Er Coinbase trygt?

Når du begynner i krypto, er din umiddelbare impuls å lagre myntene dine på børsen du kjøper dem fra.

Coinbase er et av de velkjente og populære stedene å kjøp Bitcoins.

På grunn av dette, kjøper mange mennesker myntene sine der og flytter dem aldri … men er dette trygt?

  1. Vil de holde myntene dine sikre?

  2. Vil de la deg trekke dem tilbake??

  3. Og vil de respektere personvernet ditt

Finn ut alt du trenger å vite om Coinbase og dets historie og sikkerhetspraksis i denne komplette guiden.

Introduksjon

Til tross for Coinbases gode rekord med fondsforvaltning og uten store tap siden lanseringen i oktober 2012, er det fremdeles grunner til å stille spørsmål ved børsens sikkerhet og sikkerhet.

Denne artikkelen bryter ned tre perspektiver som Coinbase kan være sårbare for å angripe eller handle i ond tro. Vi prøver å forklare hvorfor det er å foretrekke å velge det mer kostbare og upraktiske selvformynderiet for myntene dine fremfor å overlate ansvaret til Coinbase.

Til syvende og sist er det imidlertid opp til deg å bestemme om du foretrekker å stole på en bank med Bitcoins, eller at du er klar til å ta det første skrittet mot økonomisk suverenitet med en Billfodl og en maskinvarebok..

Baby lærer å gå

Dette er hva vi skal dekke i de følgende kapitlene – du kan klikke hver enkelt for å bla direkte til det kapitlet.

Er Coinbase et trygt sted å lagre Bitcoins?

Skjerm med låsikon


I et blogginnlegg fra 2016, Coinbase-sjef og medstifter Brian Armstrong har skrøt av lagring omtrent 10% av bitcoins tilgjengelig i omløp.

Siden da har antallet Coinbase-brukere og tilsvarende investeringer vokst så mye at selskapet genererte milliarder dollar inntekter bare et år senere.

Selv om dette kan se ut som et godt tegn fra et funksjonelt perspektiv, er det fortsatt grunner til å føle seg tvilsom og bekymret.

Hacking Coinbase

Bare fordi noe er stolt av millioner av brukere, betyr det ikke at det er trygt og trygt å være din forvalter.

På slutten av dagen er pålitelige tredjeparter sikkerhetshull, og hele poenget med Bitcoin er å delta i et tillatelsesfritt system som gir deg økonomisk suverenitet.

Bitcoin-historien viser at titanforvaltere vil falle.

Selv om Coinbase ikke mistet penger de første sju årene av eksistensen, bør sikkerheten fortsatt stilles spørsmål ved og undersøkes.

Bitcoin-rommet ekko fremdeles med historier om økonomisk ødeleggende hendelser på børser.

Mt. Gox

Den første Bitcoin-utvekslingen, som ble hacket for nesten 750 000 BTC.

Bitfinex

Mistet 120 000 BTC da noen usikre multi-sig lommebøker brøt.

QuadrigaCX

Eieren døde uventet og tok med seg de private nøklene til kundene.

Binance

Tapt 7000 BTC til tross for konstante “safu” påstander.

Bare fordi Coinbase ikke har blitt hacket, betyr det ikke at det er usårbart i fremtiden.

Den gode plata er bare en indikasjon på bedre ytelse enn resten. Store mengder bitcoins lagres i varmt lommebøker for raske handler blir oppfattet som honeypots for hackere.

David og Goliat-bildet

Den skumleste delen er at ondsinnede nettangripere ikke engang trenger å målrette lommebokryptering av en sentral som Coinbase: noen ganger er det nok å stjele sensitive brukerdata og presse ut sentralen.

I en nylig sak krevde en hacker 300 BTC etter å ha brutt seg inn i Binances KYC (Know Your Customer) -database og truet med å publisere hundrevis av bilder av brukere som hadde sine nasjonale ID-er for bekreftelse..

Da forhandlingene mislyktes,angriperen dumpet ganske enkelt dataene i en Telegram-gruppe og avslørte den slags sensitiv informasjon som kan utnyttes av dårlige aktører.

Videre, som et lisensiert amerikansk selskap, må Coinbase overholde både føderale og statlige lover. Hvis den amerikanske regjeringen bestemmer at bitcoins er ulovlige eiendeler, og alle børser skal fryse midler og stoppe handel, vil den måtte handle mot kundenes økonomiske interesser..

Og selv om økonomiske kompensasjoner er gitt i USD (omtrent som tilfellet med Gold Reserve Act of 1934) i bytte for den beslaglagte BTC, taper du fortsatt på grunn av å motta en svært inflasjonær og avskrivende eiendel som kan bli konfiskert og sensurert av regjeringen.

Dette er bare hypotetisk, men ikke umulig.

Hvordan er Coinbase forsikret?

Siden november 2013, Coinbase har forsikret brukerfond gjennom Aon, verdens største forsikringsmegler.

Aon Coinbase-forsikringsselskap

Dessuten, på børsens støtteside det er tydelig bestemt at beløp opp til $ 250.000 er forsikret og vil bli returnert til kunder i tilfelle hacking eller feil.

Selv om dette absolutt er bra, bør du huske at det du får er uendelig oppblåsbar fiat, ikke knappe bitcoins.

Hvis biter av digitalt gull går tapt, vil det definitivt ikke være Bitcoins som Coinbase og Aon sender deg som en form for kompensasjon.

Amerikanske dollar kan oppblåses med en vilkårlig hastighet som er diktert av omstendigheter, mens bitcoins utstedes i henhold til en tidsplan og vil bare eksistere i et totalt beløp på 21 millioner.

Hvis du tror på Bitcoins suksess, er det sannsynligvis ikke en god ide å stole på Coinbase med pengene dine.

Tidligere hendelser er ikke alltid relevante for fremtiden, men de kan tjene som uformell utdanning for å forhindre at historien gjentar seg.

Hvis du velger å holde bitcoins på Coinbase, stoler du på at selskapet har lært sine leksjoner av feil fra sine jevnaldrende..

På den annen side, hvis du velger å bli din egen bank ved å omfavne finansiell suverenitet, beviser du at du har lært den viktigste leksjonen om Bitcoin: å aldri stole på tredjeparter med pengene dine.

Er Coinbase trygt for masseuttak?

Hånd, med, dollarsedler, icon

Bitcoin ble opprettet som et svar på en fiat-kultur som genererer vilkårlig inflasjon og brøkreserver (der bare en brøkdel av kundens penger faktisk er tilgjengelig for uttak).

Når du går til en bank og ber om å ta ut en stor sum penger, er det sannsynlig at institusjonen ikke vil kunne utføre betalingen på stedet

I stedet vil de håndheve en daglig uttaksgrense for deg.

Et løp på en bank under den store depresjonen – alle sliter med å ta ut pengene sine

Folk sliter med å ta ut pengene sine

Grenser for uttak av Coinbase

Når du håndterer Coinbase, må du være helt sikker på at børsen er i stand til å la deg ta ut mengden Bitcoins du har kjøpt og holde i lommeboka..

Akkurat nå er det ingen begrensninger med hensyn til hvor mye du kan trekke ut på en gang (i det minste ifølge Coinbases nettsted).

Du kan imidlertid aldri fortelle når regelverket blir strengere og det blir veldig vanskelig å få myntene dine ut av børsen på grunn av de økte kravene og verifiseringen..

Din Bitcoin er underlagt internasjonale relasjoner

Hvis du er en ikke-amerikansk statsborger fra et av de støttede landene, og den amerikanske regjeringen ender med å ha dårlige diplomatiske forbindelser med den nasjonale regjeringen, er det veldig sannsynlig at midlene dine blir frosset gjennom hele konflikten.

Dette skjedde med iranske brukere som handlet på Bittrex og som ble påvirket av sanksjonene fra US Treasury Department’s Office of Foreign Assets Control (OFAC).

De fikk ikke en rettferdig frist for å ta ut myntene sine og kunne bare håpe at konflikten slutter så snart som mulig og at postene ikke blir rigget.

Omvendt, Coinbase opererer i over 100 land og du kan aldri fortelle når din blir målrettet av den globale økonomiske håndhevelsen av Uncle Sam.

Onkel Sam-bildet

Som et amerikansk selskap vil Coinbase ikke ha noe annet valg enn å overholde ordrene gitt av OFAC.

Derfor er det urimelig å anta at børsen vil handle i din beste interesse – spesielt hvis du ikke er amerikansk statsborger og landet ditt kan komme i konflikt med USA.

Bevis for nøkkelbevegelse

For å utfordre kraften som utveksling har over brukere og revitalisere ideene som Satoshi Nakamoto introduserte for verden, organiserer fremtredende Bitcoiner Trace Mayer en årlig begivenhet som oppfordrer samfunnets medlemmer til å trekke alle midler fra børs.

Navnet på denne bevegelsen er “Bevis på nøkler”, Finner sted 3. januar (samme dag da Bitcoin’s genese blokk ble utvunnet) og er ment å være en måte å holde børsene ansvarlige og ærlige.

Dessverre var tallene som ble rapportert av børser aldri truende for deres vanlige forhold, noe som betyr at det fremdeles er svært få individer som lærte sine leksjoner fra Mt. Gox-historie.

Bevis for reservebevegelse

Det er også en bevegelse som heter “Bevis på reserver”Som tar sikte på å holde børsene ansvarlige ved å kreve større åpenhet.

Du kan lese mer om bevis på reserver.

Bevis på reserver

Når det gjelder Coinbase, vet vi ikke med sikkerhet hvor mange bitcoins de eier, noe som betyr at det er vanskelig å fortelle om de driver med fraksjonell reservasjon eller ikke..

Den dag i dag, den eneste utvekslingen som gjennomførte og bestått bevis på reserveres tilsyn er Kraken, og arrangementet fant sted i 2014.

Denne situasjonen vil ikke bli bedre hvis vi blindt stoler på børsene våre, da de har knappe penger som ikke kan gjenopprettes hvis de blir stjålet.

Velsignelsen og forbannelsen til Bitcoin er at alle transaksjoner er irreversible, og det er bedre å være på den siden som bruker funksjonen på en gunstig måte for deg selv når du blir helt suveren.

Hvis du holder bitcoins på Coinbase akkurat nå, er det bedre å flytte dem til din egen lommebok mens du fremdeles kan gjøre ubegrensede uttak.

I fremtiden kan det pålegges grenser av økonomiske eller politiske aktører utenfor din kontroll.

Og hvis du ikke administrerer dine egne private nøkler i en ikke-forvaringslommebok som en Hovedbok eller a Trezor, da er ikke myntene dine egentlig.

Som de sier, “Ikke nøklene dine. Ikke myntene dine. ”

Beskytter Coinbase personvernet ditt?

Pickaxe og digitale filer ikon

Et delikat tema i Bitcoin-rommet gjelder KYC / AML-praksis.

Ideologisk motarbeider de fleste bitcoinere slike metoder for datainnsamling.

Det er imidlertid også sikkerhetsgrunner for å unngå innsamling av private data: når bildet av din nasjonale ID blir lastet opp til en server, bidrar det til forsterkningen av en honningpotte for hackere.

Som presentert tidligere i artikkelen, Binance har hatt et stort problem med en hacker som klarte å laste ned dataene til hundrevis av brukere og ønsket å presse bitcoins fra børsen.

Når det gjelder Coinbase, har du ikke annet valg enn å oppgi dataene.

Men hvis formålet ditt er å kjøpe noen bitcoins og komme seg ut, så kan du også slette kontoen din og be selskapet om å slette postene dine – noe som er positivt for personvernet og suvereniteten din..

Videre bør du aldri forvente at et selskap respekterer ditt økonomiske privatliv i forhold til myndighetene.

Lovendringer kan skje når som helst, og jurisdiksjonen der Coinbase opererer (staten California eller den føderale regjeringen) kan tilegne seg data når som helst.

Dette skjer mye i forhold til skattemyndighetene: i november 2017, Coinbase ble pålagt å informere skattemannen hvilke brukere som har samlet mer enn $ 20.000 i årlig transaksjonsvolum; innen fire måneder måtte den amerikanske sentralen også sende skattemyndighetene full personlig informasjon og transaksjonsregister for brukere som brukte plattformen mellom 2013 og 2015.

Coinbase for å informere IRS

Hvis du bryr deg om økonomisk privatliv som en måte å beskytte deg mot handlinger fra en regjering (som en gang konfiskerte gullbeholdninger), samt grådighet fra folk som kan prøve å plyndre eller hacke deg, så er det bedre å være forsiktig med ditt digitale fotavtrykk og mengden personlige data du legger i honningkasser som Coinbase.

Det er bedre å flytte myntene dine til din egen lommebok,kjør en full node, lære om administrering av UTXO-er, og prøv å blande BTC med applikasjoner som f.eks Wasabi lommebok når du vil eliminere koblinger til avsenderen og skaffe deg noen sannsynlig benektelse.

Bitcoin er ikke helt privat, men Coinbase er et økonomisk panoptikon som gjør det mulig for regjeringer å spore og overvåke den typen valuta de ikke kan kontrollere.

I et panoptikon “kan en vakt se hver celle og innsatt, men de innsatte kan ikke se inn i tårnet.” (kilde)

tårnbilde

Apropos sporing og overvåking i 2019 Coinbase ervervet blockchain analyse oppstart Neutrino for å bedre spore transaksjoner og knytte dataene til andre individer og enheter.

Det mest bekymrende problemet utenfor Coinbases orwellske natur er at Neutrinos grunnleggere har tilknytning til Hacking Team – et selskap som ga overvåking teknologi til autoritære regjeringer som krenker grunnleggende menneskerettigheter.

Informasjon om Coinbase

Denne informasjonen avslører mye om Coinbases hensyn til liberale verdier og beskyttelse av enkeltpersoner mot statsundertrykkelse.

Den sikreste typen data er den som ikke behandles av noen tredjepart.

Når det gjelder Coinbase, er det bedre å betrakte plattformen som et nødvendig onde og et sted du går inn og ut når du trenger det..

Det anbefales imidlertid ikke å beholde myntene dine på noen børs av grunner som gjelder ditt økonomiske privatliv og sikkerheten til myntene dine.

Når du er klar til å flytte bitcoins fra Coinbase og nyte fordelene med økonomisk suverenitet, Billfodl er her for å tilby deg en sikker og solid måte å holde dine private nøkler offline og borte fra øynene til dårlige skuespillere. Før du bestemmer deg, finn ut mer om produktene våre.

Bruker som holder A- eller B-alternativikonet

Konklusjon

Hvordan du lagrer myntene dine er et spill av avveininger.

På den ene siden krever lagring av dem selv å lære om nøkkeladministrasjon (og det gir sine egne risikoer).

På den annen side, selv om det er lettere å la Coinbase holde myntene dine, i mange tilfeller beseirer dette formålet med Bitcoin i utgangspunktet.

Med vårt eksperteam her på Privacy Pros og Billfodl som veileder deg, er det mulig å holde myntene dine trygge alene..

La oss vise deg hvordan …

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector