Hva er Bitcoin-derivater?

Et kryptovaluta-derivat er en kontrakt som kan utføres for en viss mengde bitcoin eller annen krypto. Når en næringsdrivende kjøper et bitcoin-derivat, kontrollerer han faktisk ikke bitcoin som kontrakten representerer. Snarere inngår den næringsdrivende en avtale med børsen eller market maker som tillater ham å kjøpe eller selge kontrakten til pålydende verdi (pris når den kjøpes) når han avslutter handelen. Forskjellen mellom den nominelle prisen og spotprisen (nåværende) representerer hans eller hennes fortjeneste eller tap.

Krypto-derivater er veldig egnede instrumenter for å utnytte. Fordi et derivat ikke fysisk representerer det underliggende aktivet, kan kontrakten kreve en mindre forskuddsbetaling – eller margin – for å kontrollere en større posisjon.

La oss for eksempel forestille deg at du gjenkjenner en bullish bitcoin-trend som dukker opp og bestemmer oss for å utnytte dine eksisterende beholdninger for å få større fortjeneste hvis markedet beveger seg som forventet. Du kjøper en posisjon på tre bitcoin med en margin på 33%, noe som betyr at en bitcoin må holdes som sikkerhet.

I tilfelle bitcoin fungerer som forventet, vil fortjenesten din forsterkes med 300%. For hver dollarøkning i prisen, vil du motta $ 3 i stedet for $ 1-fortjenesten fra bitcoin som sikkerhet. På den annen side, hvis verdien skulle falle med $ 1, ville du faktisk miste $ 3 dollar i bitcoin fra den ene bitcoin-marginen din.

Anta da at markedet fortsetter å synke i den grad bitcoin mistet 34% av verdien. Ettersom du har forsterket beholdningen din tre ganger, vil dette bety at hele margen på en bitcoin ville være tapt – tapt! Generelt sett vil derivatbørser gi en ”margin call” dersom din stilling står i fare for å bli avviklet. Dette marginanropet representerer det beløpet som trengs for å opprettholde en posisjon, og kan variere fra mellom 10-50% av den opprinnelige margin som kreves. Hvis denne terskelen er passert, vil børsen avvikle din posisjon og returnere den saldoen som gjenstår på kontoen din.

La oss ta en titt på de forskjellige typer derivater som for tiden er tilgjengelige i bitcoinmarkedet.

Bitcoin Futures

De to mest populære derivattypene er futures og opsjoner, men i kryptovalutamarkedet har bare futures virkelig tatt av. En futureskontrakt er en avtale om å levere en underliggende eiendel til en fremtidig dato til nominell pris. Når du handler bitcoin-futures, avgjøres dette i dollar eller bitcoin selv, avhengig av børsen.  

Kryptoer

Avgifter

  • Produsent: -,025%; Taker: .075%

Valutaer

  • Bare krypto

Innskudd

  • Bare krypto

En kryptokontraktkontrakt vil vanligvis handle over eller under spotprisen, avhengig av om det er et okse- eller bjørnemarked; det vil imidlertid nesten alltid bevege seg sammen med spotmarkedet og følge det når det går opp og ned. Etter hvert som oppgjørsdatoen nærmer seg, vil futuresprisen naturlig nok trekke seg nærmere og nærmere spot, til kontrakten vil bli avviklet til dagens spotpris ved oppgjøret. Denne prisen vil være basert på en gjennomsiktig indeks som vanligvis består av blanding av forskjellige bitcoin-børser. Den endelige prisen vil også vanligvis være gjennomsnittspriser fra noen få forskjellige tidsrammer for å redusere markedsmanipulasjon.

Når den er avgjort, vil den lønnsomme siden av handelen kompenseres av den tapende siden av handelen. Mens futures er et utmerket verktøy for sikring av kryptobeholdninger – lær mer om det her – spotderivater handler i utgangspunktet om å spekulere med stor innflytelse. Les mer om de beste bitcoin futures-plattformene.

Bitcoin-opsjoner


Mens futureskontrakter krever at innehaveren kjøper en viss mengde bitcoin på den angitte fremtidige datoen, tilbyr opsjonskontrakter rett, men ikke forpliktelse, til å utøve den holdte kontrakten. Opsjonskontrakter handler med en pris kjent som premien, eller beløpet som en bestemt opsjon kan kjøpes eller selges til. Denne premien gir innehaveren rett til å utøve opsjonen. I tilfelle alternativet for bitcoin er i pengene – eller lavere enn dagens pris på bitcoin – vil premien være høyere. I tilfelle alternativet er godt ut av pengene – eller høyere enn spotprisen på bitcoin – vil premien være lavere.

En opsjonsutveksling vil vanligvis tilby opsjoner til trinnvise streikepriser – for eksempel kan Bitcoin-opsjoner tilbys for hver $ 500 eller så – $ 7500, $ 8000, $ 8500 osv. Forhandlere mottar forskjellen mellom innløsningsprisen og markedsprisen ved utløp eller, hvis alternativet deres er ute av pengene, mottar de null og taper bare premien. Les mer om den beste plattformen for bitcoinalternativer.

Spotderivater

Det er vanskeligere å utvikle et sunt spotderivat fordi det uten oppgjørsdato er vanskelig å forankre prisen for å falle sammen med markedsrealiteten. Et alternativ er å bruke spotmargin fra standardbørser, som bitfinex, som tilbyr 3: 1-innflytelse, men disse posisjonene styrer faktisk bitcoin på markedet, gitt av långivere i bytte mot rentebetalinger. Selv om det er et veldig godt verktøy, er gearing som tilbys begrenset, og rentene kan bli høye.

Bitcoin Contract for Difference (CFD) -derivater er en populær, hvis feil, metode for å tilby høyt utnyttede spotposisjoner. Vanligvis tilbys CFD-er av operatører som fungerer som market makers, motparten til din handel. Ikke bare fungerer de som handelsmotpart, de setter kursene og er generelt ikke gjennomsiktige om hvilken, om noen, indeks som blir brukt. Dette vil gjøre de mer utroiske blant oss litt skeptiske.

En nyere og mer gjennomsiktig metode for handel med spotderivater er utviklet av store bitcoin-futuresbørs som Bitmex. Handlere på Bitmex kan handle spotmarkedet mot hverandre med svært høye innflytelser, akkurat som med standard futures. Hver åttende time vil den ene siden av handelen betale en finansieringsrente til den andre, som er satt til å stoppe prisen tilbake i tråd med den underliggende spotindeksen. For eksempel, hvis bitmex-spotprisen handlet godt over markedet, ville longs være pålagt å betale shortsen en viss prosentandel av posisjonen ved finansiering. Dette tillater en standard utvekslingsmodell, peer to peer, som eliminerer interessekonflikten som kan oppstå i forholdet mellom næringsdrivende og market maker i CFD-markedene.

Bruk vårt derivatsammenligningsverktøy for mer informasjon om de forskjellige plattformene som er tilgjengelige.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector