Harddrift gruvedrift forklart | Alt du trenger å vite

harddisk gruvedrift

I dagens guide vil vi forklare hva gruvedrift er og hvilke prosesser det er å lage nye kryptovalutaer med denne alternative metoden..

Hva er Crypto Mining?

Cryptocurrency mining, eller cryptomining, er prosessen med å validere transaksjonene som gjøres ved hjelp av en viss kryptovaluta før de legges til blokken i den digitale hovedboken..

En kryptovaluta-gruvearbeider verifiserer ektheten av transaksjonene og oppdaterer blockchain med transaksjonen. Kryptominere konkurrerer om å løse kompliserte matematiske ligninger ved hjelp av kryptografiske hashfunksjoner, da den første gruvearbeideren som knakk koden får autorisere transaksjonen. Til gjengjeld for dette blir han belønnet med en liten mengde av den nye kryptoen.

Avhengig av gruveprotokollen, vil gruvearbeideren kreve spesialisert maskinvare for å utføre validering av transaksjoner.

kryptodrift

usethebitcoin.com

Gruvedrift protokoller

En blockchain-protokoll, også kjent som en konsensusmetode, er et system som styrer hvordan konsensus oppnås og validerer transaksjoner i et blockchain-nettverk.

Det finnes forskjellige typer protokoller, noen krever fysisk gruveutstyr, mens du bare trenger å holde myntene i en aktiv lommebok.

Bevis på arbeid

Proof of Work er en gruveprotokoll, som også brukes av kryptoer, som Bitcoin, som krever mye gruvedrift for å beregne algoritmene. En slik type gruvedrift krever oppsett av fysiske maskinvarerigger laget av ASIC gruvearbeidere eller grafikkort, avhengig av gruvedrift vanskeligheter i nettverket.

Bevis for innsats

Bevis for innsats krever ikke fysisk maskinvare; i stedet for å produsere nye mynter gjennom staking, en prosess der nettverksbrukere holder myntene sine og lar datamaskinen være på. Innsatsbelønninger er nye mynter generert av minimum datakraft.


Bevis på kapasitet

Proof of Capacity er en konsensusalgoritme som i stedet for å bruke ASICs-beregning for å verifisere transaksjoner, bruker harddisker og lagring. Dette er grunnen til at denne konsensusmodellen brukes til gruvedrift.

Dette gruvesystemet består av to deler: planlegging og gruvedrift.

Plotting er når du genererer en tilfeldig løsning, eller et plot, via Shabal-kryptografiske algoritme, som deretter lagres på gruvedriftens harddisk. Gruvedriften involverer gruvearbeidere som konkurrerer om å finne løsningen, og den som klarer å finne den, får gruve neste blokk.

Som et middel for dette beviset deler gruvearbeidere ledig diskplass for å skape nye gruveblokker og motta en gruvebelønning.

Bevis for lagring

Proof-of-Storage, også kjent som proof-of-space eller PoS, bruker ledig diskplass som PoC, men denne protokollen bruker ledig minneplass til å skape desentralisert skylagring i stedet for å generere nye blokker.

I dette lagringssystemet leier brukere harddiskplassen sin til andre brukere, og eiere av diskplass er i stand til å utvinne kryptovaluta ved hjelp av blockchain-ressursene. I motsetning til PoC-blokkeringer gir PoS-blokkeringer utbytte av kryptovaluta-gruvedrift ved å bruke de månedlige betalingene som mottas fra romutleietjenester..

Selvfølgelig er det mange andre gruveprotokoller, men vi har bare vist frem de mest populære og den som er relevant for vår guide.

Hva er Hard Drive Mining?

Harddrift gruvedrift er en måte å generere kryptovaluta ved hjelp av harddisker. HDD-gruvearbeidere krever ikke grafikkbehandlingsenheter som i GPU-gruvedrift, eller ASIC-gruvearbeidere for å produsere nye blokker i den distribuerte hovedboken. I stedet bruker denne metoden et sett med harddiskstasjoner.

Når det gjelder oppsett og vedlikehold, er HDD-gruverigger basert på forskjellige prinsipper sammenlignet med tradisjonelle gruvedrift. For å opprette en HDD-gård, trenger du:

⦁ harddisker;

⦁ en datamaskin;

⦁ skjerm (skjerm);

⦁ inngangsenheter (tastatur og mus).

Det som skiller denne typen gruvedrift av kryptovaluta fra andre, er at den ikke trenger noen kraftig GPU eller sentral prosessor (CPU).

De viktigste egenskapene til en harddisk som vil påvirke resultatene av gruvedrift er harddiskens kapasitet og ytelse. Når du bruker en separat GPU, kan du også bruke et hovedkort eller CPU innebygd GPU til å utvinne med harddisken.

harddisk gruvedrift

steemit.com

Hvordan fungerer Hard Drive Mining?

Plotting

Plotting er prosessen med å generere datablokker, eller plott, på en harddisk. Sammenlignet med GPU-gruvedrift kan dette ta mer tid, men det må bare gjøres en gang mens du gruver med harddisken din.

Angi hvem som skal motta belønningen

Etter pre-generering av tomtene, vil du bli bedt om å angi hvem som skal motta en belønning for å opprette nye datablokker. Ved soloutvinning er du mottakeren av belønningen. Hvis du bruker et basseng, er belønningsmottakeren bassengets lommebokadresse.

Gruvedrift

Etter at du har generert plottene dine og lagret på harddisken, kan du starte gruveprogramvaren.

Programvaren analyserer dataene dine og beregner hvor lang tid det tar å generere den nåværende datablokken. Når systemet bestemmer seg for en frist, vil harddisken være inaktiv til neste blokkering genereres.

Det beste med gruvedrift på harddisk er at harddisken din forblir inaktiv mesteparten av tiden, ettersom antall blokker forblir stort sett den samme, og analysen for hver blokk tar bare noen få sekunder.

Fordeler med gruvedrift:

⦁ du trenger ikke å kjøpe dyre hovedkort med et stort antall PCI-spor;

⦁ du trenger ikke å kjøpe dyre GPUer eller ASIC-er;

Installation installasjon og konfigurering av programvare er enkel;

⦁ ingen maskinvareoppsettprosess;

⦁ HDD-er krever mindre energi for å behandle nye blokker enn annen gruvedrift;

⦁ mindre varme og derfor ikke behov for kjøleenheter for å holde utstyrets temperatur stabil.

Ulemper ved gruvedrift:

⦁ brukte harddisker er ikke enkle å finne;

⦁ HDD-er har en livssyklus på rundt 10.000 timer;

Mining gruveprosessen tar mer tid å utvinne samme mengde mynter du ville gruve med GPUer;

Mine du gruver færre mynter enn du ville gjort med GPUer.

Hvorfor ikke bruke SSD?

Noen vil kanskje tro at bruk av SSD-er (SSD) kan øke prosessen for generering av datablokker, men ytelsen til lagringsenheten påvirker ikke belønningen av harddiskutvinning.

SSD vil bare fullføre den innledende planleggingsprosessen raskere, men gruvedriften vil fortsatt være den samme. Også SSD-er har mye kortere levetid enn harddisker, mens hver gigabyte vil ha høyere kostnader.

Kryptovaluta for gruvedrift

Burst

sprekkeBurst er en proof-of-capacity-krypto som kan utvinnes ved hjelp av et sett med harddisker med stor kapasitet. Høyytelses gruvedrift kan sikres ved å bruke et høyere antall harddisker som vil gi flere gruvebelønninger.

Sia

siacoin-logoSia er en blockchain-basert skylagringsplattform som tilbyr lignende tjenester som Dropbox, Amazon, Apple og Microsoft skylagringstjenester.

Sia-brukere kan leie ut gratis HDD-plass til andre brukere, og hvilke filer de lagrer er kryptert i systemet. Smarte kontrakter og bevis for lagringsalgoritmer brukes til å validere Sia-transaksjoner og for å holde filer autentiske.

Konklusjon

Med dette avslutter vi guiden vår for harddiskutvinning. Vi håper at informasjonen vi ga vil være til hjelp for de som leter etter alternative metoder for å generere kryptovaluta.

Utvalgt bilde: prodatarecover.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector