Cold Wallet vs Hot Wallet: Hva er forskjellen?

varm lommebok kald lommebok

Lommebøker er programvare og enheter som lagrer de private og offentlige nøklene til Bitcoins og andre kryptovalutaer. Det finnes forskjellige typer lommebøker, men hovedkategoriene de kan deles i er kalde lommebøker og varme lommebøker. I denne artikkelen vil vi diskutere hvilke fordeler og ulemper som følger med hver type lommebok, slik at du kan velge hvilken som passer for deg og dine behov.

Hot Wallets

Varme lommebøker er lommebøker som er koblet til Internett, og de kommer også i forskjellige kategorier.

Lommebøker på skrivebordet er en form for lommebøker som er installert på din personlige datamaskin. Brukere har kontroll over sine private nøkler, og de har også muligheten til å kryptere lommeboken for å forhindre hackingsforsøk.

ICO-overvåkningsliste

Desktop-lommebøker anses å være det sikreste alternativet som når det gjelder varme lommebøker, men er kanskje ikke praktisk for daghandlere som vil kjøpe og selge kryptovalutaer raskt. Desktop-lommebøker har også flere alternativer angående valg av kryptovalutaer som kan lagres på dem.

Imidlertid kan nedlastings- og oppsettprosesser av noen stasjonære lommebøker noen ganger kreve teknisk ekspertise som kan vise seg å være vanskelig for de som er nye for kryptovaluta. En stor ulempe med stasjonære lommebøker er at hvis den blir stjålet eller skader, kan tilgang til kryptovalutaen din gå tapt permanent ettersom et riktig backupsystem ikke er implementert.

Mobil lommebøker er smarttelefonapper som kjører på mobile enheter. De er den mest praktiske typen varme lommebøker og er ideelle for handelsmenn som alltid er på flukt.

Imidlertid, selv om noen mobile lommebøker har sikkerhetsalternativer med flere signaturer, er de ikke like sikre og bør ikke lagre store mengder krypto. Noen av mobillommebøkene gir ikke brukerne tilgang til private nøkler, noe som kan være et problem.

Online lommebøker, eller lommebøker på nettsteder, er den typen lommebok som drives via en online plattform, noe som gjør dem mest utsatt for hacking. På grunn av dette anbefales de for det meste for kortsiktig handel.

Fordelen er at de er tilgjengelige fra en hvilken som helst enhet som er koblet til internett, og at transaksjoner kan gjøres raskt og enkelt. Online lommebøker er de sikreste når de brukes sammen med en sikker stasjonær eller frakoblet lommebok.

Sikkerheten til varme lommebøker avhenger av hvilke sikkerhetsvaner brukerne har og de involverte tredjepartene. Slike plattformer er sårbare for hack fordi de hele tiden er koblet til internett.

Å lagre små mengder digital valuta i varme lommebøker er greit fordi hackere sannsynligvis ikke vil kaste bort tiden og ressursene sine for å få tilgang til små summer. Det har vært mange tilfeller av tyveri som involverte varme lommebøker. Millioner dollar verdt Bitcoin har angivelig blitt stjålet i hackingsforsøk (se Mt Gox-hendelsen).


Cold Wallets

Kalde lommebøker er den valgte lagringsmetoden for hodlers av en betydelig mengde Bitcoins. Typer av kalde lommebøker er: papirlommebøker og hardware-lommebøker.

Papir lommebøker er dokumenter der alle dataene som er nødvendige for å generere Bitcoins er trykt på. De er ideelle for langvarig lagring, da ingen kan hacke papir. Ulempen er at de kan bli stjålet eller skadet på grunn av upassende lagringsforhold. Oppbevaring av Bitcoins på papirlommebøker bør gjøres med meget strenge tiltak under utskriftsforberedelsene for å gjøre alt sikkert.

Blockgeeks

Maskinvare lommebøker er fysiske offlineenheter som ligner på en USB med et grensesnitt, som kan kobles til datamaskinen din når du vil overføre kryptoer. Ettersom de ikke er koblet til internett under generering av frø og lar deg beholde både dine private og offentlige nøkler, anses de for å være det sikreste lagringsalternativet.

Hvilken type lommebok trenger jeg?

Nå som du har blitt introdusert for de viktigste lommebokkypene, vil vi gå gjennom de viktigste aspektene og funksjonene, slik at du kan ta en informert beslutning og velge den som passer dine behov.

Steemit

Hvis du planlegger å handle ofte, er en varm lommebok et bedre alternativ

Hvis du er interessert i HODLing større mengder kryptokurrency i lengre tid for at verdien skal øke, anbefales en kald lommebok da den har den sterkeste sikkerheten.

Handlere som ønsker å lagre flere typer altcoins, bør se etter en lommebok som tilbyr kompatibilitet for et bredere utvalg av kryptoer.

Du bør se etter en lommebok som har et grensesnitt som du enkelt kan samhandle med. Hvis du er mer teknisk kunnskapsrik og kan håndtere mer komplekse installasjoner og prosedyrer, kan du velge å bruke en som passer ditt kunnskapsnivå. Det ville være tidkrevende og frustrerende å eie en lommebok som har funksjoner du ikke kan mestre.

Spør deg selv om du kan ta vare på en fysisk lommebok eller om det er vanskelig for deg å holde den trygg.

Sikkerhetsmessig, hvis du er ute etter de beste sikkerhetstiltakene, vil en kald lommebok være det ideelle valget.

Konklusjon

Med dette avslutter vi artikkelen vår om varme og kalde lommebøker. Vi håper at informasjonen vi presenterte her vil være til hjelp i prosessen med å finne den perfekte lommeboken for deg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map