Bevis for innsats vs. Bevis på arbeid

(PoS) (PoW)

Proof of Stake (PoS) og Proof of Work (PoW) er de to vanlige typene konsensusmekanisme, som er et viktig aspekt av blockchain-teknologien. Konsensusmekanismer er kritiske for driften av distribuerte hovedbøker – det grunnleggende elementet i blockchain-teknologien, slik at den kan operere uten en sentral myndighet.

Konsensusmekanismens primære rolle er å verifisere informasjonen som legges til hovedboken, og sikre at den er nøyaktig og gyldig. Ved å gjøre dette bekreftes den neste blokkeringen som legges til nettverket for å være den siste transaksjonen, og forhindrer dobbeltbruk eller annen form for dataendring på systemet. I hovedsak sikrer konsensusmekanismen at hele blockchain-nettverket samlet er enig i innholdet i reskontroen, i tillegg til å gi sikre og gyldige blockchain-baserte transaksjoner.

Mens det er flere forskjellige konsensusmekanismer tilgjengelig i dag, PoW og PoS er de mest populære blockchain-konsensusmekanismene. De er ganske forskjellige basert på funksjonalitet så vel som fordeler og ulemper, som vi vil diskutere i dette stykket.

Bevis for arbeid forklart

Proof of Work (PoW) er bygget på kryptografi – en avansert form for matematikk som en gang løste poeng ved en autentisk transaksjon. I utgangspunktet løser gruvearbeidere kompliserte matematiske problemer og får kreditt for å legge til en bekreftet blokk i blockchain. Å finne en løsning på matteproblemene eller de asymmetriske oppgavene er ingen enkel oppgave og innebærer bruk av betydelige mengder beregningskraft for å løse dem. Ingen ferdigheter kreves for å løse de intrikate problemene; i stedet trengs brute force. Når en datamaskin gjetter riktig løsning for puslespillet, er den avhengig av andre datamaskiner i nettverket for verifisering. Systemet bekrefter raskt problemene.

I motsetning til hva de fleste Bitcoin-entusiaster tror, ​​eksisterte PoW langt før Bitcoin eller andre kryptoaktiva. Ideen med PoW er kreditert til Cynthia Dwork og Moni Naor i 1993 med Markus Jakobsson som utarbeidet begrepet “Proof of Work ‘i 1999. Likevel var Bitcoins skaperen Satoshi Nakamoto den første som brukte den praktisk talt.

Hvordan fungerer arbeidsbeviset? Et eksempel på Bitcoin Mining

Som nevnt ovenfor involverer PoW gruvearbeidere som løser et kryptografisk puslespill for å validere en transaksjon. Gruverne konkurrerer om å løse problemet ved å gi det riktige svaret, også kjent som hasj. Når datamaskinene i nettverket godkjenner hver transaksjon, blir gruvearbeidere belønnet med blockchainens opprinnelige valuta i tillegg til et transaksjonsgebyr.

I kryptodrift samles en gruppe nettverkstransaksjoner i en minnepool, også referert til som en mempool. Gruvearbeidere konkurrerer deretter om å verifisere hvert salg i mempool ved å bruke betydelig beregningskraft for å løse det matematiske puslespillet. Den første gruvearbeideren som løser problemet mottar en blokkbelønning pluss nettverksavgiftene. Mempool blir nå bekreftet og blir lagt til blockchain i form av en block. Hashcash (SHA-256) er beviset på arbeidsfunksjonen som brukes av Bitcoin-gruvearbeidere for å løse de intrikate puslespillene og legge til blokker på blockchain.

Hovedtrekk ved bevis på arbeidskonsensus

  • Asymmetriske gåter som gjør det vanskelig for gruvearbeidere å løse problemet. Imidlertid verifiserer nettverket raskt det riktige svaret.
  • Å løse puslespillet krever ingen tekniske ferdigheter, men brute force. Den beste måten å effektivt løse et problem på er å forbedre beregningskraften.
  • Parametere for å løse oppgavene oppdateres etter en bestemt periode slik at blokkeringstiden kan være konsistent.

Bevis for innsats (PoS)

PoS konsensus er ganske forskjellig fra PoW i den forstand at det ikke er gruvedrift da valutakraft erstatter beregningskraften. Med PoS løser ikke gruvearbeidere asymmetriske oppgaver. I stedet setter gruvearbeideren en innsats eller holder opp flere mynter for å bekrefte en blokk med transaksjoner. Gruvearbeideren som omtales som en forfalskning av tekstblokken, velges ved hjelp av en deterministisk tilnærming basert på myntsatsen. De asymmetriske oppgavene i PoS er mye enklere, og forfalskere trenger bare å bevise at de eier en bestemt prosentandel av alle mynter som er tilgjengelige i en gitt valuta. For eksempel, hvis noen eide 2% av all Litecoin (LTC), kan de bryte 20% av alle transaksjoner.

Hvordan fungerer PoS?

I PoS, som nevnt ovenfor, må forfalskere sette myntene sine i en bestemt lommebok for å få muligheten til å validere transaksjoner. Porteføljen vil fryse myntene og plassere dem på nettverket, noe som betyr at du ikke kan ta ut myntene. Når myntene er staket, satser validatorene på blokken som de føler vil bli lagt til ved siden av kjeden. Hvis den valgte blokken blir lagt til, mottar de blokkbelønninger basert på andelen av deres innsats.

Fordeler med bevis på stav over bevis på arbeid

I de siste årene beveger kryptorommet seg mot PoS-tjenester som tilskrives fordelene det gir over PoW. PoS er utvilsomt bedre enn PoW, som beskrevet nedenfor.

Energieffektivitet

Det største problemet med PoW er at beregningskraften som kreves er veldig energikrevende og påvirker miljøet negativt. For eksempel er Bitcoin-nettverkets årlige energiforbruk 57,6 TWh, tilsvarende hele energiforbruket av Colombia. PoS-systemer er mye mer energieffektive da de ikke krever gruvedrift, noe som er energiintensivt. De gir derfor et energivennlig alternativ til Proof of Work-systemer.

Sentralisering-gruvedrift

PoW-systemer har høy risiko for sentralisering. Gruvedrift dannes av individuelle gruvearbeidere som samler ressurser for å maksimere belønningen og også spare på den opprinnelige startkapitalen. Noen gruvebassenger er fullskala virksomhet, til og med sysselsetter tusenvis av ansatte og investerer millioner av dollar i dedikert gruveutstyr, dvs. ASCIS, for å generere den høyeste gruvekraften. Problemet med gruvebassenger er at sentraliserte PoW-nettverk gjør det utsatt for hackingangrep, for eksempel 51% angrep. Dette er ikke tilfelle med PoS-nettverk siden belønningen er basert på de innsatte myntene.

Økonomiske fordeler / utbytter til brukerne-MyCointainer

Den andre fordelen med PoS fremfor PoW er at den gir økonomiske fordeler (utbytte) til brukerne gjennom muligheten til å kjøre en masternode eller stikke myntene i en staking- og masternode-plattform som MyCointainer. Dette er ikke mulig i PoW-systemer.

MyCointainer er en førsteklasses online automatisk og masternode staking plattform som hjelper brukere med å handle mynter og generere betydelig fortjeneste i form av innsatser. Med MyCointainer kan du tjene passivt ved å sette myntene dine i den automatiserte bassenginnsatsen og tjene på myntinnsatsen uten å ta vare på tekniske detaljer. Brukere setter myntene sine som validatorer på plattformen og får igjen belønning for investeringen.

Avsluttende tanker

PoS presenterer en bedre blockchain-konsensusmekanisme sammenlignet med PoW takket være de forskjellige fordelene de tilbyr. PoS-systemer er energieffektive, sikre og gir økonomiske fordeler gjennom masternode- og staking-plattformer, spesielt MyCointainer. Brukere setter myntene sine på nettverket og tjener igjen passivt fra innsatsen uten mye bry. Likevel har PoS fortsatt sine sårbarheter, men er et bedre valg sammenlignet med PoW.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me