Electroneum Review: Introduksjon til ETN

Electroneum

Det kan ikke benektes at kryptosfæren er et unikt og interessant medium med mange oppmerksomhets- og fantasifangende prosjekter.

I en sfære dominert av prosjekter som enten prøver å slå Bitcoin eller Ethereum, eller løse noen av de mest presserende problemene som skalerbarhet og personvern, er det ett prosjekt som kommer med et helt annet oppdrag, og det går under navnet Electroneum.

Prosjektet har som mål å bringe kryptovalutaen inn i mainstream ved å bli den første digitale valutaen som brukes til daglig forbrukerhandel og utgifter, noe Satoshi Nakamoto selv så for seg da den opprettet Bitcoin. For å oppnå dette bringer prosjektene en av de viktigste enhetene fra hverdagen vår inn i ligningen, våre smarttelefoner. Et annet interessant mål for teamet er å erstatte de fleste valutaene i spillet med ETN.

Hva er Electroneum?

Kort fortalt er Electroneum en mobil-første kryptovaluta som har som mål å bli så mye mer enn en spekulativ eiendel. Det tar sikte på å gjøre innkjøp av krypto eiendeler så enkle som noen gang før. Det mest innovative aspektet av prosjektet er representert av det faktum at brukere fra hele verden kan utvinne Electroneums token, ETN, direkte fra smarttelefonene sine.

Electroneums blockchain

Fundamentalt er Electroneum blockchain basen for et nytt tidsalder mobilbetalingssystem. Gruvefunksjonene til Electroneum-appen gir brukere fra hele verden muligheten til å betale med krypto. Blockchain er bygget på toppen av Monero blockchain, og som forventet har den noen interessante sikkerhetsfunksjoner.

Akkurat som Monero har Electroneums blockchain også skjult adresser. Systemet bruker en engangs offentlig nøkkel som forhindrer mottakers midler i å bli direkte knyttet til lommeboken. Fordi adressen kan revideres av en tredjepart for å bevise sin eksistens, mottar mottakeren midlene gjennom en lommeboks private visningsnøkkel som faktisk “skanner” blockchain. En privat nøkkel for engangsbruk opprettes, og den samsvarer med avsenderens offentlige nøkkel.

Dette gjør blockchain utrolig sikker, da mottakeren ganske enkelt kan bruke midlene ved å bruke mer enn en privat spend-nøkkel. Hele denne prosessen involverer ikke direkte lenker til verken avsenderen eller mottakeren. Resultatet er et system som er raskt og ganske billig. Gjennomsnittlig kostnad for transaksjoner på Electroneum ligger et sted rundt 0,2 ETN.

Electroneums mobilapp

Som nevnt i begynnelsen av denne gjennomgangen er mobilapplikasjonen en stor del av Electroneums økosystem. Opprinnelig kun tilgjengelig for Android, applikasjonen kan nå installeres på iOS enheter også.

Applikasjonen er veldig brukervennlig og kan brukes til å få tilgang til den digitale lommeboken. Det gir også brukerne muligheten til å sende og motta ETN, lage offline papirlommebøker. Et annet bemerkelsesverdig aspekt er det faktum at alle som inviterer fem venner til å bli med i nettverket, automatisk deltar i en konkurranse om å vinne 5000 ETN.

Mobildrift

Å sikre utbredelse av token er et av prosjektets hovedmål. Derfor må gruveprosessen være så tilgjengelig som mulig for så mange mennesker som mulig. En stor del av dette er å sikre at det store konsortiet som dominerer Bitcoin og Ethereum-gruvedrift ikke er relevant her.


Electroneum tilbyr desktop-apper for Windows, macOS og Linux, samt støtte for et stort antall gruvebassenger og virtuelle servere. Det desidert mest interessante aspektet er imidlertid det faktum at brukerne kan utføre mobil gruvedrift. Applikasjonen er smart utformet slik at telefonens CPU kan delta i simulert gruvedrift.

Gruveprosessen er veldig effektiv i den forstand at den ikke bruker store mengder Internett-data, og det fører ikke til at telefonen din varmes opp eller mister betydelig batterilevetid. Selv om prosessen fortsatt er virtuell (det bekrefter ikke nye blokker på blockchain), får brukerne fortsatt belønninger. Dette er mer en markedsføring. Denne typen aktivitet sikrer faktisk at Electroneum oppnår viral vekst.

Den gjennomsnittlige blokkbelønningen ligger rundt 9500 ETN, og takket være den ASIC-resistente naturen til gruvealgoritmen er det fortsatt mulig å bryte mynter med en grunnleggende CPU (eller smarttelefon-CPU).

Gruvedrift

Viktige aspekter ved ETN

Den totale tilgangen på ETN vil være 21 milliarder mynter. Takket være ICO som ble lansert i midten av september i 2017, ble totalt 6,3 milliarder ETN distribuert. 4,4 milliarder ETN var forbeholdt investorer under ICO. Tjue millioner ETN ble mottatt av 12-personers teamet bak prosjektet. I skrivende stund er det litt over 9 millioner ETN i omløp.

Foreløpig er ETN ikke blant verdens mest populære tokens. Derfor kan den bare kjøpes fra en håndfull børser som Kryptopi, KuCoin, Væske, TradeOgre, CoinBene, og Kryptomat.

Den eneste sikre måten å lagre ETN på er i online lommeboken fra plattformens offisielle app. Gjennom lommebokadministratoren kan brukerne sette opp lommebøker online og offline. Lommebøkene kan nås med de samme påloggingsdetaljene som når du får tilgang til plattformen.

Lommebok

Konklusjon

Electroneum har et langt stykke foran seg selv, og så rent oppdraget kan være, vil det definitivt være veldig vanskelig. Prosjektets eksplisitte intensjon om å få masseadopsjon for sitt ETN-token ved å målrette mobilmålgrupper og smarttelefonbrukere er prisverdig, men suksessen kan meget vel avhenge mindre av teknologien som er involvert og mer av prosjektets team for å sikre gode partnerskap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector