Hva betyr FCA Crypto-forskrifter for tekniske bedrifter?

FCA

Noen av verdens mest anerkjente forhandlere godtar nå kryptovaluta-betalinger i stedet for tradisjonelle penger, men det har ikke stoppet Storbritannias finansregulator fra å gjennomgå markedet. Storbritannias Financial Conduct Authority (FCA) lanserte nye forskrifter med en pressemelding i oktober 2020, og har satt regler som vil resultere i et direkte forbud mot detaljhandel med derivater og børsnoterte sedler som refererer til forskjellige typer krypto-eiendeler..

Alt dette høres kanskje litt komplekst ut – og det er det – men for bedrifter som var interessert i å komme ombord med kryptovaluta, vil disse nye tiltakene komme som et slag. Da regulatorer fra hele verden setter et hånlig blikk på forbrukernes bruk av kryptovaluta, er juryen fortsatt ute på om det fortsatt er et levedyktig alternativ til tradisjonelle betalinger. I denne artikkelen undersøker vi hva FCAs bevegelse kan bety, og hvordan bedrifter kan beskytte seg mot fremtidige regler.

Hva er en Crypto-Asset uansett?

kryptovalutaKilde: CoinDesk

Enkelt sagt er krypto-eiendeler kryptografisk sikre representasjoner av verdi eller kontraktsrettigheter som kan overføres, lagres eller handles. En form for krypto-aktiva, kryptovaluta, har blitt et kjent navn med den stadig økende populariteten til Bitcoin, Ethereum og andre. Dette er digitale valutaer som fungerer som et desentralisert alternativ til tradisjonelle penger, og som kan overføres raskt og enkelt med andre over hele verden. I likhet med tradisjonelle valutaer svinger verdien av kryptoaktiva i takt med tilbud og etterspørsel, og dette gjør det mulig å spekulere og ‘satse’ på deres fremtidige prisbevegelser. Eieren av et Bitcoin-derivat ville derfor tjene penger hvis verdien av Bitcoin økte, men de ville faktisk ikke måtte eie valutaen.  

Selvfølgelig er alle disse kryptoassettene basert på blockchain. Dette er en desentralisert digital hovedbok der kopier av transaksjoner lagres og verifiseres av andre datamaskiner på samme nettverk. Dette gjør blockchain-teknologien bra for ansvarlighet, og forhindrer svindel samtidig som verdien av valutaene som opereres via hovedboken.

Hva betyr FCA-derivatforbudet?

FCAKilde: CryptoValleyJournal

FCAs nye regler gjelder salg av derivater, som er finansielle kontrakter som er basert på den fremtidige prisen på en underliggende eiendel – som aksjer, råvarer eller kryptoaktiver. FCA har resonnert at detaljkunder kan bli utsatt for betydelig skade hvis de blir utsatt for disse ‘dårlig egnede’ produktene, og forbudet vil tre i kraft 6. januar 2021.

FCAs forbud gjelder ikke kjøp av kryptovalutaer som bitcoin, bare salg av produkter som er basert på prisbevegelser. Deres holdning er at kryptoasset-derivater er vanskelige å verdsette nøyaktig, ekstremt ustabile, modne for tyveri og andre former for markedsmisbruk, og vanskelig for den vanlige detaljhandelforbrukeren å forstå. Kombinert hevder FCA at disse faktorene gjør cryptoasset-derivater helt uegnet for hverdagslige forbrukerinvestorer. Nåværende estimater antyder at forbrukerne kan spare opptil £ 53 millioner som et resultat av forbudet.

Hva betyr dette for bedrifter som aksepterer kryptovaluta?

Kort sagt, ikke mye – men det kan være et tegn på ting som kommer. FCA-reguleringen av krypto-derivatmarkedet kommer varmt på hælen av sivile håndhevingshandlinger som er tatt av US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) mot operatørene av en handelsplattform for kryptovaluta. De hevder at markedet var full av nettkriminalitet, og uttrykte bekymring for om kryptomarkedet var i ferd med å overvåke regulatorisk tilsyn med økonomiske forhold..

Når vi beveger oss bort fra investeringsmarkedet, tegner alt dette et usikkert bilde for fremtiden for kryptovaluta. Selv om det ikke er noe antydning om at markedet vil kollapse (og i mange forstander er det for stort til å mislykkes), er det også slik at regulatorer føler presset til å iverksette tiltak når krypto blir populær blant allmennheten. Dette er en bevegelse som kjennetegnes av bevegelsen til Det internasjonale pengefondet (IMF) og G20 til formalisere bruken av sentralbankens digitale valutaer innen global bank.

For bedrifter som har begynt å akseptere kryptovaluta i stedet for tradisjonelle penger, er usikkerhet i regulering dårlige nyheter. Med hver avgrensning av kryptorommet blir prisene på disse digitale valutaene mer ustabile, og potensielt lar leverandører være ute av lommen, ettersom betalingene deres er verdt mindre enn de forventet. Det kan være en kostnad som Microsoft liker, men det er absolutt ikke noe som en Etsy-selger eller veldedighetsinnsamler vil måtte forholde seg til.

Hvordan kan bedrifter håndtere kryptovaluta regulering?

kryptoreguleringKilde: InSerbia News

Det er ingen tvil om at kryptovaluta blir mer vanlig, og det er lite sannsynlig at regulatorene ville ha lagt merke til det hvis det bare var en kjepphest. Når det er sagt, er usikkerhet vanligvis dårlig for virksomheten. Med bitcoin, Ethereum og andre kryptokurver som nå er akseptert i visse filialer av blant annet Starbucks og Whole Foods, følger det at andre virksomheter kan være opptatt av å komme inn på handlingen.


Ingen bør frarådes å involvere seg selv og sin virksomhet i ny teknologi, men det negerer ikke behovet for en feilsikker plan eller en reserveplan. Hvis du vil begynne å godta kryptovaluta-betalinger, kan det være verdt å vurdere en pålitelig e-handel betalingsportal for å sikre at du kan akseptere onlinebetalinger med tradisjonell valuta 24/7 – selv når kryptovalutamarkedene er på sitt mest uforutsigbare. Med en pålitelig og velprøvd betalingsløsning på plass, kan du utstyre virksomheten din til å fortsette å tjene penger mens den utforsker nye og innovative måter å handle på.

Uansett regulatorintervensjon har kryptokurver absolutt en fremtid, men hvordan de samhandler med den eksisterende økonomien og forretningslandskapet, gjenstår å se.

Utvalgt bilde: Dekrypter

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector