitcoins hvis jeg mistet den private nøkkelen?

Hvis du virkelig har mistet din private nøkkel, kan du ikke få bitcoins tilbake.

Er det greit å ha gjenopprettingsfrasen / gjenopprettingsfrøet på telefonen min?

Det er aldri en god ide å lagre gjenopprettingsfrasen på en hvilken som helst internettkoblet enhet.

Hva er en hardware lommebok ?

En hardware-lommebok er en fysisk enhet som lagrer brukerens private nøkler.

Hvorfor trenger jeg en maskinvarepungebok?

En hardware-lommebok gir isolasjon mellom de private nøklene og den hackbare datamaskinen eller smarttelefonen.

Hvorfor er skjermer viktige for en maskinvarepungebok?

Skjermene for hardware-lommebøker er ikke bare for skjermer. Å ha en stor skjerm gjør det også enkelt å sjekke adressen før du sender myntene dine.

Hva betyr Multisig?

En multisig lommebok er faktisk tre lommebøker i en. For å godkjenne en Bitcoin-transaksjon trenger du en bekreftelse fra minst to av lommebøkene.

Hvordan beskytter jeg kryptolommeboken min?

Du må generere din egen private nøkkel, holde den hemmelig og lage en sikkerhetskopi.

Hva er den tryggeste måten å lagre gjenopprettingsfrasen på?

Den sikreste måten å lagre gjenopprettingsfrasen på, er på en enhet i rustfritt stål uten elektronikk av noe slag, for eksempel Billfodl. Dette vil gjøre sikkerhetskopien din brannsikker, vanntett og motstandsdyktig mot alle naturkatastrofer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector