Cardano vs Ethereum: kryptovaluta sammenligning i 2020

cardano vs etehreum

Cardano og Ethereum er to av de mest gjenkjennelige prosjektene i kryptorommet, og i dag vil vi analysere de to i vår Cardano vs Ethereum-sammenligning.

Hva er Cardano?

Cardano er et blockchain-prosjekt som er designet for å støtte smart kontraktfunksjonalitet.

Prosjektet ble utviklet i 2015 av en organisasjon kalt Input Output Hong Kong (IOHK), ledet av Ethereum medstifter Charles Hoskinson. Mens Ethereum regnes som en andre generasjons blockchain, hevder Cardano å være en tredje generasjons blockchain.

Den opprinnelige kryptoen til Cardano-plattformen er ADA-mynt, som også kan brukes til å gjennomføre transaksjoner over nettverket.

Prosjektet ledes av et team av forskere, forskere og forskere, som jobber sammen for det langsiktige målet om å tilby raske, billige og svært skalerbare transaksjoner.

I motsetning til de fleste blokkjeder som kommer til liv ved gafler, bygde ADA-teamet sin egen protokoll fra bunnen av ved hjelp av programmeringsspråket Haskell.

Hva er Ethereum?

Ethereum ble opprettet tilbake i 2015 av Vitalik Buterin, og det er kjent for å være den første blockchain som noensinne har implementert smarte kontrakter. Ethereum ble dermed mer allsidig enn Bitcoin, da det hadde flere formål enn å støtte finansielle transaksjoner.

Men akkurat som Bitcoin, kan Ethereum brukes til å sende og motta mynter i form av sin opprinnelige krypto Ether.

Ethereum-nettverket er desentralisert, men alle smarte kontrakter og transaksjoner blir bekreftet av samfunnet.

Nå som du vet hva Ethereum og Cardano er, la oss se på noen av deres definerende funksjoner i vår “Cardano vs Ethereum” -guide.

Cardano vs Etereum: Statistikk

Cardano er rangert på 13. plass, med en markedsverdi på $ 971.196.803, og et døgnvolum på $ 49.149.252. Den er priset til $ 0,037459 i skrivende stund. Det er for tiden 25.927.070.538 ADA i omløp av en total forsyning på 31.112.483.745 ADA.


Ethereum er rangert som nummer to, med en markedsverdi på $ 15.744.613.960 og et døgnvolum på $ 9.168.341.537. Den nåværende ETH-prisen er på $ 144,21 i skrivende stund. Det er for tiden 109,176,123 ETH i omløp.

Cardano vs Ethereum: Konsensus og teknologi

Begge plattformene bruker en “konsensusmekanisme” som validerer nye transaksjoner før de legges til blokken.

Ethereum bruker for øyeblikket konsensus “Proof of Work”, som er den samme som Bitcoin. Denne algoritmen krever mye beregningskraft for å løse kryptografiske ligninger av transaksjonene.

Gruvedrift Ethereum kan gjøres ved hjelp av kraftig maskinvare kalt ASIC, med gruvearbeidere som konkurrerer om å være den første til å løse ligningene for å få ETH-belønningen.

Ethereums Proof of Work-modell krever mer strøm, ettersom løsningsvanskeligheten øker når flere gruvearbeidere blir med i nettverket.

Proof of Work-modellen begrenser også antall transaksjoner som kan verifiseres, med Ethereum som bare administrerer 15 transaksjoner per sekund.

Dette er grunnen til at Ethereum jobber for å oppgradere Proof of Stake, for å gjøre transaksjoner raskere, billigere og mer skalerbar. Casper-oppgraderingen forventes å skje i 2020, som vil flytte Ethereum fra Proof of Work til Proof of Stake.

Proof-of-Work-vs.-Proof-of-StakeDraglet

Å bytte fra PoW til PoS er imidlertid ingen enkel oppgave. Dette har spekulert i at Ethereum vil ha en resulterende blockchain-hybrid, en sammenslåing mellom PoW og PoS.

Cardano er basert på en variant av “Proof of Stake”, i likhet med Delegated Proof of Stake, som kalles “Ouroboros.” Proof of Stake-modellen bruker forfalskere som er brukere som “satser” ADA-mynter.

Ouroboros-modellen ble opprettet av Cardano-teamet og hadde ingen minimumsbeløp som kreves for innsats.

I 2020 forventes Cardano å oppgradere sin allerede eksisterende PoS-plattform til et offentlig nettverk. Charles Hoskinson har sagt at det nye nettverket vil ha hundrevis av ganger flere mennesker som kjører programvaren enn noe annet PoW-system.

“Dette markerer utgangspunktet for å overlevere protokollen helt til samfunnet,” kommenterte medstifteren.

I løpet av de siste to årene har Cardano utviklet og testet et fungerende PoS-system.

Etter at “Shelly” -oppgraderingen ble utført, begynte Cardano å jobbe med en oppgradering som ville introdusere smart kontraktsfunksjonalitet som tillater dApp-utvikling. Teamet har også som mål å øke skalerbarheten i nettverket til 10 000 transaksjoner per sekund. Oppgraderingene til Shelly, Goguen og Basho forventes å være ferdig innen utgangen av 2020.

Cardano vs Ethereum: Spådommer og fremtidig utvikling

utvikling av eterumaffidaty.io

Siden Ethereum debuterte på kryptomarkedet, har det prestert bra. Og dette er ikke overraskende, ettersom det var det aller første blockchain-prosjektet som ga smart kontraktsteknologi, og fortsatt har den andre posisjonen i henhold til markedsverdi den dag i dag. Det er den mest brukte plattformen for utstedelse av første mynttilbud (ICO), for nye oppstart og nye tokens.

Ethereum har også mange dApps innebygd i deres økosystem, som bruker Ether-mynten. Prosjektet har fremdeles skalerbarhetsproblemer, men de håper at gjennom deres Proof of Stake, Plasma og Sharding-oppgraderinger, vil problemet bli løst.

Cardano, som resten av kryptovalutaindustrien, har opplevd en merkbar reduksjon i verdi.

cardano utviklingchangelly.com

Hovedproblemet med Cardano er den langsomme utviklingsprosessen, med teamet som hevder å ta seg tid til å bygge produktet uten feil..

Plattformen må fortsatt gjennomgå en lang vei for å oppnå sitt endelige mål om ubegrensede, øyeblikkelige og gratis transaksjoner. Selv om teamet består av erfarne ingeniører, forskere og utviklere, er det ingen garanti for at prosjektet noen gang vil bli avsluttet, og investorer kan miste interessen i mellomtiden.

Cardano-veikartet er ambisiøst, med fremtidige utviklingsplaner, inkludert implementering av kvantebestandige adresser, stemmegivning i kjeden og betalinger utenfor kjeden..

Spådommer for både ETH og ADA er enten bearish eller bullish, avhengig av personen som gjør prognosen. ETH har blitt anslått å nå alt fra $ 1000 til $ 11000 i 2020, mens Cardano har blitt spådd å handle mellom $ 0,08 og $ 10 i 2020.

Cardano vs Ethereum: dom

Ethereum kan virke som den åpenbare vinneren i Cardano vs Ethereum-kampen, da den allerede er den nest største kryptoen etter markedsverdi, og den andre har fortsatt en lang vei å gå før du fullfører produktet.

Merk: Dette innlegget ble opprinnelig publisert 9. desember 2018 og har blitt oppdatert for fullstendigheten og sannheten til innholdet 9. januar 2020.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map