Coinbase vs Bitstamp | Crypto Exchange Sammenligning i 2020

Coinbase og Bitstamp er to kryptobørser som er kjent i kryptosamfunnet for sitt utmerkede rykte og handelstjenester. Både Bitstamp og Coinbase har vært på kryptobørsemarkedet i mer enn 7 år, noe som gjør lagene deres til de mest erfarne der ute.

I vår artikkel vil vi sammenligne funksjonene til hver børs ved siden av hverandre for å hjelpe deg med å velge den rette for deg.

Om Coinbase

Coinbase

Coinbase ble først etablert i 2012 i San Francisco, California av Brian Armstrong og Fred Ehrsam.

Coinbase regnes som en av de mest pålitelige og sikre plattformene for kryptohandel. Børsen har en BitLicense, noe som betyr at det er en av de få kryptobørsene som lovlig kan operere i New York..

Selskapet samarbeidet med toppmerker, som Dell, Expedia, Time Inc., og andre for å lette Bitcoin-betalinger.

Plattformen er en megler som lar brukerne kjøpe og selge kryptoer til en fast pris basert på dagens marked. Dette betyr ikke å vente på at ordrer skal matches, da transaksjoner er raske og enkle.

Om Bitstamp

Bitstempel

Bitstamp ble grunnlagt av slovenerne Nejc Kodric og Damijan Merlak i 2011, og er en børs som ble bygget for å være like trygg og pålitelig som en banktjeneste..

Grunnleggerne gjorde børsen i samsvar med mange regler og forskrifter for å opprettholde sikkerheten til kundenes midler.

Som i deres hjemland Slovenia var det ingen rammeverk for krypto, utvekslingen flyttet til London og til slutt bosatte seg i Luxembourg, et land med riktige regler når det gjelder kryptosaker..

I 2016 ble Bitstamp den første fullt sertifiserte kryptobørs, siden den fikk lisensen i Luxembourg.

Coinbase vs Bitstamp: Tilgjengelige valutaer

Coinbase støtter en rekke kryptovalutaer: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, 0x, USD Coin, Basic Attention Token, Ripple, EOS, Stellar, Augur, DAI, Link, Atom, Kyber Network og Zcash.


Bitstamp tillater brukere å handle med to fiat-valutaer: amerikanske dollar (USD) og euro (EUR). Britiske pund og sveitsiske francs innskudd kan også gjøres, men de vil bli konvertert til USD eller EUR før handel.

Når det gjelder krypto, er Bitstamp mer begrenset i noteringen, og har bare 5 kryptoer: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) og Ripple (XRP).

Coinbase vs Bitstamp: Tilgjengelige land

Coinbase støtter 77 land fra Afrika, Europa, Australia, Sør-Amerika, Nord-Amerika og Sør-Afrika.

På grunn av sin Luxembourg-lisens er Bitstamp tilgjengelig i alle 27 EU-land. I år fikk Bitstamp også lisensen fra New York State Department of Financial Services, noe som betyr at den lovlig kan operere i USA. Den aktiveres også i 49 andre land utenfor EU, inkludert Australia, Brasil, Kina, Sør-Afrika og Sør-Korea.

Coinbase vs Bitstamp: Grensesnitt og brukeropplevelse

Coinbase blir ofte spioneringen som beste plattformen for nybegynnere. Dette er fordi den ble opprettet med enkelhet og brukervennlighet i tankene, med sikte på å replikere funksjonaliteten til PayPal.

Mens Bitstamp har et estetisk grensesnittdesign og mindre handelsfunksjoner, er oppsettet litt forvirrende, spesielt for nybegynnere. De fleste nye handelsmenn klager over at Bitstamps Tradeview-side har for mange kompliserte funksjoner.

Bitstempel

Selv om begge plattformene støtter Bitcoin / amerikanske dollarbyttetjenester, fungerer de annerledes. Coinbase er en meglerbørs, noe som betyr at brukere kjøper og selger Bitcoins direkte fra selskapet for fiat-valuta. Kjøpere og selgere handler ikke mellom hverandre i stedet, de går til “kjøp / selg” -siden for å legge inn sine bestillinger og handle med prisene satt av Coinbase.

Ettersom brukere handler direkte med Coinbase, er det ingen ventetid for bestillinger som skal matches, og konverteringen skjer raskt etter at bestillingen ble plassert..

Bitstamp er en utvekslingsplattform der brukere kjøper og selger seg imellom til de mest praktiske prisene som er tilgjengelige i systemet. Fordelen her er at handelsmenn kan se etter prisene som er mer fordelaktige for dem og gjøre lønnsomme handler.

Hvis du ønsker å gjøre raske kryptokonverteringer uten komplikasjoner, er Coinbase det bedre alternativet for deg.

Coinbase vs Bitstamp: Mobile Apps

Bitstamp har mobilapper for både iOS- og Android-brukere, men det har vært noen klager på mangelen på funksjoner og ventetid når det gjelder oppdateringer.

Coinbase har også apper for iOS- og Android-operativsystemer. Coinbase-mobilappene har bedre rangeringer enn Bitstamp, med brukere som roser deres pålitelighet og brukervennlighet.

Coinbase vs Bitstamp: Innskudd og uttak

Bitstamp støtter innskudd og uttak både gjennom fiat og cryptos, SEPA og internasjonal wire, samt kredittkortkjøp.

Coinbase-brukere kan foreta betalinger i en rekke alternativer:

  • Bankoverføring (samt ACH i USA og SEPA i EU);
  • Kredittkort;
  • Bankkort;
  • PayPal (kun uttak);
  • Oppførte kryptoer;
  • CAD, EUR, GBP, SGD, & USD.

Coinbase vs Bitstamp: avgifter

Som de fleste børser er gebyrene forskjellige basert på brukerens land, betalingsmåte, valuta og handelsvolum.

Coinbase belaster handelsavgiftene sine basert på følgende struktur:

  • $ 10 og under: $ 0,99 gebyr;
  • $ 10 til $ 25: $ 1,49 gebyr;
  • $ 25 til $ 50: $ 1,99 gebyr;
  • $ 50 til $ 200: $ 2,99 gebyr.

Kreditt- eller debetkortkjøp medfører et gebyr på 3,99% på Coinbase.

Standard kjøp / salg Øyeblikkelige kjøp (bare debetkort) Bankoverføringer (SEPA) – inn / ut * Raskere betalinger
1,49% 3,99% Gratis / € 0,15 Gratis
Betalingsmåte for kjøp / utbetalingsmetode for salg Effektiv hastighet på konverteringsgebyr (etter frafall)
Amerikansk bankkonto 1,49%
Coinbase USD lommebok 1,49%
Debetkort 3,99% ***
USD innskuddsmetode Avgift
ACH-overføring Gratis
Bankoverføring $ 10 ($ 25 utgående)

Bitstamp bruker sine gebyrer på handelsvolumet i en 30-dagers periode, med 0,50% brukt på handler under $ 10 000 og 0,25% for handler over $ 20 000. SEPA-uttak har et gebyr på 3 EUR, og kredittkort kjøper et gebyr på 5%.

Internasjonale bankinnskudd kommer med et gebyr på 0,05% (min avgift = 7,5 USD / EUR, maks avgift = 300 USD / EUR), og et uttaksgebyr på 0,1% (min avgift = 25 USD / EUR). Banken din kan kreve ekstra avgifter.

Tjenestetype SEPA Internasjonal ledning
Overfør retur 0,25%

(min avgift = 25 EUR)

0,25%

(min avgift = 25 EUR)

Overfør spor 30 EUR 35 USD
Overfør endringer 30 EUR 35 USD
Administrasjonskostnader 50 EUR 50 USD
Overfør tilbakekalling 30 EUR 35 USD
Overfør kvittering 30 EUR 35 USD
Spredte overføringer Belastes som et vanlig bankinnskudd Belastes som et vanlig bankinnskudd
Transaksjonstype Avgift
Innskudd 0,05%

(min avgift = 7,5 USD / EUR, maks avgift = 300 USD / EUR)

Uttak 0,1% (min avgift = 25 USD / EUR. Banken din kan kreve ekstra avgifter

Kryptoinnskudd på begge børsene er gratis.

Coinbase vs Bitstamp: Sikkerhet

Coinbase og Bitstamp har begge høye rangeringer når det gjelder sikkerhetsimplementeringer.

Begge børsene bruker sterke sikkerhetstiltak og lagrer det meste av kryptokurrencyfondet i kalde lommebøker for å sikre midlene mot hackingsforsøk. Nesten 98% av Coinbases midler er lagret i kalde lommebøker, mens de resterende 2% er forsikret av et syndikat av Lloyd’s of London. USD-fondene til amerikanske kunder har FDIC-forsikring for tap på opptil $ 250.000.

Bitstamp holder også et flertall av sine digitale eiendeler i fryselager.

Så langt har Coinbase aldri blitt hacket, men brukere har mistet penger på grunn av phishing-svindel eller hendelser der kontoenes passord ble stjålet.

Bitstamp ble hacket i januar 2015 og mistet 19 000 BTC, som var rundt 5,1 millioner på den tiden. Mens bruddet påvirket Bitstamps omdømme, jobbet selskapet hardt for å håndheve sterkere sikkerhetsmekanismer og betalte tilbake sine kunder for tapte midler. Bitstamp har opplevd store sikkerhetsproblemer siden.

Bitstamps midler er revidert av Ernst og Young regnskapsførere. Plattformen ble testet for å se om de brukte og lagret kundenes penger riktig, og besto tilsynet med glans.

Begge plattformene krever at brukerne har tofaktorautentisering aktivert på kontoene sine.

Coinbase har en god track record når det gjelder sikkerhet, men i februar 2018 forårsaket det bekymringer da det ga detaljene til 13.000 brukere til IRS.

Coinbase og Bitstamp er lovlig lisensiert til å operere i USA og Europa.

Coinbase vs Bitstamp: Kundesupport

Coinbase har blitt rapportert å tilby utmerket kundeservice sammenlignet med de fleste kryptobørser. Coinbases kundesupportteam kan kontaktes via e-post, og de har nylig lagt til telefon kundestøtte, noe som er et flott pluss for en kryptobørs, da ikke mange tilbyr et slikt alternativ. Svartiden for supportbilletter er rapportert å være mellom 24 og 48 timer.

Bitstamp har også blitt vurdert for å gi anstendig kundesupport. Utvekslingen kan nås enten via e-post eller ved å ringe nærmeste kontor for nødsituasjoner.

Bitstamp inneholder også en FAQ-seksjon på nettstedet, som beskriver hvordan plattformen kan brukes. Vi anbefaler at nybegynnere analyserer denne delen for å bedre forstå grensesnittet og TradingView.

De fleste klager fra Bitstamp blir besvart direkte av deres supportteam og er vanligvis relatert til at kontoer stenges etter å ha satt inn unormalt store summer for brukerne..

Coinbase vs Bitstamp: Offentlig mening

Coinbase anses å være en av de sikreste og mest pålitelige i kryptoindustrien. Denne plattformen er konsekvent rangert blant topp 1 eller 2 av de mest pålitelige børsene i Google-søk, og det anbefales ofte som den beste kryptomegleren for amerikanske baserte brukere.

Bitstamp har også bygget et sterkt rykte de siste årene og har tjent samfunnets respekt gjennom sine anstrengelser for å tilby best sikkerhet og samsvar. Børsen er rangert som en av de beste kryptohandelsplattformene for EU-baserte brukere.

Coinbase vs Bitstamp: dom

Coinbase og Bitstamp er begge ledende børser i kryptoindustrien.

Coinbase vil være et mer passende alternativ for de som ønsker å konvertere USD, ettersom det er basert i USA. Mens EU-baserte brukere som ønsker å finansiere kontoer med euro gjennom SEPA-overføring, bør velge Bitstamp.

I Coinbase vs Bitstamp-debatten er det ingen klar vinner; alt kommer ned til ditt valg av fiat, krypto, plassering og budsjett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector