De 10 beste .onion-nettstedene på Internett

Introduksjon

Hvis du er bekymret for det personvern og ivrig etter anonymitet, må du sjekke ut det mørke nettet. Ja, noen deler av det mørke nettet er befolket med ikke altfor salte tegn, men det er også legitime nettsteder for personvernbevisste mennesker.

I stedet for å ha et toppdomene som.com, .edu eller.org, ender mørke nettsteder ofte på .onion. Tenk på dette som din korte guide til noen av de beste. Løkperlene som finnes på det mørke nettet. Disse nettstedene er noen av de første stedene på det dype nettet du bør besøke.

For å få tilgang til.onion, også kalt ‘tor’ -sider, må du bruke et mørkt nett, som Tor. Tor, utviklet av marinen, er det største mørke nettet, og navnet er egentlig et akronym for ‘løkrouteren’.

Skjermbilde av Torproject.org Torproject.org – Hjemmeside

I bytte for det lille fancy fotarbeidet for å få tilgang til et mørk nett, vil du for det meste unngå å bli sporet av Internett-leverandører eller offentlige enheter. Hvis du går et skritt videre for å få tilgang til Tor-nettsteder med en sikker VPN og ekstra kryptering, bør du kunne gjøre en enda bedre jobb med å dekke internett-sporene dine.

Personvern og anonymitet gjør dette også til et ideelt terreng for ulovlige aktiviteter som å kjøpe og selge narkotika, våpen eller å ansette en hitmann. Mange nettkriminelle som er ivrige etter å snappe dataene dine, lurer i skyggen av det mørke nettet, så vær forsiktig.

Det siste du vil gjøre er å cruise på det mørke nettet, klikke på en ødelagt lenke og plukke opp skadelig programvare, for eksempel.

Digital kriminalitet av en anonym hacker

Nå som du forstår ordentlig hva du går ut på når du hopper på Tor-nettsteder, er det noen steder som kan vekke interessen din.

1. The Hidden Wiki

The Hidden Wiki er et flott sted å begynne søket på det mørke nettet. Det er en community-redigert wiki full av sideindekser som er en av de eldste koblingskatalogene på det mørke nettet.

Skjermbilde av Thehiddenwiki.org The Hidden Wiki

Her finner du alle essensielle.onion-lenker til kilder og tjenester som finnes på det mørke nettet. Bruk litt tid på å helle over artikler, guider eller konspirasjonsteorier. Du vil møte alt fra narkotikamarkedsplasser til finansielle tjenester og alt i mellom.

Det er flere spin-off-nettsteder med lignende navn som du også bør passe på å unngå.


2. DuckDuckGo

Som tidligere nevnt er Google ikke godt egnet til å søke på det mørke nettet. Bruk i stedet DuckDuckGo, en av de bedre søkemotorene på det mørke nettet, for å finne det du leter etter.

Skjermbilde av DuckDuckGo.com DuckDuckGo

Denne sikre, anonyme søkemotoren logger ikke noen av søkeaktivitetene dine. Men selv om DuckDuckGo ikke registrerer (eller deler) søkeloggen din eller får tilgang til e-posten din som Google gjør, kan DuckDuckGo konsekvent gi raske, pålitelige og private resultater.

3. Skjulte svar

Dette Tor-nettstedet er egentlig det mørke nettekvivalenten til store onlinefora som Quora eller Reddit. Når du får tilgang til det, kan det se litt forlatt ut, men tenk på hvor mange som faktisk er på det mørke nettet, og da vil du forstå den lave trafikken.

Skjermbilde av Hidden-answer.com Skjult svar

Her kan du spørre og svare på et ganske bredt utvalg av emner og få ærlige svar som bare vil bli delt med beskyttelsen som tilbys av det mørke nettets ultimate privatliv og anonymitet..

Forvent hovedsakelig å se spørsmål og svar om alt fra torrenting nettsteder for å hjelpe ansette en hitman.

4. Facebook

Jepp, du leste riktig. Facebook har et offisielt. Løkespeilside som er verdt å se. Selvfølgelig har Facebook ikke den beste track record når det gjelder personvern på nettet, så fortsett med forsiktighet.

Skjermbilde av Facebook.com Facebook

Dessverre bør du ikke forvente total personvern fra Facebook – de kan fremdeles overvåke hvordan du kommuniserer med nettstedet deres via kontoen din, selv om du går gjennom problemer med å lage en på det mørke nettet.

Ved å bruke den mørke nettversjonen av Facebook kan du holde dine aktiviteter på nettet borte fra regjeringsspioner og beskytte deg mot sensur.

5. Sci-Hub

Denne databasen med vitenskapelig kunnskap inneholder et enormt innskudd på millioner av dokumenter basert på vitenskapelig forskning. Her kan du finne 99% av akademiske artikler produsert over hele verden når nettstedet prøver å frigjøre informasjon og dele den åpent.

Skjermbilde av Scihub.wikicn.top Sci-Hub

Håpet er at med tilgang til alle upartiske publikasjoner kan vi fremme forskning på kreftkurer og lignende. Det har blitt rapportert om hyppige avbrudd tidligere, så det er kjent at stedets beliggenhet endres.

6. BlockChain

Kryptovaluta er, ikke overraskende, valutaen til det mørke nettet, og har vært det i årevis. Takket være kryptovalutas mangel på institusjonell innblanding fra myndigheter eller banker, er det en kamp laget i himmelen.

Skjermbilde av blockchain BlockChain

Blockchain var et av de tidligste stedene som lanserte et darknet-nettsted, og også en av de første som hadde et HTTPS-sikkerhetssertifikat for enda mer sikkerhet. Denne versjonen av nettstedet ble opprettet for å gi ekstra sikkerhet og begrense bitcoin-tyveri.

7. SecureDrop

SecureDrop tilbyr sikker, sikker kommunikasjon mellom journalister og nyhetsorganisasjoner og deres kilder (hovedsakelig varslere som tar passende forholdsregler), perfekt for å lekke sensitiv informasjon.

Skjermbilde av securrop SecureDrop

Når du går inn på nettstedet, får du et tilfeldig tildelt kodenavn for å sende informasjon til en bestemt forfatter eller redaktør, som deretter laster opp informasjonen ved hjelp av et omfattende system med utpekte flash-stasjoner og datamaskiner for ytterligere kryptering og sikkerhet..

8. ProtonMail

ProtonMail er en sveitsisk-basert kryptert e-posttjeneste som lar deg sende fullstendig konfidensielle e-poster. Det er en av de mest pålitelige e-postklientene på det mørke nettet.

Skjermbilde av protonmail ProtonMail

De fører ikke logger og bruker automatisk end-to-end-kryptering slik at kommunikasjonen din er sikker – til og med ProtonMail-ansatte kan ikke se hva du sender fordi kryptering skjer i nettleseren.

Du må betale for denne tjenesten, men sikkerheten deres er uten sidestykke. Mange av de største aktørene i kryptovalutaområdet bruker ProtonMail til kryptomailene sine.

9. Daniel

Daniels nettsted er vert for en liste med over 7000. lønnsadresse, og det er et flott sted å finne informasjon. De fleste av nettstedene er kategorisert og inneholder informasjon om lenkene, inkludert om det er online eller ikke, samt sist det ble sjekket – ting som kan være nyttige når du begynner å kjempe det mørke nettet.

Skjermbilde av daniel Daniel

Det er også en praktisk referanse for å beskytte deg – katalogen merker nettsteder som prøver å stjele informasjonen din med en iøynefallende “SCAM” sidenote. Det er ganske bart og praktisk, men en veldig nyttig lenkeliste.

10. ProPublica

ProPublica er et online undersøkende journalistikkuttak finansiert av Sandler Family. Det var de første online publikasjonene som vant en Pulitzer-pris i 2016 for påstander om seksuelt misbruk.

Skjermbilde av propublica ProPublica

Nettstedet støtter trofast personvern og ytringsfrihet, og velger å operere annerledes enn andre nyhetssider.

Konklusjon

Det er mange Tor-nettsteder på det mørke nettet som du kan lese i tillegg trygghet og sikkerhet. For hvert nettsted som er oppført her, kan tusenvis av andre vise seg å være farlige, så vær forsiktig når du utforsker disse ukartede farvannene.

Denne listen gir deg noen av de beste eksemplene på åpen kildekodeinformasjon som vil introdusere deg for det mørke nettet og hjelpe deg med å få tilgang til den med rimelig forsiktighet.

Bruk disse nettstedene til å skrape overflaten av hva anonymiteten til det mørke nettet gir deg. Enten det er tilgang til upartisk data, sending av anonymt innhold eller bare nysgjerrighet, det er mye å utforske på det mørke nettet.

FAQ

Hva er det mørke nettet?

The Dark Web, også kjent som Darknet, består av flere nettsteder på et kryptert nettverk med skjulte IP-adresser.

Er Tor en VPN?

Nei, Tor-nettleseren er ikke en VPN. Selv om de er to forskjellige teknologier, kan de begge beskytte personvernet ditt online og maksimere sikkerheten din online.

Bruker Tor ulovlig?

Nei, ikke i USA. Faktisk mottar stiftelsen Tor penger fra den amerikanske regjeringen for å holde den i drift. Tor er essensiell for å få informasjon ut av despotiske regimer over hele verden som prøver å kontrollere internett i deres land.

Er Tor over VPN trygt?

Ja, Tor over VPN er helt trygt. Det er flere måter å få tak i, og alt er trygt. Vi detaljerer alt om Tor over VPN, inkludert hvordan du konfigurerer det i oppskriften.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map