De beste måtene å holde dine private nøkler eller frønøkler trygge

private nøkler trygt

Å administrere kryptovalutaer og sørge for at de alltid holder seg trygge er en ganske grei oppgave (i det minste når du blir kjent med det grunnleggende). Siden det å eie kryptokurver betyr å være din egen bank og ta full kontroll over midlene dine, fører det imidlertid til en uunngåelighet som potensielt kan være skummel for noen investorer..

I motsetning til når du arbeider med fiat, krever administrering, handel og lagring av kryptovaluta litt engasjement og omsorg, siden alle transaksjoner i kryptoverdenen er irreversible. Ikke bare dette, men å miste private nøkler eller sånøkler, vil føre til permanent tap av pengene dine.

Hvis du begynner i kryptoverdenen, er det en god sjanse for at du vil finne denne guiden veldig informativ da vi gir detaljerte forklaringer om hva private nøkler er, deres betydning og til slutt hvordan du lagrer dem for å sikre at pengene dine blir værende. så sikkert som mulig.

På denne måten vil du ikke bare være en statistikk, da det anslås at rundt 4 millioner Bitcoins allerede er tapt utover utvinning på grunn av manglende private nøkler. Før vi kommer til de faktiske tipsene og triksene, er det viktig å forstå nøyaktig hva private adresser eller private nøkler (eller private frø) og offentlige adresser er..

Hva er en privat nøkkel?

En privat nøkkel kan enkelt defineres som et hemmelig alfanumerisk passord som brukes til å sende kryptovalutaene dine til en annen krypto-adresse. Private nøkler har en høy grad av tilfeldighet og unikhet basert på de kryptografiske funksjonene. Det er et 256-bit langt tilfeldig tall som skal være i din besittelse så snart du lager lommeboken.

Hovedrollen til private nøkler er å garantere irreversible transaksjoner. Dette garanteres ved hjelp av matematiske signaturer som er knyttet til hver transaksjon. Disse signaturene er også unike, ettersom de genereres fra de samme private nøklene.

Når du setter opp en kryptolommebok, blir du bedt om å notere et gjenopprettingsfrø, også kalt frønøkkel, gjenopprettingsnøkkel, frøfrase. Dette gjenopprettingsfrøet er ekstremt viktig siden det representerer den eneste måten å gjenopprette pengene dine i tilfelle du mister din private lommebok eller mobiltelefon (med en lommebok-app på den).

Det viktigste å huske på den private nøkkelen er som følger: Hvis du ikke eier din private nøkkel, eller hvis du har glemt eller mistet den, så eier du ikke kryptofondene dine – det er så enkelt som det.

Hva er en offentlig nøkkel?

Akkurat som den private nøkkelen, er den offentlige nøkkelen også en alfanumerisk adresse. Den kommer fra den private nøkkelen ved hjelp av kryptografiske matematiske funksjoner. Kort sagt, det er adressen som brukes til å motta kryptovaluta. Som navnet antyder, blir denne adressen alltid sett og kringkastet for å motta midler. Du kan lage så mange offentlige adresser du vil.

IBM

Slik holder du private nøkler eller frøøkler trygge?

Bruk en hardware lommebok


Når det gjelder sikkerhetsløsninger for kryptofondene dine, gjør de det ikke mye bedre enn maskinvarepunger. Disse lommebøkene er ikke online og har innebygde sikkerhetsfunksjoner som er ment å holde kryptovalutaene dine ekstremt trygge under nesten alle forhold. Å eie en maskinvarelommebok (spesielt for store summer av krypto) er sannsynligvis det viktigste trinnet du kan gjøre for å holde pengene dine trygge. Disse lommebøkene kan generere både private og offentlige nøkler ved hjelp av mnemoniske setninger eller frøord når de lanseres.

Husk dem

En av de enkleste måtene å lagre dine private nøkler sikkert er å bare huske dem. Vanligvis er det bedre at du husker gjenopprettingsfrasen for å kunne få tilbake pengene dine når som helst. Du kan også gjøre litt undersøkelser om en såkalt mnemonic pegging-teknikk og lage en “hjerne-lommebok”. Dette er tydeligvis ikke det mest pålitelige langsiktige alternativet, men hvis du vet at du har et godt minne, kan det være noe av det tryggeste.

Bruk en papirlommebok

Papir viste seg å være et av de mest effektive materialene for lagring av data på. Visst, papiret er ikke akkurat det mest motstandsdyktige mediet for lagring av data der ute, men hvis det lagres riktig, kan det vare i over tusenvis av år. Det beste er at en papirlommebok er gratis.

Medium

Lag flere eksemplarer

Dette kan virke litt kontraproduktivt, men hvis det gjøres riktig, er det en god sjanse for at pengene dine alltid vil være trygge. Prøv å lage mer enn en kopi av seed-nøklene eller den private nøkkelen, og oppbevar dem alle på forskjellige, men skjulte steder.

Bruk din vilje som den ultimate lagringsplassen

Selv om de fleste av oss behandler livet som en visshet, er det egentlig ingen måte å vite hva som kan skje i morgen. Hvis det uventede skal komme, er det i det minste fortsatt en måte å overføre pengene dine til dine kjære. En annen metode innebærer å legge igjen instruksjoner i testamentet om både privat og gjenopprettingsnøkkel.

Graver dine private nøkler

Som nevnt tidligere er papiret et pålitelig medium for lagring av private nøkler, men bare hvis de riktige lagringsforholdene er oppfylt. I tilfelle en naturkatastrofe kan for eksempel et stykke papir bli verdiløst på få sekunder. Noen kryptoeksperter anbefaler å gravere de private nøklene eller se setninger på rustfritt stål, noe som gir litt mer pålitelighet.

Bruk en kryptert lagringsenhet

En annen veldig god idé er å bruke en kryptert lagringsenhet til å lagre dine private nøkler og gjenopprettingsfraser. Du kan bruke en harddisk eller en grunnleggende flash-stasjon og kryptere dine private nøkler på den.

Andre nyttige tips

Ta aldri et skjermbilde eller et mobilbilde av gjenopprettingsfrasen. Som du kan forestille deg, er dette en dårlig idé siden alle enheter kan hackes ganske enkelt, til tross for de fleste sikkerhetsfunksjoner implementert av store selskaper.

Et annet godt tips er å aldri lagre gjenopprettingsfrasen eller private nøkler i skyen eller på e-postkontoen din. Kort sagt, unngå å holde dine private nøkler online for enhver pris.

Som nevnt tidligere, har hardware lommebøker mange fordeler. Imidlertid er de ikke det du vil kalle allsidig. Derfor, hvis du bruker kryptoen din regelmessig, kan du vurdere å overføre en liten del av det du eier til en mobil- eller stasjonær lommebok..

Konklusjon

Dessverre er det viktig å merke seg at du aldri kan sikre 100% sikkerhet for pengene dine. Men med litt flaks, velvilje og omsorg kan du holde dem veldig sikre. Ved å følge tipsene ovenfor, bør du kunne sikre et maksimalt sikkerhetsnivå for dine kryptofond.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map