Den farlige virkningen av kryptovalutautvinning på miljøet

kryptovaluta gruvedrift

Flere og flere mennesker går inn i cryptocurrency mining, men hvordan påvirker denne prosessen miljøet?

Cryptocurrency er en digital form for utveksling som bruker et desentralisert peer-to-peer-nettverk for å produsere, registrere og sende myntene over kjeden. Gruveprosessen involverer gruvearbeidere som konkurrerer om å løse komplekse databehandlingsalgoritmer via kryptografisk validering, og den første som løser hasjen blir belønnet i valutaen. Blokker for disse bekreftede transaksjonene blir deretter lagt til kjeden.

Bitcoin-Mining

itc.ua

Ifølge forskere fra University of New Mexico som ser på miljøpåvirkningen av kryptodrift, er det flere områder som er sterkt påvirket av denne operasjonen:

“Det som er mest påfallende med denne undersøkelsen er at den viser at helse- og miljøkostnadene ved gruvedrift av kryptovaluta er betydelige; større kanskje enn folk flest skjønte, ”sa Benjamin Jones, UNM-forsker.

Men prosessen med å verifisere disse valutaene krever mye beregningskraft, som igjen krever enorme mengder energi.

Papiret heter “Cryptodamages: Estimerte monetære verdier av luftforurensning og menneskers helseeffekter av kryptokurvedrift“Evaluerer miljøeffekten av disse kryptokurvedriftsteknikkene. University of New Mexico forskere Andrew Goodkind (asst. Professor, økonomi), Benjamin Jones (asst. Professor, økonomi) og Robert Berrens (professor, økonomi) bruker eksisterende data om energien brukt av kryptovaluta og et sett med økonomiske verdsettelsesteknikker for å bestemme hvor mye kryptovaluta-gruvedrift koster.

“Vår ekspertise ligger i å estimere økonomiske skader, på grunn av helse- og miljøpåvirkninger, av ulike økonomiske aktiviteter og sektorer,” presiserte Berrens. For eksempel er det vanlig at økonomer studerer virkningen av energibruk knyttet til produksjons- og forbruksmønstre i landbruket, eller med bilproduksjon og -bruk. I en verden som står overfor klimaendringer, kan økonomer hjelpe oss med å forstå virkningene knyttet til forskjellige aktiviteter og teknologier. “

Cryptocurrency Mining og strømforbruk

gruvedrift

hitecher.com

Gruvedrift krever bruk av spesialisert maskinvare som bruker mye strøm. Også gruvebruk, som er storskala gruvedrift, jobber i forskjellige regioner rundt om i verden hvor de kan tjene på de raskeste internettforbindelsene og de billigste energikildene..

Strukturen på kryptokurver er også et problem, ettersom de fleste Proof of Work-baserte mynter bruker en algoritme som gjør hasjen vanskeligere å løse over tid, noe som betyr at strømbehovet også øker, samt deres tilknyttede skader.

“Et viktig spørsmål er produksjonsprosessen som brukes i blockchain for å sikre nye blokker med krypterte transaksjoner. Sammen med forsyningsregler for nye enheter i valutaen, krever noen produksjonsprosesser, som den dominerende Proof-of-Work (POW) -ordningen som brukes i Bitcoin, stadig økende datakraft og energibruk i vinnerkonkurransen for å løse komplekse algoritmer, og sikre nye blokker i kjeden, ”forklarte Berrens.


“Med hver kryptovaluta kan de økende strømbehovene for å produsere en enkelt mynt føre til en nesten uunngåelig klippe med negativ netto sosial nytte,” leste avisen.

“Vi så på klimaendringene fra klimagassutslipp fra elektrisitetsproduksjon og også innvirkningen lokale luftforurensninger har når de blir ført nedovervind og over lokalsamfunn,” uttalte Goodkind.

Papiret estimerte at hver $ 1 av Bitcoin-verdi i 2018 genererte skader på $ 49 i helse og klima i USA. Forskernes data viser at kostnadene ved å lage Bitcoin i 2018 samsvarte med kostnadene for skadene. Disse skadene inkluderer forurensninger som skyldes forbrenning av fossilt brensel for energi, slik som karbondioksid, fint partikler, nitrogenoksider og svoveldioksid. Innånding av disse forurensningene over lengre tid har vært knyttet til økt risiko for tidlig død.

“Ved å bruke store mengder strøm generert fra forbrenning av fossilt brensel. Cryptocurrency mining er assosiert med dårligere luftkvalitet og økte CO2-utslipp, noe som påvirker samfunn og familier over hele landet, inkludert her i New Mexico, ”- sa Jones.

Forskerne estimerte strømforbruket og de resulterende karbonutslippene for fire av de mest gruve-kryptovalutaene: Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Monero. De fire kryptoene utgjorde mellom 3 og 15 millioner tonn karbondioksidutslipp fra 2016 til midten av 2018.

Dataene om utslipp ble samlet inn for ulike forurensninger knyttet til hver kilowatt-time produsert i USA og Kina, hvor de fleste av verdens gruvedriftoperasjoner i kryptovaluta er lokalisert. De utledet fra flere omfattende amerikanske data for å beregne helse- og klimaeffektene – eller “kryptoskader” – i Kina.

gruvedrift krypto

thebell.io

Deres klimaskadestimater er basert på karbondioksidutslipp som følge av elektrisitetsproduksjon.

I Kina er klimaendringene omtrent 89% på grunn av kryptoskader, mens resten på 11% skyldes menneskers helseeffekter. I USA påvirker nesten 60% av kryptoskader klimaet, mens 40% påvirker helsen.

Dette er fordi utslipp fra strømproduksjon er høyere i Kina enn i USA. Cryptocurrency mining i Kina påvirker i stor grad frekvensen av for tidlig dødelighet. Ifølge forskerne resulterer hver 50.000 Bitcoins som utvinnes i Kina i 12 ekstra dødsfall som følge av eksponering for partikler.

EN Ny forsker forskning viser at Bitcoin-gruvedrift genererer karbonutslipp som hele landet Estland, med kinesiske gruvearbeidere som har et bidrag på 47%. Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) fant ut i år at Bitcoins strømforbruk overgikk det i Sveits.

Gruvedrift-maskinvaren krever også kule systemer for å forhindre overoppheting mens du beregner slike komplekse algoritmer. Dette bruker ekstra energi, som ikke ble inkludert i denne studien, noe som betyr at det produseres enda mer energi og dermed flere skader.

Cryptocurrency Mining og Carbon Emission

karbonutslipp

http://theconversation.com/

Studien avslørte at i 2018 hadde hele nettverket et elektrisk forbruk på 31,3 teravattimer, som genererte 17,3 megaton karbondioksid.

Kina er den største produsenten og forbrukeren av kullenergi i verden, og har gruver i Xinjiang og Indre Mongolske regioner. Kullens energikilder har 30% billigere energi enn de bruker fornybar energi. Når man sammenligner utvunne kryptoer med fornybare energikilder i Canada, vil den samme utvinnede kryptoen i Kina ha en firedobling av CO2-utslipp.

EN CoinShares forskning rapporten beregnet at 77,6% av krypto-gruvedrift bruker strøm fra fornybare ressurser, mens resten av de 22,4% er avhengige av fossile og kjernefysiske produsenter.

Mange omfattende gruveanlegg for kryptovaluta er lokalisert i regioner som Pacific Northwest, Upstate New York, Nord-Skandinavia, Island og Georgia, hvor det for det meste brukes fornybare energikilder..

Konklusjon

Som vi kan merke, har fornybare energiproduksjonsmodeller mindre innvirkning på miljøet. Vi kan bare håpe at gruvearbeidere og gruvebruk vil prøve å gå over til å bruke mer fornybar energi enn de som er basert på fossilt brensel for å redusere de negative effektene av karbonutslipp. Hvis kryptoer endres fra PoW-protokollen til PoS, som er mindre minneintensiv enn den tidligere, kan dette drastisk redusere energiforbruket..

Utvalgt bilde: sharespro.ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector