Hva er Bitcoin (BTC)? Komme i gang med Bitcoin som nybegynner

Hva er Bitcoin

Hva er Bitcoin?

Nå har du mest sannsynlig hørt om Bitcoin og kryptokurver. Bitcoin er verdens første og mest berømte kryptovaluta. For å si det så enkelt som mulig, er Bitcoin en distribuert digital kryptokurrency opprettet av en mystisk figur (eller en gruppe personer) under pseudonymet Satoshi Nakamoto..

Ideen om digitale valutaer er ikke spesielt ny. Imidlertid, Bitcoin og påfølgende kryptovalutaer relativt kort historie om kryptovaluta, har klart å løse den største ulempen med digitale penger – dobbeltbruk. For å gjøre dette bruker Bitcoin et system som heter blockchain.

Bitcoin er drevet av brukere over hele verden koblet sammen av denne sentrale hovedboken som er blockchain. Kort sagt, blockchain er “stedet” der hver eneste transaksjon som gjøres ved hjelp av Bitcoin blir registrert. Hver transaksjon er inkludert i “blokkene”. Hver blokk legges til systemet og sendes til nettverket for brukervalidering. Blockchain er ansvarlig for å validere transaksjoner og sikre integriteten til nettverket.

Derfor er blockchain et desentralisert, fritt marked som betyr at det ikke er noen sentral myndighet (som en regjering eller en finansinstitusjon) som kontrollerer den. Nettverkets kraft ligger bokstavelig talt i hendene på brukerne. Bitcoin har en høy grad av anonymitet og personvern, da det ikke er personlig informasjon involvert i Bitcoin-transaksjoner som personnummer, navn eller kontonummer. Bitcoin kan sendes nesten umiddelbart over hele verden.

Hvordan skapes Bitcoin?

En av de mest interessante aspektene ved Bitcoin er måten den blir opprettet på, en måte som er helt forskjellig fra alt verden noensinne har sett før. Den er opprettet gjennom en prosess som kalles “gruvedrift”. Uten å komplisere ting, er Bitcoin mining prosessen med å verifisere blokker. Hvert par minutter frigjøres en blokk i nettverket. Hver blokk inneholder dusinvis og til og med tusenvis av transaksjoner.

Det er her “gruvearbeiderne” spiller inn. De konverterer de såkalte blokkene til sekvenser med kode, også kjent som “hashes”. Denne prosessen med gruvedrift av Bitcoin forventes å fortsette i ytterligere 122 år, til år 2140 da maksimumsgrensen på Bitcoin vil bli nådd. Hver 2016-blokkering endres nettverksproblemet. Etter hvert som flere gruvearbeidere blir med i nettverket, endres gruveproblemet. Det som er viktigere er at belønningen for gruvedrift av Bitcoin-blokker halveres hver 210 000 blokker.

Så hvordan gruver gruvearbeidere Bitcoin? Prosessen med Bitcoin mining (eller crypto mining generelt) gjøres ved hjelp av kraftige, spesialiserte datamaskiner. I de tidlige dagene av Bitcoin-gruvedrift, bokstavelig talt, kunne alle med en anstendig datamaskin gå inn og gruve. I dag krever situasjonen kraftigere utstyr som høykvalitets GPUer og ASIC-gruvearbeidere. For de av dere som er interessert i Bitcoin-gruvedrift, er det viktig å merke seg at det allerede eksisterer rundt 17 millioner Bitcoins, noe som betyr at det bare er rundt fire millioner tilgjengelige å utvinne.

Fordelene og ulempene med Bitcoin

Bitcoin er en forbløffende oppfinnelse, og noen kaller det til og med århundrets viktigste oppfinnelse. Uansett har Bitcoin forskjellige bemerkelsesverdige proffer. Den første og viktigste er friheten den gir. Med Bitcoin kan brukere sende og motta midler hvor som helst i verden, uansett lokal valuta eller sted. I motsetning til hva mange tror, ​​er Bitcoin ikke helt privat, da det er måter å spore Bitcoin-transaksjoner tilbake til kilden. Imidlertid er Bitcoin stort sett anonym siden Bitcoin-transaksjoner, som nevnt tidligere, bruker digitale lommebok-ID-er og aldri personlige detaljer.

Siden det er en begrenset tilgang på Bitcoin (bare 21 millioner Bitcoin vil noensinne eksistere), vil Bitcoin mest sannsynlig bli en enda mer ettertraktet ressurs, spesielt fordi flere millioner Bitcoin antagelig er tapt.

En annen fordel med Bitcoin er gjennomsiktigheten den gir. Siden blockchain-hovedboken er tilgjengelig for alle som ønsker å laste ned den, betyr det at alle kan sjekke transaksjoner. Det faktum at det er desentralisert, betyr at ingen sentralbanker eller sentralmyndigheter for den saks skyld kan kontrollere Bitcoin.

Akkurat som alle ting, er Bitcoin ikke perfekt. I de tidlige dager var Bitcoin kjent for sine lave transaksjonsgebyrer. I dag er Bitcoin en av de mest, om ikke den dyreste kryptovalutaene å overføre. Siden blockchain er en uforanderlig samling av poster, er det umulig å gjenopprette tapte Bitcoins. Derfor er det ekstremt viktig å være oppmerksom på hvor du sender Bitcoins.

Ustabilitet er et problem som har plaget kryptomarkedet siden starten og fortsetter å gjøre det. Dessverre er Bitcoin ikke immun mot prisvolatilitet, noe som gjør det vanskelig å bruke som en pålitelig valuta.

Hvordan kjøpe og lagre Bitcoin?

Det er veldig viktig å kjøp kryptovaluta fra en pålitelig børs, godt kjent i markedet, og lagre myntene dine i en sikker kryptovaluta lommebok. Hver sentral har fordeler og ulemper, og det samme gjelder lommebøker. Det kan være vanskelig å velge den rette, spesielt hvis du ikke er ny i kryptovalutaer, men heldigvis er det mange online-tjenester som hjelper oss å velge. En av de beste er helt sikkert cryptimi.com, der du kan finne en oppdatert liste over beste kryptovaluta-børser hvor til kjøp bitcoin og annen kryptovaluta og et utvalg av beste kryptovaluta lommebøker, fylt med nyheter og guider publisert på daglig basis.

Siden Bitcoin er den eldste, mest populære og mest verdifulle kryptovalutaen, er det ingen overraskelse at det er et svimlende antall børser og pålitelige kilder hvor alle kan kjøpe den. Den mest utbredte metoden for å kjøpe Bitcoin er via kryptovaluta-børser som Coinbase, Bitcoin opp, Huobi, Kraken, Binance, og Bitstamp, for å nevne noen. Imidlertid har brukerne også andre alternativer, for eksempel å kjøpe Bitcoin fra en dedikert Bitcoin-minibank. Et annet alternativ for å kjøpe Bitcoin er med metoder som PayPal, Neteller eller Skrill.

Siden Bitcoin er helt digitalt, for å bli Bitcoin-innehavere, trenger brukere en Bitcoin-lommebok. Det er en hel debatt om hvilken type crypto-lommebøker som er best, men generelt ser hardware-lommebøker ut til å være den beste, spesielt hvis personvern og sikkerhet er ditt viktigste. Maskinvarelommebøker er fysiske enheter som ikke er koblet til Internett. Noen av de mest populære maskinvarelommebøkene er Ledger Nano S, Trezor og KeepKey.

Konklusjon

Bitcoin er uten tvil et veldig omdiskutert emne, og det ser ut til å ligge på alles lepper i disse dager sammen med den underliggende teknologien. Selv om Bitcoin fremdeles har mange problemer, er det en oppfinnelse som kan være veldig nyttig for mange mennesker. Det som er mer interessant er det faktum at Bitcoin kan erstatte forskjellige offisielle valutaer. Hvis det vil skje eller ikke, vil bare tiden vise det. Uavhengig av Bitcoins fremtid, er det en veldig god sjanse for at kjernen, blockchain, mest sannsynlig vil være den som revolusjonerer forskjellige viktige aspekter av våre liv.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me